Home » Forum » Hoe gourmetten jullie

Hoe gourmetten jullie?

35 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
kerstvrouw
Hoe gourmetten jullie?

Zojuist mijn nieuw aangeschafte (extra) gourmetstel uitgepakt. Volgens de gebruiksaanwijzing hoor je de pannetjes alleen onderop te gebruiken, en alleen voor groente en ei. Vlees zou je op de plaat 'moeten' bakken (zonder pannetjes).

Wij zijn gewend om alles in de pannetjes te doen, en die zetten we altijd gewoon bovenop. De onderste laag gebruiken we eigenlijk alleen om wat kaas te laten smelten.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie gourmetten. Met of zonder pannetjes? Boven of onderop? En wat zijn jullie favoriete gourmetgerechten?

Pirata
nou, echt wel bovenop

Onderop is alleen geschikt voor het halfslachtig smelten van kaas. Daar wordt niks gaar.
En voor mijn privé-roomsausgerechten heb ik toch echt een pannetje bovenop nodig.
Gourmetten is meer dan het grillen van dingen op een plaat, dan kun je beter een goede tafelgrilplaat kopen ipv een gourmetstel. Die doen het veel beter.

Ik maak het liefste kleine gekruide gerechtjes klaar. Kip met champignons en room en blauwe kaas, dat werk. Zalm met uitjes en knoflook.
Mijn gezelschap is meestal vlees aan het grillen, maar daar vind ik dan dus weer niets aan.

Marie
zoals je gebruiksaanwijzing

Wij doen inderdaad vlees zo op de plaat bovenop en in de pannetjes onderop gaat vaak wat om voor te garen en dan op de plaat. Of voor wat kaas inderdaad anders wordt het echt niet gaar

Pannetjes bovenop de plaat 1 keertje geprobeerd volgens mij. Duurde een eeuwigheid. Wordt gewoon niet warm genoeg. Dus spul gauw uit de pan op de plaat.

"Vroegah" met de spiritusbranders ging het natuurlijk wel in de pannetjes bovenop (had je geen raclette bij). En eigenlijk vind ik dat toch wel het mooist, maar ja niet zo veilig he?

V@@s
ouderwetse elektrische gourmetstellen

hier gelukkig nog een ouderwets gourmetstel, waar je prima met pannetjes boven op kunt.

Pirata
Vermogen

Kennelijk hebben die dingen niet altijd genoeg vermogen. Mijn kringloopexemplaar wordt bovenop wel heet genoeg voor pannetjes. Als dat niet lukt, hoe kan het dan warm genoeg zijn om te grillen?

Ik heb ook eens een "pizzarette" gekregen trouwens. Duurde 15 minuten om 1 minipizza halfgaar te krijgen. Ik leg er nu een kokendhete pizzasteen uit de oven in, dan lukt het wel. Geweldig, die halfslachtige apparaten...

Half a twin
Maar wel veilig 😜

Geen vlammetjes van spiritus dus je paardenstaart kan niet in de fik
De pannetjes worden niet heet dus je kan je vingers niet verbranden.
Het duurt zo lang om je kippetje gaar te krijgen dat overeten bijna niet meer mogelijk is.
Het "gevaar" zit nu in de halfgare hamburgertjes waar je builoop van krijgt maar daar verdienen de pharmaceuten dan weer aan.

Wij hebben klrine wokjes voor bovenop, geen onder grillfunctie en dat gaat redelijk. Als we buiten gourmetten in de zomer dan gaat het spiritus stel ook op tafel. Dan schroeit je biefstukje echt dicht en bakt je ui. Op dat elektrische stel ben je vlees aan het koken in boter of olie.

AnneJ
Spettert lekker

Dit jaar geen gourmet maar de pannetjes spetteren lekker bovenop het gourmetstel. Onder inderdaad grillen.

Heeft mogelijk iets met het vermogen te maken? Of met je geduld.:-)

Ik ben ook weleens bang voor te weinig gaar vlees bij de gebruikers maar heb er gelukkig nooit mee te maken gehad.

Juline
Springende knakworstjes

Wij deden altijd de pannetjes bovenop, maar dan wordt je vlees meer gekookt dan gebakken. Dus nu doen we vlees en groente op de plaat. Als er kaas gesmolten wordt, dan gaat het pannetje onderin. Als je gourmet met kinderen is het hilarisch om knakworstjes op de plaat te leggen, deze gaan springen op de bakplaat.
Wij hebben vaak ook wat pannenkoekbeslag. In de pannetjes wordt dat ook niet gaar, dus we laten het beslag even stollen in het pannetje en daarna kiepen we de pannenkoek ook op de bakplaat. Krijgt hij mooie streepjes 😊. Omelet is wel prima te bakken in de pannetjes.

