Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

tante Sidonia

tante Sidonia

16-01-2017 om 12:18

Homeopathie

Ik heb waarschijnlijk langdurig homeopatische middelen nodig. Wie vertelt me bij welke winkel ik de beste kwaliteit-prijs verhouding krijg?
Ik ben al een tijd aan het 'klooien'met cholesterolverlagers en ga nu over op natuurlijke middelen en het aanpassen van mijn dieet (Meer plantaardig).
Ook heb ik artrose en ga daarvoor glucosamine proberen.
deze medicijnen worden echter niet vergoed door de zorgverzekeraars, dus moet alles zelf betalen. Vandaar mijn vraag.


40er

40er

16-01-2017 om 12:23

Geen ervaring

Maar ik hoor hele goede dingen over rode rijst capsules om het cholesterol te verlagen.
Verder geen tips, ik kreeg toen homeopathische middelen via de apotheek

Jaina

Jaina

16-01-2017 om 12:25

Nou niet kopen

Als het echt om homeopatische middelen gaat dan is de beste tip om het niet te kopen. Helpt namelijk niet. Kan je heel veel geld mee besparen.

tante Sidonia

tante Sidonia

16-01-2017 om 12:27

jaina

Flauw zeg. Er is genoeg reden om aan te nemen dat heel veel middelen wel degelijk helpen. Dus, als je niks beters te vertellen heb, ga dan iemand anders plagen!

Jaina

Jaina

16-01-2017 om 12:33

Serieus

Ik ben heel serieus. Homeopathie helpt niet. Er is geen enkel serieus bewijs te vinden dat homeopathie werkt.
Het is zo zonde dat mensen eindeloos veel geld uitgeven aan dit soort middeltjes en uiteindelijk alsnog niet geholpen zijn.

Triva

Triva

16-01-2017 om 12:52

precies

Als het zo goed zou werken zouden het regulieren medicijnen zijn die gewoon vergoed worden en die zouden dan ook eerste keus zijn. Ik zag dat je voor hernia iemand ook al naar de homeopathie wil sturen: niet doen, het is alternatief en dat is 'bewezen' nog onbewezen. Zodra onderzocht en bewezen is dat het werkt is het regulier geworden. Genoeg redenen om aan te nemen dat die middelen wel helpen is dus niet waar.

Ik denk

Dat tante Sidonia niet zozeer klassiek-homeopathische middelen bedoelt (die idd niet werken), maar misschien vooral middelen die onder fytotherapie vallen. Heel veel mensen gooien dat op één hoop, ten onrechte want uit de laatste groep zijn wel middelen bekend waarvan de werking bewezen is. Tarwekiemoilie bijvoorbeeld:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tarwekiemolie

tante Sidonia

tante Sidonia

16-01-2017 om 13:12

de middelen

die ik op het oog heb: rode gist rijst tabletten en glucosamine hebben echt te veel goede recensies om te zeggen dat het echt niet helpt. Mijn huisarts adviseert het zelfs.
Of die middelen nou onder homeopathie vallen, weet ik niet precies

Nee

Dat is geen homeopathie.

Kruidvat

Met rode gist heb ik geen ervaring, maar ik gebruik al jaren de glucosamine-tabletten van de Kruidvat. Vaak hebben ze leuke aanbiedingen van 2 voor de prijs van 1 of zo.

Fruitella

Fruitella

16-01-2017 om 13:51

Verg. met diabetes

In de strikte zin van de betekenis van het woord zijn die middelen geen homeopathische middelen.
"De homeopathische behandeling bestaat uit het voorschrijven van homeopathica, potentiëringen (stapsgewijze sterke verdunningen in combinatie met schudden) van stoffen die in pure vorm dezelfde symptomen als de te bestrijden ziekte zouden oproepen. "(uit Wikipedia).

In de volksmond wordt er vaak meer onder verstaan.

Daarbij reageren sommige leden van dit forum nogal heftig op alles wat ruikt, ziet of proeft naar
homeopathie. En dat is nogal flauw, eerlijk gezegd. Zeggen dat je op bal speelt maar gelijk de man (vrouw) meenemen. Kan je gelijk je maandagochtendkater mee afreageren, niet waar? Reageer dan niet.

Wat jij noemt werd vroeger misschien wel onder homeopathie (lees alles wat alternatief was en alles wat niet regulier was, bijv ook accupunctuur. Dat -zo ver ik weet- ook ooit (onder bepaalde voorwaarden) vergoed werd) geschaard werd onder homeopathie (in de volksmond) maar strikt genomen is dat het niet.

