Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Pollewop

Pollewop

04-11-2008 om 09:09

2 sollicitatiebrieven verstuurd en bij allebei uitgenodigd. wat nu?

Na 7 jaar TBM vond ik het tijd om weer aan het werk te gaan. Eigenlijk direct daarop zag ik een leuke vacature en heb daarop gereageerd. Vrijwel direct werd er op mijn brief gereageerd en werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Leuk gesprek gehad, bedrijf lijkt me ook goed om voor te werken, reistijd is zo'n 20 tot 30 min. Ze zouden mij 2 weken later bellen met een antwoord. Een week nadat gesprek zag ik een zelfde soort vacature bij een zelfde soort bedrijf maar dan met maar 5 min. reistijd! Heb daar ook op gereageerd en zij belden gisteravond op om mij uit te nodigen voor een gesprek, was er helaas niet en als het goed is bellen ze me vanochtend nog een keer. Inmiddels heeft bedrijf 1 mij ook alweer gebeld met het verzoek voor een 2de gesprek, er zijn nog 2 kandidaten over! Duh, heb ik weer! In 15 jaar niet gesolliciteerd en dan ineens 2 uitnodigingen. Ik heb dan ook geen flauw benul wat ik nu moet doen.
* Vertel ik bij bedrijf 2 dat ik bij bedrijf 1 ben geweest en er al een 2de gesprek is gepland?
* Hoe bereid ik mij voor op dat 2de gesprek bij bedrijf 1? In beide gevallen gaat het om een parttimefunctie in de detailhandel.
* Stel bedrijf 2 belt mij nog voor het 2 gesprek bij bedrijf 1 dat ik de baan heb, bel ik bedrijf 1 dan af of ga ik alsnog voor gesprek 2?
Pffffff, wat is wijsheid..........

Pollewop

* Vertel ik bij bedrijf 2 dat ik bij bedrijf 1 ben geweest en er al een 2de gesprek is gepland?

ja tuurlijk! Dat maakt je positie sterker!
En is geen schande hoor! Je hoeft niet op 1 paard te wedden...doen zij ook niet hoor!;-)

* Hoe bereid ik mij voor op dat 2de gesprek bij bedrijf 1? In beide gevallen gaat het om een parttimefunctie in de detailhandel.

Normaal zoals je anders ook zou doen. Als ze vragen of je nog meer sollicitaties hebt lopen, dan zeg je gewoon de waarheid! Nogmaals dat maakt jouw positie sterker!

* Stel bedrijf 2 belt mij nog voor het 2 gesprek bij bedrijf 1 dat ik de baan heb, bel ik bedrijf 1 dan af of ga ik alsnog voor gesprek 2?

Nee, nooit zomaar afbellen, dan bel je bedrijf 2, dat je een aanbod hebt gehad, en of je verder kunt bij hun in de procedure, aangezien bedrijf 1 ook wil weten waar ze aan toe zijn.
Geen deuren dichtgooien voor jezelf hoor!

Pffffff, wat is wijsheid?

Nou, je hebt een luxe positie! geniet ervan en haal eruit wat erin zit, ga voor het bedrijf, waar JIJ je het prettigst voelt!

Heel veel succes!
gr Nora

Pollewop

Pollewop

04-11-2008 om 11:11

Nora

Bedankt voor je snelle reactie, daar heb ik wel wat aan. Ik heb voormezelf al wel wat plussen en minnen op een rij gezet en dan komt bedrijf 2 toch beter uit de bus omdat ik daar in de toekomst wel doorgroei mogelijkheden zie omdat ze meerdere fillialen hebben en dat heeft bedrijf 1 niet.

Pollewop

Pollewop

04-11-2008 om 13:16

Fladderbeestje

Dat was mijn 1ste reactie ook. Mijn man zegt ook dat ik het moet zeggen, hij zegt: dat geeft aan dat je echt serieus weer aan het werk wilt en dat het niet zomaar een sollicitatie is.
Ook voor jouw veel succes, hopelijk heb je snel "beet".

Tip

je moet natuurlijk niet tegen bedrijf a zeggen dat bedrijf b eigenlijk je voorkeur heeft! maar dat lijkt me een open deur.

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

04-11-2008 om 16:33

Strategie

Inderdaad, gewoon doorgaan met allebei, eerlijk vertellen maar ook beide bedrijven laten weten dat hunnie de voorkeur hebben (leugentje om bestwil mag best).

