Home » Forum » Ah servieszegelactie

AH servieszegelactie

45 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pennestreek
AH servieszegelactie

Even een kleine frustratie delen. Wij zijn toe aan een nieuw servies, en toeval o toeval, precies nu komt onze grootgrutter met een actie. En laten we dit witte servies nou ook nog mooi vinden! Dus ik ben enthousiast zegeltjes gaan sparen.
Maar... ik ga never nooit genoeg zegeltjes bij elkaar krijgen om ook maar een beetje in de buurt van een heel servies te komen! Bij €10 een zegel, 40 zegels om een kaart vol te krijgen, dus dat betekent dat je al €400 uitgegeven moet hebben om 2 borden te ‘mogen’ kopen.

Zijn er meer mensen die hierdoor toch maar ergens anders een servies aanschaffen? Of die creatieve oplossingen hebben gevonden? Hier in de familie niemand die bij AH shopt verder, collega’s heb ik het wel gevraagd maar ja, die denken op zaterdag bij de weekboodschappen ook niet altijd aan mij, dus dat zet geen zoden aan de dijk.

AnneJ
Creatief

Ik weet niet hoe groot je afdeling is maar je kunt een verzamelbusje neerzetten bij het koffieapparaat met een voorbeeld van het kaartje erop en het verzoek de zegels voor jou te doneren.
Dan zien ze het de hele dag en denken er hopelijk ook nog aan als ze bij de kassa staan.
Ik geef ze al weg anders mocht je ze hebben, maar het is inderdaad een mooie serie.

wil40
Oproepje op je feestboek?

Bij mij gooien ze de zegels door de brievenbus. Ik hoef overigens niet het hele servies. Ik hou van combineren en hoef niet alles "passend" dat scheelt ook.
Een compleet servies is idd erg veel zegeltjes...

Pennestreek
Feestboek 😂

Wil40, op zich een goede suggestie, ware het niet dat ik behalve dit forum verder geen digitaal sociaal leven heb.

wil40
Tijdelijk?

Alleen effe accountje voor gevraagd en gezocht.
Kan je in Maart ofzo weer verwijderen?

Of je vraagt iemand anders uit je omgeving een oproepje te doen?
"Mijn facebookloze vriendin spaart de AH zegels voor het mooie servies, willen jullie meehelpen?"

Dendy Pearson
Ik ook

Ik spaar ook, maar alleen voor de ontbijtbordjes. Er sparen een hoop mensen met mij mee. En ik ben ook wel zo brutaal om degene die voor mij is bij de kassa en geen zegels hoeft te vragen of ik ze mag.

Een heel servies is niet te doen natuurlijk. Dus daarvoor zou ik naar een andere winkel gaan en iets moois uitzoeken.

Sandra
Uiteraard

is een heel servies niet te doen.
Je kunt wel allerhande manieren gaan verzinnen om aan zegeltjes te komen, maar in de tijd dat dat je kost had je ook op een andere manier gewoon geld kunnen verdienen om een nieuw servies te kopen.
Als ik tijd over had gehad had ik je graag mijn zegeltjes gestuurd;) (ik heb er veeel, en wrs gaan ze straks weer prullenbak in)
Helaas heb ik in de verste verte geen tijd te veel.

Sas
Sandra, als P. een envelop naar je stuurt met adres en porto

dan kost het je minder tijd dan het schrijven van je bericht hier.
Moet Pennestreek je wel een mailadres geven. Maar die is zo aangemaakt, met dank aan gmail of haar eigen provider.
En als ze die hier neerzet, dan volgen er misschien wel meer.
Ik niet, ik kom niet bij de AH. Anders zou ik zeker meedoen.

OND
Je kan makkelijk

een immense keuze aan serviesgoed vinden, voor borden aan prijzen tussen < € 1 en € 5 per stuk. Die worden ook in de kleinhandel verkocht aan € 4 tot € 20/stuk, maar je krijgt er wel een tasje van Dille&Kamille o.i.d. bij.

In sommige zaken wordt serviesgoed "tweede keus" (met een klein, vaak nauwelijks of niet zichtbaar foutje) verkocht aan €1/kg. Vrijwel altijd is het makkelijk om daaruit een volledige foutenvrije set te zoeken: in de fabriek wordt wel vaker een heel lot naar de "tweede keus" verwezen, als er 5% of meer fouten in dat lot opgemerkt worden.

