Home » Forum » De kosten van maaltijden

De kosten van maaltijden

82 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mamasan
De kosten van maaltijden

In vervolg op mijn groenten-wassendraadje. Ik ben op het moment erg alert op de kosten van de boodschappen, volgens mij kan ik daar wel wat op besparen. Er zijn natuurlijk al heel veel draadjes over geweest, maar ik merk dat het nog helemaal niet eenvoudig is. Op verse groenten t.o.v. voorverpakt kun je flink besparen, maar hoe zit dat met de rest. Volgens mij ben je voor een husselpotje, dus iets van pasta of rijst met gehakt of kipfilet, nog minimaal 6 euro kwijt voor 4 personen. Dat is dus al 42 euro per week, en dan heb je alleen nog maar avondmaaltijden. Hoe red je het dan met bijv. 75 euro per week, wat ik wel eens lees. Dan zou je dus nooit een gewoon stukje vlees of vis op tafel kunnen zetten, want voor 4 personen vis is zeker 8 euro en het goedkoopste vlees toch ook zeker 4 euro (slavinken ofzo).
Wat kost jullie gemiddelde avondmaaltijd?

Temet
Tja

Iedere dag 'gewoon' vlees of vis zit er met een zeer laag budget niet meer in, denk ik.

Prutjes bestaande uit bliktomaten (niet ongezond), ui, ev. andere groenten en blikje(s) vis, om maar eens wat te noemen, red je echt wel onder de 6 euro.

Prutjes zonder dode beesten zijn vaak nog goedkoper.

Spaanse tortilla - ei, ui, aardappel- kost je ook de kop niet.

Ik denk dat het wel mogelijk is om binnen zo'n budget te koken, maar makkelijk is het niet, en het lijkt mij ook niet te doen als je uitgaat van verse groenten en aardappels van de groenteboer en elke dag vlees van de slager, en dan minstens 100g pp.

Ooit in een blad voor studenten een tip gelezen voor een voedingskundig verantwoorde avondmaaltijd: volkorenboterhammen met pindakaas, melk erbij, sinaasappel toe.
Maar leuk is anders...

Groeten,

Temet

Rekenmachine
Gaat wel hoor, 75

Hier ook erg aan het opletten momenteel. Ik denk dat we voor 5 personen gemiddeld tussen de 5 en 6 euro kwijt zijn. Met uitschieters naar boven en beneden.

Heb net de week boodschappen gedaan voor 66 euro, daarin zit alles, moet misschien nog voor een paar euro wat halen komende week. Ik vind het vlees van de Lidl wel goed. Voor vis betaalde ik net bij de Jumbo 4,49 voor diepvries tapilafilet 600gr, dus geen 8 euro. Daar eten we met zijn 5en van,lekker uit de oven.

Maar een keertje stampot of pasta kan ook een stuk goedkoper hoor. Zo eten we volgende week een tagiatelle, met roomsaus en 250 gr. (diepvries) garnalen. Denk dat me dat ongeveer 4 euro kost. Boerenkool, met speklapjes (ook Lidl, de gemarineerde vinden ze hier erg lekker). Dan nog iets met gehakt, een keer kipfilet, neem ik altijd diepvries, zo'n kilo zak. Tja bij de slager zal het vast lekkerder smaken, maar dit vinden wij ook prima.

Ik weet niet voor hoeveel je normaal boodschappen doet, maar houdt het eens een tijdje bij, dan krijg je vanzelf een idee waarop je kunt bezuinigen.

Er komen vast nog goede tips, ik lees ook even mee.

Groeten, Rekenmachine

liora
Kan goedkoper

Hoi Mamasan,

Ei is volgens mij al een stuk goedkoper, en je kunt bijvoorbeeld ook een heerlijk pastasausje maken met gezeefde tomaten, ui, knoflook en 2 blikjes sardientjes of tonijn. Dan ben je ook weer een stuk goedkoper uit.
En zo zijn er zoveel goedkope maaltijden te bedenken, vaak wel zonder vlees inderdaad. Maar je hoeft helemaal niet elke dag vlees te eten.

