Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

madelief

madelief

13-08-2009 om 10:47

Hoe gezicht ontharen?

Nu mijn gezicht een kleurtje van het zonnetje heeft vallen die blonde haartjes boven mijn lip meer op. Ik kan alleen geen goede onthaar manier vinden! Harsstrips werken niet en ontharingscreme ook niet voldoende. Hoe en met wat ontharen jullie dit?
O ja en waar koop je het?

Ik hoor het graag van jullie, alvast bedankt, groeten Madelief


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Anonix

Anonix

13-08-2009 om 11:16

Gewoon...

..met een pincet. Zoveel haar zit er niet op mijn bovenlip, dus dat is wel te doen. En het hoeft maar eens in de zoveel weken. De haartjes die ik heb zijn wat donkerder, dus in de zomer (worden ze lichter) laat ik ze gewoon zitten.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-08-2009 om 14:22

Ook pincet

Ik trek ze er gewoon uit. De haartjes bij mijn kaaklijn, naast mijn oor zeg maar, doe ik wel eens, héél voorzichtig, met Veet.

Mamvantwee

Mamvantwee

13-08-2009 om 14:50

Schuurpapier

Ja, dat klinkt lekker he, schuurpapier? Maar dan wel een speciale soort voor op je gezicht, niet de grofkorrelige variant van de Gamma...

Ik heb het ooit bij de drogist gekocht, het zijn kleine roze stripjes met één plakkant, die je op een houdertje plakt. Hiermee veeg je de haartjes weg van je bovenlip. Het kost iets meer geduld dan de verpakking zegt, maar in een minuut of 10 is alles weer lekker glad. De stripjes gaan heel lang mee bij mij, zeker 10 "schuurbeurten" minimaal.

groet, Mamvantwee

Het papier van mamavantwee

volgens mij heb ik dit laatst gekocht op een braderie,het is inderdaad een soort schuurpapier,het is een combinatie van epileren en scrubben( doet geen pijn)ik vind het ideaal,ik heb ook de grotere maat gekocht voor mijn benen.Moest ik die vroeger elke dag bewerken met het scheermesje,nu hoef ik nog maar 1x per week mijn benen te behandelen.
je kan het hier bestellen:
www.sundepil.nl

Mamvantwee

Mamvantwee

14-08-2009 om 09:10

Ja, dat is het!

Sus-anne, dat is het inderdaad. Alleen zijn mijn stripjes roze en niet groen, en heb ik alleen de kleine variant voor mijn gezicht. Op internet bestel je direct pakketten met grote en kleine strips, zie ik.
Volgens mij heeft onze lokale Etos ze nog wel eens liggen.

groet, Mamvantwee

Ik heb een klein pannetje hars

die warm ik eens in de zoveel tijd au bain marie op en veeg dan wat pure hars op mijn bovenlip. Je moet het tegen de haren in erop smeren. Even een beetje hard laten worden, een flinke ruk eraan geven en klaar ben je.

Ik heb die hars al jaren trouwen.

Mamvantwee

Mamvantwee

14-08-2009 om 12:25

Liat

Dat lijkt me zo vreselijk, harsen...! Ik weet dat heel veel mensen (vrouwen) dat doen, maar ik heb er de moed niet voor.

Denk aan barbie

Zeg ik altijd tegen mijn dochter van 8 wanneer ze even moedig moet zijn (Barbie is altijd zo moedig aan al die films).

Persoonlijk vind ik dat gedoe met zo'n pincet pijnlijker. Hier is het een ruk en klaar. Wel even de tanden op elkaar, maar het duurt minder dan een seconde.

madelief

madelief

14-08-2009 om 17:09

Was en "schuurpapier

Allereerst bedankt voor jullie reacties. Die was kan ik in de winkel dus echt nooit vinden! heb ik al zo vaak naar gezocht maar nee hoor.
Misschien toch maar eens naar dat schuurpapier kijken. IS het pijnlijk?
Van de week maar eens rustig bedenken welke ik zal nemen.... bedankt alvast!

gr madelief

Chantelle

Chantelle

14-08-2009 om 17:30

Liat

Je dochter is acht en moeders maakt zich druk om ontharen? Ik kan me goed voorstellen dat als je kind overmatig volwassen beharing heeft, dat dat niet fijn is. Maar dit doet me een beetje denken aan de tijd dat ik werkte in een Amerikaans vakantiekamp. Meiden van acht die zonodig hun benen moesten ontharen. Huh? Hier ook een buurmeisje van acht met wat donkere beenhaartjes...so be it.

