Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Merla

Merla

01-11-2008 om 16:43

Die eeuwige sokken, ik ben ze zooo zat!

Ik heb net weer een mega-was weg zitten werken. Tig sokken o.a. Blehg! Ik wordt er echt krankjorum van!
Hier in huis dus 6 personen die elke dag een paar schone sokken aantrekt en dus elke dag ook een paar sokken in de was deponeert. Als er gesport moet worden heb ik zelfs van een en dezelfde persoon regelmatig 3 paar sokken per dag in de was. 1 paar voor het sporten, 1 paar tijdens het sporten (want dat moeten natuurlijk speciale sokken zijn) en 1 paar na het sporten (want dan zijn ze gedouched en willen niet weer hun vieze goedje aantrekken). En dat laatste paar gaat dan aan het einde van de dag (soms amper 2 uur na het aantrekken) doodleuk ook in de was. Ik heb al meerdere keren gevraagd of ze dat laatste paar de volgende dag weer aan willen doen omdat het amper gedragen is, maar in de praktijk pakken ze gewoon de volgende dag weer nieuwe.
Als je nagaat dat er hier 2 personen minstens 2 keer in de week sporten, 2 personen meestal 1x in de week, en onze jongste gemiddeld 1 á 2 keer in de week tijdens het buitenspelen natte voeten oploopt, dan loopt het aantal sokken per week in ons gezin al aardig richting de 55 á 60 paar. Whaaaaah! Gék word ik ervan.
Ik heb in het verleden al eens van die waszakken gekocht waar ieder persoon dan zelf zijn vieze sokken in doet en dat ik ze dan zo in de was kan doen. Maar... de sokken hebben allerlei kleuren. Van wit tot zwart, en van paars tot lichtblauw enz. enz. Dat ga ik dan toch weer uitzoeken... En afgezien daarvan, het werkt gewoon niet die zakken.
Ik weet dat er ook van die speciale klips bestaan waarmee je per paar sokken kunt bundelen, maar dat zie ik ook niet zo snel gebeuren. Allereerst moet ik dan óngelooflijk veel van die klips in huis halen. En ik ben bang dat ze overal komen te liggen maar niet gebruikt gaan worden.
Wie heeft nog tips om het sokkenwassen, drogen maar vooral uitzoeken(!) wat minder ergelijk te maken?

Minet

Minet

01-11-2008 om 16:51

Tip die hier erg goed werkt

Maar daarvoor moet je wel veel gezinsleden met dezelfde maat in huis hebben, en die mazzel heb ik, wij passen allemaal dezelfde maat!
Ik heb dus nadat ik me ook wekelijks giga zat te ergeren om al die verschillende sokken bij elkaar te zoeken een enorme berg van exact dezelfde sokken gekocht :)
Heerlijk, het klusje is nu zo geklaard. Gewoon neutrale grijze en zwarte sportsokken, in de zomer voor iedereen zwarte enkelsokjes en klaar is ma!
Groetjes, Minet

Mamba

Mamba

01-11-2008 om 16:55

Wat bij ons werkt:

Iedereen heeft 1, hooguit 2 kleuren sokken en meerdere exemplaren van dezelfde. Man heeft zwart, ik bruin, zoon 1 rood en turquoise, dochter lichtblauw en rood, zoon 2 donkerblauw met een cijfer en rood met een auto. Als ik 1 sok over hou, kan ik het zo weer met een ander paar matchen. Als er een gat in zit, hoef ik niet het hele paar weg te gooien maar alleen wat stuk is. Als ze eruit zijn gegroeid, ga ik naar de Hema en koop ik weer 5 dezelfde paren. Het liefst zou ik pp 10 dezelfde paren hebben, maar zoveel is er vaak niet op voorraad.
Sportsokken gaan op kleur (ik heb ze wit of zwart, aan andere kleuren doe ik niet) mee in de gewone was, maar ook hier geldt dat ik zoveel mogelijk dezelfde koop.

Fraz

Fraz

01-11-2008 om 18:52

Simpele tip

uitbesteden. Hier valt de sokken onder supervisie van man en die laat het vaak door onze kinderen doen (of doet het samen). Ik gooi ze van de waslijn in een speciale bak en kijk er verder niet meer na om. Simpel

Manon Bleijenberg.

Manon Bleijenberg.