Liora

Jolanda123
Gemiddeld tussen de 3 en 5 euro

En nu zijn wij grote eters :-)

Om een indruk te geven van wat ik "nodig" ben als wij aan tafel zitten (man, vrouw, zoon20, zoon11)Ik heb minimaal 1kg droge pasta nodig, en als we aardappelen eten, dan red ik het om 3-4 keer te eten van 5 kg aardappelen.

deze week hebben onderandere gegeten :
Macaroni:
De spekreepjes heb ik gebruikt voor door de macaroni. (75 cent 1 kg)
Deze pan met macaroni, ( de hele kilo macaroni gebruikt) bestond uit tomatenpuree, paprika, spekreekpjes,uien, prei, bleekselderij en winterpeen. Voldoende voor 6-8 gemiddelde eters.
Ik denk dat dit ongeveer € 2, 50 tot €3 euro kostte.

geroerbakte spruiten met champignons en gember, rijst en reepjes schnitzel erdoor.
De spruiten waren in de aanbieding 1 kg voor €0,59. De schnitzel kwam uit de vriezer, was ook een aanbieding 600 gr voor ongv. 3 euro. De rijst kostte mij ongveer €0,30. Champignons waren ong. €0,70. inclusief uien en gember schat ik dat dit mij in totaal €5 euro kostte. Voldoende voor 6 tot 8 gemiddelde eters.

Kip bonne femme :
1 diepvrieskip 3 euro. rijst €0,30 (600 gr.)spekreepjes €0,35, ui €0,15, 1 blik doperwten en wortelen. 1/2 doosje champignons € 0,35.
Voldoende voor 6 gemiddelde eters.

Jolanda

Jesse_1
Goedkoopste vlees

Het goedkoopste vlees is wel goedkoper van 4 euro hoor.
Vandaag had ik 4 saucijzen voor € 1,86.
En door de pasta doe je bijvoorbeeld ook eens hamblokjes of spekjes. Of een eitje bij het eten.
Pannenkoeken is ook heel goedkoop.
Maar wij eten niet altijd zo goedkoop.
Jesse

Manda Rijn
Ehh

ik let eigenlijk niet zo op wat ik koop in de supermarkt, ja ik let wel op of iets in de aanbieding is ofzo maar ik ga het niet bij elkaar optellen voordat ik bij de kassa ben.

Gooedkoop: 2 grote vleestomaten, 300 gr runder gehakt, 1 paprika. In de voorraad hebben we dan: ui, knoflook en (dure) pasta. Die maaltijd is bij ons het goedkoopst.

Maar ik wil dus ook wel eens zoals deze week lamskotelet kopen met verse knoflook, sla met mozarella etc en vriend maakt regelmatig entrecote klaar en dan is het duur.

Moet je echt bezuinigen op eten, kan je niet een efficientere post vinden zoals nutteloze abonnementen, sportscholen waar je niet naar toe gaat ?

Jolanda123
Onnodig

Manda schreef :
Moet je echt bezuinigen op eten, kan je niet een efficientere post vinden zoals nutteloze abonnementen, sportscholen waar je niet naar toe gaat ?

Mijn reactie :
Hier geen nutteloze abonnomenten, geen sportschool, geen overbodige liflafjes.

Ik vind het alleen onnodig om meer te betalen voor het eten als wat "nodig" is.
Ik zie er het nut niet van in om 2 euro per kilo meer te betalen als het niet nodig is.

En, met een beetje creatief nadenken kun je heel ver komen. Simpel voorbeeld : Als je soep wil koken, bewaar dan van elke verse groente een handje vol apart in de koelkast. Dat handje vol wordt niet gemist, en na een paar dagen heb je voldoende verse groente voor een lekkere pan soep.

Als basis voor een groente bouillion zou je de afsnijdsels kunnen bewaren. Denk aan "preikonten", de stronk van een bloemkool, peterselie stengels, etc.
Kook de groente bouillion en gebruik dat als basis voor een risotto, een ragout of gewoon soep.

jolanda

Manda Rijn
Jolanda

ja ok zo doe jij het.

Hier ook geen nutteloze abonnementen en ongebruikte sportschoollidmaatschappen omdat ik die dus allemaal geschrapt heb, dan kunnen we eten wat we willen ;-)

vivo
Groentekalender

Ik zie niemand de groentekalender noemen! Toch kan je met het gebruik van een groentekalender nog steeds flink besparen! Groente en fruit van het zeizoen zijn stukken goedkoper! Tegenwoordig is alles het hele jaar door beschikbaar/verkrijgbaar, omdat onze groente en fruit uit de kas komt of uit een ver weg land. Daar betaal je wel voor.
Maar met een groentekalender in de hand pik je de voordelige zeizoensgroenten er zo uit!

Manda Rijn
Oh trouwens

ik kom wel eens bij het tuincentrum in het ramplaankwartier en daar zie ik wel eens grote zakken appels liggen voor weinig. Het is dat we maar met 3 mensen zijn hier thuis.