Voor dat soort dingen (voor de meeste dingen...) is de groothandel steeds een stuk goedkoper, zelfs een stuk goedkoper dan Lidl of Aldi en de kwaliteit is doorgaans stukken beter.

Triva
Tjonge

Hoeveel had je bespaard door zo nu en dan je boodschappen bij de Lidl te halen denk ik dan. Never nooit niet dat ik in zo iets zou trappen. Die borden betaal je zelf én je vraagt iedereen naar de Appie te gaan voor je, dat is het verdienmodel. Als het nu nog gratis zou zijn maar nee je moet nog bijbetalen.

Kijk eens bij de Action, Blokker of Ikea voor servies. Het zijn maar bordjes hoor waar je je eten op legt ;)

Dendy Pearson
Triva

Als je altijd al naar de appie gaat spaar je vanzelf. En toevallig zijn het wel erg mooie bordjes:-)

Triva
Dendy

Dan moet je nog steeds bijbetalen toch?

AnneJ
Deze dan Kaaskopje

https://static.ahold.com/image-optimization/cmgtcontent/media//002050600...

Een deel van het series is wit en een deel heeft deze vogel- en bloemenschildering.
Heel mooi.

Natuurlijk kun je altijd ergens goedkoper een heel servies kopen. Maar het is ook echt wel de moeite waard dit servies.

AnneJ
Deze

Vult automatisch aan met 'Kaaskopje'.:-) Nou ja.

Flavia
smaken verschillen

ik heb ze live gezien bij de AH en deze zouden bij ons niet binnen komen of heel snel stuk vallen.

Het is idd gewoon een verdien model.

Helaas heeft dochter net 1 van de borden van ons servies gister laten vallen.
Gelukkig kostte dat servies destijds € 2.95 voor 3x 4 borden.
Ik ga bij de kringloop voor € 1 wel weer een witte halen.

Pennestreek
Tja, ieder zijn meug, toch?

Ik vind het opmerkelijk dat ik hier mijn servies-smaak en mijn voorkeur voor een winkel moet gaan zitten verdedigen. Maar goed, erger u niet, verwonder u slechts, dus dat doe ik dan maar. En ga aan de slag met de tips die er gegeven zijn.

Sally MacLennane
Pennestreek

Succes met sparen en ik duim dat je via via nog meer punten kunt krijgen!

Jasmijn
prijzen

Ik weet de prijzen dit keer niet, maar vaak vind ik het nog steeds best prijzig, wat je nog moet bijbetalen. Daarvoor vind ik het dan teveel gedoe allemaal hoor. Ik heb al jaren wit servies, van verschillende merken, als het maar op elkaar lijkt, zo heb je ook geen gedoe als er eens een bord sneuvelt. Ik koop wel het liefst wit en porselein, of het moet er op lijken. Laatst zo'n budget box bij blokker gekocht. Witte grote borden, en nog van porselein ook.

Marinade
Complete serviezen

Nog een tipje, voor als het servies bij de appie niet lukt: zoeken op complete serviezen op marktplaats. Je geeft net een rekenvoorbeeld van twee borden: voor dat bedrag kun je op MP een heel servies aanschaffen. Wat is zag was bijvoorbeeld een compleet Wedgewood Edme plain, voor dat bedrag.
Met wat zoeken zijn er echt pareltjes te vinden.

Ik moet zeggen dat ik de spaarspullen bij de appie o.h.a. wel mooi vind en de kwaliteit is dat ook. Maar ook onhaalbaar als je meer wilt dan een paar items, tenzij je een weeshuis moet voeden :-)

Verder snap ik het plezier in een mooi servies helemaal: juist iets wat je elke dag gebruikt een plezier voor het oog laten zijn.

Van dat action-servies met schraal glazuur, daar snap ik dan weer niets van.

Inderdaad, ieder zijn meug.