02-11-2008 om 03:27

Zelf uit laten zoeken

Ik doe e was maar heb een hekel aan sokken uitzoeken. Alle schone sokken gaan in een afgedankte wasmand en daar mag iedereen naar behoefte sokken uitvissen.
Werkt hier prima :)

Mamasan

Mamasan

02-11-2008 om 10:00

Aan elkaar

Ik vouw sokken altijd met de bovenrand in elkaar voordat ze de was in gaan. Aan het rekje hangen ze dan naast elkaar en als ik het rekje afhaal, vouw ik de sokken gelijk bij elkaar op.

(Janneke)

(Janneke)

02-11-2008 om 10:30

Idee

Dat probleem heb ik ook, en wij zijn maar met 3-en! Ik leef intens met je mee:-)

Maar ik zit er aan te denken om waszakken te maken, zodat iedereen zijn sokken in zijn eigen waszak kan deponeren. Zo blijven ze bij elkaar.

Bij de Action hebben ze van die bhwaszakjes. Die bedoel ik, maar dan moeten ze eigenlijk een maatje groter zijn.

Tis maar een idee!

Groetjes Janneke

Geen idee of dit wat is

maar kan je niet investeren in 4 wasmanden voor de kinderen en 1 wasmand voor jullie ? Verder al het beddengoed, theedoeken en handdoeken wit zodat dat allemaal tegelijkertijd gewassen kan worden. Dit laatste hebben wij, alleen het beddengoed van dochter is gekleurd. Ik vind het erg handig.

Dus op maandag wordt de was van persoon A gedaan, dinsdag B, woensdag C, donderdag D, vrijdag jullie, handdoeken en bedden op zaterdag. En dan de kinderen zelf de was dus laten uitzoeken, ophangen en opvouwen, want die krijgen ze schoon en droog in een mand terug.

Amarins

Amarins

02-11-2008 om 11:11

Bolletjes

Hier is het streng! verplicht om 's avonds van de vuile sokken een bolletje te maken. Die gaan in de was en worden dan toch wel schoon genoeg (want slechts een dag gebruikt uiteindelijk). Sindsdien geen sokkenweduwen meer gehad, hoera!

Lynna

Lynna

02-11-2008 om 14:18

Ook dezelfde

Ik koop ook liefst 3 paar dezelfde, of 5 paar dezelfde. En op alle sokken moet een merkje of een afbeelding staan. Zo gaat het uitzoeken heel erg snel. Tuurlijk hou ik ook altijd losse sokken over, maar omdat ik meer sokken van hetzelfde heb, combineer ik dan weer in de volgende was. Ook handig als 1 sok versleten is!

Marmar

Marmar

03-11-2008 om 04:25

Bolletjes schoon?

De sokken van dochter zijn na 1 dag echt ontzettend smerig. Je zou denken dat die sokken nu ze geen sandalen meer draagt maar laarzen/winterschoenen, aan het eind van de dag nog vrij schoon zouden zijn. Niet dus. Ze heeft nu van zulke modderige hoefjes dat het schoeisel nog op de mat van mij uit moet. En tja, dan gaat ze verder op sokken...

Drastische oplossing

Dirk heeft 8 paar dezelfde sokken en draagt niets anders, Dirkszusje heeft ook 8 paar dezelfde roze sokken. Papa heeft alle paren hetzelfde, en ik draag geen sokken.
Aan de maat en kleur zie ik wat van wie is.

Chantelle

Chantelle

03-11-2008 om 13:57

Hier ook zo'n hekel

Mijn sokkenellende is zo erg dat één van de eerste dingen die ik dacht toen we eindelijk in verwachting waren van de derde "help, nog meer sokken om uit te zoeken".

Manlief en ik dragen dezelfde sokken (ze zijn mij iets te groot maar ik draag ze in de laarzen, dus niemand die iets ziet). Ik heb 15 paar blauwe en 15 paar zwarte gekocht en alle andere paren weggegooid. Na het wassen gooi ik ze in onze sokkenbak en we zoeken zelf 2 sokken bij elkaar.

Zoontjes hebben dezelfde maat. Ik heb heel veel sokken gekocht met motiefjes etc. Dat maakt het uitzoeken heel wat makkelijker. En als ik een keertje niet zoveel tijd heb, gooi ik alle losse sokken in de sokkenbak en dan vissen we 's morgens twee dezelfde eruit.

Ik vind het nog steeds een rotklusje maar dit werkt voor mij het beste.

