Home » Forum » Auto kosten ongeveer met afschrijving

Auto kosten ongeveer met afschrijving?

39 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kikki39
Auto kosten ongeveer met afschrijving?

We kunnen kiezen

- naar het werk met eigen auto diesel 3 dagen in de week , ongeveer 250 km. Reiskosten ongeveer 180 euro.

-naar het werk met bus van het werk en dus geen reiskosten

Ik heb al gekeken op internet, maar kom er niet echt uit. Heeft er iemand verstand van en wat schat je in wat beter is? Ik verwacht gewoon een schatting.

bicyclette
wat is je vraag precies?

Ik snap je vraag eigenlijk niet. Wat wil je precies weten? Wat bedoel je met 'wat beter is'? Beter voor wie/wat?

wil40
Reiskostenvergoeding?

Die is 180€ begrijp ik, voor 250km. Dat is zo'n 1,38€ per gereden km. Niet slecht. Maar dat is voor benzine, sneller onderhoudsbeurt door meer kilometers, sneller banden vervangen enz.
Ik zou kiezen voor de eigen auto als ik de rit kan combineren met andere dingen, zoals bezoekje familie, boodschappen doen of kinderen ophalen en misschien tijdwinst.
Als ik puur van A naar B moet, alleen woon-werkverkeer zou ik voor de bus kiezen, lekker relaxen.

Wat voordeliger is voor jou ligt ook aan je type auto, maar 1,38€ per gereden km is een behoorlijke vergoeding.

Dees
Nou

250 km zal per week of dag zijn en km vergoeding per maand.

Dees
Excel

Je kunt op diverse sites zijn wat een auto gemiddeld kost. Per type auto. Dus onderhoud, wegenbelasting, afschrijving en wat het verbruik is.

Daarnaast kun je je eigen gegevens op een rijtje zetten.

Maar goed dan moet je ff een excelletje opstellen. Hebben wij ook gedaan bij de keuze van de nieuwe auto. Een heel klein model werd onze keuze voordelig in alle opzichten.

wil40
Nou Dees.

250 km rijden per dag is 750 km per week.
Dat is zo'n 3000km per maand.
Dat zou inhouden dat Kiki 0,06ct.per gereden kilometer krijgt.
Dus per dag lijkt mij niet.

Per week zou zo'n 1000 km per maand zijn, is ook maar 0,18ct de kilometer. Als dat het is zou ik zeker de gratis bus pakken.

Phryne Fisher
Wil

Ik krijg 6 cent per kilometer, een schijntje, maar ik ga 100 keer liever met de auto dan met het OV. Niets relaxts aan bus of trein, hels vind ik het.

wil40
Phryne Fisher.

Prima toch, maar dat is een keuze uit luxe. Als je het gaat uitrekenen zoals Kiki en er vragen over stelt lijkt het mij geen luxeprobleem. En het is ook maar net waar je werkt en wat je werktijden zijn, iedere dag met je auto in de file is ook geen pretje.

Dees
Nou wil40

Wettelijk gezien mag je maar 19 cent per kilometer (netto) vergoeden. En dan wordt bij de berekening nog rekening gehouden met vakantiedagen dus dan kom je niet op 3000km per maand. Daarnaast kennen veel werkgevers een maximaal aantal km's dat qua reiskostenvergoeding vergoed wordt

Ik weet van een organisatie waar gereorganiseerd wordt waarbij er gedurende een x aantal jaar een touringcar wordt afgehuurd om de werknemers naar hun nieuwe locatie te vervoeren. Dan sta je dus net zo goed in de file. Als je het opemingsbericht leest heeft kikki het over een bus van het werk, dus niet over ov.

wil40
Nou Dees.

We houden de "nou" er maar in.:-)

Ik vergelijk het ook met de gratis bus optie van Kiki. Phryne heeft het over het reguliere OV. En zeker kan je dan ook in de file terechtkomen, maar mijn reactie was puur op het "relax" verhaal tijdens het reizen.
En je werkgever mag net zoveel reiskosten vergoeden als hij maar wil, alleen 0,19ct. per km is aftrekbaar.

Kiki vraagt om een reactie op de keuzemogelijkheden, de mijne staat in #3. Het is al fijn dat de keuze er is. Wij hebben één auto, dus hier zou er geen afweging zijn, ik zou met die bus gaan.