OND
"acties"

Er bestaan volgens mij maar twee soorten "acties" die de consument werkelijk ten goede kunnen komen en zelfs daar horen heel wat mitsen en maren bij: die waarbij een korting onmiddellijk verrekend wordt aan de kassa (genre 1 kopen, 1 gratis, 2 kopen, 1 gratis enz.) en die waarbij de klant uitgenodigd wordt om mee te investeren met een gelimiteerd bedrag, tegen een leuk rendement (vb: de AH spaarzegels).

Die acties met spaarzegels voor potten en pannen en dergelijke zijn doorgaans een fuik voor consumenten of, jawel, een verdienmodel. Je moet erg veel kopen om aan de nodige zegels te komen, de looptijd van dat soort acties is doorgaans beperkt. Dan moet je wel hulp inroepen ;-).
Hier was er onlangs zo'n actie van potten en pannen van Le Creuset. Je moest al een klein fortuin spenderen om het recht te verwerven op 5% korting. 5% korting die je overigens overal krijgt, als je het lef hebt om ze te vragen! (als ik iets betrekkelijk duur wil kopen MOET ik 8% krijgen of ik koop niet: 5% "commerciële korting", 2% "voor contante betaling" en 1% "goodwill". En dat lukt altijd).
De braadpan uit die set kostte trouwens > € 100. Een vrijwel identieke pan van een merk voor de horeca, kostte in de groothandel € 12. Raad maar welke ik gekocht heb...

Lonneke
ieder zijn ding

Pennestreek, ik spaar al voor iemand anders. Mocht die genoeg hebben, dan mag je die van mij hebben.
Verder vind k dat altijd zo raar. Als er dergelijke acties zijn en iemand heeft het hier over, dan komen allemaal mensen aan dat het elders goedkoper is of kringlopp oid. Vooral bij een actie van de albert heijn. Als iemand dat servies nou toch mooi vindt en dat wil aanschaffen, dan maakt het toch verder niets uit voor jou wat je moet bijbetalen, sparen etc?
Ik heb een paar acties terug voor pannen gespaard. Ongetwijfeld dat je die elders goedkoper kon krijgen maar ik vind het fijne pannen en ik gebruik ze veel, net als wat van die grote messen uit ook zo n actie. Ik kan daar van genieten. Iemand anders geniet miisschien van een mes dat goedkoop of nog duurder is of een pan van de action. Ik niet.
Wat je niet moet doen bij dergelijke acties, is speciaal dingen kopen om zegeltjes te krijgen. Ik spaar daarom alleen bij de albert heijn want daar doe ik mijn boodschappen. Ik ga naar een winkel, dan koop ik minder. Ik houd aanbiedingen in de gaten en koop huismerk. Dan ben ik niets duurder uit dan bij de lidl. Die hebben bovendien niet alles en een heleboel dingen vinden wij niet lekker.
Ik ga heel soms naar de lidl voor speciale dingen uit de aanbieding en ik neem dan ook wel onbewerkte dingen mee als groente en fruit. Chips vinden we te zout, koetk te zoet en te vet, vlees niet lekker, te weinig vega keus. En dingen die eruit zien als bij de ah, smaken toch anders of meer slechte stukken er bij gesneden. Zo heeft ieder zijn eigen ding. En ook lidl heeft lokkertjes. En ik was daarnet bij de lidl voor luchtplantjes voor sinterklaascadeau voor groene dochter. Maar die waren niet gekomen. Later deze week misschien.

Angela67
het merk opzoeken?

is te achterhalen wat voor servies het is? het zal wellicht ook via andere kanalen te koop zijn, dan kun je aanvullen wat niet lukt met zegeltjes?
gr Angela

OND
Niemand hecht er hopelijk geloof aan

dat er in de professionele keuken gewerkt zou worden met Japanse messen van € 300/stuk en meer? Of "keramische messen" uit dezelfde prijscategorie? Of dat er gekookt wordt in potten en pannen van Le Creuset of nog duurder? Of dat het daar vol staat met SMEG- of Borretti-fornuizen?

Ik kom met enige regelmaat in dat soort keukens. Wat ik daar zie zijn messen van Arcos, Point-Virgule of Global, potten en pannen van Inoxibar, Expert Line, Supreminox en Beka, fornuizen van ATA, RMGastro, Hendi, uitzonderlijk een Beko. Allemaal betaalbaar en degelijk.

