Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Alison

Alison

08-02-2019 om 16:46

Foundation

Ik ben een lui mens en gebruik alleen mascara en eyeliner. Maar ik word ouder en steeds vaker denk ik dat mijn huid wel wat extra's kan gebruiken. Ik zag in een tijdschrift voor en na foto's en alleen de foundation al maakte een enorm verschil. Nou heb ik al vaker foundation gekocht en na wat pogingen ook weer weg gemikt. Het effect ziet er zo opgemaakt uit bij mij. Voorheen gebruikte ik getinte dagcrème maar die maakt niet echt veel verschil.
Op YouTube vind ik wel hoe je foundation goed aan brengt maar niet hoe je een goede kleur en textuur kiest.
Ik zoek iets wat net zo licht is als dagcrème maar toch de rode vlekjes en rimpeltjes wat camoufleert. Die van Olaz heb ik geprobeerd maar die rult ontzettend. En dan nog de kleur. Ik wil niet bruiner en zeker niet oranje worden, alleen wat egaler. Maar hoe kies ik de kleur? Ik vind het vies om iets uit zo'n tester op m'n gezicht te smeren. En tot slot, zijn er qua merken aan- of afraders?


Guera

Guera

08-02-2019 om 17:19

Bb creme

Foundation is niet mooi. Zeker niet als je wat ouder wordt. Bb crème egaliseert net voldoende en heeft een licht tintje. Probeer dat eens

Phryne Fisher

Phryne Fisher

08-02-2019 om 17:29

Bb Cream

Ik meng BB Cream met mijn dagcreme. Scheelt net een beetje fruitigheid.

Doenja

Doenja

08-02-2019 om 17:51

Haar of poeder

Mijn haarkleur was ooit Linda de Mol blond. Zo ben ik geboren maar t kleurt me niet. In die tijd was ik altijd bezig met foundation omdat ik vond dat ik er flets en vlekkerig uit zag. Sinds ik mn haar meer n lichte kastanje koperkleur geef is mn huid en nmn tint helemaal in balans. Ik hoef mn huid niet meer bij te kleuren! Ik gebruik wat camouflage voor mn wallen maar verder niet. Heel soms gebruik ik n foundation poeder. Bijv. als ik uitga of n sjieke gelegenheid heb. Dat geeft net wat meer dekking als ik er op bepaalde plekken wat extra aanbreng. Heel subtiel. De kleur is wel essentieel. Zo past perzikroze, dus geel/roze mij goed. Maar dat is heel verschillend per persoon. Ooit heb ik diverse testers van everyday minerals laten komen en zo heb ik mn juiste tint uit kunnen kiezen. Zij hebben losse poeders die heel natuurlijk zijn. Maar goed, nu gebruik ik t niet meer. Er is n NL merk dat reclame maakt op facebook. Ook van die losse poeders. Hoe heet dat ook al weer?? Kan er niet op komen.

Milcham

Milcham

08-02-2019 om 18:59

Olie of water

Je foundation moet qua basis matchen met je dagcrème. Hoe het precies zit weet ik niet meer, maar als de een op oliebasis is en de ander op waterbasis of zo, dan gaat de foundation rullen.
Als je de goede tint hebt, zie je er niets van: je bent alleen wat frisser en fruitiger. Je hebt foundations in verschillende finishes: natuurlijk, transparant, dekkend, glans, mat enz. Ik denk dat jij voor een natuurlijke dekking moet gaan. Ik heb zelf sproeten en met de verkeerde foundation is dat echt een akelig gezicht. Geen mat of glans nemen en zeker niet dekkend.
Dat qua finish. De kleur: heb je een warme of een koele ondertoon? Dat zoekt echt al een stuk makkelijker. In de drogisterij zitten ze in een pompflacon, is niets vies aan om even uit te proberen. Neem een klein drupje en gebruik daar nog minder van om een streepje bij je kaak te zetten. Zie je niets, dan is het waarschijnlijk de goede kleur. Ik zeg waarschijnlijk omdat sommige merken oxideren en dan sla je na een half uurtje oranje uit. Even wachten dus met kopen. Het moet niet te licht zijn want dan zie je er ziek uit maar zeker niet te donker. Je moet het echt, écht niet zien.
Ik gebruik de foundation met name in het midden van mijn gezicht, daar ben ik erg vlekkerig geworden. Wallen en zo werk ik weg met een concealer.
Mijn tip, vraag advies! Bij de Etos wordt je erg goed geholpen is mijn ervaring. Qua drogisterijmerk heb ik goede ervaring met Rimmel wake me up en l'oreal true match. Bourjois en Catrice schijnen ook fijn te zijn, heb ik geen ervaring mee.
Of je gaat naar een parfumerie.
Ik pas de foundation wel aan aan de jaargetijden.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

08-02-2019 om 19:34

Kleur

De kleur is wel een dingetje. Ik weet niet precies hoe het ook alweer zat met warm en koel, maar mijn kleur heet light beige. Dat klinkt natuurlijk heel oncharmant, maar een foundation die neigt naar roze staat me echt niet.

