Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Houten luxaflex?

Al een hele tijd wil ik heel graag van die houten luxaflex voor mijn voorraam. Helaas gaan de standaard maten tot, ik dacht 140 cm. Mijn voorraam is een stuk groter, namelijk iets van 340cm breed. Inmiddels heb ik zo`n beetje overal wel gekeken, maar bij elke winkel is het hetzelfde. Nu ben ik onlangs bij een zaak geweest en heb ik laten uitrekenen wat het zou gaan kosten (maatwerk), ik ben zo van de prijs geschrokken (1000 euro).

Op dit moment hangen er vitrage`s en gordijnen voor, dus er hangt wel iets. Maar ja, die houten luxaflex krijg ik maar niet uit mijn hoofd. Ik heb naar heel veel andere dingen gekeken, die veel goedkoper zijn, maar dat is niet wat ik wil. Ik ben ook zo bang dat ik spijt zal krijgen als ik toch besluit iets anders te kopen, dan die houten luxaflex.

Die vitrage`s en gordijnen die er nu hangen, komen nog uit mijn vorige woning en zijn helaas iets te kort, vandaar dat ik dus iets anders moet.

Heeft iemand hier nog een ander idee, waar ik niet aan heb gedacht? En wat vinden jullie, toch maar van die houten luxaflex afstappen en iets anders aanschaffen? Of sparen zodat ik ze tzt wel kan kopen?

Bedankt alvast.

Olijvje

Vic

Vic

13-09-2010 om 10:33

Sparen dus

Ik heb regelmatig van die dilemma's. Volgens mij kun je beter even wachten tot je iets kunt kopen wat je echt mooi vindt, dan nu (veel) geld uitgeven aan een acceptabel alternatief. Er hangt nu iets voor de ramen en daar zou ik het gewoon mee doen tot je genoeg gespaard hebt voor de luxaflex.
Misschien kun je ook nog elders kijken voor luxaflex, of het goedkoper kan. Bij Praxis verkopen ze ook horizontale lamellen in allerlei soorten, die op maat gemaakt kunnen worden. De prijzen vond ik meevallen.

Niet doen (imho)

Ik had in mijn vorige huis houten luxaflex en vond het een miskoop. Ten eerste waren ze te zwaar voor het bevestigingsmateriaal dus daar kwamen problemen van. Maar ze kwamen van IKEA dus als je ze van een betere leverancier komt krijg je dat probleem hopelijk niet.

Maarrr: die lamellen zijn dik. En als je dan de boel optrekt hangt er zo'n dik pak hout bovenin je raam, wat lelijk staat en licht wegneemt.

Ben je van plan ze altijd omlaag te laten hangen, en neem je een degelijk merk, dan is het waarschijnlijk wel mooi. Je krijgt de boel er overigens niet lichtdicht mee, maar het is geen slaapkamerraam begrijp ik (dat was het bij mij wel. nadeel 3). Ik vond de lamellen slechter op elkaar aansluiten dan bij gewone luxaflex.

Groeten,

Temet

Maxime.M

Maxime.M

13-09-2010 om 21:20

Raamverdeling

Hoi,

Een vriendin van mij wilde ook voor haar raam voor houten luxaflex. De breedte die ze nodig had, hadden ze toen niet goedkoop (was nog toen ze net verhuisd was, en bijna geen geld had) maar ze kon wel twee kleinere maten kopen, en toen heeft ze een verticale lat in het raam geplaatst om het raam in 2 delen te verdelen (paste ook precies bij de bovenraampjes en de luxaflex paste toen ook in die twee delen. Stond heel leuk en natuurlijk, of het altijd zo geweest was, dat dubbele raam (wat dus eigenlijk een raam was) Misschien kan zoiets ook bij jullie?

Maxime

Vic

Vic

13-09-2010 om 21:38

Dat is wel zo

Volgens mij zijn houten luxaflex best zwaar dus als je er dan een van 3,40 m breed hebt, heb je enorme schroeven nodig om die stevig te bevestigen. Gaan luxaflex überhaupt zo breed?