Koks moeten daar altijd smakelijk om lachen: er is een eindeloze variatie aan van alles en nog wat voor de keukenprins(es). Alles zogezegd "(semi-)professioneel", van "uitzonderlijke (professionele!) kwaliteit" en altijd stukken duurder dan "the real thing".
Een beetje een professionele kok wil het niet in zijn keuken: "veel te duur, wel vaker van matige kwaliteit en nauwelijks bestand tegen intensief gebruik", zeggen die.

Flanagan
Handel in boekjes

Nee maar, zelfs op marktplaats is er een handel gaande in de ah-spaarboekjes voor dit vivo servies. Er wordt gewoon €6,50 voor een boekje gevraagd terwijl de boekjes na februari veelal weggegooid worden.

OND
Vivo

is een productlijn van Cosy&Trendy.

OND
Mispoes: niet van Cosy&Trendy

Wel van Villeroy & Boch. Nu even opzoeken of ze dat hebben in mijn favoriete groothandel en wat dat daar kost.

OND
Nee: hebben ze niet
Kenfan
Verlakkerij

Ik heb het idee dat AH altijd die acties zo organiseert dat er expres commotie ontstaat van gefrustreerde klanten. Of de voorraad is zo beperkt dat zelfs een gezin met vier kinderen met grote trek ernaast grijpt (de messen destijds, snif) of het spaardoel is onhaalbaar. Wie verzint er nu een serviesactie die koud vier maanden loopt, zelfs de landelijke afdeling van de Binge Eaters Anonymous krijgt dat nog niet voor elkaar. En als er iets sneuvelt, kun je het niet nabestellen.

OND
Je moet dus voor € 400 boodschappen doen.

Je moet dan nog een kleinigheid bij betalen voor twee "dinerborden 27 cm".
Die borden heb je dan aan die kleinigheid, € 4.99, een besparing van maar liefst €18,61 of € 9,31 per bord! (Allen naar de AH!!!).

Of dat "een zaakje" is, is moeilijk uit te maken, omdat je daarvoor moet weten hoeveel overbodige aankopen je eigenlijk gedaan hebt om toch maar aan die volle spaarkaart te komen. Eh... Nog even afgezien van het feit dat het natuurlijk bij voorkeur niet stopt bij twee borden.
Een normaal servies is 12 couverts... Geen nood: da's enkel voor € 2 400 kopen en nog even € 24,99 pinnen en de dinerborden staan al zo goed als in de kast!

Dat is het perfide van het systeem, natuurlijk: de AH (en al die andere klojo's met dergelijke onzin) spelen Pontius Pilatus en de klant zit mogelijk opgescheept met toiletpapier, waspoeder en bonen in blik voor de komende negen jaar ;-))).

Ik zou gewoon, als ik dat persé zou willen hebben, zo'n servies kopen en de AH's van deze wereld een dikke middelvinger tonen... En eens nakijken of er niet ergens een mogelijkheid is om me wat weerbaarder te maken in deze wereld.

OND
Even in perspectief

in België is het gemiddeld bruto-gezinsinkomen een kleine € 3 400/maand, mediaan € 3 000. Als vuistregel mag je aannemen dat daar ongeveer een 10% af gaat aan sociale zekerheidsbijdragen en een derde aan belastingen (in werkelijkheid is het iets complexer, maar als vuistregel kan het ermee door).
Dat maakt een gemiddeld netto-gezinsinkomen van een € 2 150, mediaan € 1 890.
Dat volledige servies, dank zij (sic...) de AH zal dan toch eventjes moeten wachten, denk ik...

Flanagan
Echt porselein?

Even om bij stil te staan.
In een eerdere samenwerking met Villeroy en Boch, namelijk de kristalglazen, bleken de klantenservice hebben gespaard voor kristallein glazen.
Nu gaat AH wederom een samenwerking aan met V& B; sparen de klanten nu voor porselein of voor een B-kwaliteit.
Dat is de vraag, hoe sterk zijn de borden eigenlijk, hoe lang gaan ze mee?

https://www.volkskrant.nl/economie/zijn-de-kristallen-albert-heijn-glaze...

Pagina's