Home » Forum » Zijn jullie niet minder ziek

Zijn jullie niet minder ziek?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

54 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sas
Zijn jullie niet minder ziek?

Goh, ik heb het nooit bij gehouden, maar volgens mij was ik andere jaren nu al flink aan het snotteren. Of hoesten. Of.
Zal vast te maken hebben met de corona maatregelen?
Waar ik me niet 100 % aan houd/kan houden maar toch wel voor een zeer groot gedeelte. (En niet alleen ik maar natuurlijk ook de mensen om me heen)
Hoe dit dat bij jullie?

ElenaH
Nee

Ik heb nu al voor de derde keer sinds maart erg last van mijn astmatische bronchitis, iets wat ik normaal alleen in de winter heb.

Samenloop
Ja

Normaal gezien ben ik altijd met mijn dochters verjaardag ( half september) ziek, zwak en misselijk. Hoe vaak ik die verjaardag al op paracetamol heb gevierd! En dit jaar niks! Dat was mij ook al opgevallen.

Valeria
geen idee

Ik ben nooit ziek eigenlijk. Een dagje per jaar of zo en dat was in februari al. Bij mindere klachten ga ik altijd gewoon door, dus die merk ik niet zo op en ik heb geen idee wanneer ik die altijd heb of met welke regelmaat.

Behalve in maart/april, toen was ik er meer op gericht om het op te merken. Beetje keelpijn of hoofdpijn? Even hardlopen en kijken of het wat is, maar daarvan ging het altijd weg.

Triva
Tja

Ik ben meer aan het letten op wat ik voel maar echt ziek niet geweest. Het seizoen moet eigenlijk nog beginnen en als jij elk jaar ziek bent rond half sept heb je wellicht een allergie?

Waterpokken was minder dit voorjaar. Ben benieuwd naar het griepseizoen. Dat zie je zo terug in de verzuimcijfers van een groot bedrijf.

Tine Winkel
bij mij

zijn er 2 momenten geweest dat ik duidelijk merkte minder vaak verkouden te zijn.
De eerste was in 2000 toen ik besloot eindelijk te stoppen met nagelbijten (dus eigenlijk het WHO-advies 'don't touch your face').
De tweede was in 2010, na alle berichtgeving over de Mexicaanse griep, de noodzaak van goed handen wassen vooral ook na risicovolle handelingen zoals OV (minimaal 30 seconden, alle oppervlakken meenemen, kraan dichtdraaien met het papiertje waar je je handen mee hebt afgedroogd) en niesen/hoesten in de elleboog. Of hing het de 2e keer samen met het feit dat de kinderen ouder waren en niet meer naar het KDV gingen...

Ik merk wel dat ik nu veel meer bedacht ben op elk wissewasje. Vroeger dacht je met keelpijn, 'dat is morgen wel over'. Nu denk je gelijk - testen? Kortom, ik 'voel' vaker wat, maar ben eigenlijk nooit echt verkouden. Dat laatste is echt meerdere jaren terug.

Stickertje
Ja hoor veel minder verkouden

Ik slik medicatie voor een chronische aandoening waardoor ik met vatbaar ben voor in hectares in het neus keelgebied. Voor corona wad handen wassen al mijn ding. Toch was ik altijd wel net verkouden geweest, verkouden of onderweg en nieuwe verkoudheid te ontwikkelen.
Toen Nederland op slot ging was ik verkouden maar dat was geen corona. Ik woon niet in Brabant.
Daarna eigenlijk niet verkouden geweest tot 14 dagen geleden.
Ik denk ook zeker wel dat de griepgolf minder ernstig gaat zijn als we nog met mondkapjes en social distancing te maken hebben komende winter.

Pirata
Stickertje

Jij hebt wel een heel grote KNO-streek 🤣

Zelf ben ik ook minder vaak besmet met vage kwaaltjes trouwens. Alleen sinds januari al continue gezeur aan mijn keel, waardoor ik me elke dag afvraag of het corona is (kennelijk niet, ik ken de variant die 10 maanden duurt nog niet).