Jolanda123
Kunnen eten wat je wil.

Wij kunnen ook eten wat we willen.

't is tegenwoordig geen heilig moeten meer om voor een prikkie de week rond te moeten komen.

't is tegenwoordig een willen.
En, het is met het ook niet meer waard, de potjes en de pakjes, en de prijs wat je daarvoor moet betalen.
Met een aantal basisingredienten en een paar basiskookboeken kom je een heel eind, en het eten smaakt in mijn ogen beter zonder allerhande toegevoegde middelen.

Neem nu voor de lol eens de zoetzure saus voor bij de babipangang, of voor voor bij de foe-jon-hai( rot woord, maar je snapt wat ik bedoel)
Het huismerk van de AH kost 2.45 per kilo. voor 1 pot betaal je 1.31.
en waar betaal je voor? Voor suiker, azijn, tomatenpuree, en toegevoegde smaakstoffen.
Tja...laat ik dat nu ook in mijn kast hebben.

Weet je, het is me het niet meer waard, ik vind de prijs/kwaliteit/smaak verhouding niet meer met elkaar kloppen.

Dàt is hetgene wat mij motiveert.

Jolanda

IngridT
Hmmm.

wij zijn niet van die enorme vleeseters, maar als ik een echt stukje vlees op mijn bord heb liggen dan kost dat (behalve als het een gehaktbal of een stukje rookworst is) toch wel meer dan een euro. En dan is het vaak niet eens zo'n groot stuk vlees. maar wel van de slager.

Morgen eten we rode kool met hachee. Nou, uien kosten bijna niks, en aardappelen liggen in de garage (5 euro voor een 10 kilo baal bij de groenteboer, doen we zeker een maand mee). De rode kool was nog geen euro, maar het hacheevlees (ruim een pond) daar was ik denk ik wel een klein 10-tje voor kwijt.

Maar vandaag hebben we zelfgemaakte groentesoep met balletjes gegeten, met stokbrood erbij. Pakketje soepgroente van de groenteboer (1 euro), inderdaad alle groenterestjes uit de groentela, en balletjes gedraaid voor 2 euro rundergehakt. Stokbrood van een euro erbij & klaar is kees. Maar goed, dat vond ik goedkoop eten terwijl het toch al 4 euro kost (los van de restjes uit de groentela, de bouillonblokjes, vermicelli en het fruit toe)

Wij zijn met zijn 5-en thuis, en ik geef toch zeker 125 euro per week uit aan eten. Kwalitatief goed eten, dat wel, maar ik koop het naar mijn eigen gevoel relatief goedkoop in. Seizoensgroenten, geen voorgesneden spul, weinig kant en klare pakjes en mixen, en ik gooi zelden iets weg (dat wordt dan inderdaad soep)

Maar we eten dan weer niet veel, dat scheelt. (als ik die verhalen soms lees over een kilo pasta voor 4 personen of 15 plakken brood per dag...hmhmh, dan zou ik misschien ook overwegen om de kinderen te laten wennen aan de simpelste jong belegen supermarktkaas ipv boeren extra belegen van de kaasboer)

Jolanda123
"normale" eters.

ingridT schreef :
Maar we eten dan weer niet veel, dat scheelt. (als ik die verhalen soms lees over een kilo pasta voor 4 personen of 15 plakken brood per dag...hmhmh, dan zou ik misschien ook overwegen om de kinderen te laten wennen aan de simpelste jong belegen supermarktkaas ipv boeren extra belegen van de kaasboer)

Mijn reactie:
Ja, precies :-), dat is de afweging die je moet maken.
Ik heb hier ook van die bodemloze gaten, en met 10 kilo aardappelen doe ik 1 tot 1 1/2 week :-)
( en dan eten we 2 tot 3x per week pasta of rijst)

Ach ja, 't zijn allemaal keuze's :-)

jolanda

Manda Rijn
Jolanda

eens, ik koop ook geen pastasaus uit en potje, die van mij is veel gezonder, of mijn verse saus goedkoper is weet ik niet.

