Home » Forum » Hoe overleven we tropische temperaturen

Hoe overleven we tropische temperaturen?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

118 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fruitella
Hoe overleven we tropische temperaturen?

Zet voor je ventilator een bakje met ijsklontjes of de met water gevulde statiegeldflessen uit de diepvries en zet ze voor de ventilator.

Hou alle gordijnen, ramen en deuren dicht als het warmer is dan 25 graden. Doe ze pas (tegen elkaar) open als de temperatuur onder 25 graden komt

Wil je die dag nog iets gedaan krijgen? Verander je dagritme: sta om 6 uur op en hou een siesta als het te warm is.

Drink veel maar niet te zoet (krijg je meer dorst van) en niet te koud (krijg je het warmer van).

Leg een doek in de diepvries voor in je nek en neem een koud voetenbad.

vlinder72
watergevecht

Een watergevecht met de kinderen werkt ook. Verder doe ik niet zoveel bijzonders. Ik moet gewoon de hele week werken. Kinderen moeten naar muziekles. Zaterdag nog een wedstrijd. En ook nog gewoon naar school.

Een ventilator hebben wij niet. Ramen en deuren doen wij inderdaad 's avonds laat tegrn elkaar open.

Postbode
Hebben jullie ook tips voor de postbode

?

Beertje37
Een vrije dag nemen en genieten!

Zie titel

Katniss
Water

Ik doe niet zoveel bijzonders, maar neem op heel warme dagen wel een flesje water mee in de auto. Deze week ook een paar dagen naar mijn werk, waar het altijd rond de 19/20 graden is.

AnneJ
Wekker om 6 uur

Kinderen hadden alles opengezet afgelopen week terwijl het al behoorlijk warm was. Dus heb ik maar een oude routine alvast gestart.
Om 6.00 uur de wekker zetten, dan is het buiten ook alweer wat afgekoeld, en dan tot een uur of 9.00 ramen en deuren tegen elkaar openzetten.

Postbode
genieten?

Ik geniet nooit van 30 graden en vrij nemen gaat niet lukken, ik werk van di tot en met za.

Temet
Postbode

30 graden is 30 graden. Daar doe je verder helaas niks aan. Zoveel mogelijk in de schaduw blijven, maar die had je ongetwijfeld ook al bedacht. En niet te snel lopen, maar ook die ken je vast al.

Als je een dun katoenen petje of hoedje heb, zet dat dan op, maar maak het eerst kletsnat. Door de verdamping van het water koelt je hoofd af (extra fles water mee onderweg voor het af en toe opnieuw natmaken)

En zo vroeg mogelijk beginnen. Maar je bent natuurlijk afhankelijk van de mensen die de post sorteren, en die zullen wel niet vroeg beginnen. Of na 8 uur 's avonds je ronde lopen, of kan dat niet?

Groeten,

Temet

Postbode
Helaas

Nee, wij zijn tegenwoordig aangewezen op het heetst van de strijd. De meeste postbezorgers lopen dus tussen 11-16 uur. Post moet voor 17 uur binnen zijn. Schaduw is er bijna niet in mijn wijken, de zon staat dwars op de straat.

bromvlieg
kalm blijven :)

de zon zoveel mogelijk buitensluiten, en rustig blijven. Buiten een zonnehoed op, of een pet.
Vermoeiende activiteiten zoveel mogelijk uitstellen naar later. En geen airco. Erg ongezond voor je slijmvliezen, om maar niet te spreken over de nare temperatuurswisseling als je naar binnen/buiten gaat. Bah.

Dorry1
Gewoon genieten

Ik kan intens genieten van lekker warm weer. Heb t zelden warm. Denk aan zuid europa. Hoe leven die mensen daar? Laat eten. Genoeg zout overdag. Frisse kan citroenwater in de koelkast en op blote voeten. Die net of t vakantie is! Ik snap deze discussie ook niet zo. Net zo min als de discussie wat je moet eten als t zo warm is. Nou gewoon lekker?

Fiorucci
tja

Doe net of t vakantie is...ik werk gewoon de hele week, dus dat wordt lastig.

