Home » Forum » Betaalbare birkenstocks gezocht

Betaalbare birkenstocks gezocht

37 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tango
Betaalbare birkenstocks gezocht

Tangodochter van 12 wil nieuwe Birkenstocks, de oude zijn ook echt te klein. Maar momenteel zitten we niet zo ruim in het geld, dus vind ik de echte eigenlijk veel te duur. Heb wat gegoogled en vind ze niet goedkoper dan 40 euro. Wie weet een aardig alternatief voor een betere prijs? Rond de 20 euro vind ik prima maar duurder liever niet.

Manda Rijn
Marktplaats?

ik heb net geboden op nieuwe birkenstocks, ik mag ze 37,50 inclusief verzenden overnemen wat ik dus te duur vind dus ik laat deze voorbij gaan.

Maar je ziet ze ook wel 2e hands, sommige een paar keer gedragen.

En heb je niet toevallig iemand in de omgeving waarmee je wat kleding kunt ruilen ? Hier redelijk wat buurvrouwen die zo op die manier elkaar helpen, met hier een paar zwemschoenen, daar een winterjasje etc. Ik heb de birkenstocks van mijn oudste van vorig jaar overigens goed verkocht op marktplaats, als ik dat dan aftrek van de prijs die ik er in winkel voor heb betaald valt het wel weer mee ;-)

Vic
Goedkopere schoenen

Mijn dochter wilde een paar jaar geleden ook Birkenstocks maar ik vond het belachelijk veel geld voor slippers. Compromis was toen dat de zomerschoenen van de Schoenenreus kwamen. Inmiddels ben ik trouwens 'om'. De kinderen lopen 's zomers vooral op hun Birkenstocks, dus ik vind het nu niet meer zo erg. En voor zomerschoenen valt de prijs dan best wel weer mee ;-) Overigens kunnen ze allebei hun slippers van vorig jaar nog aan. Oudste is zo goed als uitgegroeid en jongste heeft al een jaar maat 33/34.

Lou
Gevonden!

Ik was ook naar betaalbare Birkenstock-varianten op zoek en ik heb ze gevonden! Ze zijn bijna hetzelfde, van het merk Hush Puppies, kosten 25 euro en zijn te koop bij Dolcis. Scheelt de helft in mijn geval, want mijn dochter wilde die birkies van 50 euro die in sommige winkels zelfs 60 euro kosten. Maar deze Hush Puppies bevallen ook uitstekend.

Yvonne
Scapino

Mijn dochter heeft ze een keer voordelig kunnen scoren bij scapino.Ook zijn ze wel eens bij Kruidvat in de aanbieding geweest, was vorig volgens mij ook ergens mei/juni. Ff de reclame krantjes in de gaten houden.

Tango
Thanks

Hier kan ik weer wat mee. We gaan eerst maar eens bij Dolcis kijken, want 25 euro vind ik prima. Scapino is ook een optie. Tweedehands trekt me niet zo bij slippers. Ze lopen er toch met blote voeten in, vind ik niet zo'n fris idee.

Picasso
Orange babies

Dochter en ik hebben Orange Babies van Nelson. Zitten eigenlijk lekkerder dan Birckenstocks en kosten de helft!

Tango
Picasso

Die Orange babies zien er ook goed uit! Nelson hebben we ook in de buurt dus daar kunnen we ook kijken. Gaat een deel van de opbrengt van deze schoenen dan ook naar het doel Orange Babies omdat ze zo heten?

Tango
Gevonden!

Inmiddels hebben we geshopt. De slippers hebben we uiteindelijk gekocht bij Dolcis. Nelson bleek hier toch niet (meer?) te zitten. Nog wel naar echte Birkenstocks gekeken maar goedkoper dan 40 euro was ik niet uit. Dochter mopperde wel, want wilde echte. Ze moest van mij dan 15 euro bijleggen, maar dat wilde ze ook niet. Tja, dan houdt het op. Ach, ze zal ze best dragen als het warm wordt. Oh, ja ze vroeg nog of ik er geen Birkenstock op kon zetten aan de zijkant. Leek mij niet zo'n goed plan;)

Sinilind
Jeetje tango

Ik bedoel het niet als persoonlijk aanval op je maar is ze nu al met 12 jaar zo gevoelig voor merken en deg.? Ik vind het eerlijk gezegd verontrustend. Ik weet wel hoe die meiden zijn onderling maar als ouder (en docente) probeer ik toch wel er iets van te zeggen
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci
Sini

Al? Dit is juist een leeftijd waarop ze gevoelig zijn voor dat soort zaken, merk ik aan dochter en vriendinnen. Vaak net op de middelbare school enzo...

