Home » Forum » Goede bh kopen waar

Goede BH kopen, waar?

67 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Even geen naam
Goede BH kopen, waar?

Mijn dochter van 17 heeft behoorlijk flinke borsten, cup F of misschien zelfs groter. Onze ervaring is dat het lastig is een goede BH voor haar te vinden. We gaan meestal naar Honkemoller, maar ik vind de hulp die je daar krijgt onvoldoende. Ook hebben ze naar mijn idee te weinig soorten BH's in de goede maat. Je moet dan online bestellen maar kan dan natuurlijk niet passen (of je moet thuis passen en dan weer terugsturen, vind ik ook gedoe). Ergens anders online bestellen doe ik ook liever niet.
Wie weet een goede lingeriezaak waar goed advies wordt gegeven en waar veel keuze is in stevige maar wel mooie BH's, want dochter heeft ook nog haar voorkeuren voor bepaalde modellen.
Dochter lijkt klachten te ontwikkelen vanwege haar borstomvang, regelmatig last van nek en schouders. Hopelijk kan dit met een betere BH verholpen worden.

Phryne Fisher
Jee

Ik wilde Lingerieland aanraden maar toen ik googelde voor vestigingen zag ik dat ze failliet zijn. De goede lingeriewinkel hier in het dorp is ook al vertrokken, dus de spoeling lijkt dun te worden.
Toch is dat wel het handigst, eenmaal goed laten opmeten en wat modellen passen om te kijken wat het lekkerst zit. Daarna kun je online (Zalando heeft een ruim aanbod in goede merken) alles in de juiste maat kopen. Overigens deed ik dat nooit hoor, ik ging juist naar de kleinere winkels, dus dat die omvallen is niet aan mij te wijten.

wil40
Goede lingeriezaak.

Een cup F is eerlijk gezegd tegenwoordig geen uitzondering meer.
Een goed advies is naar mijn idee meer afhankelijk van de verkoopster dan van de zaak op zich.

Je dochter kan googlen op b.h's met grote cup, dan klikken op verkooppunten en gaan passen.
Zit de b.h naar haar zin maar is de keuze in kleuren e.d. beperkt dan is later bijbestellen natuurlijk eenvoudig.

Klachten in nek en schouders komen idd vaak door het dragen van de verkeerde maat, dunne snijdende bandjes en te weinig steun.
Hoeft niet altijd te betekenen dat je altijd peperdure b.h's moet aanschaffen. Slecht passend is slecht passend, ongeacht het prijskaartje.

Lusithania
Hier

Dochter heeft een 70 F nodig en die maat is erg lastig te krijgen. Wij gaan naar een Livera waar twee goede verkoopsters zijn. Het ligt inderdaad aan de verkoopster en niet aan de winkel.

Triva
maar

Bestelt die winkel dan niet een aantal bh's in jouw maat/kleur/model zodat je een week later kan terugkomen en passen? Dat doen ze hier wel gewoon.

Lilian1
Dochter

Is al heel wat lingerie zaken afgeweest,heeft een brede borst dus de beugels doen vaak zeer. Ligt idd echt aan verkoopster. Soms zag je gewoon de beugel verkeerd zitten en dan nog zeggen dat ie goed is.. Heeft vorige week bij de Primark een BH gekocht die dus heerlijk zit en mooi s. Nu is zij war minder zwaar DD of E maar we zagen er ook F cup. Dan kan ze op haar gemak passen. Dochter heeft vaak BH’s van de H en M, die zitten bij haar fijner dan de dure .

Flanagan
Tip

Fijn model, sportief, brede band zodat het niet in de schouder snijdt, leuke kleuren.
Bestel diverse maten en stuur de rest terug.

https://www.hunkemoller.nl/nl_nl/61-niet-voorgevormde-beugel-bh-satin-fl...

Dora
Triumph

Zitten bij dochter goed, die ook juist aan de zijkant flink wat "heeft". Wel slechts 1 type dat echt goed zit, maar dat stoort haar niet en ze zijn in verschillende kleuren te krijgen.

Dendy Pearson
Bonprix

Ik heb ook zware borsten. En een hekel aan beugels. Ik koop mijn bh’s tegenwoordig bij Bonprix.
Leuke prijzen, goede kwaliteit en het retourneren/achteraf betalen gaat hier zonder problemen

Inanna
ook bonprix

Ik ging ook wel eens naar een speciaalzaak, maar ook daar was weinig te krijgen in mijn maat zonder beugels en wat ze hadden was altijd bijna 90 euro en dat vind ik toch wel veel geld voor een BH, tegenwoordig bestel ik dus ook bij bonprix en dat bevalt goed.