Olijvje

Olijvje

14-09-2010 om 10:41

Reactie

Bedankt voor jullie inbreng. Het lijkt mij zo mooi en sfeervol (schrijf je dat zo?), dat ik het gewoon niet uit mijn hoofd kan krijgen. Wij hebben ook een mooie houten vloer en veel houten meubels etc, en omdat het een heel licht huis is, denk ik dat het prima kan. Ik ben gek op hout en natuurlijke materialen.

Het zou sowieso niet uit een geheel komen hoor, die luxaflex, dat kan de constructie idd niet aan. Het worden dan twee stukken, die hopelijk mooi opelkaar aansluiten. Er zit ook in het kozijn een verticale balk, iets over het midden van het raam. Maar dan nog haal ik de standaardmaten niet, die gaan dus maar tot 140cm. Het moet hoe dan ook maatwerk worden en dan kom ik dus op die 1000 euro. De prijs van de standaarmaten valt best mee, dus als ik het met twee van 140cm zou redden, dan had ik ze allang in huis. En om nou drie van die dingen naast elkaar te hangen, is denk ik geen gezicht. Nou ja, dat maatwerk is waarschijnlijk gewoon kostbaar.

Ik denk toch dat ik ervoor ga sparen, want ik ben bang dat ik spijt krijg als ik iets anders aan ga schaffen. Juist die houtsfeer staat mij zo aan. Waar ik me ook nog meer over wil laten informeren, is hoe het zit met verkleuring door de zon. Daar heb ik volgens mij ooit iets over gehoord, dus ben benieuwd hoe dat zit. Weet jij misschien hoe dat zit,Temet?

Overigens Temet, was ik niet van plan om die dingen omhoog te hijsen;-) Het leek me juist zo handig dat je die dingen alleen maar open of dicht hoeft te draaien. Wel zou ik dus nog even goed opletten of ze wel goed sluiten, anders heb je er nog niet veel aan.

Ik had misschien wel stiekem gehoopt dat iemand hier nog een heel goedkoop adresje had, waar ik nog niet van wist;-)

Bedankt allemaal.

Olijvje

Maxime.M

Maxime.M

14-09-2010 om 23:13

Mooi

Ik vind het wel mooi hoor, maar inderdaad let op, op donker hout zie je stof heel goed. Maar je kan het prima afstoffen natuurlijk.
Ik heb ooit houten luxaflex gehad, was een midden kleur hout. Ik vond het heel mooi staan. Nu heb ik ook houten luxaflex, alleen de kleur is nu wit (had liever shutters gehad maar die vind ik te duur ;-), zeker voor mijn wispelturige inslag)

maxime

Olijvje

als je echt die luaflex wil,als ze al zo lang in je hoofd zitten,en als je geen enkel alternatief mooi genoeg vindt,dan zou ik er zeker voor gaan sparen.

Olijvje

Aan verschieten door de zon had ik ook gedacht. Zelf heb ik dat niet zo gezien, maar a) wij hadden blank hout en b) er lag toch altijd stof op. En op een gegeven moment was dat stangetje kapot en konden we ze eigenlijk niet meer goed open en dicht draaien. Twee van de drie luxaflex (nogmaals, Ikea...) waren toen permanent dicht. Maar omdat er erg veel licht door de kieren kwam konden we toch nog zien wat we deden.

Ik zou echt goed bekijken hoe goed die dingen sluiten. Die van ons sloten slecht. Als je er ook nog twee naast elkaar moet hangen is dat nog een extra kier. Liefde maakt blind, dat weet ik, maar toch...

Groeten,

Temet

Olijvje

Olijvje

16-09-2010 om 12:56 Topicstarter

Liefde maakt blind;-)

Allemaal bedankt voor jullie inbreng. Ik heb besloten om sowieso eerst maar eens te beginnen met sparen voor de ramen;-) En wat ik daar dan uiteindelijk voor zal gaan kopen, laat ik voor nu nog even open. Eerst maar eens zien dat er straks een bedrag is waar ik verder mee kan. Maar veel verder dan: Gordijnen, luxaflex of rolgordijen kom ik niet, is er nog meer? Rolgordijnen vallen bij mij af, heb er niks mee. Gordijnen heb ik altijd gehad, en daar ben ik op uitgekeken.