Stickertje
Infecties ipv hectares

Ik typ o mijn telefoon vegend van letter naar letter en soms maakt dat ding er hele rare worden van.
In het balkje bovenin kan ik dan kiezen welk woord ik wil hebben. Gaat niet altijd goed. 🤣

Laetitia
Volgens mij niet hoor

Voor mijn gezinsleden geldt dat ze gewoon net als altijd verkouden zijn in deze periode. Of het echt erger is dan andere jaren, weet ik niet zo goed, maar zo voelt het wel. Want ze moesten thuisblijven en laten testen. Bij man was het echt wel erger dan anders, compleet met koorts wat hij normaal gesproken niet gauw heeft.

Zelf ben ik aan het herstellen van covid. Ben nu al meer dan een half ziek (eerste 6 weken) of herstellend en dat is ook niet wat ik in mijn normale doen heb. Ik vreesde dat de verkoudheid van de anderen nog bij mij zou komen maar dat is gelukkig nog niet gebeurd. Hoop heel hard dat dat zo blijft.

Dus nee, het is compleet anders hier dan andere jaren.

Guera
Nee

Ik ben nooit ziek. Misschien 1x per jaar een dagje keelpijn. Maar 2 weken geleden ging ik plat. Zware verkoudheid inclusief verhoging. 10 dagen echt last gehad. Nou dat is zeker 10 jaar geleden. Ik denk een kind die het heeft meegenomen van school want die was zelf ook beetje snotterig maar niet ziek.
Ik ben er bang voor dat door de afstand en overmatige hygiëne we dalijk allemaal doodziek zijn door een verkoudheid omdat we niks meer gewend zijn. De tijd zal het leren.....

Pennestreek
Dat denk ik ook

Dat we met z’n allen heel wat minder weerstand aan het kweken zijn. Overal van die desinfecterende spray en doekjes, die alleen bacteriën doden en dus niks doen tegen het COVID-19 virus. We kunnen straks niks meer hebben...
Hier zijn we overigens nooit ziek en zelden verkouden. Dit jaar in het voorjaar wat gesnotterd, ik heb toen op een kamer apart gewerkt voor de zekerheid. En dit najaar nog niks. Hopelijk houden we dat zo.

Stickertje
Desinfecterende middelen doden geen virus?

Waar heb je dat vandaan Pennestreek? Ze doden micro organismen zoals bacteriën en virussen.
Nog nooit gehoord dat ze geen virus zouden doden.
Ik ben echt sinds de lockdown significant minder verkouden. Made hoe dat gaat als we terug gaan naar het nieuwe normaal weet ik niet.

Samenloop
Triva

Nooit bij stilgestaan dat dat weleens een allergie zou kunnen zijn! Maar dan zou ik het dit jaar toch ook gewoon gehad moeten hebben?

Marinade
Desinfecterende spray

.... moet dan minstens 70% uit alcohol bestaan, om het een/het virus uit elkaar te rukken en onschadelijk te maken. Ik denk dat je dan al gauw bij professionele sprays uitkomt, die in zorg en horeca gebruikt worden? Overigens zit zeker niet in alle handgels > 70%

https://www.trouw.nl/nieuws/desinfecteren-met-alcohol-hoe-doe-je-dat-goe...

Bosbes
wassen met zeep helpt, desinfectie helpt. Ook tegen (dit) virus

Er zijn virussen die tegen alcohol kunnen. Covid-19 niet.
En het kan ook niet tegen zeep.
Dus dat helpt wel, Pennenstreek!

koffie
Niet ziek geweest

Sinds maart niet ziek geweest, niet verkouden, niet "grieperig", geen buikgriep. En ook mijn puberkinderen niet. Dat laatste vind ik nog het meest opvallend, want zo trouw houden zij zich niet aan de afstandsregels. Ze zijn wel veel inhuiziger dan voorheen, en wassen braaf hun handen zodra ze thuis komen. Blijkbaar weten we op die manier toch heel veel ziektekiemen buitenshuis te houden.

skik
Guerra

Guerra, gelukkig heeft de mens zowel een aangeboren immumsysteem als een adaptief. Als we nu maanden verschoond blijven van ziekteverwekkers zijn we niet ineens prooi voor het minste of geringste virusje.

skik

Mijntje
logisch

Ik geloof dat ik en mijn huisgenoten minder ziek/verkouden ben. Maar dat is wel nogal logisch met die social distancy en meer handen gewas.

Phryne Fisher
Ja

Gek genoeg had ik zelfs van mijn hooikoorts minder last dit jaar. Kennelijk wordt dat ook verergerd door virale en/of bacteriële luchtweginfecties.