Vertigo
Noordermarkt amsterdam

Op maandag is er noordermarkt in amsterdam west (klinkt onlogisch maar goed) en daar zag ik ze voor 25 euro, de echte birkies..

P
Nou sini

Wel eens met fio, jij vindt 12 AL? Juist als ze nog wat ouder zijn wordt dat minder belangrijk, moeten ze het zelf betalen etc.

Ik maak mij meer zorgen om kinderen in groep 3/4 die al worden uitgelachen omdat ze geen merk aan hebben!

sus-anne
Al?

juist die 12 jarige zijn zoooo gevoelig voor merken en er bij horen,al geldt dat volgens mij iets meer voor meisjes dan voor jongens (?)
mijn ervaring is dat als ze ouder worden merken ook minder belangrijk worden ( zo rond de 15 ) zeker als ze kleedgeld hebben en het zelf moeten betalen;-)

Sinilind
Ja al

Ik vond het wel zorgwekkend toen mijn dochter AL met 12 jaar enigszins merkbewust werd (All stars in die prehistorische tijd), maar eigenlijk doet het er niet toe hoe oud ze dan zijn. Ik vraag me alleen af van wie ze het hebben. De meeste moeders die ik ken met merkbewuste dochters zijn zelf helemaal geen edeltuitjes, dus ik snap niet helemaal hoe de groepsdrukte zo belangrijk wordt. En ik vind het ontzettend jammer dat een meid van 6, 12, of 18 of 50 jaar zich druk maakt over de logo aan de zijkant van de sandalen.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci
Sini

Dat is vrij normaal op die leeftijd, dus je had je niet zo'n zorgen hoeven maken. Juist dan wordt de invloed van leeftijdsgenoten belangrijker. Vanaf een jaar of twaalf worden kinderen meer beinvloed door vrienden/vriendinnen. Dat kun je jammer vinden en je zorgen maken, of je gaat erin mee tot op zekere hoogte, en stelt je grenzen, die voor iedereen weer anders zijn.

Maylise
Ja

Mijn ervaring is ook dat juist zo aan het begin van de middelbare school merkkleding het belangrijkst is. Dan speelt heel erg mee dat ze er bij willen horen en dat je bepaalde merken 'moet' hebben. Naarmate ze weer ouder worden ontwikkelen ze meer hun eigen stijl en smaak en trekken ze zich minder aan van wat 'in' is. Juist zo in de periode 12-14 jaar zijn ze heel gevoelig voor wat anderen van ze vinden.

Daantje50+
Ja hoor

Ik heb nu een dochter in die periode en een zoon die er aan gaat beginnen. Goed moment om met kleedgeld te beginnen, merkkleding is duur.

Birkenstocks kan je goed online shoppen, kijk even op de kortingsbonnensites of je nog een leuke korting kan inwisselen. Of op de markt, dat kan ook goedkoop uitvallen.

Mocht je nog goedkope Adidas basketbalschoenen tegen komen in zwart - wit, we houden ons aanbevolen.

Yura
Jeetje

Als docente weet je toch wel hoe gevoelig meisjes zijn voor groepsdruk zo in de brugklas? Je mag jezelf gelukkig prijzen als het slechts bij merkengevoeligheid, nagels lakken en iets teveel make-up blijft. Wat mijn dochter (nu 2 vwo) al om zich heen heeft zien gebeuren in die 2 jaar gaat stukken verder, zelfmoord, snijden (meerderen) en spoedopname voor anorexia en dan heb ik het over allemaal bruggers op een doorsnee-scholengemeenschap in een doorsneedorp met vmbo-t t/m gymnasiumniveau. Wel allemaal meisjes trouwens, de jongens houden zich op die leeftijd voornamelijk bezig met voetballen en playstationnen (dat laatste kan ook problematische vormen aan nemen overigens).

