Home » Forum » Hond loopt tegen jogger op

Hond loopt tegen jogger op.....

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

90 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
even zo
Hond loopt tegen jogger op.....

In het natuurgebied achter ons huis mogen honden loslopen. Onze hond van 11 maanden (een belgische herder teefje van krap 58 cm hoog) heb ik geleerd om direct naar mij toe te komen zodra er een fietser naderd of joggers. Ik vind het zelf een erg irritant idee als mijn hond doelbewust op een fietser afrend of tegen joggers, nordic walkers, rolschaatsers etc...opspringt. Tot nu toe ging dat uitstekend.

vanmorgen liep ik weer te wandelen met mijn zoontje in de buggy en hond los. Ik kom een man tegen met een border en deze meneer heeft een werpstok met bal in zijn hand. Mijn hond vind dat prachtig en is helemaal gefixeerd op die border en die rondvliegende bal. Ze liep dan ook wat achter mij te dollen met die andere hond.

Ik zie ineens twee joggers op ons afkomen en roep mijn hond. Die reageert metteen en loopt in drafje naar mij toe terwijl ze omkijkt naar die andere hond. Ze ziet helemaal niet dat ze recht op de mannelijke jogger (een flinke steviggebouwde jonge man van zeker 1.93) afloopt en botst tegen hem op. Hij houdt in, neemt ineens een duik over mijn hondje en werpt zich op de grond en begint dramatisch te kreunen en te steunen. Ik schrok me rot en vroeg uiteraard of hij niets gebroken had. De vrouwelijke jogger was alleen geinteresseerd in schade aan zijn kleding (wat hij gelukkig niet had). kennelijk waren ze nogal onder de indruk van mij reactie (ik schrok me echt een hoedje en reageerde ook zo), want hij stond wonderbaarlijk snel weer op en zei dat het wel in orde was zo en en vervolgde zijn weg weer met de vrouw.

Ik vraag me af of ik zowieso aansprakelijk ben voor mijn hond in deze situatie.

amk
Juridisch

ben jij altijd aansprakelijk, een hond hoeft namelijk zelft niet te denken.

Hier staat het met een paar voorbeelden uitgelegd. Lees voor mountainbiker, hardloper en je hebt het antwoord.

http://www.dejuridischewegwijzer.nl/radio/aansprakelijkheid.htm

groet,
angela

even zo
Achteraf best vreemd

Honden mogen in dit natuurgebied gewoon loslopen. Dat zei deze man ook.
Mijn hond zag hem echt niet en liep inderdaad niet doelbewust tegen hem op.

Achteraf vond ik het ook best vreemd dat de man niet stopte of opzij ging, terwijl hij toch duidelijk mijn gitzwarte hond op zich af zag komen met haar koppie achterom kijkend naar een andere hond.

Misschien probeerde hij ook gewoon eruit te halen wat erin zat ofzo.....
Maar ze hadden kennelijk niet verwacht dat ik ontzettend schrok en dito reageerde. Wellicht hadden ze een boze hondenbezitter verwacht ofzo waarmee ze flink in discussie konden gaan. Nu ben ik hoog zwanger, dus wellicht hielpen mijn hormomen ook erg mee ha.ha.ha.......reageer nogal emotioneel.....ha.ha.ha.

even zo
Angela

Ik vind dit toch wel dubieus.

Mijn hond was in haar gedrag helemaal niet onberekenbaar. De cases zoals die uitgelegd zijn in de juridische wegwijzer zijn duidelijk en bieden wel stof tot nadenken.

Maar:
Deze meneer zag mijn hondje duidelijk op zich afkomen (had makkelijk op tijd kunnen stoppen of opzij kunnen stappen) en liep (volgens mij) doelbewust tegen mijn hondje op om er vervolgens een heel drama van te maken. Ze kwam niet uit het niets ineens uit de bosjes plotseling tegen hem aangerend (dat zou het verhaal anders maken), liep ook niet doelbewust op hem af.

Maar kennelijk ben ik dan wel aansprakelijk dan.
Ik vind dit dus een moeilijk geval hoor.

Tinus_p
Moeilijk geval

Even zo:
"Ik vind dit dus een moeilijk geval hoor."
Je vindt het vooral moeilijk, omdat je niet accepteert dat de wet zegt, dat jij altijd aansprakelijk bent. Het geval zelf is niet moeilijk.