Guppie
Ms Mary

In elk geval de betere lingeriewinkel. Ik kom op internet tegen een bh-merk Mary of Sweden maar alleen online verkrijgbaar, onder ander bij Klingel. Bh van katoen en zonder beugel, cup B t/ F.

40er
Even geen naam

Online is goed te doen, maar dan moet je wel de juiste maat weten. En het model wat je fijn vind. Zelf 85E en de hunkemöller delicious demi zit voor mij perfect. In veel kleuren te bestellen. Ook via lingerie heaven bestel ik wel eens voordelige sapph bh's.
De plaatselijke livera helpt hier ook prima, maar die heeft maar 1 model wat me mooi zit (en alleen zwart of huidskleur).

Kijk, ik kan nu wel een winkel noemen, maar als dat in Groningen is en jij woont in Limburg is dat ook niet handig.

https://www.hunkemoller.nl/nl_nl/tips-advies/bra-fitguide.html is een makkelijke tool om de juiste maat te vinden.

Hk
Tip voor zelf opmeten - goede site

http://abrathatfits.org/calculator.php

Als je je gegevens hier invult (op 6 manieren meten!) krijg je je maat. Je kunt dan online bestellen. Ik vond het een openbaring. Dacht ik toch altijd een 80D te zijn. Blijk ik 70F te hebben en heb ik nu super goed passende bh’s. Wel in het engels.

69er
Dora

Welk model is dat?

Phryne Fisher
Meten

Dat meten komt bij mij nooit goed uit. Ik heb niet zoveel ‘naar voren’ maar kennelijk zoveel volume dat het toch een E-cup wordt. In het algemeen kun je zeggen dat de meeste vrouwen een te ruime omvang dragen en te kleine cups. Dat zie je ook in de link van Flanagan, de beugel sluit niet aan op het lichaam maar hangt ervoor. Dat merk je dan bijv ook aan de achterkant. De band hoort horizontaal te zitten maar bij heel veel vrouwen trekt het omhoog.
Goed meten in een echte winkel is dus echt handiger. Of zelf veel maten uitproberen, vanaf een zo smal mogelijke omvang.

Flanagan
Diverse maten

Ik bestelde ook 4 verschillende Bh’s; twee verschillende maten omvang en twee verschillende cups waarbij ik ook varieerde met de kleuren.
In de winkel gepast en er 1 uit gekozen die lekker zat en waarbij niets bij de oksel uit de cup puilde.

Voordeel van deze Bh is de dubbele stof zodat de borst ook meer ‘gedragen’ wordt, ook al heeft het geen voorgevormde cup. Ik hou persoonlijk niet zo van voorgevormde cups omdat ik ze minder mooi vind aansluiten dan een Bh zonder voorgevormde cup.

Een Bh die op de rug omhoog kruipt is inderdaad te ruim van omvang, en meestal te klein van cup.

Dora
69er

Weet ik niet, we vroegen gewoon advies in de Triumpph winkel en ze kwam hiermee aanzetten.

Krisje
Ik heb geen aandelen

maar ik zweer tegenwoordig bij een speciaalzaak in Rotterdam. Toen ik daar de eerste keer kwam werd ik al blij. Het was niet allemaal saai, meestal kon ik in mijn maat wit, zwart of huidskleur kopen. Ik ben die dag met 4 perfect passende bh's de winkel uit gegaan, een blauwe, een bruine, een rode en een paarse met roze stippen, ik ben heel hip tegenwoordig.

Het schijnt dat je met een bh 3 maanden kan doen (volgens fabrikanten), dus ik mag binnenkort gewoon 4 nieuwe uitzoeken ;)

Lees deze link eens over maten: https://www.superbra.nl/blogs/news/vijf-redenen-waarom-jouw-bh-maat-geen....

Ik woon niet echt in de buurt maar ik ga op een doordeweekse ochtend, dan is het niet zo druk.