OND
"Geen vlammetjes van spiritus

dus je paardenstaart kan niet in de fik"
Het mag een wonder heten dat jullie er nog in slagen kinderen te verwekken...

Half a twin
Ach OND

Mijn paardenstaart is nooit weggefikt maar 1 ongeluk met zoiets dat de media haalt en dan wordt in Brussel de Europese regelgeving aangepast.

OND
Het staat u vrij uit te stappen.

Nederland is de tweede grootste landbouwexporteur ter wereld, wat jullie cash betalen in de vorm van buitensporige prijzen voor woningen.
Er komt dus geld genoeg binnen, zelfs als je provisioneert voor het herstellen van de schade van jullie gaswinning. Vraag maar even na in Groningen en omgeving.

Stap er maar uit en voer de Gulden weer in. Wij gaan jullie niet missen.

Jesse_1
Ik mis ze nog steeds...

... vroegûh had je gourmetstellen die onderop zowel onder- als bovenwarmte hadden.

Bij gebrek aan beter gebruiken wij de pannetjes alleen onderop voor slow cooking gebakken ei of pannenkoek en bovenop wordt allerhande vlees/vis e.d. op de plaat gebakken.
Alhoewel je volgens de gebruiksaanwijzing de pannetjes zowel onder- als bovenop kunt zetten.

Buitengewoon ergelijk was ons vorige gourmetstel waarbij de spiraal niet helemaal goed rond ging en je in de buitenste pannetjes helemaal slecht warmte kreeg.

Boink
Ongebruikt

Ik werp alles op de plaat. Bij het apparaat dat wel ern "onder" heeft, roosteren we brood

Triva
Al jaren niet meer

Wij gebruiken zo'n lange plaat. Ik ken niemand meer met zo'n rond ding.

Kaaskopje
Alleen grote bakplaat

Dus geen pannetjes onderin.

Kenfan
Drie in een

Moulinex Gustivo - ik heb even gespiekt op MP. Vis en garnalen op het de steenhelft, vlees op de grillribbels, en omeletjes, geraspte aardappel (voor rosti) en raclette in de pannetjes onder de gloeiende spiraal, de onderkant wordt ook warm. Heb 'm al honderd jaar, en ben er nog steeds tevreden mee. Wat verslijt zo'n ding nou, die vier a vijf keer per jaar dat je hem gebruikt?

Wilgenkatje
...en daarna gordijnen wassen ;)

Ik hoorde van de week in de kassa-rij een gourmet - ervaring.

'...en daarna was ik de gordijnen. Dat doe ik sowieso eens per jaar. Maar dit jaar heeft het geen haast want we gourmetten lekker bij mijn dochter ! '

Flanagan
Pannenkoeken

Jaren geleden een set waarmee je ook pannenkoeken kon bakken. En we hebben er nog steeds veel plezier van. Het was een spaaractie van een supermarkt maar maar vergelijkbaar met de set in de link.

In tegenstelling tot Kenfan doe ik geen vis op de steengrillstellen. Die doe ik in een pannetje of we reserveren twee van de pannekoekplekken voor vis. Dan is het net of de smaak van vis in de steen trekt terwijl je de steen niet echt goed kan wassen.
Naast vlees, vis, groente en pannenkoeken, is er ook altijd racletkaas.

Ik koop geen gourmetschotels maar stukken vlees die ik zelf manineer.
Oja, gemarineerde champions in een pannetje is ook zo lekker.

Ik leg wel een tafelkleed op tafel, als een ‘absortiemateriaal’ alsof de stank dan eerder in het kleed trekt dan in je gordijnen, terwijl je het kleed toch in de wasmachine stop.
Misschien iets tussen de oren, maar ik heb het gevoel dat het werkt.

https://www.zoek.nl/product/2898058/severin-2-in-1-steengrill-en-gourmet...

Sally MacLennane
tafelbakplaat

Na jarenlang gedoe met niet goed werkende gourmetstellen heb ik deze gekocht: https://www.testberichte.de/p/lidl-silvercrest-tests/teppan-yaki-grill-t...

