Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Margaretha

Margaretha

13-11-2008 om 13:10

Consumentgids november; test dagcremes

Hallo,

Is er iemand die de consumentengids (november) heeft en de uitslag van de dagcremetest wil delen? Ik gebruik de Derma Genesis van L'Oreal en lees daar wisselende commentaren over. Ik ben benieuwd of die getest is. Bij een vorige test kwam de Aldicréme Biocura als beste uit de test, maar ik was daar niet echt weg van. Misschien iemand nog een tip?

groetjes, Margaretha.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Biodermal

Geen idee of deze getest is, maar de dagcrème van Biodermal vind ik de allerbeste: smeert goed, stinkt niet.

Test

Jouw dagcrème is niet getest Margaretha.
Het is overigens ook niet echt een "consumentenbondtest" vind ik. Ze hebben een Amerikaanse cosmeticadeskundige 8 dagcremes laten beoordelen van Aldi, Biodermal, Dr. van der Hoog, Etos, Hema, Kruidvat, Rilanja Care en Trekpleister. Kwamen geen van allen echt goed uit de bus, deze vrouw had commentaar op bijna alle ingrediënten en/of op het feit dat alles in potjes zitten in plaats van in pompverpakking. Een crème die deze vrouw (Paula Begoun) wel aanraad is Olaz Regenerist licht vochtinbrengende lotion SPF 15.
Dat was het wel zo'n beetje.

Mathilde

Mathilde

13-11-2008 om 20:26

Ook gelezen

Leuk artikel in de Consumentengids. Paula vond het duidelijk maar niks en tamelijk ouderwets, die Nederlandse smeersels. Te veel irriterende ingredienten of ingredienten die niks doen voor de huid. Volgens haar zou een fatsoenlijke dagcreme op z'n minst factor 15 moeten hebben, aangezien je huid volgens haar vooral verouderd door de zon (vandaar dat ze die Olaz de minst slechte vond). Roken, drinken en niet op tijd naar bed gaan zijn ook funest. Maar, zoals ze zei, dat vinden de beautyfabrikanten geen goed verkopende boodschap. Ze schijnt zelf een beruchte website te hebben waarop ze allerlei smeersels test, maar dat zijn natuurlijk Amerikaanse.
O ja, ze raadde potjes af, omdat de werkzaamheid van de ingredienten in de creme wordt afgebroken als ze aan de lucht worden blootgesteld. Dus liever een tube of nog beter: een pompflacon. Zoals Paula zei: wat heb je aan een mooie pot als je na een paar maanden alleen nog een mengsel van water en verdikkingsmiddel op je gezicht smeert.
En ze vond scrubben met een scrubkorrel ook niks, veel te hard. In Amerika schijn je scrubcremes te hebben met zuren erin. Zoiets zou ik ook wel willen, want die korrels doen mij te veel pijn (heb erg gevoelige huid).
Mathilde

Mathilde

Mathilde

13-11-2008 om 20:36

Toevoeging

Ze legt ook uit waarom speciale oogcremes onzin zijn. Je kunt heel veel nalezen op haar eigen website, google maar eens op Paula Begoun.
Mathilde

Heb nu olaz

Ik gebruik nu een pot Olaz Regenerist Daily 3 Zone Treatment Cream. Zo zo een hele mond vol! Voor drogistencrème vond ik hem behoorlijk prijzig, maar ik vind het echt superfijne crème. Ik heb een behoorlijk droge huid (trekt echt na het douchen) en deze crème is lekker vochtinbrengend, maar voelt helemaal niet vet. Ook niet als je een beetje zweterig wordt, zoals ik altijd heb als ik een halfuurtje fiets ofzo.
Beetje raar is wel dat er allemaal kleine glintstertjes inzitten. Dat valt niet heel erg op hoor, maar je huid ziet er daarom 'stralend' uit!

Margaretha

Margaretha

14-11-2008 om 11:43

Geen echte test dus

Tegenwoordig zijn er zoveel cremes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik zou ze graag wel allemaal willen uitproberen maar voor 15 - 20 euro per pot wordt dat erg kostbaar.

Ik heb de OLAZ regenerist ook gehad, heel lekker maar het smeerde dik waardoor een potje minder lang meegaat. Wel meteen resultaat, trouwens! Frisse, soepele uitgeruste huid.

