Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

honing met raat

De hogere prijs doet vermoeden dat het iets extra's biedt, maar behalve vieze was/kaarsachtige stukjes in je mond heb ik niet kunnen ontdekken wat het zo bijzonder maakt. Wat mis ik?

mijk

mijk

20-10-2017 om 20:26

De beleving

en er zijn mensen die die was lekker vinden en overtuigd zijn van gezondheidsvoordelen Volgende keer weer een potje kopen. Raat is wel heel mooi om te zien (vind deze imker).

Mijk

Stoelgang

Op de bijenforums wordt geschreven over een goede stoelgang, aanbevolen bij obstipatie.

Dat zal wel

als je bijenwas eet...

Olijfje

Olijfje

22-10-2017 om 12:36

Een fles olijfolie heeft eenzelfde effect ;-p

Silone

Silone

22-10-2017 om 19:02 Topicstarter

't is niks en 't wordt niks

En nu? Verwarmen en door een zeef gieten? Overigens klinkt die fles olijfolie ook niet heel aanlokkelijk. Ik houd het dan liever bij een kilo pruimen (valt tenminste nog te pruimen).

Honing wordt vloeibaar

bij ca. 35°C. Bijenwas bij ca. 50 - 55°C. Dat verschil in smelttemperatuur biedt de mogelijkheid de honing te scheiden van de was.
Imkers centrifugeren de warme raten (het zgn. "slingeren") om aan de honing te komen.
Mijk kan daar ongetwijfeld veel meer over vertellen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.