Milcham

Milcham

08-02-2019 om 20:51

Goud of zilver

Als goud je mooier staat, offwhite een beter idee is dan spierwit en de aderen op je pols groen zijn, heb je een warme ondertoon. Ga dan voor een foundation met een warme of gele ondertoon.
Is zilver mooier bij je, zijn je aderen blauw, dan heb je een koele ondertoon en kies je voor een foundation met een roze ondertoon.

Advies vragen

Ga eens naar de Douglas, Bijenkorf of zo en laat je adviseren. Vraag proefjes mee zodat je het kan testen qua kleur, formule, houdbaarheid etc. bij daglicht, lamplicht etc. wat je mooi vindt. In de duurdere zaken kunnen ze een testertje voor je maken. Helaas doen de drogistmerken daar niet aan, maar als je weet wat je in het dure segment nodig hebt dan kun je via google wel een drogisterijvariant vinden. Poeder wel af zodat het minder in de lijnen kruipt, de witte compactpoeder van Essence is prima. Vergeet dan ook niet een beetje blush op te doen, anders wordt het weer te vlak.

Op YouTube wemelt het van de filmpjes over hoe je het aanbrengt, waar je op moet letten. Xelly Cabau heeft ook zo'n kanaal.

Persoonlijk ben ik zeer te spreken over de Healty Mix BB-cream van Bourjois. Dekkend genoeg voor dagelijks zonder dat het een dikke pannenkoek wordt. Maar ik merk wel dat duurdere merken foundation mij mooier staan dan goedkopere. Ik heb dus foundations van MAC en Urban Decay in gebruik als ik echt foundation wil voor feestjes en zo.

Jackie

Jackie

08-02-2019 om 23:41

Equalizer van Estee Lauder

Als je dan toch op jacht gaat naar een goede foundation, kijk dan ook bij Estee Lauder. De 'Equalizer' is (vind ik) een product dat een beetje tussen de bb creme en de foundation in zit. Staat heel natuurlijk .

Oz

Oz

09-02-2019 om 00:28

Mengen

Ik wil ook maar net een beetje kleur maar niet te. Ik meng altijd een beetje foundation met mijn dagcrème, is precies genoeg. Merk niet spannend denk ik, gewoon van de hema. Is ook niet zo'n dikke creme.

Alison

Alison

09-02-2019 om 00:28

Super

Geweldig. Hier kan ik wat mee. Geen foundation maar BB cream dus. Daar was ik dus al niet op gekomen Ik schrijf wat merken op en ga eens op jacht.
Ik ben trouwens een koel type. Ik heb ooit eens een kleuranalyse laten doen. Volgens mij een lente type of zoiets.
Dat mengen vind ik wel een idee. Dan is het meteen al wat luchtiger.
Dat met die samples bracht me wel op een idee. Ik had ooit zo'n set gezien bij Uncover maar niet meer aan gedacht.
Poeder heb ik nog maar die is al heel oud. Die zal ik maar eens vervangen.Ik ga voor nu eens een rondje internetshoppen en als ik daar niet mee verder kom dan ga ik naar een irl winkel voor advies
Bedankt

Angela67

Angela67

09-02-2019 om 08:43

Koel is niet lente!

Lente/herfst warme ondertoon
Zomer/winter koel

De truuk met spierwit T-shirt en off-,White zegt al vaak veel. Dan is vraag welk seizoen precies al minder relevant.

Gr Angela

Milcham

Milcham

09-02-2019 om 09:05

Niet mengen

Ik zou niet mengen hoor. Ik gebruik zelf een vrij volle crème en als ik meng met de foundation krijg ik een dikke brij op mijn gezicht, die foundation zie je dan in streepjes op je huid. Ik gebruik veel meer crème dan foundation én die doe ik alleen waar het nodig is. Veel natuurlijker dan een BB.
Je foundation is te dekkend als je mengen nodig vindt dus kies voor een andere finish.
Als je de kozijnen gaat verven gooi je toch ook niet je grondverf en je hoogglans door elkaar in de hoop dat het goed uitpakt?
Kijk naar je ondertoon.
Kijk naar de tint.
En kijk welk effect je wil: natuurlijk, dekkend, mat enz.
Op basis van die criteria kies je.