De L'Oreal Derma Genesis smeert zuinig, ruikt heel zacht en fris en zit in een pompje. Af en toe in de aanbieding en de prijs valt nog mee ook. Meer tips zijn natuurlijk altijd welkom.

groetjes en bedankt,

Margaretha

Mamasan

Mamasan

14-11-2008 om 11:48

Clinique

Ik gebruik Clinique Superdefense. Ik vind hem wel verschrikkelijk duur, maar het is tot nu toe de enige creme die mijn huid enigszins in ongeschonden staat brengt/houdt.

Mathilde

Mathilde

14-11-2008 om 12:05

Scrubben

Paula Begoun legt het heel goed uit op haar website, wat het nut van scrubben met een zuur is (en het onnut van scrubben met korrels). En ze legt ook uit waarom veel producten zo werken zoals Lorwyn beschrijft. Haar motto is: less is more . Je kunt je afvragen wat je bezielt om een goeroe op het gebied van huidverzorging te worden, maar Paula is wel grondig. En ik hou wel van websites waarop de tien grootste verkoop flauwekullen van verkopers van huidverzorgingsproducten vakkundig worden neergesabeld.
Mathilde

schoonheidsspecialiste

schoonheidsspecialiste

14-11-2008 om 19:57

Onzin

Wat een onzin, die Paula geeft scores aan honderden produkten, van excellent(heel erg goed) tot poor(slecht), en raad eens, bij haar eigen produkten zit er geen een bij die poor is.(ik heb een inlogcode, dus kan dat inzien)

Iemand die zelf produkten maakt en verkoopt is in mijn ogen niet echt objectief en neem ik dan ook niet serieus.

Veel produkten zijn gewoon goed, of ze nu goedkoop of duur zijn. Als je een reactie op de huid krijgt kan het zijn dat er een ingrediënt inzit waar je allergisch voor bent. Kijk eens op je dag of nachtcreme of er geen parrafinum liquidum inzit, dit laat een laagje vet op je huid achter en zorgt (na verloop van tijd) voor comedonen.

Groetjes

Julie

Julie

14-11-2008 om 20:50

Schoonheidsspecialiste

He, wat handig. Hoe denk jij over het scrubben wat hierboven besproken wordt? Ik doe het zelf graag en mijn huid knapt er erg van op, maar ik vraag me ook wel eens af of het eigenlijk wel goed is voor je huid.

schoonheidsspecialiste

schoonheidsspecialiste

14-11-2008 om 23:41

Julie

Hoi Julie,

Dat is afhankelijk van je huidtype.
Er zit nl veel verschil in. Je hebt lysing, peeling en scrub. Dit is van mild naar sterk. Een lysing heeft geen korrels, een peeling fijne korrels en een scrub heeft grove korrels.
Een peeling mag je 1x pw doen bij een vette huid, een huid met littekens, een vochtarme huid, als je comedonen en gerstekorrels hebt.
Een scrub mag je 1x in de maand doen als je bv littekens in je gezicht hebt van vroeger. (acne)
Maar weer niet bij een oudere, verslapte huid, of actieve acne, en een dunne, gevoelige huid, ook als je couperose hebt, of aanleg tot couperose kun je beter geen scrub nemen.
Hoop zo je vraag beantwoord te hebben.

Groetjes

Schoonheidsspecialiste

Hoe zit het met de exfoliators waar Paula zo lyrisch over is? De zogenaamde AHA's en BHA's. Zin of onzin?
En wat is jouw mening over enzym peelings?
Is de ingrediëntenlijst op creme's altijd volledig?
Zomaar even wat vragen omdat ik sinds een merk/productwissel opeens veel last heb gekregen van comedonen maar ik kan de naam parrafinum liquidum niet op de lijst van ingrediënten terugvinden.
Ben dus even benieuwd of er misschien ook nog een andere naam voor is of dat je een suggestie hebt over wat daar de oorzaak van kan zijn.

schoonheidsspecialiste

schoonheidsspecialiste

15-11-2008 om 11:52

Danni en cobi

Fruitzuurpeelings zijn geschikt voor bv als je een huid hebt met erg grove poriën, maar dan moet je ook produkten voor thuisgebruik nemen. Het zal niet alles weghalen, maar je behaalt er wel goede resultaten mee, want de huidstructuur wordt aanzienlijk verfijnd.

Misschien zitten er minerale oliën in je creme.
Minerale oliën zijn een goedkoop vulmiddel, het smeert lekker en is wel ontstekingsremmend. Maar de werkstoffen worden daarmee niet in de huid opgenomen.
Je kunt na lange tijd spreken van een paraffine verslaving. Als je een lange tijd produkten hebt gebruikt waar het inzit, en je switcht naar een produkt waar het niet inzit, kan het dus ook zo zijn dat je huid daar een reactie op geeft. Alle "troep" komt eruit.

