Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
14-11-2009 om 19:50
Hoi,
Ik heb een reep chocolade gekocht met 99% cacao. Ik hou erg van pure chocolade maar dit gaat me toch net te ver, ik vind dit echt niet lekker (die van 86% nog wel) wat zou ik met deze reep doen? In de koffie dopen ofzo? Of heeft iemand nog een lekker ideetje??
Maxime
14-11-2009 om 20:39
In de melk
Daar krijg je heerlijke chocolademelk van.
Of (als het tenminste ongezoete chocola is) een recept opgoochelen van Mexicaanse kip met chocola.
Zoals deze: http://eetschrijven.blogspot.com/2007/01/pollo-mole-poblano-voor-silvia.html
14-11-2009 om 20:47
Ja krin
Chocolademelk van maken, van die dikke die ze bij Harrods serveren.
14-11-2009 om 21:26
Krin
Meer dan 1% suiker zal er niet inzitten
De bedoeling van deze chocola is, dat je er piepkleine stukjes van afbreekt (ongeveer een kwart vierkante centimeter) en dat bij de koffie opeet (door je hele mond laten gaan) Je moet het even de tijd geven, je moet eraan wennen, net als bij koffie e.d.
Overigens, als je chocola zo puur eet is rauw lekkerder.
En voor deze reep: melk goed heet maken, flinke schep suiker erin oplossen, nog even heet maken en dan een stukje chocola erin, goed roeren. Best lekker, tenslotte is jouw reep weinig meer dan gewoon cacao.
14-11-2009 om 21:33
Haha!
Ja, mijn dochter en ik zijn echte chocoholics en dachten 99% ook wel aan te kunnen. Dus niet
Ik heb er ook chocolademelk van gemaakt. Met normale pure chocola hoeft er dan geen suiker meer bij. Met deze moet je minder chocola gebruiken en naar smaak suiker toevoegen. Of een scheut lekkere zoete likeur. Amaretto bijvoorbeeld.
Carmen.