Home » Forum » Hoe kom ik aan een echt goede bh

Hoe kom ik aan een echt goede bh?

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
MarielleTom
Hoe kom ik aan een echt goede bh?

Hallo,

Nou de titel zegt het al: waar krijg je nu echt goed advies als je in de grotere maten bh's valt? Ik heb een brede rug/borstkas en ben 'goed voorzien' (cup dubbel D of E) en ben op leeftijd dus de zwaartekracht doet ook zijn werk... helaas.
Geen enkele bh zit echt goed of lekker of ondersteundend. Ik was bij Hunkemoller: totaal raar geval aangesmeerd gekregen. "ja hier zit hij niet lekker" zei ik "ja hij rekt nog wel uit" zei de juffrouw. Niet dus. Ik moet hem altijd met zo'n extra verlengstukje dragen en dat zit hij ook weer heel gek.
En ook: ik een hekel aan zo'n naad over je borsten die te zien is als je tshirt draagt. Enfin, benieuwd of jullie tips hebben.

Kleintje
Goede lingeriezaak

Je zult naar een goede, ouderwetse lingeriezaak moeten gaan. Daar kunnen ze je maat heel goed opmeten (geen verlengstukjes!!) en adviseren welk merk bij jouw vorm en wensen past.
Die verkoopster bij Hunkemoller heeft gewoon haar werk niet goed gedaan.

Dat gezegd hebbende: de meeste vrouwen dragen een te ruime onderwijdte en te kleine cups. Een bh moet stevig om je rug zitten, mag niet omhoog schuiven. Als een bh nieuw is, zit hij bij voorkeur perfect met de haakjes op de wijdste stand. ALS de onderband in het gebruik nog wat uitrekt, kun je de haakjes dan nog wat strakker zetten.

Kaaskopje
Mariëlle

Ik heb nu een bh van C&A, een minimizer-model in 80E. Geen naad dwars over de tepel. Omdat ik littekens onder en naast mijn borsten heb, die nog aan het genezen zijn, zocht ik een beugelloze bh en dat valt dan gek genoeg niet mee. Over een maand ga ik zelf denk ik ook maar eens naar een speciaalzaak om eens goed te passen. Er lijkt nog steeds krimp in de dames te zitten, of het moet aan het model van C&A liggen, dat het wat ruim zit. Je kunt sowieso een beetje schuiven door combinaties van de ondermaat en de cupmaat uit te proberen. Met een ruimere ondermaat kan de cupmaat ook groter uitpakken. Je hoort een goedpassende bh vast te kunnen maken op de meest ruime stand, zodat je als hij wat opgerekt is, dus dag 2 bijvoorbeeld, op een standje strakker kunt vasthaken. Ook daarom wil ik over een maand naar de lingeriezaak, om eens goed te passen. Het lijkt of ik van 80 naar 75 kan, maar ook dat kan aan het merk liggen. Dus ik raad je aan om ook naar zaken te gaan, waar je niet meteen aan denkt. Zeeman heeft ook een flinke collectie, maar ook daar vooral beugels.

Freya
Empreinte

... is een uitstekend merk voor grotere maten. Zit zalig, met comfortabele cups en iets bredere bandjes die niet gaan snijden.

Kaaskopje
Freya

Ik heb even gekeken naar Empreinte, maar daar moet je wel het geld voor hebben.

Het is grappig, ik kom van cup H en ik zie daardoor denk ik E niet als grote maat. Ik ben zo gelukkig dat ik nu naar elke doorsnee (lingerie-)winkel kan voor zoiets gewoons als een bh! De meeste winkels hebben E wel, F wordt moeilijk.