Mamvantwee

Mamvantwee

14-08-2009 om 20:06

Niet pijnlijk

Nee, die schuurstripjes (ze heten vast anders) doen geen pijn. De eerste keer kun je ze het beste gebruiken de dag voordat je weer onder de mensen komt, omdat je misschien wat rode huid krijgt. Maar daarna heb ik daar nooit meer last van gehad.

Enne Chantelle: ik denk dat Liat niet de benen van haar 8-jarige dochter onthaart hoor! Moedig zijn lijkt me meer iets om te zeggen als er een prik gegeven wordt, of als er een pleister losgemaakt moet worden.

groet, Mamvantwee

liora

liora

15-08-2009 om 09:07

Liat

Hoi Liat,

Waar koop je die hars? en gebruik je niet een stripje om de hars eraf te trekken? Ik laat altijd mijn bovenlip harsen bij de schoonheidsspecialiste maar vind dat best duur en zou het liever zelf doen.

Liora

meeleverd

meeleverd

16-08-2009 om 08:01

Schuurpapier, ideaal!

Ben zelf ook al even bezig met na te denken of ik nu toch mijn bovenlip moet ontharen. En na de tips in dit draadje, over het schuurpapier bij Etos, heb ik dat gekocht en gisteren gebruikt. Ik ben er helemaal blij mee! Dus Madelief, het is een aanrader. Bij Etos ligt het bij de ontharingscrèmes e.d.

Puck2

Puck2

16-08-2009 om 22:10

Schuurpapier voor benen?

Is er ook een schuurpapiervariant voor benen? En nee... niet die van de DHZ.

Sinne

Sinne

16-08-2009 om 22:40

Jaaa

hierboven is de link ook al een keer genoemd meen ik, maar deze is er ook voor benen. Het werkt echt, en het haalt meteen de dode huidcellen weg, en idd ongeveer 1 keer in de week, maar dan is het ook wel even een klusje. http://www.sundepil.nl/nl/home/
Ik heb het pas dus ik weet niet hoelang je ermee doet, de dame op de braderie zei een half jaar, met zo'n startset, maar dat zal je wel met een korreltje zout moeten nemen.

Rembrand

Rembrand

18-08-2009 om 00:12

Fladder.

Ik zie het helemaal voor me.
Vandaag ga ik mijn doos kaal schuren
M.

Sinne

Jouw braderie dame is iets enthousiaster dan de mijne,die zei dat ik er ( bij gebruik van 1x per week)ongeveer 13x mee kan doen.

Sinne

Sinne

18-08-2009 om 14:46

sus-anne

Haha dat is dus geen korreltje zout maar een hele schep!! Gelukkig was ik daar al een beetje vanuit gegaan!

Ivanka10

Ivanka10

25-08-2009 om 11:49

Velvet?

hoi

heet dit toevallig velvet ???

ik loop er namelijk over te denken om die ook te kopen

Mamvantwee

Mamvantwee

25-08-2009 om 13:05

Ja, ivanka, dat is het

Dat is wat ik gebruik, tot tevredenheid moet ik zeggen.

groet, Mamvantwee

Madge

Madge

25-08-2009 om 15:09

Wie heeft er ervaring met sundepil?

Ik zag idd die velvet bij de etos, maar die heb ik ooit wel es geprobeerd en dat was niks. Echt schuurpapier. Is die sundepil wezenlijk anders? Kan me niet voorstellen dat het epileert? Krijg je stoppels en zo ja hoe snel? Ik scheer m'n benen nu elke dag en merk vaak ah einde vd dag alweer stoppels.
Madge

Sundepil

ik heb het sinds een week of 5 in huis,het is superzacht voor je huid,je draait als het ware de haartjes eruit,het voelt absoluut niet als schuurpapier.
het doet ook geen pijn.
Na gebruik spoel je het onder de kraan af en maakt het droog met keukenrol.omdat je huid gelijk gescrubt wordt moet je na gebruik je huid insmeren met bodylotion.
vroeger moest ik elke dag mijn benen scheren,nu gebruik ik 1x per week sundepil,het is even iets meer werk ( een kwartiertje ongeveer)maar je bent er een week van af.