We gebruiken hem met kerst en pasen en zijn er heel tevreden over. Verstelbare temperatuur, stevige bakplaat, lekbakje (handig om teveel vettigheid, vocht en aanbaksels in te vegen) en ruimte genoeg voor 4 man.

Ik heb hem zeker al een jaar of 8, 9. Deze versie zal niet meer te krijgen zijn vermoed ik, maar wij willen nooit meer een gourmetding!

kerstvrouw
leuk

Leuk, die verschillen. We gaan met kerst met een grote groep gourmetten, dus ik ben benieuwd naar wat mijn gasten 'gewend' zijn.

Pirata, dat doen wij dus ook vaak: gerechtjes met room enzo maken in die pannetjes. Verse spinazie met knoflook en room.
Artisjokharten met geklust ei.
Lamsvlees met vijgen en sherry.
Gemarineerde kippendijen met stukjes salami en sinaasappelrasp.

Goed idee, die champignons met blauwe kaas, klinkt erg lekker!

Ik zal voor de zekerheid ook nog wat apart vlees op tafel zetten voor de 'grillers' in het gezelschap.

Kerstman
Kerstvrouw

"Artisjokharten met geklust ei."

Ik vind 'm leuk 😁

Kaaskopje
Sally

Wij hebben een slag groter denk ik, maar ik ben hier ook erg tevreden mee. Gek genoeg heb ik de laatste tijd de gedachte dat ik weer eens zou willen fonduen, maar man moet er niet aan denken :-).

40er
Niet

Mijn zus heeft het gourmet stel gekregen 😉
Wij doen ook met een teppan yaki plaat, maar eigenlijk nooit in huis, vaker in de zomer buiten, op barbecue.

Kaaskopje
Komisch

Zit ik hier de teppan-yaki-plaat te bezingen... Is hij zoek! Hij staat waarschijnlijk tussen de dozen van dochter. Zij had hem het laatst gebruikt en mee terug verhuisd.

Ik liep bezakt en gepakt bij Action voor een paar simpele schaaltjes en daar passeerde ik een gourmetstel en teppan-yaki-plaat. Oh help!, waar was die van ons? Man gebeld, nee nergens te vinden...toch maar een gourmetstel voor 8 personen gekocht... Komt dochter thuis en zegt "zo een heb ik ook". Die was wel te vinden. En ach, dat was toch ook wel weer leuk. Dus we twijfelen nu of we het nieuwe gourmetstel zullen houden. Hij zit nog onaangeroerd in de doos.

Wilgenkatje
terugbrengen natuurlijk

wanneer gebruik je zo'n ding nou? Hij staat alleen maar in de weg en je dochter heeft er een die gebruikt kan worden. En dan is die andere er nog die tijdelijk kwijt is.

Kaaskopje
Wilgenkatje

Andere dochter heeft er ook een, maar als jongste weer vertrokken is, staan ze allemaal in hun eigen huis. Het gaat mij er meer om of we, nu we de keus hebben, de gourmet misschien tóch leuker vinden dan de teppan-yaki-plaat. Ik las gister bijvoorbeeld van iemand dat ze die laatste in plaats van de barbecue gebruiken en daar is wat voor te zeggen. Lekker rookvrij bakken. Maar de nieuwe staat hier in de doos met de bon bij mijn voeten, dus alles kan nog.

OND
Gourmet voor gevorderden

Heeft iemand er ooit weleens aan gedacht om die pannetjes onderin gewoon wat hoger te zetten? Blijkbaar niet...

Kaaskopje
OND

Oh zeker wel, maar omdat bovenop alles vet is, hou ik het pannetje liever onderin.

Triva
Nu terugbrengen

En de volgende keer opnieuw overwegen.

Tis
Wokjes

Wij hebben alle versies en wisselen af: de lange grilplaat, gourmet, fondue(niet meer gebruikt) en ook nog een wokstel. Die laatste is leuk voor diegene die hier vertelde de sausjesgerechten te maken. Vorig jaar hebben we weer eens gewokt. 8 wokjes(best redelijk formaat) met daarbij een aantal woksauzen waarin je je gerecht klaarmaakt. Dan eet ik meer groente dan dat ik dit jaar deed met het gourmetten. Gourmet: ei en kaas onder in de pannetjes, vlees en vis boven op de grillplaat. De lange grillplaat gebruiken we meestal buiten en nemen we mee op vakantie naar plaatsen waar geen barbecue gebruikt mag worden.

Kaaskopje
Triva

Ik denk dat het dat inderdaad gaat worden.

Pagina's