Tine Winkel

Tine Winkel

09-02-2019 om 10:21

Mbt ondertonen

Ik heb t gevoel dat, nu ik grijs word, de ondertoon veranderd is van warm naar koel. Maar kan dat wel?

Milcham

Milcham

09-02-2019 om 11:34

Ja hoor

Bij mensen die grijs zijn, verandert ook de ondertoon van de huid. Daarom staan warme kopertinten vanaf een bepaalde leeftijd ook zo rot. Ik heb wel het idee dat de omslag bij natuurlijke blondines minder groot is dan bij donkerharige mensen. Ik heb het nu enkel over blanke mensen, donkere mensen heb ik niet genoeg goed bekeken om dit te kunnen weten.

Paasei

Paasei

09-02-2019 om 19:54

geen BB maar CC

'CC' staat voor 'colour correcting'. Dat betekent dat CC creme beter is om roodheid en vlekjes e.d. wat meer weg te werken dan BB creme. Ik heb wat couperose achtige rode adertjes wangen en ik gebruik de CC creme van Olaz. Ik houd niet van foundation; vind ik te zwaar en het geeft altijd af. Gekleurde dagcreme vind ik natuurlijker.

Paasei

Paasei

09-02-2019 om 19:56

oh..

Verwarring.. ik zie CC creme dus als gekleurde dagcreme.

Bo

Bo

09-02-2019 om 20:21

smaken verschillen

Ik vind BB en CC cream dus niks. Mijn huid wordt er enorm droog en schilferig van. Ik gebruik een goede dagcreme (merk weet ik niet, maar van de schoonheidsspecialiste en zonder toevoegingen) en daarboven op een klein beetje foundation (van Douglas). Geen dikke lagen. Eigenlijk zoals Milcham doet.

Ik doe het op naar mijn werk of bij een avondje uit. Niet op mijn vrije dagen thuis.

Bo

Bo

09-02-2019 om 20:22

maar

Maar je kan beginnen met een tubetje BB/CC cream, het is erg goedkoop spul. Wie weet werkt het wel voor jou. Ik heb van nature een droge huid en dan is het niet ideaal.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-02-2019 om 12:30

Wat leer ik hier veel

In een ander draadje vertelde ik dat ik bij mijn weten nooit foundation heb gekocht, maar ik was er deze week net eens naar aan het kijken. Ik heb er echt geen verstand van, dus ben wel blij met alle uitleg hier. Ik denk dat CC-crème voor mij wel een goed begin kan zijn. Niet voor elke dag, maar voor sommige gelegenheden. Normaal gebruik ik dagcrème in een tube van nog geen 2 euro van Kruidvat en dat voldoet uitstekend. Ik heb ook andere merken en soorten geprobeerd en weet daardoor dat de prijs niet altijd garantie gaf voor hoe het mij beviel.

Paasei

Paasei

10-02-2019 om 14:38

Over merken..

Ik lees wel eens van die testen en referenties van schoonheidsproducten. Van Jetske Ultee en zo. Daar staat ook vaak in dat het merk en de prijs lang niet altijd een garantie geeft op kwaliteit of resultaat. Zo'n tube van 2 euro kan het voor jou helemaal zijn!

Ik gebruik dus zelf al jaren Olaz, in diverse varianten dagcrème. Nu dus de CC crème, maar zodra het weer warmer wordt vind ik dat weer te 'heftig' en ga ik over naar een fluid.

Volgens mij maakt het merk niet zo veel uit... het enige dat ik van Jetske heb geleerd en heb onthouden, is dat je crème moet kiezen in een tube of pompje, geen pot (want daar komt lucht en bacteriën van je vingers bij die de kwaliteit snel doet afnemen). Olaz CC crème komt in een pompflacon, vandaar. En dat het enige dat je kunt doen tegen het ontwikkelen van rimpels is het jezelf beschermen tegen zon. UV licht werkt rimpels in de hand. Dus kies ik zodra de lente weer begint zo'n fluid met factor 30. Ook in een pompflacon.

Yanea

Yanea

10-02-2019 om 14:55

Pot

Het nadeel van zo'n pot is ook dat er creme onder mijn nagels terecht komt 😈

Ik tip

Alleen de rode gesprongen aderplekjes heel dun aan en klop dat dan bijna helemaal weg en dat scheelt al veel qua frisheid. Ik krijg meteen rode dikke plekken schilfers als ik iets op die dus dat is helaas geen optie.