Madge

Madge

27-08-2009 om 20:54

Maar hoe werkt dat dan sus-anne, en of de rest..

.. want haartjes eruit draaien (harsen, epileren) doet toch altijd wel wat pijn? Niet dat me dat veel uitmaakt maar ik vind epileren te lang duren, en als ik laat harsen heb ik na een paar dagen alweer haren die tijdens het harsen dan nog kort waren denk ik. Moet je bij sundepil de haren ook eerst laten groeien? Ik heb zwart haar dus het ziet er lelijk uit vind ik.
Madge

madelief

madelief

27-08-2009 om 22:24

Etos

Heb vandaag voor mijn gezicht dat papier gehaald. Gelijk gebruikt en dacht dat er niks gebeurde, maar na een half uurtje voelde ik mijn gezicht best even branden! Je ziet geen vlekken of zo maar voelde het wel. Nu is dat gevoel weg en is het echt glad. Ben benieuwd hoelang het weg is! Ze hadden er ook voor de bikinilijn, niet voor je benen. Zou je de bikinilijn ook voor je benen kunnen gebruiken?
Kortom vooralsnog wel tevreden!

groeten Madelief

Hoe het werkt

met de sundepil moet je drie keer over je huid naar links draaien en drie keer naar rechts( op dezelfde plek)zo behandel je stukje voor stukje de hele huid.
je hoeft je haren niet te laten groeien( gelukkig niet).
toen ik op de braderie kwam stond er iemand een sundepil demonstratie te geven.
ik had die ochtend mijn benen geschoren met een scheermesje,je zag geen haren op mijn benen maar voelde wel stoppeltjes.
zij behandelde mijn benen met die sundepil en mijn huid werd superzacht,zonder stoppeltjes!en het deed geen pijn.
hoe het komt dat het geen pijn doet terwijl de haartjes er wel met wortel en al uitgaan,weet ik ook niet.
mijn ervaring is dat het voor mij ideaal is.

Mamvantwee

Mamvantwee

28-08-2009 om 09:47

Madelief

Dat branderige gevoel heb ik alleen de eerste keer gehad, daarna was 1 - het papiertje wat minder 'scherp' en 2 - mijn huid er aan gewend. Tegenwoordig brandt het nooit meer na het verwijderen van de haartjes, ook niet met een nieuw papiertje (zo eens in de 4 maanden ofzo).

groet, Mamvantwee

Sundepil

ik heb m ook sinds van de week, maar volgens mij gaan de haartjes er niet met de wortel uit. Je voelt er inderdaad niks van het is een héél fijn schuurpapier, ik denk 1000 of zo.
En dan schuur je ze dus weg. Mijn huid is wel zacht naderhand, dat wel.Het brandde niet maar het waren ook mijn benen,misschien scheelt dat wel.

Iris

Iris

30-08-2009 om 18:32

Ook voor gevoelige huid?

Ik heb een supergevoelige, dunne huid, snel rood,heb ook vaak last van eczeem. Zou dat schuurpapier dan wel goed voor mijn gezicht zijn?

Wat ik ervaar

ik heb alleen donshaartjes op mijn gezicht,maar op mijn benen heb ik wel stugge dikkere haartjes.
Toen ik mijn benen nog met een scheermesje behandelde moest ik dat elke dag doen vanwege de stoppeltjes,nu ik die sundepil gebruik komen er pas na een week stoppeltjes,ik neem dus aan dat het zo ook in je gezicht werkt.

Ik heb de hars gekocht bij ....

drogisterij de Tuinen, maar echt jaren geleden. Het zat al in zo'n klein pannetje met spateltjes. Ik vind het wel handig: je doet er jaren mee. Ik heb vrij fijne donshaartjes op mijn bovenlip, ik denk dat dat door het harsen komt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.