Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Smurfin

Smurfin

09-01-2009 om 13:43

Financieel dilemma

Mijn man en ik liggen in scheidig, getrouwd in gemeenschap van goederen, die behoorlijk problematisch verloopt. We hebben een koophuis met geringe overwaarde en daarnaast nogal wat schulden. Die leningen zijn aangegaan met het oog op de toekomst en als we niet zouden gaan scheiden had ik er geen moment van wakker gelegen. Nu is mijn uitgangspunt dat ik na de scheiding in ieder geval schuldenvrij wil zijn om een nieuw huis te kunnen kopen. Dat kan niet op heel korte termijn zoals het nu gaat, dus mijn man wil een nieuwe lening aangaan om investeringen te doen die op korte termijn voor meer inkomen zorgen om versneld leningen af te lossen. Ik sta daar vreselijk over in dubio. Als zijn plan mislukt blijven we alleen maar met meer schulden zitten natuurlijk. Aan de andere kant maakt het uiteindelijk ook niet zoveel uit of je met 50000 of 80000 schuld blijft zitten ;-( Ik heb al met een deskundige (vriend van mij) gesproken die zegt dat het een onzeker plan is maar niet kansloos.
Wat is wijsheid?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Volgens mij weet je het zelf wel

Beste Smurfin,

Ik lees eigenlijk in je berichtje, dat je het er niet mee eens bent. En daarin geef ik je groot gelijk! Je ligt in scheiding, dus dat lijkt me sowieso geen goed moment om je (nog meer) gezamelijk in de schulden te steken. Verder is het natuurlijk wél een groot verschil of je 50.000 of 80.000 euro schuld hebt. 30.000 euro is heel veel geld, waar je lang voor moet werken.
Je schrijft dat een deskundige denkt dat het een onzeker plan is, weliswaar niet kansloos, maar toch. Onzeker plan in onzekere tijden (kredietcrisis én scheiding) lijkt me allerminst verstandig.

Tinus_p

Tinus_p

09-01-2009 om 14:37

Kredietcrisis

smurfin:
"dus mijn man wil een nieuwe lening aangaan om investeringen te doen die op korte termijn voor meer inkomen zorgen om versneld leningen af te lossen."
Was dat soort gedrag niet de oorzaak van de kredietcrisis??

Holiday

Holiday

09-01-2009 om 14:54

Nee

Nee dat lijkt me geen wijs plan. In tijden van echtscheiding en kredietcrisis. Alles is al zo onzeker. Wat als je je baan kwijtraakt? Is niet ondenkbeeldig.

Ik zou het niet doen.

Zwart of rood

naar het casino en zet alles op zwart, oh nee op rood, of toch maar wel op zwart...

Eerst maar eens zien wat dat huis opbrengt, doe eens een taxatie.

Niet doen

Mijn advies zou zijn, niet doen!! Waar moet je momenteel in investeren met een grote kans op een goede afloop?? Lijkt me zeer onverstandige actie.

Smurfin

Smurfin

09-01-2009 om 22:01

Lastig

Dat wordt dan de eerste keer dat ik dwars ga liggen bij financiële aangelegenheden. Ik vrees dat hij daar niet mee accoord gaat maar ik wil geen vechtscheiding.

Tja

alles went behalve een gokkende vent. Jullie gaan uit elkaar, jij bent nu 100% verantwoordelijk voor je eigen toekomst, moet je eigen keuzes gaan maken en zelf een plan maken. Althans dat is wat ik denk.

Dwars liggen, ach dat went vanzelf hoor

Jade

Jade

10-01-2009 om 14:50

Smurfin,

"Dat wordt dan de eerste keer dat ik dwars ga liggen bij financiële aangelegenheden. Ik vrees dat hij daar niet mee accoord gaat maar ik wil geen vechtscheiding."

Jullie gaan scheiden, het is nu belangrijk jouw zaken op orde te hebben.

Maar waarom zou je voor HEM akkoord gaan als je er ZELF geen goed gevoel over hebt?? Je wilt geen vechtscheiding, dat wil niemand, maar als jij er niet voor de volle 100 procent achter staat zou ik het niet doen.

Tinus_p

Tinus_p

10-01-2009 om 17:27

Echt niet doen

Smurfin:
" Dat wordt dan de eerste keer dat ik dwars ga liggen bij financiële aangelegenheden. Ik vrees dat hij daar niet mee accoord gaat maar ik wil geen vechtscheiding."
Toch moet je dit principieel NIET doen: Je gaat scheiden, dan moet je niet samen grote financiële verplichtingen aangaan die een onzekere uitkomst hebben. Zou je samen met je aanstaande ex nog een auto gana kopen?
Meer cynisch gedacht: Het is blijkbaar ene investering. ga je je ook bemoeien met de manier waarop dat geld geïnvesteerd gaat, en met de manier waarop de opbrengst wordt verdeeld of uitgegeven? Of is dit een truuk van je aanstaande ex om je met een schuld op te zadelen terwijl hij stiekum het geld voor zichzelf gebruikt om er beter van te worden?

Prulletje

Prulletje

10-01-2009 om 21:13

Nee!

Echt niet doen! Ik denk inderdaad ook aan een actie zoals Tinus die in zijn laatste alinea beschrijft. Dat heb ik in mijn directe omgeving zien gebeuren. Maar ook als dat niet het geval zou zijn, zou ik NOOIT met zijn tweetjes vlak voor een scheiding nog even nieuwe schulden maken.

Prulletje

Smurfin

Smurfin

10-01-2009 om 22:02

Heel erg bedankt

Dat was een stukje realisme wat ik nodig had! Ik kan nu ook niet helder denken maar voelde wel aan dat het niet verstandig is om hem te vertrouwen. Dat heb ik al te lang gedaan. We zijn niet echt on speaking terms op het moment. Hij is elke avond weg, zogenaamd naar vrienden of familie, maar het zou net zo goed een nieuw liefje kunnen zijn en ik kan het niet opbrengen om hem te controleren.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.