Huis, Tuin en Keuken
gescheiden moeder
05-01-2009 om 20:14
Couscous
Wie heeft er voor mij een eenvoudig recept van Couscous? Liefs zonder vlees, maar mag ook met vlees zijn hoor.
Alvast bedankt!!!
liora
05-01-2009 om 22:00
Salade
Hoi,
Deze salade is heerlijk koud of lauw. Couscous in een bak, met kokend water overgieten, afdekken en paar minuutjes laten staan, daarna doorroeren.
Door de couscous: een paar gesneden tomaten, verse koriander (gehakt), olijfolie, peper en zout. Dan in wok wat groente gaar wokken, bijvoorbeeld courgettes en haricots verts, of wat je maar lekker vindt. De warme groenten door de couscous scheppen.
Op de salade kun je plakjes geitenkaas leggen (van die dikke ronde plakjes, kun je voorverpakt kopen bij AH). Ook heel lekker met gebakken zalmfilet en een lepeltje creme fraiche.
Liora, naar een recept van Jamie O.
Anienom
06-01-2009 om 10:28
Noten
Ik maak couscous altijd met gehakt, dus geen geschikt recept als je geen vlees wilt gebruiken, maar wel een tip: (ongezouten) cashews en een snufje kaneel doen het altijd erg goed.
Genista
06-01-2009 om 10:54
Uit arabisch kookboek
Je moet je best doen om dit te laten mislukken!
Recept van de couscous, zoals wij hem maken (naar arabisch recept): per persoon 55 cc (ml) water in een pannetje. Erin: kaneel, handvol rozijnen, pijnboompitten, kruidnagel (gemalen), peper en eventueel andere kruiden naar wens. Dit geheel aan de kook brengen. Vuur uit, per persoon 50 g couscous erdoor roeren en een paar minuten laten staan. Dan een klontje boter erbij en helemaal losroeren.
Erbij een zak kant en klare salade met kant en klare dressing erover.
Zoek eens in het archief van deze rubriek op couscous, de recepten vliegen je om de oren, ook heel simpele.
reina
06-01-2009 om 17:25
Snel
Ik eet het graag als snelle maaltijd: courgette, paprika, aubergine etc. in stukjes snijden en bakken in olijfolie ( kan ook met k&k groentenpakket), evt. blikje kikkererwten erbij doen (winterwortel en rozijnen erdoor is ook leker). Goed doorwarmen. Ondertussen couscous koken volgens gebruiksaanwijzing. Groenten op smaak maken,met speciale couscouskruiden, of gewoon met een groentenbouillontablet. En een vegetarische schijf erbij serveren ( iets mediterraans bijv.) Heel snel en altijd weer lekker.