Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Een pak voor zoon

Mijn zoon 16 is sinds kort lid van een debatclub. Hiervoor debatteert hij twee keer per week met leeftijdsgenoten en heeft hij een keer per week een debat met andere mensen. Het is best serieus dus hij doet altijd netjes een overhemd aan. Alleen dragen de meeste jongens tijdens een debat een keurig pak. Mijn zoon wil nu ook graag een pak dragen. Mijn vrouw en ik vinden het wel leuk, alleen vragen we ons af waar we het best een goed pak kunnen kopen voor hem. Daarnaast vroeg ik me af hoe vaak jullie zoons een pak dragen en wanneer.


MIjn zoons dragen nooit een pak. Om een pak te dragen met je gelegenheid hebben, dus je bevinden in kringen waar dat nodig is. Dus een officiële commissie of bij afstuderen of een bestuursfunctie of als ze meedoen met MUN op het voortgezet onderwijs. Of misschien als je gaat stage lopen of werken op een accountantskantoor of bij een bruiloft waar kledingvoorschriften zijn. Ik acht de kans klein dat onze zoons een pak aanschaffen.

Maar... ik zou  een serieus pak kopen bij een herenzaak voor betere segment. In ieder geval niet online aanschaffen. Bijvoorbeeld via Gents.nl een filiaal in de buurt zoeken. Zo'n soort winkel.

Beetje afhankelijk ook in hoeverre je zoon al uitgegroeid is. Anders misschien eerst starten met een mooi jasje en wat later pas een echt pak.

Een pak dragen om te laten zien hoe serieus hij is. Tjonge. 

Ik zou eens kijken voor tweedehands op MP.

Hij is 16. Hij gaat ongetwijfeld nog verder groeien, omhoog of opzij. Ik vind pakken rare dingen, maar als mijn zoon graag zou willen zou ik iets   bij de H&m of bonprix ofzo kopen.

Bij H&M hebben wij toen een pak gekocht voor zoon, hij heeft nooit interesse in kleding maar wilde voor zijn diploma uitreiking (Havo) graag een pak. Bij H&M ben je onder de 100,- klaar en ach, het kan zo nu en dan nog eens van pas komen toch? Hij draagt de broek en het jasje nu nog wel eens los, of met kerst of een etentje bijvoorbeeld.Hij heeft vroeger wel eens eerder voor een of andere gelegenheid een blazertje gekregen, dat is maat 170 en die heb ik inmiddels ingepikt, past me prima, ik zou nét het knoopje dicht kunnen krijgen, maar draag hem altijd open, zelfs de mouwen zijn goed. 

Veel studentensteden hebben speciale kledingwinkels voor pakken, waar de bestuursleden van studentenverenigingen ook hun pakken bestellen. In Delft en Leiden is dat Gents, daar kun je ook online bestellen.

Leuk, een pak!

Wij hebben bij CenA toen een mooi pak gekocht voor zoon, toen hij gala had op school 

Bij H&M of bij de kringloop.

Hier werd het met het hele bestuur bij een kledingatelier op maat gemaakt. Je zou het je zoon eens moeten vragen of hij weet waar de vereniging de pakken laat naaien. Die gasten zijn best elitair en je kunt eruit liggen als je dan met een confectiepak aankomt.

'Allemaal aanstellers' die studentenverenigingen, volgens Maarten van Rossem. Maar als je meedoet moet je ook de spelregels volgen.

Oh nee, ik zie dat het nog niet zo erg is. Het pak bij het gala van zoon hebben we op de markt gekocht bij migranten die het voor hun kerkgang gebruiken.

Grote kans dat hij dat pak niet zo heel vaak gaat dragen, en inderdaad, hij gaat ook vast nog groeien. Ik zou er dus niet teveel aan uitgeven dus inderdaad: H&M of C&A.

Groeten,

Temet

Inderdaad C&A of H&M of marktplaats. Hij gaat nog groeien.

Niet vaak?

"Hiervoor debatteert hij twee keer per week met leeftijdsgenoten en heeft hij een keer per week een debat met andere mensen. Het is best serieus dus hij doet altijd netjes een overhemd aan. Alleen dragen de meeste jongens tijdens een debat een keurig pak."

Ik ging uit van een keer per week.

Maar voor een 16-jarige in de groei lijkt mij H&M ook een goede optie.

Voor beide kinderen konden we goed slagen bij C&A. Ze hebben ook voor de smalle puberlijven passende pakken. En lekker goedkoop. 

Ja pief dat was mijn ervaring  ook, en ook lengtematen voor die lange slungels

Marmax

Marmax

08-03-2021 om 00:28 Topicstarter

Dank voor de reacties. Heb een mooi donkerblauw pak besteld bij de c en a. Witte overhemden en stropdassen heb ik echter bij overhemdenonline besteld. Heb hier afgelopen maand ook al overhemden voor mijn zoon gekocht. Ze hebben mooie merken zoals profuomo, hilfiger en ralph lauren. Mijn zoon was ook enthousiast en draagt nu een paar keer per week een keurig overhemd, dus zeker een aanrader. Overigens heb ik nog een vraag aan jullie: bij welke gelegenheden dragen jullie zoons een pak?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.