Home » Forum » Aardappelschilbak

Aardappelschilbak

42 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Triva
Aardappelschilbak

Ik denk dat ik een jaar of 15 geleden een aardappelschilbak gekocht heb bij de Blokker. Zo'n curverding met onderin ruimte voor een zak aardappels van 3 kilo en bovenop een plat curverding die je op schoot kan houden voor het schillen. Helaas is dat ding een beetje gaan smelten toen die te dicht bij het vuur stond van het fornuis ;)

In het kader van het V&D/Hema/Blokkerdraadje en de veranderingen die ze doorvoeren: niet meer te koop.

Hoe schillen jullie eigenlijk?

Noet
krant of op het aanrecht

als het veel is > 1kg dan wil ik nog wel een krant pakken en op de bank gaan zitten, anders schil ik die ene aardappel gewoon even boven de kleine groenbak die in de keuken staat zoals ik ook even een ui daarboven pel.

Ik heb ook zo'n bak gehad, maar we eten veel te weinig aardappels ervoor om die ruimte te laten innemen door een stel aardappels die uiteindelijk 'hallo' tegen me zeggen. ☺

AnneJ
Aardappelbak

Mijn aardappels liggen in de aardappelbak (en in voorraad in de gangkast). Voor het schillen haal ik er een benodigd aantal uit in een plastic bak groot genoeg om in te schillen. We zijn hier nogal dol op aardappelen, dus er wordt bijna elke dag geschild.

Tijgeroog
Webshop?

Ik heb er ook een. Een toen ik onlangs op de website van curver wat anders zocht heb ik er volgens mij eentje zien staan, dus kijk daar eens...

Marie
Blokker website wel?

Op de site van Blokker staat die bak wel gewoon?

http://www.blokker.nl/nl/blknl/koken-en-tafelen/diversen-1/curver-aardap...

AnneJ
Voorraad

http://www.vantende.nl/huis--tuin/opbergen/opbergen-diversen/aardappelsc...

Ook op andere sites. Kan best tijd zijn voor een nieuwe. Ik heb nog een oude oranje waar ook de schilbak aan ontbreekt.

neteret mut
bak met deksel

dus ws. dezelfde als van topicstarter. Soms ga ik zitten en kijk tijdens het schillen TV , zeker als we hutspot gaan eten want dan moeten er ook wortels geschild worden of als we spruitjes eten. Het is nu eenmaal een behoorlijke hoeveelheid die dan gedaan moet worden en zeker nu in de winter is de keukenvloer erg koud (ik loop normaal op dikke sokken al heb ik ergens wel slofjes liggen juist voor gebruik in de keuken)

Temet
klomp breekt

Ik heb vorige week bij de Blokker nog een aardappelschilbak van curver gekocht, in de aanbieding van 10 voor 8 euro. Zo'n zelfde als uit de link van AnneJ.
Een (zeldzaam?) voorbeeld van een aanbieding uit de folder die ook daadwerkelijk in de winkel te vinden was.

Groeten,

Temet

Lieke
een paar weken terug

Ik heb een paar weken terug zo'n cirverbak gekocht, bestaande uit 2 delen. Bij de Blokker. Helaas hadden ze hem alleen in een lelijke zilverkleur.

Picasso
Gaat een wereld voor me open

Nooit geweten dat er aardappelbakken bestaan. Ik schil gewoon boven het aanrecht en daarna ruim ik de schillen op. De voorraad aardappels zit in een mand.

Lilian1
hier ook een curver bak van 20 jaar oud

en ik zag dezelfde van de week hier nog bij de blokker in ons "durp "staan

skik
Huh?
AnneJ
Inderdaad

De verkoop van aardappelschilbakken is inmiddels aan het stijgen.:-)

Tango
Totaal ot

Wat leuk dat die bakken nog bestaan! Wij hadden er vroeger ook eentje in het bruin (donkerbruine bak, beige deksel). Ik speelde er vaak mee en liet dan knikkers door de randjes rollen ;)

Aardappels schillen doen wij overigens aan het aanrecht. Meestal pak ik een gebruikt bord uit de vaatwasser en schil daarboven. De aardappels gaan in de pan en de schillen daarna in de afvalbak. De ongeschilde aardappels liggen onderin een keukenkastje in de zak.

Tango
Overigens

Had mijn moeder die bak dus niet gekocht voor de aardappels maar om lego in de doen. De kleine onderdeeltjes in de kleine bak en de grote blokken in de grote bak. Was hij ook heel handig voor.

Kenfan
En nog een.......

Zou de aardappel een herwaardering doormaken? De aardappelen zwierven bij ons overal en nergens door de kelder. Ik heb er twee weken geleden ook een gekocht. Niet in dorp, maar in de grote stad. Ik heb er wel even naar moeten lopen zoeken, en Blokkermeisje moest haar oudere collega er bij halen. Maar handig,handig.De beste aankoop sinds jaren (na de jurk uit het V&D draadje dan)
Ik had het jaren eerder moeten doen. De inhoud van biokratje past er ook in, dat zet ik nu altijd op tijd bij de deur. Bioboer ook blij. En zilverkleur is nog altijd minder lelijk dan de bruinbeige van mijn schoonmoeder zaliger. Die is naar de kringloop gegaan.

