Home » Forum » Help ik ben mijn kat spuugzat

Help ik ben mijn kat spuugzat

62 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Heks
Help ik ben mijn kat spuugzat

Drie jaar geleden hebben wij een kat uit het asiel gehad, nadat onze vorige kat was overleden. Kat was enige weken daarvoor zwaar ondervoed van de straat geplukt en werd geschat op 6 jaar.
Eerste tijd moesten we nog wat wennen aan elkaar en daarna dacht ik dat de liefde wel zou groeien, maar helaas het is er nooit van gekomen en ze zit inmiddels zwaar in mijn irritatiezone. Al die tijd probeer ik haar te leren niet naar boven te gaan (onze vorige katten snapten dat) en het lukt niet. Probleem is dat zij vervolgens ergens inkruipt (kast, la, doos, kamer) en dan vast komt te zitten. In het beste geval mauwt ze ons midden in de nacht wakker vanuit de kledingkast (kan ik nog wel om lachen ook), maar op een minder goede dag (paar keer per maand) heeft ze daar gepoept of gepist. Ik heb 3 jaar lang van alles geprobeert om haar dit af te leren, zonder enig resultaat.
De bloody-limit is dat zij een grote voorliefde heeft voor lekker krabben in haar kattenbak en dan op tafel of het aanrecht springen. Het is zo ontzettend vies. Ik heb afgelopen 1,5 jaar een aantal nare darminfecties gehad en ik weet niet of het haar schuld is, maar ik ken wel het belang van een hygiënisch huishouden! Ook dit kan ik haar niet afleren en we hebben een open keuken. Als er zwakbegaafde katten bestaan dan is zij er één van, een volkomen vlakke leercurve:-((((
Wij hebben een huishouden van 6 (waarschijnlijk te druk voor haar) en ik ben al maanden bezig om al het eten onmiddellijk op te ruimen, deuren dicht te houden en mijn huisgenoten hierin te instrueren en het wordt er niet gezelliger op. Gisteren heeft ze op de bank van mijn dochter gepist, vanochtend liep ze weer recht uit de kattenbak op tafel, ik ben er klaar mee!
Is hier iemand met een gouden tip? Ik kan nog maar één oplossing verzinnen: terug naar het asiel.

Kaaskopje
Ik lees van harte mee

Tot onze ontzetting ontdekten wij dat een van onze katten de zolder als kattenbak gebruikt. Ik heb geen idee hoe we dat af moeten leren, maar het is te vies voor woorden. Onze oudste kat is deze winter uit zichzelf op de bak gegaan en ik juich na elk bakbezoek om zoveel eigen initiatief. Dat gejuich is misschien beter te volgen als ik vertel dat kat al ruim 15 jaar gewend was om daarvoor naar buiten te gaan. Ik ben zo blij dat deze kat uit zichzelf op de bak is gegaan, in plaats van overal in huis. Maar nu die andere nog...:-(

Rode Vulpeninkt
Daarom heb ik geen kat meer

Ik heb mijn hele leven katten gehad, en ik vind het heel mooie dieren, vooral als ze knuffelig zijn! Maar na mijn scheiding heb ik besloten geen kat meer te nemen. Want ze zijn vaak lief, maar ik heb ook heel veel meegemaakt m.b.t. piesen en poepen, kapot krabben en bij één kat elke dag gemiddeld 5 dode, half opgekauwde muizen op de stoep.
Toen ik ging scheiden en mijn spullen in dozen en tassen naar mijn nieuwe huis waren gebracht, bleek poeslief (die bij ex bleef wonen) de nodige cadeautjes nagelaten te hebben in de vorm van kattenpies. Niet een beetje, maar bijna alle tassen en dozen die klaar stonden tot ik het mee kon nemen had hij besproeid! Kleding kreeg ik nog wel schoon, tassen en schoenen werd een stuk lastiger...
Verder heb ik te vaak meegemaakt dat een nieuw bankstel vrolijk werd opengeklauwd, dat eten gestolen werd (honden hebben de naam, maar mijn ervaring met katten is erger, sommigen breken zelfs je koelkast open!) kortom: ik ben dol op katten, maar alleen als ze van een ander zijn.

