

Huis, Tuin en Keuken

Triva
18-02-2016 om 13:38
Aardappelschilbak
Ik denk dat ik een jaar of 15 geleden een aardappelschilbak gekocht heb bij de Blokker. Zo'n curverding met onderin ruimte voor een zak aardappels van 3 kilo en bovenop een plat curverding die je op schoot kan houden voor het schillen. Helaas is dat ding een beetje gaan smelten toen die te dicht bij het vuur stond van het fornuis
In het kader van het V&D/Hema/Blokkerdraadje en de veranderingen die ze doorvoeren: niet meer te koop.
Hoe schillen jullie eigenlijk?

Noet
18-02-2016 om 13:45
krant of op het aanrecht
als het veel is > 1kg dan wil ik nog wel een krant pakken en op de bank gaan zitten, anders schil ik die ene aardappel gewoon even boven de kleine groenbak die in de keuken staat zoals ik ook even een ui daarboven pel.
Ik heb ook zo'n bak gehad, maar we eten veel te weinig aardappels ervoor om die ruimte te laten innemen door een stel aardappels die uiteindelijk 'hallo' tegen me zeggen. ☺

Leen13
18-02-2016 om 13:49
Aardappelbak
Mijn aardappels liggen in de aardappelbak (en in voorraad in de gangkast). Voor het schillen haal ik er een benodigd aantal uit in een plastic bak groot genoeg om in te schillen. We zijn hier nogal dol op aardappelen, dus er wordt bijna elke dag geschild.

Tijgeroog
18-02-2016 om 14:02
Webshop?
Ik heb er ook een. Een toen ik onlangs op de website van curver wat anders zocht heb ik er volgens mij eentje zien staan, dus kijk daar eens...

Marie
18-02-2016 om 14:05
Blokker website wel?
Op de site van Blokker staat die bak wel gewoon?
http://www.blokker.nl/nl/blknl/koken-en-tafelen/diversen-1/curver-aardappelschilbak

Leen13
18-02-2016 om 14:15
Voorraad
Ook op andere sites. Kan best tijd zijn voor een nieuwe. Ik heb nog een oude oranje waar ook de schilbak aan ontbreekt.

neteret mut
18-02-2016 om 14:32
bak met deksel
dus ws. dezelfde als van topicstarter. Soms ga ik zitten en kijk tijdens het schillen TV , zeker als we hutspot gaan eten want dan moeten er ook wortels geschild worden of als we spruitjes eten. Het is nu eenmaal een behoorlijke hoeveelheid die dan gedaan moet worden en zeker nu in de winter is de keukenvloer erg koud (ik loop normaal op dikke sokken al heb ik ergens wel slofjes liggen juist voor gebruik in de keuken)

Temet
18-02-2016 om 15:33
klomp breekt
Ik heb vorige week bij de Blokker nog een aardappelschilbak van curver gekocht, in de aanbieding van 10 voor 8 euro. Zo'n zelfde als uit de link van AnneJ.
Een (zeldzaam?) voorbeeld van een aanbieding uit de folder die ook daadwerkelijk in de winkel te vinden was.
Groeten,
Temet

Lieke
18-02-2016 om 18:15
een paar weken terug
Ik heb een paar weken terug zo'n cirverbak gekocht, bestaande uit 2 delen. Bij de Blokker. Helaas hadden ze hem alleen in een lelijke zilverkleur.

Picasso
18-02-2016 om 18:49
Gaat een wereld voor me open
Nooit geweten dat er aardappelbakken bestaan. Ik schil gewoon boven het aanrecht en daarna ruim ik de schillen op. De voorraad aardappels zit in een mand.

Knutselkei
18-02-2016 om 19:04
hier ook een curver bak van 20 jaar oud
en ik zag dezelfde van de week hier nog bij de blokker in ons "durp "staan

skik
18-02-2016 om 21:48
Huh?
http://www.blokker.nl/nl/blknl/koken-en-tafelen/diversen-1/curver-aardappelschilbak
http://www.curverwebshop.nl/zoek/?fq=aardappelschilbak
Zou toch geen probleem moeten zijn om er aan eentje te komen.
skik

Leen13
18-02-2016 om 21:54
Inderdaad
De verkoop van aardappelschilbakken is inmiddels aan het stijgen.

Tango
18-02-2016 om 21:55
Totaal ot
Wat leuk dat die bakken nog bestaan! Wij hadden er vroeger ook eentje in het bruin (donkerbruine bak, beige deksel). Ik speelde er vaak mee en liet dan knikkers door de randjes rollen
Aardappels schillen doen wij overigens aan het aanrecht. Meestal pak ik een gebruikt bord uit de vaatwasser en schil daarboven. De aardappels gaan in de pan en de schillen daarna in de afvalbak. De ongeschilde aardappels liggen onderin een keukenkastje in de zak.