Ik snap trouwens niet wat het voordeel is van iedereen een wasmand. Ieder lid van het gezin heeft hier wit ondergoed/t-shirts, gekleurd ondergoed, lichte overhemden/blousjes/etc, spijkerbroeken/zwart spul. Dat kun je toch niet allemaal bij elkaar in mieteren?

Merla

Merla

03-11-2008 om 14:18

Vooral die hoeveelheid

Dank voor alle tips!

Waar het mij om gaat is vooral die hoeveelheid.

Ik koop al zo veel mogelijk dezelfde sokken. En alleen oudste dochter en ik kunnen samen doen met sokken. Oudste zoon heeft maat 46 terwijl man 43 heeft. Maar daarnaast heeft mijn man ook alleen maar nette sokken. Helaas kan hij niet volstaan met 1 kleur omdat hij meestal of een donkerblauw pak aan heeft of een antraciet pak. Onder donkerblauw vind ik antracietkleurige sokken niet mooi en onder een antracietkleurig pak staan donkerblauwe sokken weer niet. Dus... twee kleuren terwijl het merk e.d. wel hetzelfde is. En dan vooral als het licht te wensen overlaat is het een crime om die sokken bij elkaar te krijgen. En dat terwijl het in de praktijk man geen ene moer uitmaakt of hij nu onder antraciet blauwe of gelijkkleurige sokken aan heeft, en andersom idem dito, en daar dus ook totaal niet op let. Dus vraag je je af, waar dóe ik het in vredesnaam allemaal voor!? Mss toch voortaan maar één kleur kopen voor hem ;)

En als laatste jonste met zijn maatje 34. Voor hem is het moeilijk om aan 10 dezelfde sokken te komen. Hooguit 4 kun je er precies hetzelfde kopen maar daarna is de winkelvoorraad in die maat wel op.

En nee, dat was niet het laatste, want de sportsokken zijn er ook nog. Dochter wit met een rood randje, andere dochter wit met een blauw randje en zoon wit met een zwart randje om ze uit elkaar te kunnen houden ivm alledrie verschillende maten. En af en toe krijgen ze na een wedstrijd ook nog wel eens een paar (weer andere) sokken... dussss al met al toch nog tiggggg verschillende.

De tip van het omslaan van de boordjes heb ik gelijk op tafel gegooid toen ik het zaterdag las. Maar tot nu toe nog geen resultaat.

Maar die bolletjes... manlief deed dat dus uit zichzelf altijd al en ik heb me daar juist vreselijk aan lopen ergeren en het er met moeite net uitgekregen. Ze blijven idd wel bij elkaar ja, maar ik vind het niet fris en het duurt weer eeuwen voor ze droog zijn. En idd kindersokken in bolletjes worden echt niet schoon. Als mijn zoon weer eens te diep een sloot in is gestapt en thuisgekomen zijn vieze natte sokken zo in de wasmachine kiepert, dan haal ik na het wassn nog wel eens kilo's zand en smerigheid uit die bolletjes ;)
En verder heb ik onder het droogrek in de bijkeuken een wasmandje staan met daarin alle enkele sokken die ik tegenkom. Dacht je dat die ooit weer leeg kwam? Af en toe zet ik hem eens bij dochter op school om uit te zoeken en dan kunnen we er weer even tegen. Maar niemand die uit zichzelf in die mand gaat zoeken.... dus ik zie een gezamenlijke bak ook niet zitten. Vooral niet met al die verschillende maten.

Maylise

Maylise

03-11-2008 om 14:42

Waszakjes

Ik heb een paar jaar geleden een stel van die waszakjes gekocht en die uitgedeeld onder de kinderen. Ze doen hun eigen sokken daarin en als het waszakje (waarop ik een label heb gemaakt met naam er op) vol is gooien ze het in de wasmand-voor-ondergoed. En dan was ik het.
We hebben een droger en hoewel ik het grootste deel van onze was gewoon buiten ophang maak ik voor ondergoed een uitzondering omdat dit zo lang duurt om uit te hangen. Ik doe de waszakjes met inhoud gewoon in de droger. Alle sokken van dezelfde eigenaar blijven dus bij elkaar en die mag het ook na afloop weer uitzoeken.

In het tijdperk voor de waszakjes en de droger waste ik alle sokken doorelkaar en hing ze daarna op aan de lijn. Iedereen mocht/moest vervolgens zijn eigen sokken weghalen van de lijn. Ik zocht het dus niet uit (behalve natuurlijk toen de kinderen nog heel klein waren maar vanaf een jaar of vijf/zes kunnen ze makkelijk hun eigen sokken herkennen en verzamelen. Sokken die overbleven gingen in een mand en die zocht ik een keer in de zoveel tijd uit. Dat vond ik niet zo heel erg om te doen omdat het maar een sporadisch klusje was.