Krisje
Lees dit eens
Tango
Ja, inderdaad Superbra

Goede service, nemen ruim de tijd voor je. Ben er met dochter geweest een paar maanden terug. Het enige jammere is dat de bh's die ze daar heeft gekocht juist weer strak in de omvang zijn en met name in de zomer levert dat dan weer problemen op (smetplekken etc.). Nu gaat het wel weer goed met dragen.
Inmiddels zijn ook wij weer een ervaring met Hunkemoller wijzer. Dochter had, omdat bh's van superbra wel flink duurder zijn en Hunkemoller een gunstige aanbieding had, 2 bh's via de site besteld. Eenmaal thuis bleek het een model te zijn dat ze zelf onmogelijk aan kon trekken. Dit model, kijk vooral even naar de achterkant: https://www.hunkemoller.nl/nl_nl/61-voorgevormde-strapless-beugel-bh-pre...
Wij naar de winkel in de buurt waar een verkoopster even een uitleg gaf over hoe je zo'n ding aan moet trekken. Tja, dat ging dus echt niet. Uiteindelijk twee andere bh's in de winkel uitgekozen waar dochter wel blij mee was en zowaar ook de goede maat. Maar ik ben nog steeds verbaasd over dat model dat ze eerst had. Hoe krijg je het ooit zelf aan, vraag ik me nog steeds af. Ik had het zelf ook geprobeerd maar mij lukte het ook echt niet.

Alison
BH

Waar zitten de haakjes dan Tango? Aan weerszijden van dat verticale ding? Dus 2x of aan één kant? Maakt ook eigenlijk niet uit, het is een onmogelijk ding ;) Ik vind ze ook niet mooi maar dat is helemaal persoonlijk natuurlijk.
Trouwens, als je hem aan de voorkant dichtmaakte en naar de rug draaide, ging het dan ook niet?
Het houdt me bezig, geloof ik ;)

Tango
Haha

Ja het hield mij ook bezig. Vandaar dat ik het zelf ook ging proberen. Maar was echt niet te doen. Je kan het niet aan de voorkant vast maken. Je moet het aan de achterkant vast maken en dan ook dat verticale ding om de band doen. En daar heb je volgens mij drie handen voor nodig ;) want je moet dat verticale ding naar beneden trekken, erom doen, vasthouden zodat het niet opschuift en dan nog de haakjes op de rug vast maken. Oftewel niet te doen. Ik begrijp niet dat ze zoiets maken.
En oja, de haakjes zitten gewoon in het midden. Het verticale ding valt er overheen als je het dicht hebt.

Kaaskopje
Ik doe een poging met deze bh :-)

Ik zit naar het plaatje te kijken en is het niet mogelijk om het bovenlijf in de halsopening te doen, dus de schouderbandjes blijven onder de oksels, armen er nog niet door, zo maak je aan de voorkant de haakjes vast, dan draai je het zaakje naar de rug en dan trek je de bh naar boven, armen dan zijwaarts onder de schouderbandjes door steken, de boel in de cups schudden en klaar is kees?

Tango
Hihi Kaaskopje

Ik zou het niet weten, heb het ding hier nu niet meer liggen anders zou ik het uitproberen. Maar volgens mij was de enige optie hem aan de achterkant vast maken. Er zijn blijkbaar vrouwen die daar heel handig in zijn. Ik niet.

Biebel
Over bh maten

... heeft Ionica Smeets in de Volkskrant ooit een column geschreven. (https://www.volkskrant.nl/wetenschap/hoe-zit-dat-nou-precies-met-die-beh...), en daarvoor heeft Ionica met de eigenaresse van Superbra gesproken. Die dan weer een achtergrond heeft in de kwantummechanica, dat vond ik dan weer grappig. Zeker als je naar de Hunkemöller bh van hier boven kijkt, daar heb je mechanica en wiskunde voor nodig om 'm aan te doen;-)

Maar goed, de kern is, dat je soms denkt een G te hebben, maar dat je dan met een grotere onderband ineens met een D blijkt thuis te komen. Zelf heb ik overigens een keer mijn bh laten meten bij een victoria secret in London. Sindsdien ben ik fanatiek fan en besteller. En nee, mijn maten komen op geen enkele manier in de buurt van die van een "Angel", maar hun body bh's zijn simpel, stevig, altijd goed in de maat en zien er niet uit alsof ik een DeWaardtent met een kanten randje heb versierd. Verzenden is weliswaar vanuit de US, maar meestal is er wel een aanbieding dat ze gratis verschepen, er nog een leuke tas bij doen of de tweede/derde bh gratis is, en als ze verzenden is dat altijd volledig inclusief - dus geen nare bijbetalingen bij het afleveren. Ze zijn dan ook goedkoper dan de Marlies Dekkers die ik hiervoor altijd droeg.