Sinilind
Yura

Ja ik weet het. Ik zit er niet bovenop, heb geen mentorklas dit jaar. Ik blijf me wel verbazen dat ouders (90% moeders) er in mee gaan. Persoonlijk heb ik altijd geweigerd, dochter mocht het wel van haar eigen geld aanschaffen maar zelf betalen aan zo'n onzin heb ik altijd geweigerd. Als ouder heb je vind ik er een grote rol in. En voordat iemand reageert met "onzin" wil ik eraan toevoegen dat ik een zinnige discussie wel leuk zou vinden, met goede voors en tegens.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Yura
Sini

Overigens hangt die merkgevoeligheid ook wel af van schooltype en regio denk ik. Als je in Den Haag in een vmbo b/k brugklas zit heb je minimaal een nickelson-jas, maar tegenwoordig moet het liever nog moncler zijn. Ik merk dat vwo'ers zich daar ook tegen af zetten, als je een nickelson-jas draagt ben je een echte loser en moncler is voor kampers (mening van mijn pubers).

Yaron
Hier

Oudste zoon is totaal (nog) niet merkgevoelig voor zijn kleren en schoenen, tenzij het om zijn voetbaloutfit gaat, dan weet hij precies welk merk hij wil. Maar hij had vorige week Vans (schoenen) gekregen, van die lage gympen, wij en hij hadden nog nooit van het merk gehoord, maar een meisje in de klas begon te gillen dat hij echte Vans aan had. Zoon zit in groep 7, daar speelt het dus ook al, maar het is voor de meeste kinderen gelukkig nog niet belangrijk.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Maylise
Sini

Bij alle drie mijn dochters (met name bij de jongste twee) werd merkkleding belangrijk toen ze in de brugklas zaten. Vooral zo in de 1e en 2e klas was het echt belangrijk. Voor de jongens was het minder belangrijk maar een van mijn zoons hechtte ook een zeer grote waarde aan merkkleding en een andere zoon vond het ook wel erg interessant. Zelf praat ik eigenlijk nooit over merken dus dat hebben ze echt van hun klasgenoten opgepikt. Het ging overigens niet om hele dure merken. Geen Gucci en Versace en zo. Dat hadden ze misschien ook wel gewild maar dat speelde in de peer group natuurlijk niet want die konden dat ook niet betalen. Het ging om het hogere midden segment (Tommy Hilfiger, Ralph Lauren) of iets lager (Nike, Adidas, Diesel).
Soms ook merken waar ik nooit van had gehoord.
Natuurlijk beslis je als ouder zelf waar je het geld aan uitgeeft maar ik heb nooit principieel geweigerd merkkleding te kopen.
Als ik voor een redelijke prijs het verlangde kledingstuk vond dan mochten ze het hebben. Op hun verjaardag hebben ze ook wel eens bijvoorbeeld schoenen van een bepaald merk gekregen.
Naar mate ze ouder worden hebben ze hun eigen smaak meer ontwikkeld waar soms ook wel merkkleding bijhoort. Ze dragen het dan niet meer omdat X en Y en Z het ook dragen maar omdat ze het zelf mooi vinden.
Principieel weigeren merkkleding te kopen vind ik wat onzin. Op die leeftijd (12,13) zijn ze vaak al zo onzeker dat een beetje houvast in de vorm van die felbegeerde Nikes en dat Tommy Hilfiger shirt prettig zijn.
Natuurlijk als het te duur werd dan ging het niet door maar als de prijs redelijk is waarom niet.
Mijn jongste dochter begint nu wat uit die merken zijn belangrijk fase te raken. Ze vindt nu zelfs tweedehands kleding leuk :)
Mijn jongste zoon vindt het wat (sport)schoenen betreft wel belangrijk en ook een shirt van een geliefd merk heeft hij graag.
Natuurlijk leg ik hem uit dat het allemaal onzin is en zo maar daar luistert hij nu even niet naar.

Ella2007
Merkengekte

Zoonlief (brugklas gym) interesseert het geen bal. Toch meer een meidendingetje denk ik . kleding dan, want hij wil een ipad en geen tablet, en een ipod voor spelletjes. Mijn meisje is nu nog helemaal in de wolken als ik iets koop van soho (v en d dus), of hm. Lief!

Fiorucci
Ella

Oh, H&M blijft ook best lang ok hoor, net als Coolcat. Geen zorgen..:)En hier in de stad komt een Primark, de dames verheugen zich al.

P
Merken

Mijn kinderen hebben zich nooit druk gemaakt om merken maar nu oudste in de tweede zit wilde hij sinds vorig jaar geen gewone schoenen van de scapino meer. Ook prima... al een paar keer goedkoop geslaagd voor nikes.