Als mijn kinderen van hun vader naar mij komen, ruik ik niet zelden een piesluchtje als de ene kat (ja, dezelfde die mijn tassen heeft besproeid) weer eens bezig is geweest. Het nieuwe bankstel van ex is in een jaar tijd volkomen opengewerkt aan één kant.

Eerlijk gezegd vind ik een hond (mits goed opgevoed!) dan toch een stuk prettiger.

Moppeke
Asiel

Beste Heks,

Ik denk dat je niet de illusie moet hebben dat je nog een opvoedkundige truck kunt bijbrengen bij dit poezenbeest.

Katten zijn eigenwijze beesten en sommige slechte gewoontes zijn bij die beesten ontzettend moeilijk (of niet) af te leren.

Je hebt er ondertussen al alles aan gedaan en misschien moet je dan ook besluiten dat het genoeg is?
Hoe hard ook, als je kat aanpassingens problemen blijft hebben dan kun je hem toch het beste terugbrengen naar het asiel. Je kat is wellicht in een ander huishouden beter op zijn plek, bijvoorbeeld op een boerenerf, zoiets?

albana
En naar buiten?

Wij hebben al eerder katten gehad. Op de een of andere manier weten zielige katten die van oude (overleden) omaatjes zijn of van jongelui die er niet eens voor kunnen zorgen altijd ons te vinden....Dan is er weer een enorm zielig beest dat op de nominatie staat om naar het asiel gebracht te worden en tja...daar kan ik slecht tegen. Vooral als er eigenlijk wel plek voor is bij ons...
Het probleem is dan altijd dat je enorm verwende katten krijgt, die amper iets geleerd hebben. Meestal is het enige dat ze kunnen uit hun bakjes eten en op de kattebak gaan (dat laatste niet eens allemaal).
Opvoeden zijn de omaatjes en overmoedige jongelui 'even' vergeten....De vorige katten kreeg ik uiteindelijk wel zover. Dat waren ook eerst drama's. Ook naar boven (wil ik niet) ook op tafels en aanrecht (streng verboden) en durfden niet door het katteluikje.
Met de vorigen werd het beter toen ze naar buiten gingen. Al die ondeugende dingen...blijkbaar was het ook een stukje verveling. Bij toch vervallen in gedrag dat niet gewenst was, deed ik ze in de garage. Garage is wel verwarmd en ze kunnen naar buiten, maar beiden vonden dat niet leuk, ze waren liever áls ze thuis waren bij ons. En wij wilden dat niet na niet luisteren. Ik weet ook zeker, ze wéten het wel. Aan hun gedrag is het duidelijk te zien...Het is een soort uitproberen zoals kinderen wel doen. Vorige katten waren ook onder de indruk van man, w.s. van zijn (zware) stem. Als man opstond en hun naam 'boos' zei schoten ze weg. Meer dan opstaan en boos hun naam zeggen hoefde man niet te doen.....
Nu hebben we (pas) een volgende (zielige) kat....deze is niet bang voor man (jammer dan) maar wél voor het geluid van een krant. Dus kook ik nu met de krant op het aanrecht en als de tafel gedekt is leg ik er ook een krant naast. Soms probeert ze het alsnog...ze weet dat die krant niets doet zonder ons. Maar zodra we ons omdraaien náár die krant is ze weg. Als het te gek wordt pak ik de krant en sla er mee in het luchtledige...dan is het wel gebeurd. Meer kan ze niet verdragen :)
Krabben aan meubels ofzo mag natuurlijk ook niet, tot nu toe hebben we dat weten te voorkomen met die krant in de hand. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat krabben beter wordt zodra ze buiten is/mag. En daarvoor moet het eerst beter weer worden/lente in ieder geval. Want ze is nog nooit buiten geweest, dus dat moet langzaam geleerd worden.
Bij onze vorige katten was het krabben aan meubels in 1 keer over vanaf het moment dat ze naar buiten konden/gingen. Dan krabben ze liever aan een boom of stronk. Dus daar hoop ik nu ook op.
Kan je niks bedenken waar ze bang voor is??? Zoiets als die krant bij ons....
Deed onze buurvrouw toen haar (oude) kat dement werd en ook opeens op tafel en aanrecht klom. Op tafel een kleed. En met eten kleed eraf....En het aanrecht met schoonmaakdoekjes eerst afvegen voor gebruik?
groeten albana

albana
En die tafel..........

Deed onze buurvrouw toen haar (oude) kat dement werd en ook opeens op tafel en aanrecht klom. Op tafel een kleed. En met eten kleed eraf....En het aanrecht met schoonmaakdoekjes eerst afvegen voor gebruik?
groeten albana

Manda Rijn
Stress

ik zou weer afstand doen van deze kat, gewoon omdat het niet werkt.

Ik weet sinds gisteren dat het geen goed idee is om hamsters te combineren met poezen in 1 huis, het was vreselijk en walgelijk tegelijkertijd ;-(

Een kat die naar boven gaat vind ik niet zo'n probleem dus, het is mijn eigen schuld dat ik dacht dat die tralies smal genoeg waren, nee dus.

ilonka
Hier ook sproeien

Onze katten mogen en kunnen ook naar buiten. Maar het krabben aan bank en stoelen blijft.
Ook boos worden helpt niet. Onze kater gaat dan juist sproeien, net of je "terug wilt pakken".

De dames zijn bij ons het probleem niet (okee, de oudste krabt aan de bank..., maar dat vind ik minder erg dan overal sproeien)

Wij hebben ook een hamster (en dus 3 kattenschatjes). Gaat prima, kamerdeur waar de hamster woont is altijd dicht. Savonds met tv kijken, neemt m'n dochter haar hamster mee naar beneden in een grote doos waar ze allerlei leuke dingen voor d'r hamster heeft. Hamster vind het gezellig en is dan erg levendig. Kattenschatjes komen steeds even over de rand van de doos kijken naar dat kleine "monstertje". Erg leuk.

n@nny
Hamster en kat (o,t.)

Manda: "Ik weet sinds gisteren dat het geen goed idee is om hamsters te combineren met poezen in 1 huis, het was vreselijk en walgelijk tegelijkertijd ;-( "
Vertel? Wat ging er mis? Sinds twee maanden hebben wij ook een hamster (naast de kat die er al was) en ik had eigenlijk de hoop dat dit best te combineren was. Niet dat ik mijn kat ook maar voor een millimeter vertrouw, maar ik probeer ervoor te zorgen dat ze elkaar nooit tegenkomen. Kat heeft een bijzonder ongezonde belangstelling voor hamster. Terwijl ik gisteren een onuitgenodigde muis in de kelderkast trof. In plaats dat hij daar nou eens werk van maakt...
n@nny

n@nny
En heks

Ik denk dat het niet meer gaat werken tussen je kat en jouzelf. Blijkbaar is je kat niet op haar plek bij jou thuis. Misschien is het te druk of zijn er andere redenen voor de mismatch? Het kan zijn dat je kat zwakbegaafd is natuurlijk, maar ik heb ook wel eens gehoord dat katten, vanwege hun hoge intelligentie, vaker gedragsproblemen ontwikkelen. Wat er ook aan de hand is: Ik zou haar terugbrengen naar het asiel, waar ze een geschikt huis voor haar kunnen zoeken.
n@nny

nathalie
Geen tip

Je kunt de kat niet leren wat jij wilt dat hij doet. Soms, bij sommige katten, een klein deeltje. Dat hij niet lief gevonden wordt is ook zielig... dan dus terug naar het asiel ja.
Kan het zo ingericht worden dat de kat alleen onder toezicht binnen is? Vorige buren van ons hadden 2 katten die alleen binnen mochten als er iemand thuis was. Verder hadden ze een kattenluik in de berging met daar voer, een kattenbak (voor in de winter met bevroren grond) en verschillende warme slaapplekjes. De kat van onze huidige buren gaat 's nachts in de garage.
Wij hebben sinds een tijdje ook een kat uit het asiel, net als jullie mager van de straat geplukt, geschat op 5 jaar. We hebben het getroffen. Houdt erg van gezelschap, krabt alleen aan de krabpaal, wist na 2x met de plantenspuit dat het aanrecht verboden was, gaat zelden naar boven. (Nou is daar ook niet veel te zoeken wat ik houd de slaapkamerdeuren dicht.) Nadeel van deze: het is een enorme haarbaal, maar goed dat moet dan maar.
Er zijn katten die álles meehebben maar die zijn zeldzaam volgens mij. Voor mezelf zou ik wel weten dat poepen/piesen in huis voor mij ook echt een grens zou zijn dus ik begrijp je heel goed.

Manda Rijn
Het was afschuwelijk

en de beelden kan ik nauwelijks uit mijn hoofd krijgen. In ieder geval, ik heb nog nooit zoiets vreselijks moeten opruimen. De hamster is door de tralies (exclusief het hoofdje) getrokken.

Mijn dochter was ziek thuis dus die zag het als eerste, vreselijk. Ik was zelf ook panisch omdat ik wist wat ik dan zou aantreffen. Ik heb echt moed moeten verzamelen om alles op te ruimen, vreselijk hoe het er uit zag. En de poezen allebei helemaal blij met hun bloederige hamsteronderlijf.

ilonka
Zielig

bah, wat een zielig, bloederig verhaal.
Kan me voorstellen dat je er erg van geschrokken bent. (en je dochter ook natuurlijk!)

Karin*
Terug naar het asiel

Die kat gaat zich niet aanpassen aan wat jij wilt. Hij snapt waarschijnlijk echt niet waar jij een probleem van maakt.
Maar, in die 3 jaar dat je hem probeerde te leren niet naar boven te gaan, had je jezelf dan niet kunnen aanleren om je slaapkamerdeur en kastdeuren dicht te houden? Je kan ook teveel van je huisdier verwachten, meer dan van jezelf of je huisgenoten blijkbaar?

Anneque
Mijn god manda

Wat een afschuwelijk verhaal.....arme dochter, die het gezien heeft. En ongelofelijk goed van je dat je het hebt opgeruimd (ja, je moest vast wel, maar ik vrees dat ik het voor mijn man had laten liggen. Kan veel hebben, maar met dit soort dingen ben ik absoluut een watje.).
On topic: ik zou (het wordt eentonig) idd de kat naar het asiel brengen. Of, misschien beter: zelf uit alle macht proberen een goed thuis te zoeken. Advertenties, rondvertellen dat je een boerderij oid voor hem zoekt. Je hebt alles geprobeerd, toch? En om nou nog 10 jaar tot elkaar veroordeeld te zijn....nee. Ik zou hem wegdoen maar wel zorgen voor een goed alternatief.

Jillian
Zelf iemand zoeken

Ik zou zelf een ander thuis voor de kat zoeken als dat echt noodzakelijk is. Ten eerste omdat ik het zielig vind als een kat twee keer opnieuw moet wennen (eerst in het asiel en dan bij het nieuwe baasje), ten tweede omdat voor de meeste katten een asiel erg stressvol is gezien de grote hoeveelheid katten en de steeds wisselende verzorgers en dat is ook zielig voor de kat en ten derde omdat mijn kat mijn verantwoordelijkheid is en ik die verantwoordelijkheid niet op de maatschappij wil afwentelen.

Ik zou het ook niet over mijn hart kunnen verkrijgen om een kat naar het asiel te brengen. Wel zou ik als het echt problematisch is op zoek gaan naar een ander baasje als ik denk dat de kat daar gelukkiger zou kunnen worden.

Tot die tijd zou ik op tafel een zeil/kleed leggen, de deuren boven zelf goed dicht houden en inderdaad er voor zorgen dat de kat makkelijk naar buiten kan. Voor veel katten scheelt dat wel.

Overigens hier een kat die ook nog steeds niet geleerd heeft dat de slaapkamers verboden terrein zijn. We houden dus de deuren gewoon dicht. Mijn zoon zei laatst toen ik boos werd omdat hij de deur vergeten was dicht te doen dat de kat toch kon leren om niet in de slaapkamer te komen. Mijn antwoord was dat het hopelijk makkelijker is om zoon te leren de deur dicht te houden.

marinade
Helter skelter

Jee, Manda, afschuwelijk om mee te maken. Niet fijn dat je dochter het heeft gezien. Het blijven kleine tijgers, ook de liefste kat.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Heks
Dank

Voor al het medeleven:-) En mijn medeleven voor Manda en haar dochter, wat een gruwelijk verhaal!
@Karin; strak plan om mijn huisgenoten af te richten in plaats van de kat en het is ook al geprobeerd hoor, maar met 4 kinderen waarvan 3 pubers en een kat die ieder kiertje zoekt is het niet realistisch. En dit is de kern van het probleem; door het gedrag van de kat komt er ruzie en gezeik (haha in alle opzichten) in huis.
Ik ga morgen het asiel bellen. Ik heb bedacht dat de kat ook bij ons mag blijven (binnen het redelijke) in afwachting van een herplaatsing, bij een zeer rustige alleenstaande klein behuisde kattenliefhebber ofzo:-) Ik ben benieuwd of ze daarin mee gaan. Andere optie is inderdaad de kat niet meer binnen laten (straks na de vorst dan)

Poezie
Dierenarts?

Ben je al naar de dierenarts geweest voor dat plassen? Misschien heeft hij/zij wel een blaasontsteking oid.

Gr. Poezie.

Vic
Karakter

Een van onze katten is ook een onopvoedbaar exemplaar. Waar de kater zich redelijk laat corrigeren en de absolute verboden al heeft geaccepteerd blijft poes tot wanhopens toe proberen. Ze springt op het aanrecht, jat eten van tafel als je niet goed oplet, krabt aan meubels, etc. De slaapkamers mogen ze ook niet in, maar soms blijft er wel eens een deur open staan. Kater springt er dan gelijk vandoor als hij je ziet, maar poes gaat doodleuk onder het bed zitten waar je niet bij kunt. Zeuren doet ze ook, vreselijk mauwen op een klagelijk toontje om van alles. Als je staat te koken hangt ze constant in je broekspijpen en als je boos wordt springt ze op het aanrecht. Voor de plantenspuit is ze niet bang, en het boeit haar ook niet als je haar kop onder de kraan houdt (ja sorry, maar je probeert wel eens wat). Ik hoop maar dat het ergste er een beetje af gaat als ze ouder wordt (nu 7 maanden).

Vera*
Kat onder de kraan

Uit arremoede hebben wij de katten ook wel eens onder de kraan gehouden. De ene likte de meest druipende druppels weg en ging door waar die mee bezig was en de ander was twee uur bezig om te zorgen dat elk haartje weer in model kwam.

Manda Rijn
Onopgevoed

hier ook 2 schooiers, er zijn al diverse boterhammetjes van de kinderen gegapt. Maar ik heb meneertje vanaf dat hij 1,5 week was met het hele nest + moeder hier gehad dus dat is volledig mijn eigen verantwoordelijkheid.

sinds de lugubere moord van gisteren ben ik moordernaarmeneertje (ruim 5 maanden) langzaam weer aan het aanhalen, met enige tegenzin, we zijn nog steeds in shock. De tik die ik hem gisteren heb gegeven was oko te hard, maar goed ik moest iets doen om hem weg te krijgen bij hamsterrestanten. Ik heb als eerste reactie heel erg geblazen tegen beide poezen, dat kwam zo in mij op, om te laten zien dat ik de opperpes ben en dus mijn hamsters mijn hamsters zijn en niet die van linke loetje en co. Psychopaatjes zijn het !

Overigens mijn man heeft een trauma in zijn jeugd opgelopen met een dode muis in de pindakaas dus aan hem had ik echt niets gehad in casus de onthoofde hamster. Hij is soms panisch als er een speelgoedmuis langs vliegt.

vreselijke monsters zijn het, maar ook ontzettend lief, vrolijk (ooit 2 jonge katten in een sneeuwbui gezien, fantastisch) en boevig tot en met inderdaad.

Waterspuiten wat bij mijn vorige poes goed werktte (in combi met een geluid) helpt bij deze 2 ook niet. Ik pak ze rigoureus aan hun nekvel van het aanrecht af "NEE" en blijf dit herhalen, ze weten ook wel dat het niet mag want lopen dan 'heel stiekem plat op hun buik' (alsof het dan minder erg is). Aan de bank krabben doen ze weinig, ik heb beide van kleins af aan direct bij de krabpaal gezet (nageltjes er tegenaan, voor de geurfixatie) bovendien gaan ze naar buiten en klimmen veel in bomen en schuttingen.

En dan nog de oude cavia en de andere hamster, beide in niet al te beste conditie (cavia hoog bejaard, hamster die te mager is en een gebroken pootje heeft gehad).

Een robuust konijn is misschien wel wat. Zo'n bruine met lange oren, zo'n hollandse hangoor, die hebben we vroeger gehad en die kwam vrolijk afgerend op onze oude killerpoes. Killerpoes schrok zich dood en heeft het konijn nooit meer durven naderen.

Moordernaarmeneertje ligt nu innig tevreden naast het beeldscherm, 1 poot op de verwarming, hoofdje op een kleurenwaaier.

Manda Rijn
Kat onder de kraan

ooit hebben wij een gekke kater gehad, beestje ving af en toe een muis die hij dan voorzichtig in zijn bek mee naar binnen nam. Dan duwde hij de muis in zijn kattenblik. Ik heb een paar muizen besmeurd met kattenblik uit het voerbakje zien kruipen. Hij heeft er nooit eentje vermoord overigens, hij was er heel voorzichtig en zorgzaam mee.

Dezelfde kater ving wel vissen, dan viel hij wel eens in de vijver en zwom dan gezellig een rondje. Die was dus ook niet bang voor de plantenspuit.

Mona
Vliegen

Vrienden van ons hadden katten en waren daar heel streng en consequent mee. Iedere kat die zich op een tafel of aanrecht bevond werd er niet zachtzinnig afgegooid. (echt met een zwier door de lucht) zó zielig om te zien, ware het niet dat ze het echt zelden voor een tweede of derde keer probeerden. (en inderdaad; katten komen op hun pootjes terecht)
Maar ja, dat is als klein kitten al aangeleerd, dus ik weet niet wat je moet doen met een volwassen, zeer stoute kat.

Vic
Hardhandig

Ik heb onze poes ook wel eens hardhandig aangepakt maar dat werkt helemaal niet. Ze is echt extreem volhardend en stoïcijns. We hebben wel dagen dat ze achter elkaar dingen doet die niet mogen, en als ik haar weg haal bij het een rent ze direct naar het volgende. Wat 'helpt' is als ik haar de tuin in zet om daar even energie kwijt te raken. Helaas heeft ze ook al mijn complete regenpijp uitgegraven dus zelfs daar vindt ze dingen om te slopen.

Rode Vulpeninkt
Een oud gezegde, maar oh zo waar:

Een hond heeft een baas, een kat personeel.

Ik heb mijn honden altijd heel aardig weten te "drillen", zelfs een compleet ongeleid projectiel uit het asiel (met wat cursusjes). Maar katten...? De paar die zich laten opvoeden zijn volgens mij uitzonderingen! ;-)

Fiorucci
Oh manda

Vreselijk. Het kan best, een hamster en katten, maar onze katten mogen niet boven en voor de zekerheid houden we dochters kamerdeur dicht. Ik heb ervaring met een andere hamster, onze kat gooide de kooi gewoon op de grond, hamster kon eruit en hap.....

albana
Ik zwier ze ook hoor....

In het begin als ze net hier zijn, zwier ik ze ook van tafel en aanrecht hoor....Ik duw ze onder hun achterwerk en wel snel....(want anders hebben ze het door en springen al), dus eigenlijk geef ik ze gewoon een oplawaai. Niet met de intentie om te slaan, dus niet met platte hand ofzo, nee ik schep ze meer....de lucht in dus. Over de stoelen (die net wat hoger zijn) en ze komen altijd goed terecht! Ze zijn dan hoogstens wat 'beduusd' in de geest van : "Gut wat overkomt me nu?" Zoiets...En daarna spreek ik ze boos toe en houd dat ook even vol. Haal ze niet aan en negeer ze en duw ze weg als ze rond mijn voeten kronkelen en mopper dan wederom. Met deze laatste werkt de krant dus beter. Maar toen we dat nog niet wisten heb ik haar ook een paar keer van tafel gezwierd.
Bij de vorige 2 hielp dat van tafel/aanrecht zwieren enorm goed. Toen het maar eenmaal een paar keer gebeurd was bleven ze naast de tafel/aanrecht zitten en mij maar vragend aankijken...en soms namen ze een houding aan van 'ik ga erop springen' maar was mijn "NEE" genoeg om ze van dat idee af te brengen. Als de kinderen koken durfden ze het nog wel eens...die waren minder 'streng' dan man en ik. Maar die halen ze er ook meteen af en weliswaar minder streng, maar ach zo enorm vaak komt dat nou ook weer niet voor....
Naar boven gebeurd hier soms per ongeluk. Maar over het algemeen houden de 2 pubers er toch rekening mee. Wie de deur laat open staan per ongeluk, moet ook de poes ophalen. Dus over onder bed liggen en niet te bereiken maak ik me niet druk, dat gebeurd alleen anderen en mij niet. Aan hen dus die schone taak....Maar over het algemeen houden wij ook redelijk boven de slaapkamerdeuren dicht. Alleen 's morgens vroeg staan die open voor het luchten (als de ramen niet wagenwijd open kunnen). Daarna doet 1 van ons ze gewoon allemaal tegelijk dicht, diegene die boven is. Dus áls poes in de middag in een onbewaakt ogenblik (b.v. visite gaat de jas ophangen) toch naar boven schiet dan kan ze alleen in het halletje en op de badkamer een rondje lopen. Niet erg interessant dus....Ik merk ook nu deze er al een tijdje is, dat de interesse in de deur naar boven aan het afnemen is. Daar is niets te zoeken...
Ik denk dat heks probleem is dat die poes daar van alles kan uithalen. Ik denk ook dat het tussen die kat en heks niet meer goed komt. Dat het of asiel moet worden of een ander adres. Ik vind het ook zielig dat die kat moet wonen bij het gezin van heks waar ze eigenlijk niet erg lief gevonden wordt. Ik zou het liefste zeggen, breng maar hier....Waar er 1 is kunnen er ook 2 zijn. Maar dat is eigenlijk geen optie, deze is nog niet eens helemaal afgericht en dat is al een klus op zich. En zoals ze nu blaast tegen katten die buiten lopen voorzie ik grote gevechten mocht er ooit een kat bijkomen. Dus toch maar niet.
Is er niemand hier dan die nog een plekje over heeft?
groeten albana

Manda Rijn
Dat weet ik wel

ik heb 5 hamsters gehad, ook met poezen in huis.

Punt is dat je maar 1 keer een minuut vergeet om een deur goed dicht te trekken (en dat heb je dus met kinderen in huis) en dan is het dus snel bekeken.

Nou dacht ik dat die tralies (nog geen cm breed) smal genoeg waren om te verhinderen dat er een kattenpoot doorheen kon ,maar een paar nagels is dus genoeg...

Tuurlijk kan het, ik ga ook zodra hier een kamer vrij is waar geen kind op zit ook wel weer een hamster nemen (het zijn erg mooie diertjes die lekker driftig bezig kunnen zijn, mooi spul om naar te kijken dus).

Ginny Twijfelvuur
Ooh manda

Ja hoe schattig ze er ook uitzien, het zijn en blijven brute rovers, die poezebeesten.

Wat erg ook voor je dochter. Verschrikkelijk om zo iets te vinden.Hoe gaat het met haar?

Volgende hamster met gaas rondom de kooi en/of op een hoge kast? Of alleen nog maar oude bejaarde katten nemen, zoals onze huissul. Die ligt in haar mandje en kijkt niet eens op of om als er een muis vlak voor haar neus rondtippelt. En dat hadden wij nou weer niet afgesproken...

Poezie
Maar heks

Ben je nou naar de dierenarts geweest? Je kat laat zien gestrest te zijn en weg te willen kruipen. Dat is niet goed hoor! Het hoeft niet zo te zijn dat poes wat onder de leden heeft, maar ik zou het zeker even laten checken.

Gr. Poezie.

Pagina's

Onderwerp gesloten