Jutta
helaas wel

Al vanaf dat ik in juli in een tentje zat , geheel coronaproof alleen met man, heb ik last van een verstopte neus en pijn in de oogholtes. Niemand merkt iets van een verkoudheid, niet hoesten, niezen ,snotteren, koorts of keelpijn, maar wel hoofdpijn dus. Meest als ik wakker wordt. Heel vervelend. Het is zo chronisch dat het geen corona kan zijn. Ik slik nu multivitamines in de hoop dat het helpt.
Verkoudheden hebben mij al heel mijn leven vergezeld. Misschien hadden ze niet tot twee keer toe mijn amandelen moeten knippen. En ik werk met kinderen.

Triva
Guera

"Maar 2 weken geleden ging ik plat. Zware verkoudheid inclusief verhoging. 10 dagen echt last gehad. Nou dat is zeker 10 jaar geleden. Ik denk een kind die het heeft meegenomen van school want die was zelf ook beetje snotterig maar niet ziek."

Coronatest negatief?

Triva
Guera (2)

"Ik ben er bang voor dat door de afstand en overmatige hygiëne we dalijk allemaal doodziek zijn door een verkoudheid omdat we niks meer gewend zijn. De tijd zal het leren.....'

Echt dat slaat helemaal nergens op.....

Jo Hanna
Ik weet het niet zo goed

Toen Nederland op slot ging had ik vage keelpijn maar dat was geen corona. Ik woon wel in Brabant. (Die snapte ik niet zo goed Stickertje maar kennelijk is het relevant?)

Nu heb ik ook wat last van ‘volle holtes’, met wat druk in mijn hoofd en in mijn kaak en oor. Ik neem me iedere dag voor om weer een tijdje te gaan spoelen met zout. Dat helpt mij vaak goed. Ik ben verder niet zo vaak ziek maar nu besteed je werkelijk aan ieder pijntje aandacht.

Stickertje
Niet in Brabant

In Brabant waren de eerste besmettingen vanuit daar is het virus vermoedelijk over het land verspreid. Toen het land op slot ging was er hier in ons dorp in de Randstad nog niemand met het virus.
Als ik in een brandhaard had gewoond zou mijn verkoudheid van maart wel corona kunnen zijn geweest. Nu was dart absoluut geen sprake van.

Valeria
Stickertje

De eerste ontdekte besmetting was misschien in Brabant, maar het was natuurlijk niet zo dat de eerste besmetting ook meteen de eerst ontdekte was. Misschien zaten er ook wel niet-ontdekte mensen bij jou in de buurt. Je weet het niet.

Guera
Negatief

Ja test negatief. Was drama want duurde 4!!!! dagen voordat ik terecht kon. Toen nog 36 u op uitslag wachten. Was dus bijna een week in afwachting en zelf in isolatie gegaan. Kind kreeg geen test want alleen snottebel en na 48 u klachtenvrij. Die mocht niet meer komen.
Anyway fijn als we door de overmatige hygiëne geen probleem gaan krijgen. Vroeg het me oprecht af. Ik had ooit een vriendin die werkelijk supersupersuper hygiënisch werd opgevoed en altijd ziek was. Al die desinfectie gels slopen ook de goede bacteriën op je handen en zorgen voor resistentie. Eerlijk gezegd ik gebruik het zo min mogelijk die zooi. Was mijn handen wel gewoon

Valeria
daarom

Was ik mijn handen echt niet zoveel, zeker niet zoveel met zeep.

Wilgenkatje
geheel gezond

Heb al heel lang niets gemankeerd, geen verkoudheidje, geen keelpijn, helemaal niks.

Dendy Pearson
Net als ieder jaar

Ik ben nooit ziek, verkouden wel eens. En dat komt omdat ik nog een kind op de basisschool heb en daar ook 1x per week hulpouder ben.
Ik ben ieder jaar iig in de tweede week na de zonervakantie verkouden en dat was dit jaar ook zo.

Ginny Twijfelvuur
Inderdaad

Significant minder verkouden geweest dit jaar.

En qua allergieklachten kwam ik ook niet verder dan wat halfslachtig gesnotter. Dit was in voorgaande jaren echt wel anders.

Blijkbaar is er dus inderdaad een verband tussen mijn allergieklachten en de status van de bronchiën. Ik heb eigelijk altijd gedacht dat dat andersom was.

Pagina's

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.