De nadelen zoals stof etc die zie ik ook, maar ja, als je ziet hoe die vitrage van mij eruit zien, woehaha. Eens in de zoveel tijd gooi ik die dingen in de was en hang ik ze nat op. Maar al gauw zijn ze toch weer vies van kinderhandjes en weet ik wat allemaal. Nu is iets in de was gooien natuurlijk aanzienlijk makkelijker dan al die latjes een voor een afnemen;-) Maar wie weet, ga ik daar wel heel goed in worden en heb ik er ook nog lol in, kan het me nu nog niet voorstellen. Hoe doen al die andere mensen dat dan met luxaflex?
Zit me nu ineens te bedenken dat onze oudste nogal een geldwolfje is, mooi klusje voor hem misschien;-)

Wat betreft het licht, zoals ik al zei, we hebben een ontzettend licht huis. Met heel veel ramen door de hele kamer, achter is overdag alles open. En alle muren etc zijn licht van kleur. Maar alleen dat voorraam, daar zou ik dus die luxaflex willen. Ik denk/hoop dat er dan nog genoeg licht overblijft.

Hoe dan ook, eerst sparen en toch nog meer oriënteren, maar die houten luxaflex staan tot nu toe nog steeds op nummer 1 bij mij;-)

O ja, iemand had het nog over de Shutters, heel mooi, ik heb ze bekeken. Maaaaar nog veel duurder dan die houten luxaflex.

Al met al, ben ik best geschrokken van die 1000 euro en iets in mij zegt, doe niet zo mal, je gaat toch geen 1000 euro uitgeven aan iets dat voor je raam komt te hangen.

Nogmaals dank voor jullie inbreng!

Olijvje

Mogelijkheden

Als je wilt weten wat er nog meer te koop is moet je gewoon eens naar een gespecialiseerde gordijnen- en luxaflexwinkel om je te laten voorlichten. Helemaal geen gek idee, want er is een hoop meer te koop dan je zou denken. Kan je alle voors en tegens op een rijtje zetten.

Ivm verhuizing ruim een jaar geleden heb ik me destijds ook in de materie verdiept, en er bleek een hoop te koop waar ik nog nooit van had gehoord.

Groeten,

Temet

amk

amk

16-09-2010 om 13:48

Luxaflex

die mik ik gewoon af en toe onder de douche. (bij gebrek aan een bad)

Olijvje

Olijvje

17-09-2010 om 16:39 Topicstarter

Koude of warme douche;-)

Dan heb je vast geen houten luxaflex amk? Maar met metalen luxaflex zal dat vast een goede oplossing zijn, ik heb die dingen ook wel eens buiten aan een muur zien hangen, toen werden ze dus ook gewassen.

Nou ja, ik zal me er idd maar eens wat meer in gaan verdiepen.

Groet,

Olijvje

Elx

Elx

21-09-2010 om 13:27

Laminaat luxaflex

Wij hebben hier soort witte laminaat luxaflex. Dikte van de shutters, maar wel luxaflex. Ik woon in australië en daar zijn er veel bedrijven die je ramen opmeten en dan offerte doen. Sommige bedrijven gebruiken alleen standaard maten en haken er evt een stukje af. Andere doen "made to measure". Op maat gemaakt is een stuk mooier. Met laminaat luxaflex kan je ze dus wel nat maken. Hout zelf kan mogelijk iets verkleuren en ook kromtrekken door de hitte. Misschien hier iets meer aan de orde dan in NL.

Wij hebben ze door t hele huis en bevalt goed. Vind t fijn dat je lichtinval kan regelen en hoeveel inkijk er is.

Helemaal als je al tijden dit mooi vind, zou ik wat meer "research" doen, sparen en dan gewoon doen.

Elx

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Olijvje

Olijvje

24-09-2010 om 16:11 Topicstarter

Elx

Ik zie nu pas je berichtje, sorry hoor. Bedankt voor de informatie, ik zal het meenemen in mijn ``research``!

Want de liefde voor deze dingen is nog steeds niet over, ik heb al een klein beginnetje gemaakt met sparen;-)

Groet,
Olijvje

Olijvje

Olijvje

02-10-2010 om 08:47

Elizaa

Bedankt voor de adres tip, deze kende ik nog niet dus zal het even opslaan hier.

Groetjes,
Olijvje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.