Tango
18-02-2016 om 21:57
Overigens
Had mijn moeder die bak dus niet gekocht voor de aardappels maar om lego in de doen. De kleine onderdeeltjes in de kleine bak en de grote blokken in de grote bak. Was hij ook heel handig voor.

kenfan
18-02-2016 om 22:32
En nog een.......
Zou de aardappel een herwaardering doormaken? De aardappelen zwierven bij ons overal en nergens door de kelder. Ik heb er twee weken geleden ook een gekocht. Niet in dorp, maar in de grote stad. Ik heb er wel even naar moeten lopen zoeken, en Blokkermeisje moest haar oudere collega er bij halen. Maar handig,handig.De beste aankoop sinds jaren (na de jurk uit het V&D draadje dan)
Ik had het jaren eerder moeten doen. De inhoud van biokratje past er ook in, dat zet ik nu altijd op tijd bij de deur. Bioboer ook blij. En zilverkleur is nog altijd minder lelijk dan de bruinbeige van mijn schoonmoeder zaliger. Die is naar de kringloop gegaan.

skik
19-02-2016 om 07:54
Mijn aardappelschilbak
Ik heb er twee, één voor de aardappels, één voor de uien. Als ik aardappels schil is het meteen twee kilo, dan zit de schillenbak aardig vol. Ik vind die schilbak ook handig als ik andere groenten schoonmaak en snijd.
Een lekkere en makkelijke manier om aardappels te eten: schil ze en snij ze in grove frietvorm. Doe ze in een kom, gooi er een scheutje olie overheen en een zwik kruiden overheen, roer het met je handen om tot olie en kruiden goed verdeeld zijn over de aardappelparten. Bak ze in de oven op 200 graden tot ze gaar zijn. Groot succes hier, want het lijkt op friet maar is het niet.
skik
skik

Triva
19-02-2016 om 09:01
Vreemd
Ze hadden laatst geen idee waar ik het over had, nou mooi dan ga ik dus nog maar een keer naar een andere Blokker! Bedankt.
Wij schillen hier al snel 1,5 kilo aardappels dus dat red ik niet op een bordje, waar laat ik de vieze aardappels dan op het aanrecht? Ik moet overigens tussendoor ook vaak overhoren dus dan werkt een bak op schoot met boek op tafel een stuk fijner.

Wicky
19-02-2016 om 09:56
oeps
Ik schil nooit maar koop van die handige zakken geschilde aardappelen.
Maar goed 1,5 kilo per keer daar komen wij lang niet aan. Gewoon gezin met 2 kinderen hier.

Noet
19-02-2016 om 11:10
Triva
die geschilde aardappels leg je in een pan met een laagje water zodat je ze kunt afspoelen, dat moet toch bij aardappels.

charliefox
19-02-2016 om 14:35
Hahahaha ...
Geinig dit. Maar ook bijzonder.
Hier ook niet zo heel veel aardappels. En als wel, alles wat er maar voorhanden is om die 'zooi' in te pleuren. Bakje, krant (hoewel moeilijk want lezen we digitaal), bord, emmer, kommetje, noem maar op.
Het zijn maar schillen ...
#CF

Yaron
19-02-2016 om 17:05
mand
De 10 kilo aardappelen die we per anderhalf à twee weken eten bewaren we in een mand in de bijkeukenkast, als ik ga schillen pak ik een dienblad met keukenpapier en doe daar de benodigde aardappelen op. Na het schillen kiep ik de schillen met keukenpapier in de groencontainer. Mijn moeder had ook zo'n bruine bak met beige deksel, zal eens kijken of ze die nog heeft, lijkt me wel handig.

Vesper Lynd
19-02-2016 om 19:39
Gut
Ik heb hooguit een keer per twee maanden eens een kilozak aardappels. Ik schil gewoon vanuit de zak op een stukje keukenpapier.

neteret mut
19-02-2016 om 20:35
re vesper lynd
daar zit dus een verschil. Vorige week was oudste met partner (en baby maar die eet nog niet mee) ook hier, dan zijn we met 10 personen. Dat schil je niet even uit een 1 kilo zakje en dan is een flinke bak wel prettig

Knutselkei
20-02-2016 om 13:23
ik gebruik de bak erna
om al t groen/plastic/karton etc van de maaltijd in te stoppen. Als t eten dan in de pannen zit, pak ik de bak en loop mn rondje langs al mn containers om de boel te scheiden.
Laatst had ik een flinke lasagne in de maak en toen miste ik mn bak, heb ik m toch maar op de aanrecht gezet om alles erin te kiepen.

Tonny
20-02-2016 om 19:46
Wij hadden die lelijke bruin-beige
En die hebben we toen we verhuisden bij dochter laten staan. Denk dat-ie nu is weggegooid.
Aardappels staan in een mand in de schuur, schikken doe ik boven het groen-afvalbakje in de keuken , een paar aardappels is zo gebeurd.
Nederland eet veel minder aardappels dan 20 jaar geleden. Ik interviewde onlangs een jubilerende groenteboer, die vertelde dat ook, toen hij begon, kochten mensen grif aardappels in zakken van 20 kilo. Nu twee.

Triva
20-02-2016 om 20:20
Hebbes
Man heeft er vandaag één gescoord bij de andere Blokkerwinkel in ons durp. De verkoopster had ons exemplaar net in het schap gezet, een mooie zilverkleurige inderdaad, hele vooruitgang tov die donkerbruine.
Noet: ik had het inderdaad over de ongeschilde aardappels, waar laat je die als je op een bordje schilt?
Tonny: ja de verkoop zal zeker minder zijn maar je schilt per maaltijd toch niet minder? Wij doen dus geen drie keer met een zak van 4 kilo.

Noet
20-02-2016 om 22:08
Ah zo,
Nou op dat bordje, hier ook zo af en toe voor de stamppot wat aardappels die 5 grote stapel je prima op een bord.
Net als bij Vesper hier zo rond de kilo aardappels per maand en dan vooral in de herfst/winter.

Kaaskopje
21-02-2016 om 00:37
In krant
Ik leg een krant op mijn schoot, pan binnen handbereik en schillen maar. Na afloop vouw ik de krant met de schillen op en dan gaat het in de gft container.
Elke keer als ik zo'n aardappelbak zie staan, denk ik 'zal ik?', maar dan bedenk ik dat het weer een ding is wat ik ergens kwijt moet en loop dan maar weer door.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.