albana
Vlees en slager

hier zijn we de laatste tijd ook aan het 'opletten'm.n. omdat naar ons idee er véél meer geld naar boodschappen gaat dan 'vroeger'.
maar vlees eten wij ook van de slager. volgens manlief wil ie écht niet anders.....dat van de super is niet te eten. maar als ik 'prutjes' maak hachee, goulash,geroerbaktegroenteprutjes of balletjes door de soep, macaroni/spagetti etc.
koop ik daar tegenwoordig 'gewoon' goedkoop vlees voor. geen mens die het verschil hier thuis merkt of de balletjes in de soep gedraaid zijn uit diepvriesgehakt van de aldi of van slagersgehakt.
maar als ik échte gehaktballen draai, als vlees bij 't eten zeg maar dan haal ik weer wel slagersgehakt. dát verschil is zeker wel te merken/proeven.
ook andere 'losse' vleesgerechten zijn allemaal van de slager. kip halen we ook in de supermarkt, maar dat doen we al jaren (a.h.).
probeer het eens uit thuis.
onze soep kost niet meer dan 3 euro en er zit ook nog flink vlees in en voor de rest alles wat jij ook opnoemde.
groeten albana

Jolanda123
Niet meer betalen dan nodig

"Niet meer betalen als nodig" is een relatief begrip.

EmmaB schreef : k vind het alleen onnodig om meer te betalen voor het eten als wat "nodig" is" als dat betrekking heeft op het goedkoopste vlees wat er te vinden is, echt niet voor mij van toepassing. Eerlijk gezegd begrijp ik daar niets van.

Mijn reactie :

Als ik rundergehakt wil eten, dan haal ik dat zonder problemen bij de Lidl. De rundergehakt blijkt ook één van de beste in nederland te zijn. Ook uit recente onderzoeken blijkt dat de groenten en fruit van de lidl het beste uit de bus komen qua hoeveelheid bestijdingsmiddelen. Dan zie ik er echt de noodzaak niet van in om naar een andere supermarkt/slager toe te gaan om daar mijn vlees te halen.

Goedkoop hoeft niet altijd "zooi" te zijn.

Waar ik wel moeite mee heb, is de gedachte dat "duur" gelijkstaat aan "kwaliteit", en dat goedkoop gelijkstaat aan "rotzooi".

Jolanda

moon32
Vanmorgen

boodschappen gedaan:
Gehakt en voorgesneden groenten en blikjes tomatenpuree en pak spaghetti was samen 5 euro, daar eten we 2 keer van (4 personen en een klein beetje voor jongste). Vaak wel nog salade erbij (1 euro).
Witlof was in de reclame (69 cent voor 500 gram), daar maak ik ovenschotel van met gehakt en aardappels; totaal 4 euro (aardappels erbij gerekend maar niet kruiden en dergelijke want die heb ik in huis). Dan maak ik nog bami deze week met kipfilet en voorgesneden groenten en mie; totaal iets meer dan 5 euro.
Tartaartjes met bloemkool (ook reclame) en aardappels totaal: 6 euro.

Dus ja het kan wel!

Gr.
Moon32

liora
Varkensvlees

Hoi,

Inspirerend draadje, weer heel veel ideen opgedaan om lekker gezond en goedkoop te eten. Wel valt me op dat er enorme hoeveelheden varkensvlees doorheen gaan en dat eet ik niet. Lijkt me ook niet zo gezond om de ene dag spekblokjes te eten, de andere dag hamblokjes en de volgende dag gehakt half om half. Gatver!! Dat is wel heel erg vet vlees.

Liora

liora
Emma b

Hoi Emma,

Heb jij misschien een recept voor zo'n gezond en goedkoop bonen-stoofpotje?

Liora

sus-anne
Ingridt t?

je betaald 125 euro per week aan eten??
je bedoeld dat alle boodschappen bij elkaar 125 euro kosten zeker?
of geef je ect 125 euro uit alleen aan eten?

angel3
Toch

wordt er in NL relatief weinig geld aan fatsoenlijk eten uitgegeven. Vlees voor 2euro? dat kan gewoon niet goed zijn... Waarom niet een trui minder in de maand kopen of een paar schoenen minder of elk kadootje per maand 2 euro goedkoper? ik zou nooit bezuinigen op eten. Dat is de motor van je lijf. Laat dat goed zijn en gooi en geen ranzig vlees van 1 euro in.... koop een mooi stuk biologisch en dan niet elke dag, gewoon iets minder vaak vlees maar het vlees dat je eet dan wel in orde. bijvoorbeeld.....