Jose van Polanen
Als jogger

krijg ik de meest uiteenlopende adviezen van hondeneigenaren, als het om hun viervoeters gaat. Negeren is een veelgehoord advies. Ik heb al heel wat verwijten gehad van hondenbezitters: "U moet ook niet opzij gaan, u bent zeker bang en u moet niet bang zijn" is er eentje van.
Ik zie dit nu hier bij jou ook weer gebeuren. Je schrijft een hele posting vol over het veronderstelde rare gedrag van die man en ook nog van degene met wie hij aan het lopen was. Verder besteed je ruime aandacht aan de mate van verexcuseerbaarheid van jouw hond. Ook het "doet hij anders nooit" en/of "gebeurt anders nooit" argument, schemert weer door. Die kennen wij inmiddels ook uit het hoofd, als joggers.
De bottom line is: mensen horen ongestoord buiten te kunnen zijn op de openbare weg, ook in een losloopgebied. Jij hoort je hond zodanig te besturen dat ze ook echt ongestoord buiten kunnen zijn. Die man hoeft dus niet opzij te gaan voor jouw hond. Jouw hond hoort zo opgevoed te zijn, dat hij opzij gaat voor die man. Dat is jouw verantwoordelijkheid. Zegt de wet.
Even goeie vrienden, maar je bent niet de enige wiens hond voor overlast zorgt. Vandaar die wet. Het is inderdaad geen moeilijk geval.
groet,

MaximeM
Wat zou er gebeuren.....?

Hoi,

En wat zou er gebeuren als je peuter daar loopt terwijl ie niet oplet en achterom kijkt ??? Ik snap dat volgens de wet de hond en eigenaar altijd fout zijn hoor, dat wil ik niet aanvechten. Maar een beetje rekening houden met elkaar is toch niet zo moeilijk??

Maxime

even zo
Jose van polanen

Als mijn hond inderdaad vanuit de bosjes ineens dat pad oprent en tegen die man oploopt of bewust tegen die jogger opspringt, dan ben ik het volledig met je eens. Ik heb zelf een ongelooflijke hekel aan honden die te pas en te onpas tegen je opspringen.

dat was nu gewoon helemaal niet het geval!

Die jogger zag haar gewoon aankomen (had gewoon de tijd om even te stoppen; hoe irritant het ook moge zijn voor hem of even opzij kunnen stappen), maar liet mijn hond gewoon bewust tegen zich oplopen om vervolgens heel dramatisch tegen de grond te vallen. Dit had gewoon helemaal niet gehoeven zo!

Geloof me. ik neem mijn verantwoordelijkheid wel degelijk en let er erg op dat mijn hond zich gedraagt naar de andere medemens. Dat mag ik dan ook wel verwachten van de ander, toch?

Enne, ik zal nooit zeggen dat mijn hond niet tegen andere opspringt, of "dat anders nooit doet" Ik verexcuseer mij helemaal niet, maar leg gewoon de feiten neer.

Je loopt toch ook niet bewust tegen een peuter aan (om er vervolgens dramatisch overheen te vallen) die rechtdoor blijft lopen met zijn hoofd omgedraaid naar achteren? Als ik zo'n kindje al aan zie komen, ga ik al opzij. Dat was met mijn hond precies zo het geval.
Het zou erg raar gevonden worden als ik het kindje bewust tegen mij op liet lopen en mij op een dramatische manier op de grond liet vallen.

even zo
Emma b

Zoals mijn hondje liep (een puppy nog, onnadenkend met haar koppie achterstevoren kijkend naar iets interessants wat achter haar gebeurt), valt wel degelijk te vergelijken met een klein kindje dat ineens iets achter zich ziet of hoort, zijn/haar hoofdje omdraait terwijl het rechtdoor blijft lopen.

Je kunt er niet zo goed tegen zeg je, maar de vergelijking is wel treffend. Ik heb zelf een klein kindje van 3 jaar en merk zeer veel dingen die mijn pup doet en die mijn zoontje ook doet. Je kunt het irritant vinden of niet, maar ze vertonen op veel gebieden echt een zelfde soort gedrag hoor. En ik zie mijn kind echt niet als een hond hoor ha,ha,ha.

