Huis, Tuin en Keuken
Silone
20-10-2017 om 19:57
honing met raat
De hogere prijs doet vermoeden dat het iets extra's biedt, maar behalve vieze was/kaarsachtige stukjes in je mond heb ik niet kunnen ontdekken wat het zo bijzonder maakt. Wat mis ik?
mijk
20-10-2017 om 20:26
De beleving
en er zijn mensen die die was lekker vinden en overtuigd zijn van gezondheidsvoordelen Volgende keer weer een potje kopen. Raat is wel heel mooi om te zien (vind deze imker).
Mijk
Flanagan
21-10-2017 om 22:13
Stoelgang
Op de bijenforums wordt geschreven over een goede stoelgang, aanbevolen bij obstipatie.
Silone
22-10-2017 om 19:02
't is niks en 't wordt niks
En nu? Verwarmen en door een zeef gieten? Overigens klinkt die fles olijfolie ook niet heel aanlokkelijk. Ik houd het dan liever bij een kilo pruimen (valt tenminste nog te pruimen).
Yvan
23-10-2017 om 15:03
Honing wordt vloeibaar
bij ca. 35°C. Bijenwas bij ca. 50 - 55°C. Dat verschil in smelttemperatuur biedt de mogelijkheid de honing te scheiden van de was.
Imkers centrifugeren de warme raten (het zgn. "slingeren") om aan de honing te komen.
Mijk kan daar ongetwijfeld veel meer over vertellen.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.