Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

lizaa

lizaa

12-11-2008 om 09:59

Eigen vuilnisbak

Even een onnozele vraag: als je de vuilnisbak hebt buiten gezet, en hij is geleegd, dan neem je toch je eigen vuinisbak weer mee terug? Ik heb in elk geval graag weer mijn eigen vuilnisbak terug. Ik hou hem goed schoon, en vind dat ook wel zo prettig ivm vieze geurtjes bij de achterdeur. Ik heb er ter herkenning dan ook ons huisnummer op geschreven en een sticker opgeplakt. Er zijn echter buurtbewoners die het kennelijk niet uitmaakt welke vuilnisbak ze meenemen, want regelmatig is 'mijn' vuilnisbak weg, en staat er alleen nog maar een vieze andere (bv. van rokers, daar komt dan een enorme sigarettenlucht uit). Ik verbaas mij daar over, of maakt het jullie ook niet zoveel uit welke bak je mee terug neemt?

Hier

Hebben ze een één of ander electronisch systeem waarbij de kliko's een eigen barcode hebben behorend bij een huisnummer. En ja iedereen neemt dan dus ook zijn eigen mee, omdat ze genummerd zijn. Ik zou het heel raar vinden als mijn bak ergens anders belandde.

Eigen bak

mee terug hier. Bijna iedereen heeft er wel een sticker of het huisnummer op staan. Ik zit ook niet op de klikobak van iedereen te wachten.

emmonis

emmonis

12-11-2008 om 11:46

Wat zeg je nou pelle?

Stomverbaasd lees ik je reactie. Nederlanders kunnen heel goed een andere bak pakken. Zeker als hun eigen bak kapot of vies is. Onze bakken zijn tegenwoordig geregistreerd en iedereen neemt nu wel zijn eigen bak mee. Gelukkig. Ik heb liever mijn eigen vieze bak.

Tinus_p

Tinus_p

12-11-2008 om 13:32

Ook huh

Ik had dezelfde verbazing als Pelle. Bakken zonder huisnummer heb ik nooit ergens gezien.

Nog een keer huh!

Bakken MET huisnummers? Nooit gezien!

Nee, het is niet normaal dat je zomaar een kliko pakt. Gelukkig staan ze bij ons altijd gelijk aan de weg bij de voordeur en niet aan het eind van een straat op 1 hoop. Ik zou er gewoon maling aan hebben en lekker je nummer/sticker laten zitten.

Nasha the first

Nasha the first

12-11-2008 om 13:45

Bakken zonder nummers

hier, maar die hebben wij er zelf met een flinke kwast opgeschilderd.....en voorzien van een aantal gezellige stickers.....Toch is de bak weleens meegenomen, en ik veronderstel dat dat per ongeluk was....hij komt vanzelf weer een keer terug :-) Over 2 weken staan alle kliko's er weer, dus dan neem je je eigen bakkie toch weer mee??? ;-)

lizaa

lizaa

12-11-2008 om 13:48

Schone bak

Bedankt voor de reacties. De meeste mensen willen dus graag hun eigen bak, en bij ons in de buurt (geen allochtonen in het rijtje, trouwens) is er kennelijk iemand die het niet zo nauw neemt. Of mijn bak lekker schoon vindt (want in de bak die gisteren nog 'over' was zat een lag schimmel, bah). Ik zal onze bak nog opvallender versieren (als ik hem volgende week weer heb teruggepakt -moet ik er wel op tijd bij zijn- waar je je al niet mee bezig kan houden) en anders maar een ander plekje zoeken om hem buiten te zetten.

MaximeM

MaximeM

12-11-2008 om 14:10

In de gaten houden

Hoi,

Ik zou het volgende keer in de gaten houden en de dader op heterdaad aanspreken, of als dat mogelijk is, nu een rondje langs de tuinen lopen om te kijken of je kan zien wie jouw bak heeft en dan gewoon netjes melden dat ze blijkbaar "per ongeluk" de jouwe hebben meegenomen. Hier hebben we ook allemaal onze eigen bak hoor, versierd met nummer stickers of iets andere herkenbare sticker zodat je weet welke bak van jou is.

maxime

Terpi

Terpi

12-11-2008 om 15:44

Lol

Bakken met nummer, bakken zonder nummer, wat maakt het uit, ik zou er ook van balen als mijn eigen bak weg was ;) En geen idee waarom hoor, huisvuil is huisvuil en het kreng staat niet bij mij binnen ofzo. Hier is het wel zo dat de bakken een barcode hebben, daar wordt nu volgens mij nog niets mee gedaan maar dat is wel ter voorbereiding van welk (kansloos) systeem dan ook om de vervuiler te laten te laten betalen. Bak wegen en registreren hoe zwaar die is, of per aantal keer legen afrekenen, geen idee wat ze van plan zijn. Dan wordt het wel steeds belangrijker om je eigen bak te gebruiken he!
Groet Terpi (houdt grijze niet schoon trouwens, groene wel)

Tirza G.