Silone
Tja

Aan mij heb je niks vrees ik. Ik houd van (uitgebreid)koken, en we houden alle 5 van veel en lekker eten. Bezuinigen kan hier overduidelijk op heel veel zaken in en om huis, maar eten is wel één van de laatste dingen waarop ik zou gaan bezuinigen. Maar feitelijk was dat je vraag ook niet. Je vroeg hoeveel wij uitgeven. Ik kan het moeilijk inschatten maar denk meer dan gemiddeld. Dan reken ik vlees, rijst/mie/aardappels, groenten/rauwkost, evt toetjes of soep, benodigde kruiden, olie, eieren, sauzen etc.

Massi Nissa
Gisteren heel lekker gegeten voor weinig

Hai, ik wil de tip die iemand hierboven al gaf nog even benadrukken: Spaanse tortilla, dat kost echt bijna niets en is verrukkelijk. Wij doen er altijd nog een paprika in blokjes door of wat tonijn en eten er Turks brood bij en tomatensalade. Alles bij elkaar nog geen vier euro schat ik zo (zes grote aardappels, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 paprika/klein blikje tonijn, Turks brood, 4 grote tomaten, wat dressing en kruiden).
Daarnaast hebben wij gisteren erg lekker gegeten, het was een beetje een allegaartje maar het smaakte heerlijk. Ik had nog wat witte rijst staan, die heb ik even in een lepeltje olie opgebakken met een klein beetje sambal. Daarnaast had ik nog wat rundergehakt, niet veel (minder dan 2 ons). Dat heb ik in de wok gedaan met een paar fijngehakte uien, knoflook, een paprika en wat paddestoelen (allemaal nog restjes uit de koelkast), met een klein blikje uitgelekte kidneybonen. Ik had nog een pak minitortilla's, dus die heb ik gevuld met het gehakt-groentemengsel, restje geraspte kaas erover (ik bewaar altijd het laatste hompje kaas om te raspen) en even in de oven. Serveren met gebakken rijst, loempiasaus en komkommer. Echt geweldig, ik ga het recept zeker onthouden. Het zag er nog feestelijk uit ook!
Groetjes
Massi

angel3
Pelle

ik bedoel eigenlijk dat vlees van 2 euro bio industrie vlees is of van een dikke plofkip komt of er zit water bij. Tuurlijk word je er niet ziek van. Maar als ik die beelden op tv zie geef mijn portie dan maar aan fikkie, dan maar geen vlees. Dat bedoelde ik...

Jolanda123
Jammer van al die waardeoordelen over niet biologisch vlees

Wat ik jammer vind om te lezen in bericht, is de veroordeling die van het scherm afspat.

er word geschreven dat vlees van 2 euro niet goed kan zijn.
Daarna is vlees van 1 euro ranzig......

Er moeten minder schoenen gekocht worden, minder truien, en minder kadotjes.

Dan is mijn eerste gedachte, over hoeveel vlees hebben we het hier? 2 euro per 100 gram? 2 euro per 500 gram? 2 euro per kilo?

Wat moeten die truien kosten die je dan minder zou moeten kopen?

30 euro? Dat scheelt dan 1 euro per dag. Daar zit het hem dan ook niet in. Schoenen? Hoeveel paar schoenen koopt een mens in het jaar? 4 paar? 100 euro per paar?
Goed kopen we 1 paar schoenen minder per jaar.
Dat scheelt dan 30 cent per dag......

Volgens mij was de vraag van mamasan wat de gemiddelde kosten van een maaltijd was.
Dat daar voorbeelden van maaltijden bij komen, dat vind ik relevant.

Waardeoordelen over de ranzigheid van "niet biologisch" vlees vind ik niet relevant.

Jolanda

dure eters
Lage budgetten zeg!

Jee, wat geven jullie weinig uit aan boodschappen/eten.
Wij, 2 volwassenen en een puber (en wat huisdieren) zijn per week toch wel zo'n 150-200 euro kwijt aan boodschappen.
Toch heb ik niet het idee dat we heel bijzonder eten. We eten zo veel mogelijk biologisch, toch in ieder geval alle dierlijke producten. Ik koop bij de biologische groenteboer, Jumbo, AH en Lidl. Meer supermarkt is er hier ook niet in de buurt, dan moet ik er voor gaan autorijden en dat wil ik niet.
Vanavond waren we wel goedkoop uit. Wortelsoep met appelchips en spruitjesstamppot.
Kilo winterwortels (0,89 euro) wat kruiden etc. voor de soep. Helft van de soep gaat zo in de vriezer voor een andere keer. 2 appels (0,77 euro)
Kilootje aardappels, (1,30 euro). 1,5 kilo spruiten (1,14 euro), scheutje melk (0,10 euro), ca. 200 gram jonge kaas (2,50 euro) en kruiden.

