Home » Forum » 1 koude radiator help

1 koude radiator, help!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
peentje
1 koude radiator, help!

Gisteren heeft mijn man in de slaapkamer van onze zoon, op de eerste verdieping, een nieuwe raiatorkraan geplaatst. Hiervoor is het nodig geweest het hele systeem leeg te laten lopen. Inmiddels is het systeem weer gevuld en ontlucht. Nu blijft alleen 1 radiator in de huiskamer ijskoud.
Wie weet wat dit kan zijn?
We hebben vandaag al meerdere malen ontlucht. Het gekke is als ik de raiator van mijn dochter haar slaapkamer dichtdraai wordt de radiator beneden wel warm.....
(de koude raiator beneden en slaapkamer van dochter is de achterkant van het hui, de slaapkamer van zoon is voorkant van het huis)

Nasha the first
Open of te weinig water

in je systeem? Hier werde de verwarming van zoon niet warm, systeem bijgevuld en ontlucht en toen deed hij het weer prima...

Pisa
Euhmmm

Ik kan maar 3 mogelijkheden verzinnen.

Heb je ook bij de ketel zelf ontlucht? En nog een keer ontlucht na het bijvullen?

Wat het ook eventueel kan zijn is dat de veer in de radiatorkraan blijft hangen. Dat kan je controleren door de knop los te draaien. Dan zie je als het goed is een pinnetje zitten. Wanneer dat pinnetje gedrukt is blijft het hangen.

Wat je ook nog kan proberen is onderaan de radioator zit een platte schroef/dop. Die maak je los met een waterpomptang. En als het goed is zie je een gat. Daar ga je met een inbussleutel in. En draai je een klein stukje open. Dop er weer op.

Na alles de verwarming weer hoog zetten om te testen.

Succes.

PS laat me nog even weten of ik het goed heb? Ben ik wel nieuwsgierig naar.

winacoye
Ook gehad!

Wij hebben dit probleem pas ook gehad. De oplossing was om alle radiatoren uit te zetten, behalve die ene die koud bleef. Binnen 2 minuten werd hij warm! Er zat gewoon een luchtbel in de leiding die in het plafond loopt!
Ik hoop dat je probleem al was verholpen, maar anders is dit echt het proberen waard.

Groeten, Winacoye

pristel
M'n zoon op kamers

zit al weken in de kou. 300 euro per maand betaalt hij voor een hokkie waarin nu de radiator niet warm wordt.. Huisbaas doet niks.

Ik haat die huisbazin.... Ze maakt voortdurend stampij om niks, eist onterecht bijbetalingen en nu weer dit.
We gaan nu een electrische kachel op de kamer zetten.

Kamers zijn er niet te krijgen, en als je een kamer kan krijgen, dan alleen op jaarcontract. Hij moet het nog uitzitten tot half juni....

Als hij weg is wil ik aankomende studenten voor deze huisbaas gaan waarschuwen, maar ben me nog aan het beraden hoe.... Ideeën?

Pris

Vera*
Pristel

toen ik eindelijk een andere kamer had gevonden (en het daar ook gezellig had) heb ik de twee aankomende eerstejaars met hun moeder gezegd dat het geen studentenhuis was maar een huis-met-studenten, de huisbaas overal zijn neus insteekt en ik het in de winter niet warm kreeg (de helft van de woonkamer met een gigantisch raam op het noorden met enkelglas). Ik weet niet wat ze gedaan hebben, het was begin mei, maar ik heb ze gewaarschuwd :).

pristel
Bedankt!

Inderdaad, als we ze tegenkomen, dan kunnen we waarschuwen. Maar anders? Deze huisbaas gaat ver buiten haar boekje. Je wilt mensen daarvoor behoeden...

Pris

Onderwerp gesloten