Tirza G.

12-11-2008 om 19:45

Geen nummer, wel herkenbaar

Op onze kliko's staat geen huisnummer, wel een soort serienummer in het deksel van een cijfer of 10, wat niemand kan onthouden :-) Alle bakken zijn hier versierd enzo, je weet op den duur precies welke bak van wie is. Overigens zit ik daar dan weer totaal niet mee: een bak is een bak. Hij staat niet dicht bij huis, hij staat aan het eind van de tuin, wat kan mij het schelen in welke bak ik mijn rommel gooi? Helemaal niets dus :-)

Tirza

mammie2

mammie2

12-11-2008 om 19:57

Ik wist voor kort niet dat die bakken genummerd waren

ik nam ook altijd een willekeurige bak mee, mits niet voorzien van stickers. Ik let er nu beter op, nadat ik een boze bejaarde aan de deur heb gehad.

MaximeM

MaximeM

12-11-2008 om 22:37

Zou het niet leuk vinden

Hoi,

Nee ik zou het niet leuk vinden als iemand anders mijn bak mee zou nemen. Ik hou hem namelijk netjes schoon, gooi er nooit afval los in, alleen via de afvalzakken waardoor ie ook mooi schoon blijft. Heb nog nooit maden ofzo met warm weer gehad. Hier hebben zelfs sommige mensen een abonnement op "de bakkenwasser" waardoor hun bak na het ophalen ook nog eens gereinigd wordt, dan zou het een beetje vreemd zijn als iemand anders, die daar niet voor betaald, jouw bak mee zou nemen.

maxime

Hier wel nummers

Sinds dat er een 'diftar' systeem is ingevoerd hier (= de vervuiler betaalt, en wel per kilo afval) staan er hier ook huisnummers op de rolcontainers. Dan wil je dus niet dat iemand de jouwe meeneemt, want Joost weet, heeft die wel veel meer afval. Of maakt inderdaad zijn/haar bak veel smeriger. Die van ons is aan de binnenkant niet erg vies omdat we er geen los afval in doen, maar hij staat wel in weer en wind buiten en heeft dus bv. van die mosrandjes bij het deksel. Mijn buuf heeft hem in de schuur staan, die van haar is superkeurig aan de buitenkant :-)
(We krijgen overigens om de zoveel tijd een keurig overzichtje van dat diftar-gedoe in de bus: wanneer je hem buiten hebt gezet en met hoeveel gewicht aan troep erin.)
Het is me 1x gebeurd dat iemand de onze had meegenomen, toen heb ik maar gewoon gewacht tot de volgende dag. Toen stond er nog 1 container aan de straat, en bij het huis met dat nummer heb ik aangebeld en gevraagd of ik mijn container terug mocht. Was mijn oude buurmannetje, hij had het echt per ongeluk gedaan :-). Hij ook blij, want ik denk dat wij met ons gezin een stuk meer afval produceren dan hij in zijn eentje :-)

Geen huisnummer op bak!

Ha, ha, ik neem juist geen andere bak mee omdat die van mij zo vies is dat ik me zou schamen als een ander 'm moet meenemen!

Maar met die huisnummers op kliko's zou ik toch een beetje oppassen. Voor inbrekers nl handige informatie als baknummer 22 nog aan de straat staat zijn die bewoners vast niet thuis.....

Puck2

Puck2

13-11-2008 om 09:52

Ik sta hier van te kijken

Ik heb nooit geweten dat er bakken zonder nummers in omloop zijn. Waar ik ook kom bij familie hebben de bakken allemaal een nummer. Ze zijn hier door de gemeente verstrekt samen met de stickers met je huisnummer. Ondertussen hebben de meesten hun bak ook verder opgeleukt en herkenbaarder gemaakt.
En wat inbreken betreft: als een beetje inbreker zijn voorwerk heeft gedaan weet hij op welke dagen ons huis overdag onbewoond is. En het gebeurt ook wel eens dat we de container vergeten binnen te halen en dan zijn we dus wel thuis. Containers zijn wat mij betreft niet echt maatgevend.