Kikki39
Bus

De bus is van het werk.

Kikki39
Per

Week dus 250 km. En we carpoolen dus 2 dgn rij ik met collega. Maar we kunnen nu dus ook hele week met de bus van het werk

Kikki39
250 km

Is dus per week

bicyclette
wat wil je weten?

Maar het is mij nog steeds niet duidelijk wat je van ons wil weten.

Klopt het dat je twijfelt tussen de bus (gratis) en de auto (die je €180 kost)? Of krijg je juist een vergoeding van €180?

wil40
Dat carpoolen.

Dat scheelt natuurlijk behoorlijk, dan kan je de onkosten delen. Ieder een dag rijden en die 3e dag dat jij extra meerijdt geef je je collega een vergoeding.
Of samen de bus, er is geen beter of slechter, jullie keuze. En wat voor jullie handiger en comfortabeler is. Jullie hebben beide een auto tot jullie beschikking dus als iemand ziek of vrij is komt ieder evengoed op het werk.

Kikki39
Ik

Wil weten wat goedkoper zou zijn. Via internet kom ik er niet echt uit.
Dus ik rij 3 dagen en mijn collega ook, want 1 dag rijden we niet samen. Ik krijg dus 180 euro per maand aan reiskosten. En de km zijn dus 1000 per maand.

Of het plan is nu om samen de bus van werk.

Wat zou voordeliger zijn. Precies hoef ik het niet te weten, maar wat denken jullie

Lou
Uitrekenen

Je kunt via de site van de ANWB volgens mij uitrekenen wat die auto kost per kilometer. Dan kun je dus zelf uitrekenen wat goedkoper is.

Het staat er nog steeds een beetje verwarrend trouwens. Met "reiskosten" in de zin "Ik krijg dus 180 euro per maand aan reiskosten." bedoel je denk ik: "reiskostenvergoeding". Je weet ook het aantal kilometers per maand dus je weet precies hoeveel je krijgt per kilometer. Ik snap dus niet zo goed welke som je niet zelf kan maken.

Dees
Tja

Lou: ze wil weten wat de kosten zijn en niet de opbrengsten

Kosten hangt heel erg af van rijstijl, type auto en leeftijd auto. Kunnen wij dus niet voor je berekenen.

Ik zou zeggen bekijk op een autosite wat het type auto van jou opbrengt met de huidige kilometerstand en wat hij opbrengt met 250x48 dus 12.000 km op de teller, het verschil zijn kosten.

Hou je kilometerstand bij bij iedere tankbeurt en registreer hoeveel je getankt hebt. Dan weet je je verbruik doe dit x de literorijs van de brandstof.

Zou je de auto verkopen als je de bus neemt? Dan mag je wegenbelasting ook meenemen. Reken even uit wat de verzekering kost zonder de reiskilometers naar je werk (val je wellicht in andere prijsklasse autoverzekering). Tel alles bij elkaar op en haal er 12x180 vanaf

Lou
Autokosten

Die autokosten kun je dus ook hier ongeveer berekenen: https://www.anwb.nl/auto/autokosten#/kenteken

Met de vergoeding erbij zie je dan toch snel genoeg wat goedkoper is?

bicyclette
de bus

Alleen jijzelf kan bepalen wat een kilometer in jouw auto kost. Hangt natuurlijk sterk af van de auto waarin je rijdt. En inderdaad: doe je de auto weg als je hem niet voor werk gebruikt? Dan ziet de rekensom er natuurlijk anders uit dan wanneer je de auto hoe dan ook houdt.

Je krijgt dus €180 vergoeding voor 1000 km. Dat is €0,18 per kilometer. Als je alle kosten van je auto meetelt, heb je daar vrijwel nooit genoeg aan. Vaak heb je minimaal het dubbele of drievoudige nodig. Kijk je alleen naar het brandstofverbruik, dan zal je waarschijnlijk wel uitkomen met de vergoeding.

Ik zou de bus nemen. Die kost je hoe dan ook geen geld. Bovendien scheelt het weer een auto op de weg (het is al te druk op de weg) en dus ook duurzamer. De bus rijdt toch al, en jouw diesel-auto is natuurlijk behoorlijk vervuilend. In de bus hoef je zelf niet op het verkeer te letten, je kunt een praatje maken, een krantje lezen of een dutje doen.