Krisje
Trouwens

Als jij bent wie ik denk dat je bent, is Rotterdam niet zo heel ver ;)

Even geen naam
reactie

Haha, Krisje, ik kan hier niet erg anoniem blijven. Ik woon inderdaad niet heel ver van Rotterdam. Maar vind ik toch net te ver om BH's te kopen. Maar wie weet als we in de buurt zijn. Hoe heet die winkel, Krisje?
Livera wordt veel genoemd, helaas is die in onze stad/dorp weg. Maar ik ga eens kijken in een nabijgelegen stad, daar zitten ze nog wel.
De ervaring bij Honkemoller is echt al van diverse keren, dus ook wel verschillende verkoopsters. Ik vind het hier gewoon geen fijne winkel en ook erg klein w.b. voorraad. Misschien is het in een grotere beter.
Dat model van jou, Flanagan, lijkt me heel fijn. Is ook extra gedekt, dat wil dochter graag. Het liefst zelfs voorgevormd want ze wil niet dat de tepels zichtbaar zijn. Ik zal het haar eens laten zien en dan bestellen we inderdaad een paar maten. Zijn ook nog wel betaalbaar. Ik zat op andere lingeriezaken te zoeken maar daar inderdaad vooral BH's van 90 euro. Vind ik veel te duur, want je wilt toch meerdere hebben ook.
Dat meten vind ik toch een lastige. Dochter heeft wel eens laten meten en bij haar liggen volgens mij de borsten wat verder uit elkaar. Daar komt dan toch net iets anders uit of zo. Ik durf daarom niet zo goed te gokken met internet bestellen. En ik vind het ook gewoon een gedoe hoor: kopen, terugsturen etc. Ik heb liever een echte winkel voor dit soort dingen.
40-er, Delicious Demi is volgens mij het model dat dochter draagt en waarvan ik me dus afvraag of dit wel het goede voor haar is. De bandjes vind ik ook te smal eigenlijk. Ik snap ook de site van Honkemoller niet echt. Als ik Delicious Demi intoets kom ik op allerlei BH's terecht, o.a. Secret Lace, Samantha, Maya. Vallen die dan allemaal onder Delicious Demi??

Phryne Fisher
Model

Ik heb me laatst in modellen verdiept. Het balconettemodel wordt het meest verkocht maar als je borsten wat uit elkaar staan kun je beter voor (volgens mij heet dat) plunge kiezen. Dan zijn de cups driehoeken die in de bandjes overlopen.

Ava
deze

Met zo'n maat zou ik in elk geval niet naar zulke zaken gaan. Het personeel dat daar rondloopt heeft niet genoeg kennis, voor gewone maten al niet. Daar laat ik mijn maat niet eens opmeten en kom er alleen als ik precies weet wat ik zoek. Met enige regelmaat ga ik daarvoor naar een gespecialiseerde bh-zaak (in Amsterdam vlak bij de Dam, paleisstraat meen ik) terwijl ik een redelijk gangbare maat heb (maar goed, maten schommelen ook) om zeker te zijn van de juiste. Ze hebben veel lingerie maar ook praktisch ondergoed, mn bh's en ze waren in elk geval altijd goed gesorteerd in allerlei aparte maten (en anders bestelden ze die wel). Ze nemen de tijd om te kijken welke maat je precies hebt (dat kan nogal verschillen met je eigen idee) en welke bh het beste bij je staat. Maak daar een afspraak voor dan kom je tenminste niet als het heel erg druk is en kondig aan in welke maat je ongeveer zoekt. En anders weten ze wel waar je wel terecht kan. Als ik ergens anders ga om een bh te kopen en ik vertel ze waar ik mijn maat heb laten opnemen, nemen ze dat altijd meteen aan (die winkel is een begrip). Ze zijn vast niet de enige in het land alleen is dit de enige die ik ken.

Mijn tante heeft met haar grote omvang bh's laten maken bij een dame die (ook) zwemkleding maakte, naar volle tevredenheid. Een gespecialiseerde bh-winkel zou een adres voor je kunnen hebben. Dat is misschien wat duur, en anders met 1 of 2 geschikte merknamen kan je al een jaar vooruit.

Draagt een verzekering bij aan zoiets bij aparte, niet gangbare maten? Vroeger wel.

40er
Plunge ed

Bij de plunge is het tussenstuk kleiner. Hierdoor wapperen bij mij mijn borsten alle kanten op, vooral uit de bh 😉. Heb ik een delicious demi, dan is dat tussenstuk groter, hoger. Waardoor het steviger zit.
After eden heeft er ook wat in dat model.
Dat zit mij het mooiste. Ik heb ook altijd bh's met padding, aangezien ik niet tegen kantjes of bandjes over mijn tepel kan.

Livera heeft trouwens ook een zigzag lijn, die zit ook redelijk bij mij. Stevig, maar voor mij is dat tussenstuk net niet goed.
Passionata is ook fijn, maar prijziger.

Lilian1
Proest 40 er

Ben een beelddenker whahhah...