En voor de dames met een gangbaardere maat dan 40DD: voor puberdochter bestellen we ook haar bh's daar: haar maat hebben we van cm naar inch omgerekend (70B --> 32B) en die passen haar altijd perfect.

Tamar
De Waardtent

Ik zie het zo voor me! :-)

Marie
Friesland

Ik weet niet waar je woont natuurlijk, maar sinds een tijdje haal/bestel ik mijn bh's bij het Lingeriehuis in Beetgumermolen.
https://www.lingeriehuisonline.nl/
Sinds ik daar ben geweest draag ik geen Prima Donna meer (jaren gedaan), maar Wacoal https://www.lingeriehuisonline.nl/artikel/wacoal-awareness-bh-wa085567
En ik moet zeggen dat deze beter blijven dan de Prima Donna. Ik heb maat 85G.
Ben er wel achter dat het heel erg af hangt van de winkel waar je komt. Ben jarenlang tevreden geweest over de Livera totdat ik ging verhuizen, de Livera daar was lang zo goed niet.

Alison
Ander probleem

Nu er toch over bh's gesproken wordt :)
Sinds een jaar of wat heb ik een raar probleem met al mijn bh's. Welke ik ook aantrek, rechts onder m'n schouderblad irriteert 'ie. Met als gevolg dat ik steeds met die schouder trek waardoor ik er nogal raar bij loop ;) Ik heb Hema bh's uit de lingeriewinkel met advies van de verkoopster, 2 sportbh's en eentje van Hunkemöller. Er zijn erbij die verder perfect zitten en een paar zijn eigenlijk wat te groot. Ik heb geëxperimenteerd met de lengte van de schouderbandjes en met de stand van de haakjes maar niks lijkt te helpen.
Aan die schouder is trouwens ook niks te zien. Iemand toevallig een tip?

Kaaskopje
Weet niet of dat lukt

Maar ik zit te denken aan opruwen van het deel wat irriteert. De stof daar dus bewust wat mishandelen. Met een schuursponsje o.i.d..

Ik snap denk ik wat je bedoelt trouwens. Met mijn nieuwe bh's voel ik soms ook iets scherps, zo noem ik dat maar. En ik schuif dat toch op dat de randen en banden minder breed, "afgerond" en stevig zijn dan bij bh's die wat "robuuster" zijn omdat ze meer gewicht moeten dragen. Maar dat kan onzin zijn.

akka
Kaaskopje ot

You did it? Gaat het goed?

Kaaskopje
Akka

I did it zeker :-). Ja het gaat goed. Officieel vanaf maandag mag ik echt álles weer doen, dus ook krachtoefeningen bij fitness, maar ik was dat al voorzichtig aan het opstarten afgelopen twee weken. Het enige wat nu nog niet vanzelf lijkt te verdwijnen is een bloeduitstorting. Vanwege de verzekering heb ik een behandeling daarvoor even uitgesteld, ook in de hoop dat ik het zelf weg zou kunnen masseren. Ik denk dat ik voor januari toch een afspraak maak.

Aida
Het heeft even geduurd

maar ik ben eindelijk bij Superbra geweest. Dat heeft 1,5 jaar geduurd :-)

Wat een geduld hebben ze daar. Ik heb de halve collectie gepast. Eerst om de juiste maat en model te vinden, daarna om bh's te vinden die niet irriteren qua stiksel/materiaal (ben ik nogal gevoelig voor).
Maar wel geslaagd. Supertip dus.