Als ik jou was, zou ik ook eens zoeken in de hoek van voedingsdeskundigen (dus geen dietiste), met name een die gespecialiseerd is in een van de door jou genoemde aandoeningen. Want het doet denken aan een aandoening als suikerziekte, waar je ook met het aanpassen van je voeding veel ellende kan voorkomen of zelfs kan voorkomen dat je medicijnen nodig hebt.

Vesta

Vesta

16-01-2017 om 14:05

zelfs VSM

Zelfs VSM heft zijn website inmiddels aangepast en noemt het geen homeopathie meer, dus het is gewoon heel nuttig om dat verschil steeds te benoemen.

Zij hebben nog maar een heel klein aantal producten die ook echt op homeopatische manier zijn bereid, en je moet er best even naar zoeken.

Door het niet te benoemen wordt het essentieele verschil niet duidelijk.
Homeopathie werkt niet, en phytogeneeskunde wel.

www.hoewerkthomeopathie.nl

goede recensies

"echt te veel goede recensies om te zeggen dat het echt niet helpt"

Er zijn ook best nogal wat mensen die baat zeggen te hebben bij een reis naar Lourdes, maar dat heeft mij nou nog nooit de behoefte gegeven (weer) katholiek te worden.

Ik bedoel maar: dat mensen zeggen dat iets werkt, wil niet zeggen dat het echt werkt.

Maar er is wel degelijk iets als een placebo-effect. Dus als jij erin gelooft, doet het vast wat.

Maar wie, zoals ik, nogal ongelovig van karakter is spaart wel een heleboel geld en tijd uit, moet ik zeggen.

Groeten,

Temet

Teuntje

Teuntje

16-01-2017 om 16:30

Fytotherapie

is de basis van onze reguliere medicijnen en die hebben een werking. Daarom is het ook goed om kruiden middelen voorzichtig en met verstand te gebruiken want als er een werking is zijn er ook bijwerkingen. Er zijn al best wat 'ongelukken' gebeurd met allerlei kruiden. Nou zal dat met glucosamine wel meevallen maar b.v. St. Janskruid is daar berucht o
En nee dat is dus geen homeopathie.

Marie

Marie

16-01-2017 om 16:39

G&W

Ik ben heel tevreden over de G&W gezondheidswinkel hier in de buurt.
Heel ruim assortiment en deskundig personeel.
https://www.gezondheidswinkel.nl/
Tegenwoordig koop ik er mijn chiazaad. Veel goedkoper dan bij de supermarkt of De Tuinen.

Ad Hombre

Ad Hombre

16-01-2017 om 17:03

Vesta

"Door het niet te benoemen wordt het essentieele verschil niet duidelijk.
Homeopathie werkt niet, en phytogeneeskunde wel."

Ho even, zullen we er van maken phytogeneeskunde werkt 'soms' wel? Dan nog even achterhalen wanneer wel en wanneer niet. Tegen welke aandoening en in welke dosering.

Vesta

Vesta

16-01-2017 om 17:10

Jij je zin, ook goed, maar dat is niet anders in de reguliere geneeskunde.

Waterpokken

Bij waterpokken helpt calendulan lotion van VSM.
En Lourdes is wel een wonder. Volgens Gerard van het Reve is het wonder dat je er niet zieker wordt terwijl alle zieken in hetzelfde water baden.
Nou ja, grapje, want Lourdes staat nog wel op mijn 'bucketlist'.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-01-2017 om 21:18

Glucosamine

Action is niet duur als je alleen glucosamine wilt. Dat geldt ook voor o.a. vitamines (ook D).

Helena

Helena

16-01-2017 om 21:55

#11 Fruitella, diabetes

Fruitella, heb je enig idee welke onzin je uitkraamt als je zegt ' Want het doet denken aan een aandoening als suikerziekte, waar je ook met het aanpassen van je voeding veel ellende kan voorkomen of zelfs kan voorkomen dat je medicijnen nodig hebt.'

Denk je dat ik een week zonder insuline kan als ik maar homeopathische druppeltjes slik?

marie

marie

16-01-2017 om 22:31

vraagje

Ik kan het verkeerd hebben, maar veel "gewone" medicijnen zijn toch chemisch nagemaakt van dingen uit de natuur? Bloemen/planten.
Hoe noem je dat dan als je i.p.v. de chemische variant de natuurlijke gebruikt?

Kaaskopje

Kaaskopje

17-01-2017 om 00:56

Helena

Met diabetes 2 (dacht ik) is het toch mogelijk om met afvallen, gezondere voeding, e.d. weer zover te komen dat je geen insuline meer nodig hebt? Ik neem aan dat jij 1 hebt?

Maar dan nog zijn het uitspraken, die je niet zo vanachter je computerscherm kunt doen. Artrose is niet per se het gevolg van overgewicht, te hoge bloeddruk ook niet.

