Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
19-12-2008 om 20:11
ik moet vlees gaan bestellen, we gaan voor de helft uit van een standaard schotel bij de slager en voor de andere helft voor een koreaanse specialiteit wat ik bij een traiteur moet laten maken.
hoeveel gram vlees per persoon is nou goed om vanuit te gaan ? We zijn met 4 volwassenen en 3 kleuters.
Er is ook ei, groente, stokbrood, aardappel, champignons, rijst, sla en salade. En toetje natuurlijk (ijs voor de kinderen en tiramisu)
19-12-2008 om 20:35
Bestellen
Als je een standaard schotel besteld bij de slager, dan gaat het alleen om het aantal personen. Zou in jouw geval 5 zijn. Kinderen tellen niet volledig mee.
Ik doe dat al jaren niet meer.
Ik vind dat de standaard schotel weinig "duur" vlees bevat en veel "goedkoop". Dus te weinig biefstuk en kipfilet en te veel shoarmavlees. Ik haal mijn vlees los en snijdt het zelf. Totaal zo`n 300gr.per persoon. Ik doe er wat extra mini frikandelletjes bij en gehaktballetjes.
19-12-2008 om 21:10
Standaard
is (of was, ruim 8 jaar gelee in een slagerij gewerkt hihi) 250 gram per persoon.
Maar de een eet meer en de ander minder, lekker duidelijk he?
Een tip, haal gewoon stukken vlees en snijd het zelf, is meestal goedkoper dan zo'n schotel bestellen.
Alhoewel n schotel weer wel makkelijker is......
succes, t komt vast goed.
gula
oja enne eet smakelijk vast
19-12-2008 om 22:20
Aha dank
dan ga ik uit van 300 gr voor de volwassen en nog wat extra per kind, daar moet ik toch ook andere dingen voor kopen denk ik.
20-12-2008 om 22:21
het ligt er ook aan wat je er nog bij doet. veel brood etc. drukt de kosten weer..en goed voor de gezondheid
je kunt het altijd in de koeling laten en er later wat bijpakken en evt. wat over is, invriezen .
20-12-2008 om 23:32
Ja, in delen gebruiken
Maak één of twee schalen op en houd de voorraad in de koelkast. Af en toe vul je dan de schalen bij. Zo kun je alles wat overblijft de volgende dag weer gebruiken (of invriezen)