Twee wk geleden kreeg hij na zijn sport extreem last van zijn achillespees en na een week bedacht ik me dat hij met zijn gewone schoenen ruim een maat achterliep op zijn sportschoenen dus zijn we op schoenen uit gegaan. Er waren allemaal modellen van vorig jaar maar nog flink duur 80-95 euro en hij wist dat hij boven de 70 moest bijbetalen dus hij keek een beetje sip toen de goedkopere schoenen niet meer in zijn maat waren, alleen die van 95. Die van 95 paste perfect en het voelde zo goed bij zijn pees dat ik ze dus wel heel graag wilde hebben. De verkoper begreep het niet zo en vroeg of hij die kleur niet mooi vond dus ik vertelde de reden...

Tien tellen later kreeg hij die schoenen voor 85...

Tot zijn verbazing vielen de schoenen enorm in de smaak bij zijn veel modebewustere klasgenoten! Ik koop dan het liefst schoenen die hij heel mooi vindt en dan kan de rest wat goedkoper.

wil40
Mengelmoes van kleding.

Ik koop wat ik leuk vind. Dat kan de ene keer een duur merk shirt zijn en de andere keer een shirt van C&A. Ik let op materiaal soort, kleur en wat me aanspreekt. Mijn zoon doet hetzelfde. Als hij dus een prachtig shirt ziet van een bepaald merk en ik kan het betalen dan kopen we het. Van zijn eigen geld kopen wordt nog wat lastig. Voorlopig heeft hij nog geen baan waar hij dit van kan betalen.
Verder heeft hij geen eisen. Heeft geen dure mobiel met abonnement, is zuinig op zijn spullen, draait er niet onnodig geld doorheen. Is juist spaarzaam. Dus ja, ik ga er als moeder in mee omdat ik het zelf leuk vindt. Wat zijn mentor daar van vindt zal me helemaal een worst zijn. Ik hoef toch ook geen verantwoording af te leggen hoe vaak ik uit eten ga of op vakantie?

Fiorucci
Inderdaad wil

Het zal mij ook roesten wat een leerkracht vindt. Een beetje mentor heeft wel wat anders te doen denk ik...

Sinilind
Wil en fio

Ik zal als mentor me niet bemoeien met wat kinderen aanhebben ben je gek? Dat heb ik ook nergens geschreven. Alleen dat ik blijkbaar de "touch" met 12 jarige leerlingen niet heb op het gebied van kleding, onder andere omdat ik geen brugklasmentoraat heb. En dat ik als moeder (niet als leerkracht of mentor dus) het wel vervelend zou vinden als mijn kind opeens niet meer kritisch zou kunnen kijken naar kleren (hoe is de prijs-kwaliteit verhouding, is het "schone" kleding, is het makkelijk te onderhouden en vindt hij het mooi?) Ik heb met mijn zoon naar aanleiding van de ramp in Bengladesh veel gesproken over arbeidsomstandigheden in landen waar onze kleren en overige spullen vandaan komen, en ik hoop dat er iets van die bewustzijn blijft hangen en dat hij eenmaal in de brugklas opeens geen Abercrombie en Fitch wil dragen omdat het in is... ongeacht hoe politiek incorrect het merk verder is.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ely
Maar maar maar

Wat is er nou zo erg aan als een kind van twaalf kleren wil van een bepaald merk omdat hij/zij denkt dat het cool is? Als het zich alleen tot kleding beperkt en het financieel kan?

Ik neem aan dat het gaat om de onderliggende gedachte dat kind een eigen mening/stijl "moet" ontwikkelen? En als hij/zij dat van jou "moet" maar kind het liefst gewoon aanwil wat de rest draagt (wat volgens mij gewoon meestal een fase in de ontwikkeling is) , maar als hij dan doet wat jij zegt is ie toch net zo goed een volgzaam schaap? Alleen dan volgend naar jou ipv naar zijn peers....

Expliciet iets niet willen wat de marketinggoeroes je voorschrijven is net zo min je eigen mening/stijl volgen als het wel doen hoor. Je laat je net zo goed beïnvloeden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci
Sini

Je kunt van een puber niet verwachten dat hij zijn oren volledig naar zijn ouders laat hangen. Zijn omgeving zal hem beinvloeden, school,vrienden,muziek etc. Dat hoort bij het jezelf losmaken en dat is een gewone ontwikkeling.
Mijn dochter draagt helemaal niet wat anderen op school leuk vinden, maar heeft een eigen stijl. Maar daar horen ook weer merken bij, die ik overigens met haar instemming leuk op de kop tik op marktplaats bijvoorbeeld.

Pagina's

Onderwerp gesloten