Maylise

Artemisia

Artemisia

03-11-2008 om 14:54

Sokken en schoenen

Merla,

"Helaas kan hij niet volstaan met 1 kleur omdat hij meestal of een donkerblauw pak aan heeft of een antraciet pak": Voor heren geldt, sokken in de kleur van de schoenen dussss.... voortaan alleen maar zwarte schoenen en sokken aan laten trekken, welk pak hij ook aan heeft ;-).

Artemisia

Merla

Merla

03-11-2008 om 14:58

*proest*

"Af en toe zet ik hem eens bij dochter op school om uit te zoeken"
'k Denk niet dat ze daar op school blij mee zouden zijn haha. Nee, natuurlijk moet daar staan 'op schooT' ipv school.

Merla

Merla

03-11-2008 om 15:05

He artemisia

Dát is het! Ik heb al zovaak zo raar aan zitten kijken tegen die donkerblauwe sokken in zwarte schoenen idd. Donkerblauwe schoenen heeft hij idd niet meer. Wel donkerbruin trouwens, en die heeft hij dan nog wel eens onder een d.blauw pak aan. Maar dan toch écht géén bruine sokken hoor! ieuwwww!
Maar af en toe, als ik even niet oplet loopt hij zelfs in antraciet pak, donkerblauwe sokken en bruine schoenen aaarrrrchhh! Lastig hoor die niet modebewuste mannen haha
Maar vanaf nu dus antraciet sokken (zwart is zo pikzwart) en zwarte schoenen. Bedankt voor de tip!

Mamasan

Mamasan

03-11-2008 om 15:13

Nou (o.t.)

Ik heb begrepen van een zeer modebewuste man dat bruine schoenen altíjd kunnen. Ook onder een zwart pak. Zwarte schoenen zijn eigenlijk een zwaktebod. Mijn eigen man koopt trouwens altijd 'setjes' (pak/hemd/das/sokken) en heeft in excel een overzichtje van wat bij elkaar hoort. Bij gebrek aan een mode cq kleurbewuste vrouw ;-)

Merla

Merla

03-11-2008 om 16:00

Mamasan

Maar wat voor kleur sokken draagt een man dan in bruine schoenen? Ook bruine? Dat lijkt me namelijk niet mooi...
En een excelbestandje? Dát zou ook wat voor mijn man zijn zeg! Ik zie het hem alleen niet maken en als ik dat zou gaan doen voor hem, ook niet eens gebruiken. Het zou wel een oplossing zijn zeg. En dan aan de binnenkant van de kast ophangen. Wat een idee zeg!

Mamasan

Mamasan

03-11-2008 om 16:07

Tja

"Maar wat voor kleur sokken draagt een man dan in bruine schoenen? Ook bruine? Dat lijkt me namelijk niet mooi..."
Ik zou het niet weten ;-) Waarom kun je dan geen bruine sokken dragen? Ik doe dat zelf ook wel eens. Anders misschien antraciet ofzo? Mijn man laat alles bij elkaar zoeken door de verkoper in de kledingzaak. Alle nieuwe aanwinsten zet hij in het bestandje en het geprinte lijstje ligt in de kast.

Vanmorgen

Vanmorgen een enorme bult sokken uitgezocht, moest toen aan dit draadje denken. Ik vind het ook zo'n rot klus. Mijn man heeft allerlei verschillende sokken in zwart/antraciet en donker blauw. Maar ze zijn allemaal net ff anders. En dan zitten ze ook nog allemaal binnenstebuiten in de was, zucht. Maar vanmorgen was hij thuis haha toen kon hij zijn eigen berg sokken doen. Van de kinderen doe ik, maar van beide zoons kan ik soms niet meer zien van wie nou welke zijn, bijna dezelfde maat. Althans hun schoenmaat ligt best nog wel uit elkaar, maar de een heeft sokken in maat 30-34 en de ander 35-38. Moet ik elke keer naast elkaar houden welke nu groter zijn :o). Mijn sokken zijn weer net zo groot als oudste alleen die van onze dochter spingen eruit, veel roze namelijk.

En mijn mand met enkele sokken gaat schijnbaar nooit meer leeg. Sommige komen namelijk nooit meer boven water, binnenkort maar weer eens wat eenzame sokken weg gooien.