Rafelkap
Link

http://www.dejuridischewegwijzer.nl/radio/aansprakelijkheid.htm
Hier een link die ik vond nav een andere link uit een ander draadje, van MaximeM.
Bij een peutertje wordt het toch een heel ander verhaal, dat wordt veel zieliger gevonden als het omver wordt gelopen :-)

Jose van Polanen
Cameron

"Is het dan echt zo ongelofelijk moeilijk om elkaars gebied te omzeilen?" Ja. Dat is het. Ik moet door losloopgebieden heen om mijn routes te kunnen lopen. Losloopgebieden zijn hier overal en vooral in gebieden aan de rand van de bebouwde kom. Wie zoals ik 10 km of meer wil lopen en vanuit huis of sportschool wil kunnen beginnen, moet soms zelfs door meerdere losloopgebieden.
Hetzelfde geldt voor de fietsroute naar mijn werk: gaat door een losloopgebied. Moest ik laatst afstappen omdat een horde honden tegen mijn fiets opsprong. Uitlaatservice had ze helaas niet onder appel :-(. Moet ik dan maar een paar kilometer meer fietsen om de honden de ruimte te geven? Dat is toch niet redelijk?
Als ik al joggend voor elke hond moet gaan wandelen, dan valt er in grote gebieden niet meer te joggen.
De losloopgebieden krimpen hier niet, ze worden elk half jaar uitgebreid. Er is niets aan de hand als de hondenbezitters gewoon op hun hond letten en beseffen dat ze niet voor niets aansprakelijk zijn.
Ik blijf het bovendien een vreemde redenatie vinden dat je denkt dat een jogger zich expres laat vallen. Een beetje jogger kijkt wel uit, het laatste wat je namelijk wil is een blessure. Of dat nou een blauwe plek is of een hondenbeet.
groet,

Jose van Polanen
Pardon

"dat even zo denkt dat een jogger zich laat vallen, had ik moeten schrijven." Dat was niet Cameron, die dat zei.
groet,

Jose van Polanen
Cameron

"Een afgelegener stuk vrijhouden alleen voor honden en eigenaren is veel prettiger voor iedereen." Dat voorstel begrijp ik niet. Hier mogen honden buiten de bebouwde kom OVERAL loslopen. Echt waar. Als jogger kom ik dus riant buiten die bebouwde kom, hoewel ik, zoals gezegd vanuit huis of sportschool start (= binnen de bebouwde kom). Veel losloopgebieden zijn hier binnen de bebouwde kom. In mijn ogen is dat zo, omdat veel hondeneigenaren lui zijn. Ze willen niet zo ver van huis als ik. Dus ik heb vooral last van honden binnen de bebouwde kom. In de losloopgebieden aldaar, maar ook in gebieden waar honden niet mogen loslopen. Ben ik eenmaal buiten de bebouwing, dan valt er geen hond meer te ontwaren, erfhonden (geven soms ook ellende) uitgezonderd.
Dus ik zie in jouw voorstel van afgelegen losloopgebieden geen oplossing. Ik denk dat hondeneigenaren daar niet heen willen. Want ik kom ze er niet tegen.
Ik overweeg soms de aanschaf van een dazer, maar dan dus voor binnen de bebouwde kom.
groet,

even zo
Jose

De man zag mijn pup naderen, hield in (terwijl hij met gemak 1 stap opzij had kunnen zetten) en liet zich heel dramatisch over de pup heenvallen. ik heb het wel over een vent van zeker 1.93 en een flink postuur. Mijn pup rende ook niet in volle vaart tegen hem aan, maar liep gewoon tegen hem op. een flinke vent die zich zo makkelijk laat omkegelen mankeert dan echt wat aan zijn motoriek hoor (en dat was zeker niet zo). Zo'n vent laat zich dan zelfs omver lopen door een peuter van 3.

Verder ben ik het ermee eens dat je als hondenbezitter altijd bedacht moet zijn op fietsers, moutainbikers etc.....als ik ze al van verre zie aan komen scheuren, heb ik mijn hond altijd bij me. Ook als ik mensen nader zonder honden. Mijn hond kan altijd even een kijkje gaan nemen en onverwacht haar neus ergens tussen stoppen en niet iedereen is daarvan gediend. Ik vind het zelf buitengewoon irritant als er een hond in mijn nek springt of tegen mij op omdat ik met mijn handen in mijn zakken loop.