40er

40er

10-02-2019 om 15:37

Kaaskopje

Kijk eens bij het merk essence, la bij Kruidvat te koop. Ook niet duur, ik ben ook niet van de dure merken.

Zelf gebruik ik met feestjes deze https://www.essence.eu/be-nl/producten/gezicht/make-up/e/product/fresh-fit-awake-make-up-10/

Doenja

Doenja

10-02-2019 om 16:29

Naar aanleiding

Naar aanleiding van dit draadje ben ik op mn eigen favo site gaab snuffelen en je kunt testpotjes bestellen aan de hand van een vragenlijst. Zo heb je enkele tinten die bij je passen. Everyday Minerals heet het.

Catrice is een merk van het Kruidvat met veel goede en toch goedkope producten. Ik heb er de stift voor donkere kringen van. Paar euro en je doet er maanden mee. Ze hebben vast ook n licht corrigerend poeder. Zoiets zou ik doen.

Essence.

Die was ik van plan om te gaan proberen, het helpt dat jij hem aanprijst. Wat ik ook zeker een pluspunt vind is dat het niet getest wordt op dieren.
Ik heb nu nog foundation vd Hema. Glazen flesje, pompje, ook fijn. Ik gebruik hem hetzelfde als Lilian, alleen op plekjes die ik wat wil verdoezelen, ik heb verder geen lastige huid of veel oneffenheden.

Bosbes

Bosbes

10-02-2019 om 20:07

bij de Bijenkorf geweest voor advies

Iets van anderhalf jaar geleden ben ik bij de Bijenkorf geweest voor make-up-advies. Voor af en toe, en met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling (en wellicht een beetje meer voor sommige feestjes/gelegenheden).
Ik dacht dat ik geen foundation-achtige spullen wilde. Maar toen de dame de helft van mijn gezicht met een beetje Armani Luminous Silk Foundation had ingesmeerd (nee, echt geen aandelen, wel even opgezocht hoe het ook alweer heette) was dat toch wel een groot verschil. Veel rustiger om te zien. Ik heb dat dus wel gekocht (plus nog wat mooie oogschaduws, en lippenspul en zo). Het was herfst en tegen de zomer heb ik nog zo'n Armani-pot Silk Foundation gehaald, maar dan wat donkerder omdat mijn licht gebruinde gezicht anders te licht werd met dat spul. Het is heel mooi spul en je ziet het niet (alleen geen rode vlekken en dergelijke meer)
Ik doe vaak wel een beetje op naar mijn werk. Sommige dagen niet, en bij speciale gelegenheden wat meer /zorgvuldiger ....
Moet nu 's avonds mijn gezicht echt afdoen en schoonmaken, nieuw voor me!

Kaaskopje

Kaaskopje

11-02-2019 om 23:15

Doenja

Nu ben ik nieuwsgierig naar je favo site 😃

Kaaskopje

Kaaskopje

11-02-2019 om 23:15

Essence

Ik ga eens kijken 😊

Doenja

Doenja

12-02-2019 om 08:50

Everyday Minerals

Ooit eens een paar kleurtjes besteld jaren terug. Kreeg je gratis testers bij van foundation poeder die ook weer maanden meegaan. Zo heb ik ontdekt welke kleur bij me past. Gelig roze. Maar dat is voor iedereen anders!

Kaaskopje

Kaaskopje

12-02-2019 om 09:27

Ik kijk op die site

en ik merk dat ik het moeilijk vind om de juiste kleuren te kiezen. Ik heb sinds december highlights en ben daardoor blonder. Dan lijkt een rozige kleur me niet handig, wat ik normaal wel gekozen zou hebben. Ik ga dus eerst maar eens naar een winkel in de stad om daar eens naar te kijken.

Ik verfde mijn haar vroeger ook regelmatig. Gewoon eens een kleurtje proberen. Tot iemand zei dat ik van mijzelf een mooie kleur had. Daarna lang gezegd dat ik niet ging verbloemen dat ik ouder werd. Dat is de natuur tenslotte. Grijze haren accepteren en niet moeilijk doen! Maar door een geintje op internet met hoe je er met een andere haarkleur uit zou zien, ontdekte ik dat een beetje blonder eigenlijk heel leuk stond. Ik vind nog steeds wel dat je er mee uit moet kijken. Bij sommige bn'ers vind ik het ronduit lelijk staan. Andere kunnen het heel goed hebben.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.