Dorry1
Vakantie als je thuis komt van je werk

Als je thuis komt van je werk de vakantiemodus inschakelen. Lekker buiten zitten. Niks moeilijks doen. Genieten van het weer. Lang licht dus nog tot laat dingen doen. Ijsje halen of stukje fietsen. Afspreken met vrienden. Zoiets bedoel ik.

Postbode
Dorry

Er gaan mensen dóód bij dit weer maar ok, we moeten gewoon genieten en 'vakantie houden'. In het zuiden is alles er op ingericht en is het niet zo vochtig warm, je kunt je zweet gewoon kwijt.

Verder zijn er dus mensen die niet overdag in de koelte kunnen blijven, ook al is het op het werk. Ik slaap heel slecht en ik kan er gewoon niet van genieten.

Daarentegen hoor je mij niet hoor als het koud is en ik roep dan ook niet stoer: ach hoe doen ze dat dan op de Noordpool.

Yeti
Postbode

Je vraagt om tips, maar eigenlijk wil je erkenning voor je zware werk. Klopt dat? Mij lijkt stromende regen vervelender dan hitte. Vooral omdat het veel vaker regent in Nederland dan dat het tropisch warm is. Maar dat is voor iedereen anders. Ik snap wel dat het frustrerend is om iedereen de schaduw op te zien zoeken terwijl je zelf geen keuze hebt. Maar bedenk, het is maar tijdelijk.

Als de hitte al een voordeel heeft, dan is het dat we daarna de relatieve koelte meer waarderen na een paar dagen zweten. Elk nadeel 'hep' zijn voordeel, toch?

Bellefleur
Postbode

Ik had in off topic ook een draadje gezet over verhitte personen. Ik heb het met je te doen. Ik heb niet zoveel tips. Langzamer lopen misschien. En zorgen dat je nek nat is. Neem een extra fles water mee, en maak je hoofd en nek nat. Sterkte.

Postbode
Yeti

Het regent maar 7% van de tijd in Nederland en daar heb ik geen enkel probleem mee.

Het punt is dat ik niet zo goed tegen mensen kan die verwijzen naar het buitenland omdat het daar ook kan. Ik denk dat je er dan weinig van begrijpt en gewoon opleeft bij heet weer in combinatie met de hoge Nederlandse vochtigheidsgraad en dan ben je wel verreweg in de minderheid. Prima maar ik ga ook niet lopen hallelujaën als het vriest.

Postbode
Vergeet ik nog

Voor een postbode die niet zo goed tegen warm weer kan is boven de 22 graden al een grens bereikt en dat heb je wel snel in Nederland, zeker net zo vaak als dat het regent maar daar kom je wel doorheen. Als het echt een eindje boven de 25 graden wordt is het wel een ander verhaal.

Noet
kruik

mijn dochter neemt een kruik mee naar bed, gevuld met koud water en ijsblokjes, en dan als kussen. Heeft ze een jaar of 2 geleden bedacht en voor haar werkt het.

Astrid
hoeft van mij allemaal niet

die hitte.
Ik ben van mezelf al warmbloedig, heb opvliegers, mag schoonmaken en geniet dus helemaal niet van die lading zweet en dat gezucht en gesteun.
Dat het hier maar weinig is maakt me niet uit, we hebben ook wel eens meerdere hittegolven achter elkaar gehad.
De hitte in andere landen is anders, minder klam en vochtig, alhoewel Italie/sicilie net zo klam en vochtig zijn in mijn beleving.
Enfin, postbode, zorg voor genoeg vocht, misschien is een koelelement in een handdoek lekker in je shirt? Pet op, zonnebril op, en wie weet een handventilator of een waaier iets voor je om mee te nemen om jezelf koelte mee toe te wuiven?
En als je bij mij langskomt, dan krijg je lekker wat te drinken en mag je over de ventilator hangen.

Astrid
goeie Noet

Bij koorts koelen ze ook wel op die manier

Half a twin
Genieten ? zou wel willen

Helaas zit dat er niet in, wassen, zuigen, kammen, kammen, kammen. Hier hoofdluis met 3 besmette personen, dus genoeg te doen.