Als men benzine, stookolie en andere brandstoffen uit de aardolie gehaald hebben houd je paraffine over.
Een paraffine pakking is bv wel weer goed neem bv een paraffine handpakking oid, de paraffine houdt de warmte tegen en zo kan een goede creme onder de paraffine goed intrekken.

Groetjes

schoonheidsspecialiste

schoonheidsspecialiste

15-11-2008 om 17:01

Sophie

Hoi Sophie,

Nee, ik ben niet bekend met Dermablend van Vichy, ik heb op de site gekeken, maar kan geen ingrediënten vinden, dus ik kan er helaas niks over zeggen.

Kun je me vertellen wat er aan ingrediënten inzit??

Groetjes

Karin

Karin

15-11-2008 om 20:35

Wat gebruiken

Ik heb de website bekeken maar vraag me nu wel af welke dagcreme ik het beste kan gebruiken. Zie me niet bij de drogist al die potjes staan lezen.
Ik zou graag een creme willen met een hoge beschermingsfator tegen de zon. Wat nu het beste te gebruiken?

Marlou H.

Marlou H.

16-11-2008 om 15:49

Antioxydant en zonbescherming

Op de Belg was laatst een programma over cremes. Aanbevolen werd een creme met een hoge UV-bescherming en antioxydanten (meestal vit. A of E). Het merk is niet echt van belang.

Marlou

Margaretha

Hallo Margaretha

Ik heb ook die derma genesis (als welkomstgeschenk bij een tijdschrift gekregen) en het bevalt me helemaal niet! Mijn huid voelt niet "verzorgd"aan na het gebruik.

Cremes met fruitzuren verdraagt mijn huid niet.

op vakantie in Frankrijk kocht ik bij de Lidl een hele goedkope, grote tube antirimpelcreme voor de gevoelige huid. 100 ml. voor 5 of 6 euro! deze creme bevalt me eel goed. Huid voelt lekker aan en het lijkt echt alsof rimpeltjes iets minder zichtbaar zijn (maar dat kan ook wishful thinking zijn).

Ik weet niet of de creme ook hier bij de Lidl te koop is (ik kom er nooit). Volgens mij is het merk isere of zoiets.

Marlies

Margaretha

Margaretha

19-11-2008 om 15:49

Marlies

Ik gebruik wel de reinigingsschuim van Isere (Liddle). Ik zal eens kijken naar die dagcreme die jij noemt.

Grappig trouwens. Ik vind net in de Libelle een proefzakje Nivea SOS herstellende lotion. Lekker! Ruikt goddelijk en superzachte handen! Lees ik de ingrediënten, en ja hoor: parafinne liquidum. Niet goed dus. Het is trouwens een bodylotion.

Bedankt voor de tip!

Margaretha

Margareta

Ik had niet het hele draadje gelezen (nog niet trouwens) maar begrijp dat jij geen paraffinum liquidum kan/mag/wil gebruiken? Ik heb niet in het ingredientenlijstje van "mijn" creme gekeken, let daar dan dus nog even op mocht je het willen aanschaffen!

Marlies

Ik gebruik al 6 jaar MD dagcreme (en scrub en reiniger, enz.). Dit is op basis van fruitzuur en alleen verkrijgbaar via de schoonheidsspecialiste. Maar echt he-le-maal geweldig...Geen onzuiverheden meer, gladde huid, minder rimpeltjes, kortom een echte aanrader. Vanwege het % fruitzuur alleen verkrijgbaar bij de schoonheidsspecialiste, maar misschien is een andere creme met fruitzuur wel net zo goed?

Heel tevreden met paula!

Ik heb het volste vertouwen in Paula. Er zijn maar weinig producenten van schoonheidsproducten die producten van een andere producent positief waarderen. Ik geloof wel in haar objectiviteit ondanks het feit dat ze zelf ook producten verkoopt. Ik koop nu al een tijd haar producten (helaas alleen per post in Nederland te koop). Ik ben er superblij mee en heb het gevoel dat ik echt iets goeds opsmeer. Ik zal ook echt nooit meer iets uit een potje smeren. Wat wel wennen is: er zitten ook geen kleur- en geurstoffen in, het ruikt dus nergens naar! Dat is misschien jammer maar het voelt wel goed. Zeker een aanrader!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.