Jose van Polanen
Evenzo

Ja, dat zijn toch typisch de situaties waarin je valt. Je ziet iets of iemand naderen of liggen, denkt er misschien overheen te stappen of rekent erop dat het beest toch opzij zal gaan en boem, daar lig je. Vooral omdat het een pup is, heeft de man misschien gedacht: effe voet wat hoger optillen en klaar.
Bedenk wel dat veel hondeneigenaren afraden om uit te wijken. Ik verzin dat niet, hoor. Ik ga meestal met een boogje om de hond heen, buiten hap- en valbereik. Dat wordt door veel eigenaren opgevat als 'bang' gedrag. Gromt of hapt de hond dan alsnog, of komt hij of zij naar me toe, (bedenk, ik loop niet in een wandeltempo en dat feit alleen al vat een hond op als 'spelen'), dan begint de eigenaar dus over wat ik allemaal fout doe. "U moet ook niet opzij gaan." Ja hoor.
En dat doe jij nu ook. Je hangt echt een heel onwaarschijnlijk verhaal op. Kijk maar eens mee:
-De man ziet de hond, maar gaat niet opzij. Nu zie je voor het gemak over het hoofd dat de hond onberekenbaar is (het is een pup, zeg je zelf). Had de man kunnen voorspellen dat de hond NIET opzij zou gaan? Dat de hond hem niet ziet omdat hij zijn kop heeft gedraaid, is geen argument, honden kunnen prima ruiken en voelen ook aan het getril van de grond dat je eraan komt).
-Hoewel hij dus volgens jou opzij had moeten gaan en het daarom zijn eigen schuld is, laat de man zich nu bovendien volgens jou expres vallen. Wat je dus zegt is dat hij valt omdat hij niet opzij gaat en dat hij valt omdat hij zich laat vallen. Dat vallen is voor hemzelf zeer risicovol. A. het nodigt de hond uit om dominant te gaan doen. B. hij kan zich bezeren C. Hij wordt vies.
-Omdat jij zelf toch wel schijnt aan te voelen dat het je ontbreekt aan een toe te schrijven motief veronderstel je twee dingen, waarbij je niet vertelt welke nu het meest waarschijnlijk is. Het eerste is dat je denkt dat de man misschien schadevergoeding wil binnenslepen. Het tweede is dat je denkt dat hij een scene wil schoppen, of misschien allebei.
-Deze motieven stroken totaal niet met het gedrag van de man erna. Die schrikt (dat is toch begrijpelijk als je valt!), maar stelt zelf voor om er geen toestand van te maken (het hierbij te laten) en jogt verder. Dat de man nu zo redelijk blijkt, komt jou in jouw redenaties totaal niet uit. Dus dat ligt dan weer aan jouw geweldige reactie, waardoor de man dankzij jou afziet van schadevergoeding en scene schoppen.
Zie je dat er hier en daar wat gekunstelde kronkeltjes in zitten?
groet,

Jose van Polanen
Cameron

"Maar hoe zie je dat met buiten de bebouwde kom los laten lopen dan? Daar rijden ze 80 km per uur toch? " Hmmm tja, dat is een oplossing ;-D. Nee, niet overal. Ik loop op landweggetjes. Daar is heel weinig verkeer en het kronkelt dat het een lieve lust is. Want ik loop zelf liever ook niet los op wegen waar ze met 80 km langs me razen ;-)).
groet,