Kenfan
En aardappelschillen
skik
Mijn aardappelschilbak

Ik heb er twee, één voor de aardappels, één voor de uien. Als ik aardappels schil is het meteen twee kilo, dan zit de schillenbak aardig vol. Ik vind die schilbak ook handig als ik andere groenten schoonmaak en snijd.

Een lekkere en makkelijke manier om aardappels te eten: schil ze en snij ze in grove frietvorm. Doe ze in een kom, gooi er een scheutje olie overheen en een zwik kruiden overheen, roer het met je handen om tot olie en kruiden goed verdeeld zijn over de aardappelparten. Bak ze in de oven op 200 graden tot ze gaar zijn. Groot succes hier, want het lijkt op friet maar is het niet.

skik

skik

Triva
Vreemd

Ze hadden laatst geen idee waar ik het over had, nou mooi dan ga ik dus nog maar een keer naar een andere Blokker! Bedankt.

Wij schillen hier al snel 1,5 kilo aardappels dus dat red ik niet op een bordje, waar laat ik de vieze aardappels dan op het aanrecht? Ik moet overigens tussendoor ook vaak overhoren dus dan werkt een bak op schoot met boek op tafel een stuk fijner.

Wicky
oeps

Ik schil nooit maar koop van die handige zakken geschilde aardappelen. :-)

Maar goed 1,5 kilo per keer daar komen wij lang niet aan. Gewoon gezin met 2 kinderen hier.

Noet
Triva

die geschilde aardappels leg je in een pan met een laagje water zodat je ze kunt afspoelen, dat moet toch bij aardappels.

neteret mut
re noet

ik denk dat ze nog niet-geschilde bedoelt

Charliefox
Hahahaha ...

Geinig dit. Maar ook bijzonder.

Hier ook niet zo heel veel aardappels. En als wel, alles wat er maar voorhanden is om die 'zooi' in te pleuren. Bakje, krant (hoewel moeilijk want lezen we digitaal), bord, emmer, kommetje, noem maar op.

Het zijn maar schillen ... :-)

#CF

Yaron
mand

De 10 kilo aardappelen die we per anderhalf à twee weken eten bewaren we in een mand in de bijkeukenkast, als ik ga schillen pak ik een dienblad met keukenpapier en doe daar de benodigde aardappelen op. Na het schillen kiep ik de schillen met keukenpapier in de groencontainer. Mijn moeder had ook zo'n bruine bak met beige deksel, zal eens kijken of ze die nog heeft, lijkt me wel handig.

Vesper Lynd
Gut

Ik heb hooguit een keer per twee maanden eens een kilozak aardappels. Ik schil gewoon vanuit de zak op een stukje keukenpapier.

neteret mut
re vesper lynd

daar zit dus een verschil. Vorige week was oudste met partner (en baby maar die eet nog niet mee) ook hier, dan zijn we met 10 personen. Dat schil je niet even uit een 1 kilo zakje en dan is een flinke bak wel prettig

Lilian1
ik gebruik de bak erna

om al t groen/plastic/karton etc van de maaltijd in te stoppen. Als t eten dan in de pannen zit, pak ik de bak en loop mn rondje langs al mn containers om de boel te scheiden.
Laatst had ik een flinke lasagne in de maak en toen miste ik mn bak, heb ik m toch maar op de aanrecht gezet om alles erin te kiepen. ;)

Tonny
Wij hadden die lelijke bruin-beige

En die hebben we toen we verhuisden bij dochter laten staan. Denk dat-ie nu is weggegooid.

Aardappels staan in een mand in de schuur, schikken doe ik boven het groen-afvalbakje in de keuken , een paar aardappels is zo gebeurd.

Nederland eet veel minder aardappels dan 20 jaar geleden. Ik interviewde onlangs een jubilerende groenteboer, die vertelde dat ook, toen hij begon, kochten mensen grif aardappels in zakken van 20 kilo. Nu twee.

Triva
Hebbes

Man heeft er vandaag één gescoord bij de andere Blokkerwinkel in ons durp. De verkoopster had ons exemplaar net in het schap gezet, een mooie zilverkleurige inderdaad, hele vooruitgang tov die donkerbruine.

Noet: ik had het inderdaad over de ongeschilde aardappels, waar laat je die als je op een bordje schilt?

Tonny: ja de verkoop zal zeker minder zijn maar je schilt per maaltijd toch niet minder? Wij doen dus geen drie keer met een zak van 4 kilo.

Noet
Ah zo,

Nou op dat bordje, hier ook zo af en toe voor de stamppot wat aardappels die 5 grote stapel je prima op een bord.

Net als bij Vesper hier zo rond de kilo aardappels per maand en dan vooral in de herfst/winter.

Kaaskopje
In krant

Ik leg een krant op mijn schoot, pan binnen handbereik en schillen maar. Na afloop vouw ik de krant met de schillen op en dan gaat het in de gft container.

Elke keer als ik zo'n aardappelbak zie staan, denk ik 'zal ik?', maar dan bedenk ik dat het weer een ding is wat ik ergens kwijt moet en loop dan maar weer door:-).

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.