Het dure zit hem bij ons voornamelijk in de tussendoortjes. Lekkere kaasjes en toastjes, notenmix, zelfgemaakte koek/cake, sapjes. En ook wel de koffie en thee, alleen daar ben ik al zeker 8 euro per week aan kwijt.

Persoonlijk wil ik dus geen bioindustrie vlees, zuivel, eieren eten. Verder ook geen gemalen vlees, zoals worst, gehakt etc. Dat maakt het eten wel duurder. We eten trouwens ongeveer 2x per week vlees en 1x per week vis.
De goedkope recepten die hier genoemd worden bevatten in mijn ogen toch vaak te weinig groente en te vet vlees naar mijn smaak.

Marmar
Varieert

De hoeveelheid personen hier aan tafel varieert van 2 tot 4-5 personen, afhankelijk van wie thuis is en of er 'meeëters' zijn.
Maar ook de kosten per maaltijd variëren. Als we er een lekker flesje wijn bijdrinken (of 2) dan reken ik dat ook bij die maaltijd. Door de week moet ik vaak snel iets op tafel hebben, dan wordt het vaak iets gewokt of pasta of 'pre-fab'. Als ik meer tijd heb om te koken vind ik het leuk (en lekker) om te experimenteren en ook uitgebreider te eten.
Het valt me wel op ivm de kosten dat je altijd maar beter zelf van basisproducten een maaltijd kunt maken dan als alles al voorgesneden, gemarineerd of voorbereid/voorverpakt is. Voorgesneden groentepakket is veel duurder dan zelf precies hetzelfde thuis even aan stukjes te snijden. Zelf een salade maken scheelt ook een slok op een borrel. Tja, daar drinken wij dan die wijn van ;-)
Als iets heel lekker en bijzonder is, dan ben ik best bereid daar meer voor te betalen. Zeker omdat we dat dan niet dagelijks zullen eten.
Overigens moet ik koken voor 2 mensen die een cholesterol-arm dieet volgen dus bijvoorbeeld varkensvlees komt hier vrijwel nooit op tafel. Dat maakt het ook weer duurder, zo'n dieet.

Kaaskopje
7 euro

Ik denk dat 7 euro per maaltijd voor ons niet ongewoon is. Net zoals het uitkomt. Morgen eten we voor zo'n 5 euro. Vandaag had ik biefstukjes met broodjes, een gekookt ei en naar wens nog meer broodjes met vleeswaren of kaas. Kosten ongeveer 7 euro.

Yta Chalne
5 euro per dag...

Altijd bij dit soort draadjes neem ik me voor eens goed te gaan letten op wat ik uitgeef qua eten. Volgens mij varieert het hier nogal, ik kan heel erg zin hebben in bietjes en aardappels (dat kost drie keer niks) maar ook in veel duurdere dingen, die eten we dan ook. Vlees eten we, in verband met kruisbesmetting bij de slager, altijd voorverpakt van AH. Lang niet altijd bio, ik vind de keus al wel beperkt genoeg. Verder geef ik relatief veel geld uit aan dieetvoedsel, wat duur is, en ik kook/ bak ook veel dubbel (taart voor mezelf, taart voor de rest van de familie), wat dus ook het dubbele aan ingrediënten kost. Ik denk dat we de 150 euro per week makkelijk halen, we hebben wel vaak extra mensen te eten. Natuurlijk moet dat best met minder kunnen. Ik denk dat ik dat vanaf maandag weer eens ga proberen...;-)

angel3
Jolanda123

Ik heb geen waarde oordeel over mensen die niet biologisch vlees eten hoor. Ik ben zelf ook niet roomser dan de paus. Maar ik heb nu diverse dingen op tv gezien en ja dat vlees vind ik echt wel ranzig. Goedkope schnitzels zijn samengeperste stukjes vlees. Ik zal niet zeggen afval vlees maar wel de overige restjes en niet de mooiste stukjes. Als je ziet hoe het zo n plof kip vergaat dan hoef ik al niet meer.
Als het om 2 euro per persoon vlees gaat dan is het een redelijk normaal bedrag. Maar er werd gesproken over 2 euro voor 4 personen.
Ik zou persoonlijk nooit besparen op voedsel. Dat is echt hollands volgens mij. Dus mijn suggestie was: kijk es naar je andere uitgaven als je wil besparen en dan als voorbeeld een paar schoenen minder, het waren maar suggesties.

Pagina's

Onderwerp gesloten