M Lavell
Hondenbezitter

Ik blijf ze leuk vinden, discussies over honden. Kriebels in mijn buik van de pret eigenlijk. Laat ik het maar bekennen: ik doe nooit een stap opzij voor honden. Ook niet voor mijn eigen honden die daardoor als pup nogal eens onder de voet gelopen worden. Een erbarmelijk KAIII! klinkt er dan, maar na twee of drie keer gebeurt dat nooit meer.
Logeerhonden schrikken hier nog wel eens hevig van. Ze kleven aan je voet en staan in je loopje, alsof ze van je houden. Nee erger nog, of het stapje opzij dat jij voor ze doet voor hen blijk is dat je van ze houdt. Ik doe het niet. KAIII!
Onze schoondochter, absoluut geen hondenmens, vindt dat zielig. Ze voorziet zoon van heftig commentaar als hij zich op de bank ploft zonder rekening te houden met de hond die daar ligt. Haar woordenstroom klinkt wat beschaafder dan KAI, maar het is eigenlijk hetzelfde natuurlijk. De hond in kwestie zegt niks en schikt gewoon op. Zoals dat hoort. Had ie maar geen hond moeten worden.
Over joggers heb ik ooit eens een verzekeringsreclame gemaakt met de kop Joggers worden steeds smakelijker! Was uit het leven gegrepen. Mijn hond had een jogger gebeten. Ja, die dingen gebeuren. Ook met honden die hun plaats kennen en dus gewend zijn keurig opzij te gaan voor mensen. Honden blijven beesten namelijk.
Die meneer was boos en terecht. Ik heb hem verbonden en zelfs aangeboden met hem naar de ehbo te rijden, maar dat wilde hij niet. Ik heb hem op het hart gedrukt dat hij wel een tetanusprik zou gaan halen. Ik weet niet of hij dat gedaan had. Hij heeft mij later schriftelijk aansprakelijk gesteld voor de schade aan zijn T-shirt. Dat heb ik natuurlijk betaald.
Ik heb niet de illusie die meneer ook maar een beetje gerust of tevreden te stellen. Al joggend hier door de polder kom je wel honderd honden tegen. Aan de rand van hun eigen erf, of zelfs op hun eigen erf omdat jouw joggingpad door ondoorgrondelijke erfdienstbaarheid recht over dat erf loopt, zoals bij mij.
Nee, dat is niet fijn.
Toch een advies voor joggers: Ga niet opzij! Loop er desnoods dwars door heen. De pup van evenzo heeft een belangrijke les geleerd en is daarmee een irritatie minder. Roepen of gillen of schoppen of van tempo veranderen, is ook niet verstandig.
Groet,
Miriam Lavell

even zo
Jose

Ja, de man had kunnen zien dat de hond NIET opzij zou gaan, want ze liep met haar kop achterstevoren te kijken naar een andere hond. Ze ZAG hem gewoon niet. Ze kon hem ook niet ruiken (de wind was van ons afgedraaid) en voelen ook niet, want we liepen op een geasfalteerde weg.

Ik zeg niet dat hij opzij had moeten gaan en dat het zijn schuld is. Dat hoor je mij helemaal niet zeggen. Ik zeg alleen dat hij best een stap opzij had kunnen maken als hij toch ziet dat zo'n hondje met haar kop achterstevoren op hem afloopt. Dan MAG je toch verwachten dat het mogelijk tot een botsing komt....

Bovendien liep het hondje tegen hem aan en boste niet met een klap tegen hem op. Een vent van 1.93 met stevig postuur duw je echt niet omver hoor; zeker een kleine pup niet.

Hij viel met een boog over die hond heen en liet zich vallen met een hard gekreun erna alsof hij iets gebroken had (ik schrok me rot). Het gekreun en daarna plots als een hertje weer opspringen alsof er niets aan de hand is, dat gaf mij te denken. En dan zo'n vrouw die alleen maar geinteresseerd was in zijn evt. kapotte kleren, terwijl ik mij meer bekommerde over zijn lijfelijke gesteldheid. Dat scheen haar totaal niet te deren en dat vond ik gewoon erg vreemd.

Ik schrijf de situatie op zoals die was en in mijn ogen was die achteraf best dubieus. Die vrouw van hem wilde wel evt. schadevergoeding en zocht zich rot aan zijn kleren of ze iets kon vinden van schade. Terecht of niet, ik vond het gewoon een vreemde situatie.

Maarre, ik pak mijn hond maar gewoon bij de halsband beet als ik weer
van die joggers aan zie komen. Ik vind het ronduit vervelend als ze voor mijn hond moeten inhouden hoor. Dit was gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden en wijs zeker niet de beschuldigende vinger naar die jogger. Ik zal wel nog beter opletten in het vervolg en zie dit maar als een waarschuwing dat nare dingen ook kunnen gebeuren als je hondje gewoon rustig loopt en per ongeluk even niet oplet omdat het afgeleid is door een speeltje van een ander.