Phryne Fisher
Bus

Die bus moet je dan niet privé gaan rijden, anders krijg je weer een bijtelling. Als je hem voor woon-werkverkeer gaat gebruiken mag je werkgever de btw op de kosten niet aftrekken, dus dan kost het hem meer.
Hoe zit het trouwens met die bus? Is dat de ‘werkbus’ of een personenbusje dat bestemd is voor alleen het vervoer van medewerkers?

Triva
even duidelijk maken

Hoeveel geld krijg je nu per maand en hoeveel kilometer moet je daarvoor gaan rijden?
Als dat duidelijk is (met aftrek van je vakantie, dus een week of vijf per jaar) kun je het eenvoudig uitrekenen. https://www.nibud.nl/consumenten/wat-kost-een-auto/

Kikki39
En

Nog iets. Die bus wordt van mijn collega, waarmee hij van werk naar huis mag rijden. Hij krijgt dan geen reiskosten meer.
Stel dat ik besluit dan mee te rijden hoe zit het dan met mijn reiskosten? Ik moet sowieso 1 dag zelf rijden met auto.

Lou
Kikki

Misschien moet je eerst een paar vragen beantwoorden voordat je nieuwe gaat stellen, want het wordt er niet duidelijker op :-)

"Stel dat ik besluit dan mee te rijden hoe zit het dan met mijn reiskosten?"
Of jij daar reiskosten aan hebt, moet je niet aan ons vragen natuurlijk. Of bedoel je nu weer "reiskostenvergoeding"? Ook dan weet ik het niet, trouwens.

Dees
Tja

Joh ik las met de bus van het werk dat ze een touringcar hadden afgehuurd om hun personeel te vervoeren.

Nu zit het zo als je collega door die bus een privebijtelling krijgt lijkt het me dat je daar dus een vergoeding voor betaald.

Werkgevers doen dingen heel verschillend de ene geeft een vaste vergoeding per maand en dan moet je zelf maar regelen hoe je er komt. Dan zou je dus in principe voor alle dagen dat je naar je werk rijdt een reiskostenvergoeding per km kunnen krijgen. Daar zou je je collega in kunnen laten delen omdat je met diegene meerijdt.
Er zijn ook werkgevers die wel.echt kijken of je de km's meerijdt met de bus van de baas.

Triva
Kikki

Je leest niet goed wat we vragen, je geeft geen antwoorden en er komen steeds meer vragen.

Ben je irl ook zo? Best vermoeiend dit...

Kikki39
Sorry

Ik zie niet echt meer vragen hoor.

Ik doe de auto niet weg als ik met de bus ga.

Dus ik wil weten wat goedkoper zou zijn bus of auto

En de andere vraag. Ik krijg nu 180 euro reiskostenvergoeding. Krijg je dat ook als je met iemand mee rijd?

Kikki39
Nog

Meer vragen. Want ik wil ze echt wel beantwoorden.

Kikki39
Collega

Krijgt door de bus geen reiskostenvergoeding meer

Kikki39
De

Bus is een werkbus. Daar moeten spullen in vervoerd worden.

bicyclette
warrig

Of jij nog reiskostenvergoeding krijgt als je met iemand mee rijdt, hangt van de werkgever af. De ene werkgever doet dat wel (want stimulans voor carpoolen), de ander doet dat niet.

Je verhaal is wel erg warrig hoor. Je komt nogal chaotisch over. Denk gewoon even rustig na.

Je twijfelt dus over meerijden met iemand of met je eigen auto rijden.
Dat meerijden gaat in een bedrijfsauto/bus. Die collega heeft daar zelf geen kosten aan. Als jij meerijdt, kost het jou ook niets.
Als je met je eigen auto reist, krijg je reiskostenvergoeding. Je weet niet of dat kostendekkend is. Dat zul je zelf moeten uitrekenen, want hangt nogal af van het type auto, brandstof en wat je zelf wilt meerekenen.
Als je meerijdt met de collega, krijg je óf nog steeds je reiskostenvergoeding óf de vergoeding vervalt. De enige die weet hoe dat in jouw geval zal zijn, is je werkgever.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.