Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

100%mama

100%mama

01-10-2009 om 12:55

Ziek van airco?

Sinds bijna een jaar ben ik werkzaam op een nieuwe praktijk. Nu ben ik al voor de 3e keer ziek terwijl ik in de 8 jaar bij mijn vorige werkgever 1x ziek ben geweest. Op de praktijk staat vrijwel de hele dag de airco aan (op cool of dry) en ik heb het idee dat het daar de oorzaak ligt. Dinsdag heb ik dit aan gekaart bij mijn werkgever en in 1e instantie zei hij dat dat niet kon, omdat de filter van de airco elk jaar wordt vervangen. Het is een hoofd unit met aansluitingen naar de behandelkamers die afhankelijk van elkaar aan of uit zijn te zetten. Gelukkig wordt ik wel serieus genomen en heeft hij direct een bedrijf de opdracht gegeven dit na te kijken. Stel nou dat de airco goed is, kan ik er evengoed ziek van worden of heb ik dan dit jaar gewoon even pech?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Brianna F

Brianna F

01-10-2009 om 14:18

Ja hoor

Dochter F komt steevast met hoofdpijn thuis als de airco aanstaat op het werk, meneer F wordt snipverkouden van dat ding.

Ook

Ik ben ook vaak ziek (heel erg verkouden) sinds ik op een afdeling met airco zit. Echt heel irritant. Heb het ook al aangegeven.

liefs lisa

Huidproblemen

Airco is ook niet mijn grote vriend.

's Zomers in de auto is het een mooie oplossing, maar na een paar dagen airco in de auto, ook al zijn het kleine stukjes, dan reageert mijn huid in mijn gezicht daar op. Rode vlekken, schilferig, jeuk. Waardeloos.

Het is moeilijk te zeggen of jouw ziekzijn daar direct mee te maken heeft en of het door de airco komt, maar dat je ziek kunt worden van een airco: zeker weten.

Jaarlijks?

Jaarlijks het filter vervangen is veel te weinig! In een gewoon huis moet je het maandelijks doen (of 1x per 2 à 3 maanden, afhankelijk van je filter). Ik weet niet in wat voor praktijk je werkt en hoe het zit met ziektekiemen? De ducts of toevoerbuizen moeten gereinigd worden en ook de coil. Waar zit het inzuigrooster, is dat vanuit een ruimte waar veel bacteriën zitten eventueel? Van airco op zich kun je niet ziek worden dus, wel veranderd het de luchtvochtigheid, en moet je dus ook letten op de reinheid van de unit, filters, en toevoerbuizen (die van alles kunnen verspreiden, denk aan het vliegtuig bijvoorbeeld)
groetjes Olief
vanuit Aircoland, met generaties in de business

Roos Vicee

Roos Vicee

02-10-2009 om 13:01

Elke maand? beetje ot

Meen je dat Olief?
Wij hebben nou een jaar of 5 een airco in huis maar hebben dat filter nog nooit vervangen. Wel moet ik eerlijk zeggen dat hij alleen aan staat als het echt nodig is, en dan alleen maar 's avonds laat even om het vocht uit de lucht te halen voordat we gaan slapen. En als het in de winter heel erg koud is om boven bij te verwarmen (of als de openhaard beneden aanstaat en er kinderen boven spelen of leren, want dan slaat de thermostaat af). Maar al met al staat de airco dus niet echt heel vaak aan. Ik heb afgelopen zomer er wel even aan gedacht dat het filter een keer schoongemaakt cq vervangen moest worden, maar hoevaak moet dat dan eigelijk als je hem gebruikt zoals wij hem gebruiken? We hebben wel een 'echte' hoor, dat even voor de duidelijheid. Eentje door een gespecialiseerd bedrijf geïnstalleerd en kostte klauwen met geld (vond ik, als het aan mij had gelegen was hij er niet gekomen. Maar hij is wel fijn ) Heb net even gekeken maar het is een Sanyo voor het geval je dat wat zegt

Roos vicee

Als je het op die manier gebruikt zou ik toch in ieder geval halfjaarlijks je filter schoonmaken. Is het een herbruikbare, of vervangbare? Haha, laat even weten hoe je filter eruit ziet als je hebt gekeken?

100%mama

100%mama

04-10-2009 om 16:56

Thanks & olief

Zo, jouw uitleg ga ik morgen voorleggen aan "de bazen", want zo heb ik het niet begrepen qua reinigen! Volgens mij (en dan ben ik echt airco leek) is er 1 centrale airco die loopt naar 4 behandel kamers boven het plafon door. Ze zijn wel afhankelijk van elkaar te bedienen overigens. Zo'n soort buizen idee dus zeg maar (snappie het nog).

Ik weet ook niet of het door het slechte reinigen komt, maar ik vind het bijonder toevallig dat ik 8 jaar niet ziek ben en ineens nu in 1 jaar tijd zoveel.

Bedankt ds voor je uitleg!

Slechte schoonmaak

Als er maar eens een jaar een filter vervangen wordt en dat ding staat dag in en dag uit aan dan word je gewoon ziek omdat je gewoon smerige lucht in zit te ademen.

Na een aantal jaren in de tropen (en gelukkig airco) weet ik: ALLES moet schoon. Minstens eens per maand, bij dagelijks gebruik vaker. En dat betekent: filter schoonspoelen, alle roosters schoonwassen, alle leidngen waar lucht doorheen gaat schoonmaken aan de binnenkant. En ja, da's best veel werk. Maar 't moet wel, anders blijft iedereen ziek worden.

Je 'voelt' of 'proeft' meteen of een airco schone of vuile lucht spuit.

100%mama

100%mama

06-10-2009 om 16:25

Dirksmama

Nou, dat gaat bij ons dus zeker niet op. Helaas kan ik alle punten nu niet aandragen gezien ik met 38,7 thuis op de bank lig met een AB kuurtje omdat mijn holtes wederom ontstoken zijn, zucht.....

Tuurlijk KAN het zijn dat ik dit jaar pech heb, maar het is zo vreselijk toevallig dat ik nu elke keer loop te kwakkelen sinds ik daar werk en ik dus niet de enige ben op de praktijk die loopt te kwakkelen. Zo ben ik dus gaan nadenken of het niet ergens anders van zou kunnen komen.....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.