Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
28-04-2011 om 10:37
dat zoek ik. Want ik heb van iemand een berg gedroogde kapucijners gekregen en nou 'moet' ik er wat mee.
De varianten "captains dinner" en "kapucijners met spek" kennen we. Aangezien het om gedroogde kapucijners gaat (smaakt snel melig is mijn ervaring) vergt het keukentalent om daar wat smaakvols van te brouwen. Helaas ben ik niet zo'n keukenprinses.
Wie heeft leuke tips?
Leony
28-04-2011 om 10:40
Knutselen?
kun je ze niet op school kwijt als knutselspullen? Ik kan me niet heugen de afgelopen 20 jaar kapucijners gegeten te hebben, dus ik kan je geen recept geven
Succes ermee!
gr, Chris
28-04-2011 om 22:55
Voor blind bakken
Ik heb een blik met dergelijke bonen die ik keer op keer gebruik voor recepten waarbij ik moet "blind" bakken,dus bonen op een bakpapiertje op deeg tegen het rijzen. Niet kapot te krijgen, die bonen!
29-04-2011 om 15:42
Soep?
Als je soep kunt maken van erwten en van bonen moet het ook kunnen met capucijners, zou ik denken. Wel eerst een nacht laten weken.
Groeten,
Temet
04-05-2011 om 02:18
Wat ik zou doen.
Handje gekookte capucijners door de salade.
Capucijnersalade bedenken, bijvoorbeeld met een rauw uitje erdoor, wat stukjes paprika en een dressing van olie en azijn.
Puree van maken en vegetarische burgers kneden (met gefruite ui, knoflook, kruiden en een geklutst ei om de boel bijelkaar te houden).
Als je van Indiaas houdt: "dal" maken met capucijners in plaats van linzen.