Jose van Polanen
Miriam

"Toch een advies voor joggers: Ga niet opzij!" Ik wil niet altijd vallen. En ik wil ook niet hoeven stoppen. En mijn hardloopschoenen zijn zo zacht, dat ik dat KAII ook wel kan vergeten. Om nog maar niet te spreken van de diep verontwaardigde eigenaar. Moet je zien wat evenzo al toeschrijft aan de jogger die voor de hare niet opzij ging.
IK WIL JOGGEN!!! Dus ga ik opzij als dat zo uitkomt. Voordelen: a. ik kan meestal gewoon doorjoggen en hoef geen tempo in te houden b. Daardoor ben ik sneller door het losloopgebied heen en van de irritante eigenaren af. Ik ben niet op aarde om de honden een lesje te leren. Daar hebben ze hun eigenaar voor.
Niettemin moet die dazer er misschien maar komen. Ben ik helemaal van het probleem verlost.
groet,

Jose van Polanen
Evenzo

"Een vent van 1.93 met stevig postuur duw je echt niet omver hoor; zeker een kleine pup niet." Zie je nou niet, hoe onlogisch je bezig bent? Die man STRUIKELDE gewoon. Je doet net alsof iedereen die valt, per definitie is omgeduwd. Dat is natuurlijk niet zo. Grote grutten. Jij hebt het naar jezelf toeredeneren werkelijk tot kunst verheven.
groet,

Tirza G.
Even zo

Je legt geen feiten neer. Je interpreteert het gedrag van de man meerdere malen als raar en onnodig. Hij kon makkelijk dit, hij had makkelijk dat.

Tja. Jij kon ook makkelijk je hond vasthouden.

Tirza

Tirza G.
Kleine pup

58 cm is geen kleine pup. Een kleine pup is een jonge Yorkshire terrier. Een pup met een schofthoogte van 58 cm komt bij mij over m'n knie.

Tirza

even zo
Jose

Mijn hond heeft niet eens in jouw buurt wat te zoeken als jij lekker aan het joggen bent. Hou me te goede hoor. Ik heb een bloedhekel aan honden die er maar op aflopen om wat voor reden dan ook.

Ik ben de baas en ik heb die hond nu eemaal bij me te houden, punt.
En dat noem jij nog irritant?

Ik zeg alleen dat dit gewoon een bijzondere situatie was. Mijn hond liep niet doelbewust op die man af. De stommeling van een pup zag de man gewoon te laat omdat ze met haar kop ergens anders was. Les voor mij om hierop bedacht te zijn de volgende keer.

Ik beschuldig verder helemaal niemand.

even zo
Tirza

Bij jou misschien wel. Nogmaals, die man was zeker 1.93 en die pup kwam echt niet boven zij knie uit.

Hoe het ook zij. Ik vond het gewoon vreemd dat zo'n flinke vent zo over een pup kan vallen die gewoon tegen hem aan loopt (terwijl hij het beest aan ziet komen). Jullie hadden er gewoon bij moeten zijn; dan hadden jullie begrepen wat ik bedoel. Het was gewoon bizar.

M Lavell
Helpt dat?

Jose:"Ik ben niet op aarde om de honden een lesje te leren. Daar hebben ze hun eigenaar voor. "
Daar gaat het mij helemaal niet om. Het is meer dat als je je 'out of order' gedraagt, dat dat aandacht trekt. Nu klinkt dat je vast weer raar in de oren, hoezo zouden honden de orde bepalen, maar je hebt nu eenmaal te maken met dieren met een brein dat zich niet verder heeft ontwikkeld dan dat van een dreumes.
Jose:"Niettemin moet die dazer er misschien maar komen. Ben ik helemaal van het probleem verlost."
Doen die dingen echt wat dan? Dan zou ik hem zeker kopen.
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell
Een lichaam in beweging

"Ik vond het gewoon vreemd dat zo\'n flinke vent zo over een pup kan vallen die gewoon tegen hem aan loopt (terwijl hij het beest aan ziet komen)."
Reken het maar eens uit: gewicht van de hond, gewicht van de man, snelheid... Hm, dat is toch al snel alsof je een zak cement tegen je hollende benen aan gesmeten krijgt. Dat valt niet mee!
Groet,
Miriam Lavell

even zo
Miriam

Ik was misschien niet helemaal duidelijk, maar de man hield ineens in en stond praktisch stil.

Ik snap ook wel dat je een flinke smakker maakt als je aan het joggen bent en ineens komt er een hond tegen te aangelopen. Dat was hier helemaal niet het geval en dat was ook het bizarre.