Iedereen nummert er hier vrolijk op los

Iedereen (huis-)nummert hier zijn kliko of doet er bloemenstickers op of iets anders herkenbaars. Niemand neemt een ander zijn bak mee terug hier. Vind ik ook ronduit belachelijk, dat doe je gewoon niet.

mar

mar

13-11-2008 om 11:47

Hier

hier heeft iedereen een eigen bak. In principe dan. De meeste mensen hebben er een nummer of sticker op, dus ze zijn allemaal heel herkenbaar.
Ik stel prijs op mijn eigen bak omdat ik in de groene bak altijd zo'n papieren zak heb zitten om te voorkomen dat ik het ding elke keer moet schoonmaken. In de bruine een plastic zak. Zo blijven de bakken redelijk schoon en een paar keer per jaar sop ik ze uit (de deksels en randen wat vaker)
Maar deze zomer waren onze bakken zeer in trek. In onze vakantie was onze bak verdwenen en heeft de buurman de overblijvende bak maar meegenomen. Een lekker dik aangekoekte vieze bak. Ik die uitgebreid schoongemaakt en weer aan de weg gezet. En na het vuilophalen was de bak weer weg. En stond er alweer een ongelofelijk smerige bak. Die bak weer schoongemaakt en echt helemaal volgeplakt met stickers. En jawel, twee weken later liep ik naar de voortuin, bak stond er nog, ik kwam terug en bak was weg. Ik wist wie zijn bak al had opgehaald, dus daar ben ik gaan kijken. En jawel een buurman had onze bak. Ik zeg tegen hem, volgens mij heb je mijn bak. Hij omstandig staan kijken (valt ook niet op met die stickers) en zegt vervolgens: ja, mijn bak was er niet.
Nu wonen wij in een redelijk nette buurt (iedereen natuurlijk ;-)), waar dit dus eigenlijk nooit gebeurd. Dus het verbaaste mij nogal.
Overigens heb een paar weken op het woonerf elke keer gekeken of ik onze oude bak zag, maar die is nooit meer boven water gekomen.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-11-2008 om 11:54

Gestolen

Ik begrijp ook niet zo goed waarom anderen niet van de container van een ander huis af kunnen blijven. Wij zijn zo al een gft container kwijtgeraakt. Onze toen nog kleinere dochters hebben de buurt nog afgestruind maar niks hoor, goed verstopt. Het is diefstal.
Door hoe wij werken halen we regelmatig (niet echt netjes van ons) de bak pas na drie dagen weer op. Maandag wordt hij geleegd en donderdag heb ik er even de tijd voor om hem te halen. Hij staat namelijk niet voor onze deur, we moeten er voor naar een andere straat. Een inbreker weet daardoor dus niet meteen dat de bak van ons is, maar we zijn ook gewoon thuis als die bak daar aan de weg staat.

Guinevere

Guinevere

13-11-2008 om 11:59

Logisch mar

Zo'n prachtige, geschrobte bak, die wil iedereen wel hebben! Vermoedelijk gaat het feest bij jullie net zo lang door, totdat je alle bakken van de buurt hebt schoongeschrobt. ;-)
Ik heb trouwens ook vieze stinkbakken, dat kan mij persoonlijk geen barst schelen, want het zijn toch vuilnisbakken? Bijkomend voordeel is dat niemand ze wil meenemen!

Guinevere

Guinevere

13-11-2008 om 12:03

Tja kaaskopje

Ik kan me voorstellen dat iemand je bak meeneemt als die 3 dagen in een andere straat blijft staan. Mijn buurvrouw heeft zo ook een keer een niet opgehaalde bak ingepikt, nu heeft ze er 2.
De mensen van de straat hierachter zetten hun containers trouwens ook bij ons in de straat neer (hun achterommetjes komen bij ons uit). Als ze hun bak niet na een dag hebben weggehaald, dan spreek ik ze er op aan, of ik plak een briefje op dat ding. Ik heb geen zin om tegen hun lelijke bakken aan te kijken, dan zetten ze het ding maar voor hun eigen deur.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-11-2008 om 12:31

Ik niet guinevere

Ook al besef ik dat het niet helemaal netjes is om de bak wat te lang te laten staan, een bak is adresgebonden en mag gewoon niet meegenomen worden, dat is zoals ik al schreef diefstal. Je neemt een auto die al een week langs de weg staat niets te doen ook niet mee?
Dat onze bak meegenomen is was overigens nog in de tijd dat ik hem keurig de zelfde dag op haalde en onze bak staat bij struiken en niet direct voor het raam van een ander.