Tango
Ava

Klinkt wel goed, maar ik ben bang dat de lingeriezaak die jij beschrijft alleen maar megadure BH's verkoopt. Zelf laten maken lijkt me helemaal onbetaalbaar.
Ik zou willen dat de verzekering bij zou dragen, maar zit er niet in lijkt mij. En daar is de maat ook niet niet uitzonderlijk genoeg voor, gelukkig.

Phryne Fisher
Prijs

Ik heb net een nieuwe bh van Passionata besteld. Goede pasvorm, leuk (wel kantjes maar alleen aan de buitenkant), geen nare harde naadjes. 49,95 bij Zalando dus dat is toch best betaalbaar (geen drie voor een tientje, dat dan weer niet).

Krisje
Even geen naa (hoewel voor mij niet anoniem ;))

Maak echt een keer een dat ritje naar Rotterdam. Ik ga de naam toch noemen Superbra op het Zwaanshals.

Ik woon in een dorp niet ver bij jou vandaan, ben totaal niet Rotterdam-georiënteerd, maar hiervoor ga ik echt die kant op. Ze hebben veel Poolse bh's en als je via hun site naar de blog gaat lees je waarom, ze zitten heerlijk. Ik hoorde pas dat mensen inmiddels van heinde en ver er heen gaan. Ze kijken naar jou en meten niks op, voeren ook superbra-maten waardoor je daarna zelfs online kan bestellen. Dat doe ik overigens niet, er zitten zulke leuke koffietentjes daar dat ik er gewoon een ochtend van maak.

(Ze mogen me voor al deze gratis reclame wel eens een gratis exemplaar geven ;)).

Krisje
Voorheen

ging ik trouwens altijd naar een lingeriewinkel bij mij in het dorp. Dan kwamen ze met het meetlint aan en kwam er een ikea-bak onder de toonbank vandaan: dat waren de bh's in mijn maat. Ik voelde me daar altijd net een koe.

Krisje
En als laatste

Ik moet (mag) er binnenkort weer eens heen, ik wil je dochter gerust meenemen hoor!

Ava
prijs

Mijn t-shirt bh's (glad, geen naad en geen tierelantijnen) kosten €80 per stuk ongeveer. Online heb ik een winkel kunnen vinden waar die iets goedkoper zijn. Ik draag ze 1-2 dagen en dan gelijk op de hand wassen. Zo gaan ze lang(er) mee (waarmee je dat doet vertellen ze bij Palazzina). Ik heb geen heel ongewone maat maar ik kan niet slagen bij elk merk en niet elk merk zit goed en lekker. Dat vind ik belangrijk, zeker als je grote borsten hebt zoals jouw dochter. En jouw dochter heeft fysiek last dus een goed zittende bh is nodig.

De kosten en aanschaf van een bh moet het vergelijken met een spijkerbroek. Wen maar aan die prijs want een goede bh is duur en jouw dochter heeft die hard nodig. Een goede bh bij een zaak met goed advies kost nu eenmaal geld en gaat langer mee dan een slechtzittende. Dat is het voor mij wel waard. Vreselijke die slechtzittende bh's! en je ziet ook dat het slecht zit bij een shirt of een bloes. Al heeft ze maar 1 of 2 goed zittende bh's voor nu en zoek je nog een 3de erbij online (als je eenmaal weet welk merk en welke maat je zoekt die er ook wat leuker uitziet).

Een goed zittende bh vinden voor een grote omvang is veel lastiger maar ook veel belangrijker dan een voor een gangbare omvang.

Even geen naam
Lief, Krisje!

Dat je dat aanbiedt. Alleen denk ik niet dat dochter dat wil, als onzekere puber zijnde. Maar ik ga zeker met haar bespreken of ze hier wil kijken. Ik zit me nu wel af te vragen hoe jij weet waar ik woon trouwens....
Poolse BH's lijken me w.b. prijsklasse ook niet heel duur. Ik ga eens kijken of we in de meivakantie een dagje Rotterdam kunnen prikken. Zit de winkel in het centrum? Heel bekend ben ik niet in Rotterdam. Kon de laatste keer niet eens de Markthal vinden terwijl die toch hier en daar op een bord stond aangegeven. Gelukkig is dochter daar handig in met diverse apps.

Het aanschaffen van BH's vergelijken met het kopen van een spijkerbroek vind ik niet kloppen. Mijn dochter koopt zelden een spijkerbroek van 80 euro, eerder rond de 40. Ik vind 80 euro voor een BH echt heel duur. Ik snap best dat je met 2 BH's kan rondkomen, maar dan nog ben je 160 euro kwijt voor 2 van die kleine lapjes stof! Vind dat echt veel.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.