Pinkelot

Merla

Merla

03-11-2008 om 22:59

Binnenste buiten

Dáár ben ik heel makkelijk in geworden hoor. Binnenste buiten gaat ook binnenste buiten in de kast. Of het nou ondergoed, bovenkleding, dekbedovertrekken (doe ik zelfs bewust!) of sokken zijn, als het binnenste buiten in de was zit gaat het ook binnenste buiten in de kast. Alleen maak ik natuurlijk een uitzondering voor kleding die ik bewust binnenste buiten keer voor ik het uitwas.
Maar sokken e.d. kosten me al tijd genoeg en zijn al een rotklus zat, daar ga ik niet nog langer over doen dan noodzakelijk is. En daarnaast vind ik dat de drager er ook wel wat moeite voor kan doen. Hij kan ze fatsoenlijk in de was doen. Zo niet, oke, dan heeft hij het klusje nog even voordat hij het aantrekt ;) Moeten ze het wel doen trouwens.... ik heb manlief ook al eens betrapt op het dragen van binnenste buiten gekeerde sokken onder een net pak :(

Haha merla

Ja je hebt gelijk, met dat omdraaien. Heb ik ook een tijd gedaan, maar op een gegeven moment sluipt het er weer in om alles weer netjes te draaien.

Laatst stond manlief een broek te passen, komt het hokje uit om te laten zien en ik moest zo lachen, inderdaad beide sokken binnestebuiten, geen gezicht, maar hij geeft er niks om :o).

Pinkelot

Geen verweesde sokken meer

Eigenlijk zijn alle tips hier al voorbij gekomen maar het onderwerp raakt toch een snaar:) Ik heb het met de hele 60 graden was (waar de sokken deel van uitmaken). Daar zitten vaak zo veel onderdelen in: keukendoekjes, onderbroeken, hemden, washandjes, spuugdoekjes, slabbetjes, rompertjes, sokken. Zonder sokken zit je al gauw op 70 kleine frummeldingetjes die je allemaal moet opvouwen. Gelukkig heb ik een droger zodat ik tenminste niets hoef op te hangen en af te halen.

Bij ons gooit iedereen de sokken gewoon in de wasmand. Voor ik de machine aanzet stop ik ze allemaal in een grote waszak. Die zak gaat na de was zo de droger in. Op die manier heb je nooit meer verweesde sokken. Vervolgens zoekt mijn dochter die sokken even uit. Man en ik hebben ieder een eigen kleur sokken (hij zwart, ik bruin). Al die sokken zijn tegelijk gekocht en helemaal hetzelfde. De meisjes hebben natuurlijk wel verschillende sokken maar door al die motiefjes zijn die snel bij elkaar gezocht.

Met zoveel kinderen en zoveel sokken zou ik toch nog maar eens denken over voor iedereen aparte waszakken. Desnoods 2 als je erg kleurbewust bent, een voor wit en een voor bont. Die waszak hang je dan in zijn geheel aan de lijn en leg je vervolgens gevuld met schone, droge sokken weer in ieders kamer. Kunnen ze zelf uitzoeken. Of misschien kunnen ze om de week sokkencorvee hebben en alle gezinssokken uitzoeken? Vanaf een jaar of 5 kunnen ze heel goed sorteren en bolletjes maken. Jij vindt het een rotklus DUS delegeer je hem. Wie weet vinden je kids het leuk. Per slot van rekening is het iets wat je snel kunt doen en een heel duidelijk resultaat heeft.

Brianna F

Brianna F

05-11-2008 om 12:13

Zelf uit laten zoeken

Makkelijk zat, ik weet toch niet van wie al die sokken zijn, dus als ik gewassen heb, vis ik die van mij en manlief eruit, de rest gaat in een wasmnadje en die mogen ze zelf uitzoeken. gebeurd dat niet, dan zitten ze op een gegeven moment zonder sokken en doen ze het alsnog. Voor mij geen ergernis meer.
Dat van iedereen een aparte wasmand is bullshit. je gaat toch niet van 1 kind 4 trommels wassen? Dat zijn dan telkens kleine beetjes. heb je als je met z'n 5en bent 5 x 4 = 20 wassen in de week.
Ik heb een wiite was 60 g. Donkere was 60 g. Witte was 30 g. en donkere was 30 g. Dan doe ik wel alles bij elkaar van elk gezinslid om een volle trommel te krijgen