Guinevere

Guinevere

13-11-2008 om 12:42

Geen vergelijking

Ik vind de vergelijking tussen een slingerende bak en een auto nogal ver gezocht. Die bak hoor je gewoon op je eigen terrein te stallen. Ik kan me niet voorstellen dat je geen tijd kunt vinden om het ding op te halen. Ik kan me wel weer voorstellen dat je het ding gewoon vergeet omdat hij buiten je blikveld staat.
De "vergeten" bakken staan hier ook niet voor mijn raam. Ze blokkeren echter wel de stoep en ik vind het een rotgezicht. En als het waait, gaan die dingen ook nog wel eens om en liggen dan op de straat. Kan ik het overeind gaan zetten.
Meenemen van zo'n bak is inderdaad diefstal, maar op straat laten staan vind ik straatbeeldvervuiling.

Hmm

Dan ben ik blij met mijn buren, want ik was een paar dagen geleden onze bak vergeten, na 3 dagen heeft een van mijn buren dat ding bij onze voordeur neergezet. gelukkig niet door iemand ingepikt. Gewoon vergeten, an gebeuren. Dat ding staat ook ergens waar ik normaal niet langs loop.
Om nou een bak die door iemand is vergeten in te pikken vind ik te ver gaan hoor! Kan toch ook zijn dat iemand een paar dagen weg is ofzo?

Tirza G.

Tirza G.

13-11-2008 om 14:49

Kaaskopje

Ben jij de enige bij jullie thuis die die bak op kan halen? En: heb je van maandag tot donderdag geen afval dan?

Tirza

Jaymza

Jaymza

13-11-2008 om 18:04

Eigen bak.

Hier door de gemeente van stickers met adres en code voorzien. veel mensen zetten er zelf nog eens hun nummer op of versieren hem met stickers.
Een aantal mensen, waaronder ik, heeft een abonnement op een schoonmaakbedrijf die eens in de paar weken de bak schoonmaakt. Dus dan wil je zeker je eigen bak.

Jaymza

nyed

nyed

13-11-2008 om 19:34

Bak met nummer

Hier staat op elke bak een nummer gedrukt op de deksel dat nummer correspondeert met je adres.

Iedereen heeft grote plak nummers, vuilnisbakstickers of grafittie erop zitten.
wij hebben een plak sticker koe echt gezellig, geloof me niemand neemt mijn koe mee, haha

Kaaskopje

Kaaskopje

14-11-2008 om 00:45

Nee niet de enige

Het is echt een beetje slordig van ons dat de bak er wel eens drie dagen staat. De zwarte container kan ik best een paar dagen missen.

Irma2

Irma2

14-11-2008 om 09:20

Kaaskopje

Belachelijk, dat je je bak 3 dagen later ophaalt. Stel je eens voor dat iedereen dat doet? Hier zou je gewoon een flinke bekeuring krijgen. En je moet "helemaal"naar een andere straat? je kan toch gewoon lopen?

Guinevere

Guinevere

14-11-2008 om 09:38

Nee hoor tops/kaaskopje

Ik mopper niet, ik doe een beroep op haar geweten! ;-)
Maar zonder dollen: waar de een zich niet aan stoort, daar mag een ander toch een punt van maken en vertellen waarom? Zo houden we elkaar hier scherp...
Overigens heb ik ook een fijne buurvrouw. Af en toe staat de bak zomaar op mijn oprit, zelfs als ik hem niet ben vergeten op te halen!

Lady Grey

Lady Grey

14-11-2008 om 11:18

Drie dagen?

Joh, dat is niks. Onze buurjongen wisselt de groene altijd met de zwarte om. Is wel iets verbeterd toen de oude overbuurman (container moet naar overkant waar senioren wonen, onze kant heeft opritten, zij hebben paadjes waar buurjongen container altijd voor parkeert) het ding maar naar buurjongens oprit heeft gesleept en hij er dus savonds bijna tegenaancrosste.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.