M Lavell
Gezichtsbedrog

evenzo, ik weet niet of natuurkunde tot jouw sterkste punt hoorde, maar eh... er is momenteel die leuke reclame over.. ik zou niet meer weten welk product.
Zie je die bal die tegen een hele rij schijnbaar stil staande ballen botst. En poef, de laatste bal schiet weg.
Heus, die energie zat er nog in en moest ergens heen.
Kun je niet gewoon vrede hebben met de gedachte dat jouw hond iemand aan het vallen gebracht heeft? Het is hoe vervelend ook toch nog een vrij onschuldig vergrijp. Hond had ook kunnen bijten.
Groet,
Miriam Lavell

n@nny
Ja maar

Ja maar even zo, het is zo'n vreselijk ingewikkelde veronderstelling! En het draait zo van links naar rechts!! In jouw optiek zou deze jogger dus met opzet over jouw hond zijn gestruikeld. Maar WAAROM dan? Begrijp ik het goed dat jij veronderstelt dat hij en zijn vriendin/vrouw in die paar seconden vóór de val een soort van deal hebben gemaakt, zo van: als ik nou eens zogenaamd over die hond struikel, kunnen we mooi een tientje beuren voor mijn kapotte broek?
En zouden dergelijk berekenende mensen zich dan ineens bedenken vanwege jouw dikke buik (als ze je hondje zagen, waarom zien ze je buik dan trouwens over het hoofd???). Vanwege jouw oprecht geschrokken reactie? Past toch juist in je straatje als je uit bent op een schadevergoeding?
Knap trouwens dat je in korte tijd zoveel kunt analyseren. Dat je de precieze hoogte van je hond kent is nog tot daaraantoe, maar dat iemand "zeker 1.93m" lang is, vind ik een behoorlijk precieze inschatting. Ook het feit dat je nog weet hoe de wind (letterlijk) waaide op het moment van het gebeuren, vind ik echt uit de kunst. Je zou een goede getuige zijn bij moord en doodslag!
n@nny

M Lavell
Zot maar waar

Pelle, ik weet het, het is een zot advies. Ik kreeg hetzelfde advies over haaien: gewoon doorzwemmen, al moet je er dwars door heen'. Yeah, right.
Toch is het weer niet zo gek als je het vergelijkt met het verkeer, want ook daar geldt hetzlefde: je eigen lijntje en snelheid houden, alleen zo ben je voorspelbaar voor medeweggebruikers en raken ze niet van je in de war.
Als je uitwijkt of stopt in afwachting van... dan ontstaat de echte chaos. In het beestenbrein ben jij dan de onruststoker of de prooi. Automobilisten reageren ook zo. En haaien dus. Maar eh... ik ben blij dat ik geen haai tegenkwam.
Groet,
Miriam Lavell

Inge M
Ik heb geleerd dat....

je gewoon moet blijven staan of moet blijven lopen als er een hond op je af komt stormen (als die niet duidelijk in de aanval is, gewoon een hond die jouw pad kruist). Die hond ziet namelijk uitstekend waar jij bent dus zolang jij je voorspelbaar blijft gedragen, gaat er niets mis.
Tja, en toen liep ik in een Oostenrijks dorpje en er kwam een hond aanstormen in een rotvaart. Allerlei mensen renden aan de kant maar ik bleef gewoon staan waar ik stond. Veilig toch?
Alleen deze hond had iets achter zich aanhangen (daardoor was hond zo van slag). Hond rent inderdaad rakelings langs mij heen en niet tegen mij op. (de kenners hadden gelijk) maar datgene wat hij achter zich aan trok, werkte mij wel onderuit. Ik belandde met rug en hoofd tegen de grond. Niet fijn....
Jij veronderstelt dat jogger kon zien dat hond niet naar hem keek en doelbewust hond op hem af liet lopen. Ik betwijfel dat. Niemand wil een flinke hond tegen zich op hebben lopen. Ik wilde ook niet dat hond mij omver zou gooien maar ik bleef toch precies staan waar ik was.
Bij mij was het onverwachte dat er iets achter de hond aan hing. Bij jou was het een pup (van volwassen maat dus hoe moet je als jogger weten dat het een pup is). Pup keek achterom tijdens het rennen. Mij zou dat niet opvallen. Een rennende hond is een rennende hond.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.