Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Ben ik een zeikerd? ( mobiel in de slaapkamer)

Ik ben oprecht nieuwsgierig.....gaat echt bij iedereen tegenwoordig de mobiel mee maar de slaapkamer? En wat doen jullie er dan mee? Wordt er s avonds in bed nog lustig op los geappt/nieuws gecheckt/ mail gelezen / spelletjes gedaan? Is het je wekker? Check je s morgens in bed het nieuws / weerbericht/ je mail voor je uit bed stapt?

Ik merk dat het bij mij thuis, bij mij irritatie opwekt. Ik ben echt, oprecht, zelf ook best gehecht aan mijn i pad en telefoon, maar merk dat ik het wel erg fijn vind als er een paar plekken en momenten op de dag zijn zonder beeldschermen. Tijdens het eten bv of in de slaapkamer. Maar ik merk dat ik de strijd met man en puber / jongvolwassen kinderen aan het verliezen ben. Aan tafel gaat nog redelijk, hoewel alles wat met een achtergrond muziekje te maken heeft tegenwoordig een beeldscherm nodig heeft ( grrr). In de slaapkamer heb ik het bij de kinderen al opgegeven ( behalve bij de middelbare scholier tijdens schoolweken, dan blijft de mobiel beneden) maar ook mijn man neemt vaak z’n telefoon mee naar boven. Als wekker. Tja. Maar als ie naast je ligt is een mailtje snel gecheckt, of nog even dat ene sportfilmpje bekijken. Ik merk dat ik daar echt enorm slecht tegen kan. Het irriteert me mateloos. Vind het echt extreem ongezellig. En een soort v glijdende schaal waar ik niet heen wil. Dat die telefoon ECHT altijd overal bij is.

Ik heb dat man al meermaals uitgelegd, maar hij snapt het niet. Of wil het niet snappen. Het is echt niet zo dat hij standaard in bed naar zijn mobiel staart i.p.v. naar mij, maar de mobiel ligt er wel altijd.

Vinden jullie me een zeur? Hebben jullie hier discussies over? Of wordt in de meeste relaties tegenwoordig vredig ge appt en ge internet in bed tot het tijd is om te gaan slapen? En ben ik ouderwets?

Ja precies knurf.

Dat bedoel ik. Elke vrij seconde. Omdat er zoveel is dat je even kunt doen, checken, etc. Ondanks dat ik dat juist zo irritant vind ( zie vorige bericht) overkomt het me zelf soms ook. En juist daarom vind ik het denk ik zo belangrijk thuis iets van grenzen te stellen. Want als je niet uitkijkt worden steeds meer dingen normaal & acceptabel.

https://weneverlookup.tumblr.com/

Dwang

Het gebruik kan me weinig schelen, overigens net een hele gezellige verjaardag gehad waarbij niemand op zijn mobiel zat, het gebeurt, maar ik verbaas me soms wel eens dat sommigen instant contact verwachten.

Dochter had iedereen gewaarschuwd. Ik reageer niet direct, ik ben met mijn eindexamen bezig, er kan een dag of twee overheen gaan, ik heb mijn hoofd bij mijn studie nodig. Dat bleek knap lastig. Soms kwam er zelfs iemand aan de deur waarom dochter niet reageerde?:-)

Ik waarschuwde zoon dat zijn alarm afging, dat zet hij om te voorkomen dat hij te lang onder de douche blijft hangen. Dus ik klop op de badkamerdeur dat zijn alarm afging.
Eenmaal onder de douche uit ziet hij dat hij ook een 'beller' heeft gemist. Hij belt even terug. Zegt die gast: waarom neem je niet op? Ja, (zoon) ik stond onder de douche!:-)

Wilgenkatje

Wilgenkatje

17-07-2019 om 17:35

De telefoon is een ‘persoon’

En dat maakt dat dit voorwerp indringender voelt dan een boek, puzzeltje, kleurplaat en ook als een tv die voor ieder zichtbaar aan staat.

De telefoon eist aandacht, maar kijkt niet eerst of er andere mensen bij jou zijn. Dus als je hem als ‘persoon’ ziet, is hij/zij een stuk asocialer dan de meeste mensen (peuters daargelaten 😉) Asociale personen wijs je al dan niet diplomatiek terecht om hun voordringgedrag. Ook een telefoon verdient zo’n reactie, zwart/wit gezegd.

Plop

Plop

18-07-2019 om 00:11

Offtopic Kaaskopje

Beter zuinig en goed dan veel en vol onenigheid.
Met verwachtingen of eigen invulling hoe iets hoort krijg je de irritaties die over niets gaan maar alles kapot maken.
Jullie zijn allemaal product van dezelfde ouders, hebben hun onhebbelijkheden vast goed verdeeld over de zusters en dat zal best wel eens botsen. Ik heb helaas geen contact met mijn broer, bijna 10 jaar niet meer gezien. Hou t zo warm en goed mogelijk. Sterkte

Kaaskopje

Kaaskopje

18-07-2019 om 14:24

Plop

Zo zie ik het ook 😊

Irm

Irm

23-07-2019 om 08:31

Ja je zeurt

Zeker ligt mijn telefoon naast mijn bed. Ik heb geen vaste lijn en wil bereikbaar zijn voor noodgevallen en voor mijn moeder.
En ja ik stuur in bed appjes. Wat is daar ongezelliger aan dan een boek lezen?
En zo zijn er veel meer dingen nog.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-07-2019 om 19:15

Ja sorry

Je zeurt :-)

Nee

Ik vind niet dat je zeurt.

Niki73

Niki73

24-07-2019 om 15:49

Nee

Nee hoor, ik vind niet dat je zeurt. De mobieltjes blijven hier ook beneden. Onze slaapkamer is om te slapen en te vrijen, meer niet. Nou ja, ik kleed me er ook wel eens aan en uit. Wat anderen doen, moeten ze zelf weten, maar ik zou ook knap sjachrijnig worden van FB of Insta in bed. Ook berichtjes kunnen wachten tot morgen.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden