Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hoe erg mis je de kapper?

Boodschappen afhalen mag nu. Maakt mij niet zoveel uit, ik heb niks dringend nodig dat niet online besteld kan worden. Ik mis het wel hoor, gewoon zelf naar een ‘ niet essentiële’ winkel kunnen gaan om rond te kijken en te kiezen. Maar de kapper, die mis ik meer. Gewoon, weer eens netjes geknipt worden. Helaas heb ik geen gezinslid met kapperstalent en zelf knippen - dat wordt niks. 


Totaal niet. Voor mezelf dan. Had toch al besloten nooit meer naar de kapper te gaan nadat de laatste drie knipbeurten een deceptie waren. Ik wil m'n haar toch lang en omdat ik slag/krul heb kan ik de dode puntjes makkelijk zelf bijwerken, als het niet helemaal netjes gaat zie je dat toch niet. Maar mijn zoon ziet er inmiddels uit als een boybandlid, die kan wel weer eens een knipbeurt gebruiken.

Totaal niet. Iedereen hier in huis gaat normaal hooguit eens per anderhalf jaar. Ik knip ons hooguit twee keer per jaar. We hebben allemaal veel haar. 

Mijn oudste wil wel naar de kapper, maar stelt het ook vaak uit, bijvoorbeeld omdat hij niet goed weet wat hij wil. Mijn jongste spaart om zijn haar te doneren. Mijn man heeft slechte ervaringen met kappers omdat ze vaak slecht luisteren en krullen niet snappen (en dus te kort knippen). Ik hou niet zo van dat gerommel aan mijn hoofd en vind het resultaat zelden echt leuk.

Ik vind het trouwens ook best leuk dat steeds meer mensen nu wat meer haar hebben in plaats van kapsels. Maar goed, dat is mijn voorkeur.

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

10-02-2021 om 23:14 Topicstarter

Wow, jullie boffen, Skik, Emmawee. Ik ben 61, sterk grijzend (verf al jaren niet meer) geen krul of golf te bekennen. Als bij mij de coupe eruit is, wordt het best wat armoedig. Vind ik. Echtgenoot is ook grijs, maar heeft krullend haar. Bij hem is een lange kapperspauze geen probleem. 

Helaas heb ik zielig haar. Goed geknipt echt nog heel toonbaar maar met de huidige uitgroei geen slag meer erin en slap hangend.

Helaas want ik moet mijn rijbewijs verlengen en die foto wordt weer niets. 10 Jaar geleden ook al niet want toen was ik ziek en mager, nu iets te dik maar met vlassig haar.

Mijn dochter aarzelt of ze het toch een keer wil proberen om mijn haar te knippen. Zelf heeft ze lang haar, dat kan ze punten en verven. Zelf.

Van mij mag het. Graag zelfs. maar ze is te precies daarvoor.

Ja, je hebt gelijk. We hebben zeker mazzel met ons haar. Maar ik denk soms dat mensen ons haar (gewoon van het hele gezin) ook wel eens armoedig of onverzorgd vinden. We geven er gewoon niet zoveel om. En als ik het echt te ver vind gaan, dan ga ik knippen.

Ik heb ook zielig haar.

Maar een heus kapsel verandert daar niet veel aan haha. Neuh, hier wordt kapper dus niet gemist, al helemaal niet in vergelijking met heel veel andere dingen. 

Veel heel veel haar....dus ik heb t al wat uitgedund om geen enorme  helm op mn hoofd te krijgen. Gelukkig!al was ik er toen niet zo blij mee,was het net voor de lockdown wat te kort geknipt. Nu kan ik er nog wel even tegen al is het meer fohnen en om t te laten zitten eigenlijk elke dag  wassen. Niet echt fijn met mijn hoofdhuid dus om de dag. Nu buiten toch steeds muts op whahha

Bij mij valt het nog mee. Deze lockdown dan. Ik zat op de ochtend dat Rutte de nieuwe lockdown afkondigde nog bij de kapper voor mijn 1x in de 6 a 7 weken knipbeurt. Mijn haar is pas "1 week te lang". Kleuren doe ik nóóit dus dat probleem heb ik ook niet.  Met een week of 2 ga ik het wel merken en hoop ik dat ze gauw weer open mogen. 

De eerste lockdown de kapper wel gemist. Die ging ik in met een wegens lockdown afgebelde knipbeurt. Dus mijn haar was al uit model toen de lockdown begon. 

Voor mezelf gaat het nog, want ik ben begin december nog geweest.

Mijn vader heb ik al een keer gedaan met de tondeuse en mijn man wil ook.

Voor het eerst in mijn leven verlang ik vurig naar de kapper. Ik heb halflang, supersteil en dun blond, beetje grijzend haar. Mijn pony hou ik nu zelf bij. Maar zodra het kan wil ik een paar highlights in mijn haar, een goeie coupe en wat meer volume. Ik wil ook leuke kleren kopen, mezelf mooi maken, uitgaan en weer veel onder de mensen zijn. Nog nooit meegemaakt, maar ik kan niet wachten op wat meer sjeu en uiterlijk vertoon van mijzelf. 

Ik wel. Mijn krullen worden pluizig als ze te lang worden, en ik draag mijn haar in lagen. Vsn mij mogen de kappers open. En de schoonheidsspecialisten ook, voor mijn wimpers en wenkbrauwen.

mut

mut

11-02-2021 om 12:08

Nee, het is sowieso al jaren geleden dat ik naar een kapper ben geweest. Als het te lang wordt knip ik een stuk van mijn vlechten af. Mijn man "knip" ik al jaren met een tondeuse. 

Mijn zoon knipt en verft al langer zijn vrienden en nu ook ons. Ik ben er zeer tevreden over dus de kapper is een klant kwijt. 

Ik heb vorig jaar oldskool weer een permanentje in mijn haar en ben daar nu extra blij mee. Met mijn eigen haar valt weinig creatiefs te doen, tenzij ik het in model boetseer met allerlei lagen uit potjes. De rest van het gezin heeft eigen krullen en eentje sluik, maar langer haar. Dat heeft dus geen grote haast.

De kapper mis ik niet. Ik was één keer per week mijn haar, ga met nat haar naar bed, draai er de volgende ochtend een knot in en die blijft zitten tot ik het weer was. Coupe slordig zeg maar.

De pedicure, die mis ik wel heel erg. Mijn laatste afspraak stond net voordat het niet meer mocht. Ik kan zelf niet bij mijn voeten dus het wordt een beetje problematisch inmiddels.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.