Lynna

Lynna

05-11-2008 om 07:41

Ook net gehad

Ik had de afgelopen maand dezelfde luxe. Twee hele leuke banen, bij de een uiteindelijk 4 gesprekken gevoerd en bij de andere 3. Ze wisten van elkaar, want ik moest nog wel eens een volgende stap uitstellen. Ik heb daarom bij allebei ook wel een extra gesprek gevoerd om de puntjes op de i te zetten. Ik wilde namelijk een hele goede keuze maken. Het is allemaal goed gegaan, maar ik heb er wel een heleboel stress door gehad. Juist omdat beide banen op een verschillende manier allebei hun voor- en nadelen hadden.

Fijn dat je dezelfde luxe hebt, geeft je vast een heel goed gevoel dat dit al zo goed gaat!

Pollewop

Pollewop

05-11-2008 om 12:03

Vraagje

Bedrijf 2 heeft maandagavond gebeld, ik was er niet, ze zouden dinsdag terugbellen, dinsdag is inmiddels geweest maar ik heb niets van ze gehoord. Wat doe ik nu? Gewoon blijven afwachten of zelf initiatief nemen en ze zelf bellen om te vragen of ik nog in beeld ben?

Pollewop

Pollewop

05-11-2008 om 12:05

Vraag nummer 2

Wat vraag je op een 2de gesprek? Ik heb namelijk geen idee wat ik ze vragen moet, het is in de detailhandel dus salaris ligt al vast naar mijn idee, of zie ik dat verkeerd?

Zelf bellen!

Ik zou zelf terugbellen naar dat bedrijf dat beloofd had dinsdag te bellen. Dan heb je meteen duidelijkheid of je nog in de race bent.

Ik heb geen ervaring met werken in de detailhandel, maar ik kan me niet voorstellen dat de salarissen bij voorbaat vast liggen. Als ze niet van tevoren hebben gezegd dat het 2e gesprek het arbeidsvoorwaarden gesprek is, dan zullen ze waarschijnlijk proberen je beter te leren kennen om te beoordelen of je geschikt bent voor de functie/past in het team. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor jou! Ik kan me niet voorstellen dat je alles al weet van het bedrijf (wie zijn naaste collega's, is er groot verloop, wat zijn doorgroeimogelijkheden, aanvullende cursussen, wat is de sfeer binnen het bedrijf, etc, etc).

Succes!

Pollewop

Pollewop

05-11-2008 om 14:54

Triple

Qoute: "dan zullen ze waarschijnlijk proberen je beter te leren kennen om te beoordelen of je geschikt bent voor de functie/past in het team. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor jou! Ik kan me niet voorstellen dat je alles al weet van het bedrijf (wie zijn naaste collega's, is er groot verloop, wat zijn doorgroeimogelijkheden, aanvullende cursussen, wat is de sfeer binnen het bedrijf, etc, etc). "
Dit is in het eerste gesprek al aan de orde geweest. Ze gaven wel aan dat ze nog wat vragen hadden zodat ze een beter beeld van mij zouden krijgen. En ik kan eigenlijk geen goede vragen verzinnen, maar om nou helemaal geen vragen te stellen is ook niet goed, dus als je er nog wat weet zijn ze welkom ;0)

Pollewop

Pollewop

05-11-2008 om 22:43

Gebeld

en vrijdagmorgen kan ik komen voor een gesprek. Zal mij benieuwen.

Pollewop

Pollewop

07-11-2008 om 12:17

Bij bedrijf 2 geweest

en ook hier uitgenodigd voor een 2de gesprek. Mijn voorkeur gaat nu toch echt uit naar bedrijf 2 want dichter bij en meer uren(18-20) en het klikte heel goed met leidinggevende.

Intermediair.nl

Kijk eens op www.intermediair.nl voor sollicitatietips!
Succes met je 2e gesprekken.

Pollewop

Pollewop

10-11-2008 om 23:27

Officieel nog 1 te gaan

maar ik ben nu al verzekerd van een baan van 20 uur in de week!! Ben er superblij mee. Heb alles nog eens tegen elkaar weggezet en bel morgen bedrijf 1 af. De keuze voor bedrijf 2 is voor mij op dit moment de beste keuze.
Allemaal bedankt voor het meedenken en de adviezen.

Gefeliciteerd!

Succes en plezier met je nieuwe baan!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.