Merla

Merla

05-11-2008 om 19:46

Brianna

Heb jij dan echt alleen maar witte en donkere was?
Zal ik dan maar niet vertellen hoe ik was?
En nee, ik ga ook niet van elk kind een was draaien, daar red ik het echt niet mee. Van alle gezinsleden gaat hier ook gewoon door elkaar, maar dan wel op kleur. Vandaag had ik bijv een donkere 40 gradenwas, een fijne bonte was (daar mik ik alles wat niet meer afgeeft en op dat moment geen andere ronde mee kan, en ook enigszinds nog wat 'fijn' is, bij in. Dus bij wielerkleding en bh's ook bepaalde shirtjes of Björn Borg (ja zijn ze weer ;)) ondergoed bijv.) en verder had ik nog een rode was vandaag (keukenhanddoekjes/theedoeken/tafellaken (allemaal roodgeblokt) en rood/roze ondergoed, en handdoeken.
Morgen een witte 60 gradenwas en een handdoeken/vaatdoekjes/donkerondergoed 60 graden was. En daarna zien we wel weer verder. Waarschijnlijk zijn de spijkerbroeken vrijdag weer aan de beurt, ;)
De sokken gaan voornamelijk bij de donkere 40 graden was in, of bij de witte was (de witte dan uiteraard). En verder maar net waar ze bij kunnen qua kleur. Soms bij rood, soms bij fijn, enz.
En toch heb ik over het algemeen zo goed als altijd volle trommels.

Juliëtte

Juliëtte

05-11-2008 om 20:01

Brianna

Volgens mij heeft [email protected] het over voor iedereen in het gezin een waszak en geen wasmand. Dus bij iedereen hangt een waszak op de kamer, sokken er in en dan de hele zak zo in de wasmachine bij de overige was. Of op de badkamer twee waszakken: 1 voor de lichte sokken, ander voor de donkere. Kan het gewoon mee met de overige was in die kleurstelling.

Ik vind het nog niet eens zo heel gek idee eigenlijk...

Merla

Merla

05-11-2008 om 20:19

Volgens mij

Volgens mij was er eerder al iemand die het had over voor elk gezinslid een eigen wasmand. En eerlijk, dat heb ik al eens uitgeprobeerd. Maar dan m.n. bij het opvouwen van schone was. Ik had dan 6 kratten staan waar ik per persoon dan de schone opgevouwen was in deed en dan zette ik dat krat als ik klaar was, bij die persoon op de kamer zodat ze het zelf konden opruimen. Na het opruimen konden ze het dan weer gebruiken voor hun vuile was. Maar dat was maar even, werkte ook niet ideaal.
Wat die waszakken betreft: ik heb zowel boven als beneden in de badkamer twee wasmanden staan met daarin een losse waszak. Eentje voor witte was en eentje voor bonte was die ik dan later uitzoek, maar ook dat werkt niet. Je moet het áltijd uitzoeken omdat er áltijd wel eentje niet kan sorteren. En omdat ik een wastik heb ;) loop ik liever niet het risico dat er bijv. een donkere sok bij mijn witte was in komt.... Ik denk dat dat allemaal pas gaat werken als de kinderen de deur uit zijn ;)

Merla

Merla

05-11-2008 om 21:40

Nee hoor, dank je pelle

Ik heb Pelleman niet nodig hoor ;)
Denk ook niet dat het veel uitmaakt als hij het hier zou komen doen, want de hoeveelheid wordt er echt niet minder van. Ik sorteer wat meer, maar dat kan ik meer doen vanwege een grotere hoeveelheid. Ik moet alleen bepaalde dingen iets langer laten liggen tot ik een trommel vol heb. Maar die trommel heb ik waarschijnlijk wel weer net zo snel vol als Pelleman een trommel vol heeft omdat ik meer was heb omdat wij met meer mensen zijn. Snap je het nog?
Als ik graag alles weg wil hebben gooi ik ook nog wel eens wat meer bij elkaar in hoor. Kijk maar naar die fijne was van vandaag. Maar in principe probeer ik zoveel mogelijk te sorteren. En zolang als dat elke keer toch weer volle trommels oplevert, waarom dan niet? Voordeel is dat de kleuren altijd mooi, fris en helder blijven ;)))
Hoeveel wassen draait Pelleman trouwens in de week?

Merla

Merla

05-11-2008 om 22:07

Ho stop!

"vraag het hem zelf even? ;)"
Stop, houd hem tegen! Je hebt hem toch niet echt deze kant op gestuurd he? LOL

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.