Taxi

Taxi

17-01-2017 om 01:27

"Met diabetes 2 (dacht ik) is het toch mogelijk om met afvallen, gezondere voeding, e.d. weer zover te komen dat je geen insuline meer nodig hebt?"

Dat is in sommige gevallen mogelijk, maar niet in alle gevallen.
Mijn vader gebruikt geen medicijnen meer, maar is ook niet echt afgevallen, 3 kg misschien door ouderdom en daardoor wat minder eten, geen biertje meer, maar helemaal snor zit het ook nog niet. Hij had trouwens geen overgewicht, wel een hart/vaatprobleem.

Bij mij heeft afvallen nog niet tot dalen geleid, mijn langwaarde/nuchtere glucose stijgen helaas nog steeds.

@marie

Hier vind je uitleg:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Geneeskunde#Geneesmiddelen
Ik neem aan dat jij doelt op reguliere geneesmiddelen.

Fytotherapie is behandeling met plantaardige middelen. Deze kunnen werken, los van het eventuele placebo-effect.

Klassiek-homeopathische middelen worden volgens een curieus procedé samengesteld. Er wordt een ingrediënt gezocht, waarvan verondersteld wordt dat het juist die ziekte zal veroorzaken, waar de patiënt aan lijdt. Dat ingrediënt wordt eindeloos verdund met water. Dit wordt geschud (dat is het zogenaamde potentiëren), waarbij de geneeskrachtige werking via het geheugen van het water, overgedragen wordt op de gehele oplossing.

Een voorbeeld is oscillococcinum: de "werkzame" stof hierin is eendenleverextract.
Klassiek-homeopathische middelen werken niet, los van het eventuele placebo-effect.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-01-2017 om 09:18

Taxi

Duidelijk . Ik heb laatst naar een serie gekeken waarin mensen met overgewicht samen gingen afvallen, dmv een ander eetpatroon en beweging. Daarbij waren mensen, die een paar potjes medicatie uit hun dagelijkse repertoire konden schrappen. Vandaar mijn opmerking/vraag.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-01-2017 om 09:21

Anneque

Dus denk je diervriendelijk te doen door geen donzen dekbed te kopen en dan worden er alsnog eendjes voor je naar de slacht gebracht onder het mom van goed voor je weerstand...

Helena

Helena

17-01-2017 om 10:08

diabetes

Het vervelende is dat er twee hoofdsoorten diabetes zijn. DM2 (diabetes mellitus type 2) is de ouderdomsdiabetes en de diabetes die dikke mensen kunnen krijgen, met nadruk op kunnen. En inderdaad in het beginstadium zijn er mensen die met een dieet er van af komen.
DM1 is een auto-immuunziekte waar je niet van af komt als je het eenmaal hebt.
Hoe vaak ik niet de opmerking krijg: hoe kan jij nou diabetes hebben, je bent toch helemaal niet dik. Of, moet je wat meer bewegen, dan gaat het over.
En dan is zo'n opmerking van Fruitella ook heel irritant.

Kaaskopje

LOL! Gelukkig hebben ze er steeds maar een héél klein beetje van nodig

Maar serieus: die beesten zijn bijna uitgestorven (het is nl een heel speciale eend). Ik maak geen grapjes.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Muskuseend

Fruitella

Fruitella

17-01-2017 om 11:32

Heleentje

Allerliefste lieftallige Helena, je hebt niet goed gelezen. Ik heb niets gezegd dat zij haar heil moet zoeken bij homeopathie maar bij een voedingsdeskundige. Voor zo ver ik weet, deelt die geen homeopatische middelen uit.

Teuntje

Teuntje

17-01-2017 om 11:48

Marie

Hoe noem je het als je ipv de chemische variant de natuurlijke variant gebruikt?
Eh... onvoorzichtiger?
De 'natuurlijke' variant bevat dezelfde werkzame stof maar vaak onbekend in welke hoeveelheid waardoor doseren een stuk lastiger is met risico op onderbehandeling of overdosering, en daarbuiten nog veel andere stoffen die je helemaal niet wilt. Daarom wordt er in de fabriek b.v. de stof uit wilgenbast die koortsverlagend werkt gemaakt, en kauwen we niet meer een willekeurig stuk bast op met alle nadelen boven beschreven. Hetzelfde met vingerhoedskruid (digitalis), kinine en veel meer. Veel verstandiger om dat in de gezuiverde in de fabriek gemaakte vorm tot je te nemen dan in de zg. natuurlijke vorm.

Vesta

Vesta

17-01-2017 om 12:18

Marie

in de fabriek nagemaakt: synthetisch
in de fabriek uit het natuurlijke materiaal gehaald: geextraheerd

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.