Engeltje
Voor mij hoeft het ook niet

Ik haak echt af bij > 25 graden. Gelukkig zijn de kinderen morgen klaar met school, dus die kunnen al in de vakantiestand. Dat is wel lekker. Zelf moet ik werken, gelukkig is het op kantoor koel. Dus ik heb niks te klagen. Ik ben inderdaad van plan om wat eerder op te staan om nog wat te doen als het koel is. Maar ja, 's avonds koelt het pas laat af, en om dan ook nog laat te gaan slapen is geen optie natuurlijk. Dus nog even kijken hoe dat gaat. Qua eten ben ik meestal van de salades met dit warme weer. In ieder geval iets simpels, geen uren in de keuken. En natuurlijk veel fruit, jammie!

Postbode, je hebt al wat goede tips gekregen, maar ik dacht nog aan een (strooien) zonnehoed. Zodat ook je nek en schouders wat schaduw hebben. Misschien je ronde opknippen? Proberen al voor 11 uur te starten, tussendoor een uurtje afkoelen thuis en dan dan door tot 17 uur. En ik denk dat de meeste mensen het je wel vergeven als je een keer wat later de post bezorgt, toch? Genoeg water mee, iets luchtigs aan en goed insmeren. Sterkte!

Anneque
half a twin

Tip: XT Luis (of een ander merk als het maar dimeticon bevat) werkt heel goed. Het is geen pesticide, het werkt mechanisch (verstikt ze).
Je smeert het erin; afhankelijk van welk merk je hebt laat je het een kwartier tot 8 uur intrekken. Daarna vallen ze er dood uit.
Ik liet het altijd een hele nacht intrekken, 's ochtends is je kussen een luizenmassagraf. Daarna is het kammen ook erg makkelijk want je krijgt er enorm vet haar van.
Uiteraard moet je wel blijven kammen, maar dat is dan toch een stuk minder werk omdat er al zo veel gesneuveld zijn.
Na een dag of 10 (ff nakijken) herhalen.

Cat
half a twin

Wassen en zuigen hoeft helemaal niet meer. En eerlijk gezegd heb ik bij de laatste besmetting hier in huis ook nauwelijks gekamd:-(
Maar toch was het zo voorbij. Volgens mij ook XT luis gebruikt oid.

mama2
Nou gewoon

Al klagend dat het zo vreselijk heet is....eigenlijk net zoals wanneer het regent of koud is ;)

Nee hoor, hier heerlijk 2 dagen vrij genomen (was toevallig omdat zoon jarig is)en plonsen in het zwembad! Heerlijk!

Brianna F
Uh? Postbode

***In het zuiden is alles er op ingericht en is het niet zo vochtig warm, je kunt je zweet gewoon kwijt.

Ik kom net uit Mexico, 34 graden, 100% luchtvochtigheid. gewoon overschakelen op een lagere versnelling en mensen die niet snappen dat de post iets later komt met dit warme weer zijn niet goed snik.

Postbode
Brianna

Over dat zuiden had Dorry het niet en ik zou pas post willen lopen na vijf uur maar helaas, alles moet voor vijf uur binnen zijn.

Daarbij vermoed ik dat ze in Mexico dus niet op het heetst van de dag post lopen en in Zuid-Europa ook niet. Verder zal een lagere versnelling niet echt helpen vermoed ik als het over de 30 graden gaat maar ik overleef het heus wel en ik klaag niet bij regen en kou, nu wel. De vorige hittegolf was ik op vakantie dus het is al weer eventjes geleden.

Half a twin
ook xt

Ook xt luis gebruikt maar beddengoed voor de zekerheid gewassen en na 3 personen behandelen was de mand handdoeken ook overvol. Als ik op blote voeten loop boven vlechten de lange haren zich tussen mijn tenendus ook zuigen.

Ginny Twijfelvuur
Tja

Blijkt maar weer dat te nooit goed is.

Voor de rest is het gewoon zoals het is. Ik persoonlijk heb liever 7 dagen 30 graden dan 1 dag miezerregen. Dus ik ga er voor de komende dagen.....

Miranda
verstuiver?

Postbode: Een plantenspuit vullen met water en ijsklontjes (invriezen?) en geregeld even gezicht en nek verstuiven? Of zo'n mini-ventilatortje? Kan dat wat zijn?

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.