Home » Forum » Huis tuin en keuken » Huis kopen waar iemand in vermoord is

Huis kopen waar iemand in vermoord is?

39 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tina T.
Huis kopen waar iemand in vermoord is?

We staan op het punt een huis te kopen wat helemaal aan onze wensen voldoet. Nu hoorde ik vanmorgen van een buurman dat er afgelopen zomer iemand is vermoord. De makelaar heeft dit nooit aan ons verteld. We wisten wel dat het huis al een tijdje leeg stond maar hebben daar niks achter gezocht.Ik schrok me echt wezenloos van het nieuws en heb nu opeens helemaal geen trek meer in dit huis. Mijn partner vindt dit onzin en vindt dat ik me niet moet aanstellen maar ik vraag me af of ik me nog ooit op mijn gemak ga voelen in een huis waar iemand is vermoord. Wat te doen nu?

Sally MacLennane
waar ben je precies bang voor?

Dat de moordenaars terug zullen kopen? Dat de vermoorde komt spoken? Iets anders?

Bo
dubbel

Ik snap het dubbele gevoel dat je hierbij hebt. Ik zou er misschien ook geen zin meer in hebben. Aan de andere kant bied het jullie juist nu kansen (een betere prijs)? Kan je achterhalen wat er precies is gebeurd? Misschien helpt dat je gevoel je veranderen?

skik
Ach

In het huis waar ik nu woon is de vorige eigenaar weggeteerd aan AIDS. Ik geniet er geen spatje minder door van mijn heerlijke huis.

skik

Ginny Twijfelvuur
Ach 2

In het huis van de buren van de buren heeft de vorige bewoner zich verhangen.

De nieuwe bewoners wonen alweer 25 jaar in peace en harmony in dit huis. Wel onwetend, dus wellicht dat nog wel iets scheelt.
Ik snap je gevoel overigens wel en ik weet ook niet of ik nog gecharmeerd zou zijn van het huis, je blijft er toch nog wel even aan denken voorlopig schat ik zo in. Maar had je het niet geweten dan was er denk ik weinig aan de hand geweest.

Ik zou het even terugleggen bij de makelaar. Op z'n best kan hij de huidige eigenaren even informeren.

Li
oud

Als een huis oud genoeg is, zal er altijd wel iemand in vermoord zijn, of anderszins op een nare manier aan zijn eindje gekomen. Of weggevoerd in de oorlog, ook leuk.

Ginny Twijfelvuur
Ja

Ik bedacht me net: wat zou er eigenlijk allemaal gebeurd zijn in de huizen waar ik tot nu toe gewoond heb?

Sally MacLennane
geschiedenis van een huis

Ik begrijp dat je er even van schrikt, maar naarmate een huis ouder is, zal er ook meer geschiedenis aan vastzitten. Mijn huis kent ook een overledene, een wietplantage, een crimineel en een zeer ernstig psychisch gestoord iemand in de geschiedenis.

Ik ben er zelf tamelijk nuchter onder, maar respecteer het wel als iemand zich niet fijn voelt bij het idee. Een tip uit het alternatieve circuit is, dat je het huis als het ware kunt reinigen door gedroogde witte salie te branden, dat is vast wel te koop in new age winkeltjes.

Het zou zonde zijn als je een verder prima huis afwijst vanwege iets uit het verleden.

Tina T.
Wat niet weet

Ik weet het niet zo goed, maar het voelt gewoon niet zo lekker, mijn fantasie slaat op hol. Overigens schijnt het een afrekening in het criminele circuit te zijn. Inderdaad zullen in oude huizen ook nare dingen gebeurd kunnen zijn maar wat niet wat wat niet deert. Ben ook boos op de makelaar, die had dit moeten melden vind ik. Dan hadden wij zelf kunnen beslissen of dit voor ons een probleem zou zijn.

Pirata
Ritueel

Ik, totaal niet bijgelovig, zou in zo'n huis dan een soort ritueel (laten) uitvoeren. Voor je eigen gemoedsrust. Je sluit dan daarmee eigenlijk het nare van het huis af en kunt weer opnieuw beginnen.

tante Sidonia
tja

je weet niet wat er in huizen allemaal aan ellende gebeurt. Ik denk dat het misschien nu even een rotgevoel is, maar het slijt wel. Ik zou proberen eroverheen te stappen.

Fenix78
In ons huis

is ook een van de vorige bewoners overleden.
Vond het, toen ik het net wist, niet zo'n fijn idee, maar inmiddels doet het me niets meer.

Triva
Tja

Ik zou er nog wat van de prijs afpraten omdat ze het vooraf niet gezegd hebben.

ijsvogeltje
boos?

"Ben ook boos op de makelaar, die had dit moeten melden vind ik."

Boos? Waarom? Moet de makelaar het dan ook vertellen als er wel eens is ingebroken is in het huis, een overval is gepleegd, ooit iemand is mishandeld, een rechts radicale politicus, verkrachter of NSB'er heeft gewoond, een wietplantage is geweest, iemand zichzelf of zijn huisdieren ernstig heeft verwaarloosd, er kakkerlakken hebben gelopen of na zijn dood een week in huis heeft gelegen?

Een makelaar moet jou wijzen op eventuele verborgen verbreken. Hij of zij hoeft jou niet te vertellen wat er allemaal is gebeurd in dat huis. Dus ga nou niet boos lopen doen over die makelaar, dat is echt je boosheid aan de verkeerde adresseren.

Boks
Hmm

Begrijp het probleem niet zo goed, overal worden mensen vermoord of gaan ze op andere manieren dood.
Als het geen achterbuurt is zou ik je niet druk maken.
Als ik een huis huur of koop gaan tot nu toe binnen 3-5 jaar de vorige eigenaren dood...ook wel een dingetje, voorlopig blijf ik maar zitten.

Kaaskopje
Wat akelig

dat de verkoper een lagere prijs zou moeten accepteren vanwege dit "smetje". Als de nieuwe eigenaar bang is voor dolende geesten, trekken die zich echt niets aan van een lagere prijs.

In het huis naast ons, is een bewoner dood aangetroffen door zijn vriendin en mij, hartaanval. Daarna is het huis twee keer opnieuw verhuurd en de bewoners waren en zijn er gelukkig. Geen idee of de huidige bewoners het weten.

wil40
Moord.

Een moord voelt wel wat meer luguber aan dan overlijden door een natuurlijke oorzaak. Het is aan jou of je het toch naast je neer kunt leggen.
Dat de makelaar het had moeten zeggen vind ik onzin.

Anke
Wat was het ook al weer?

Een paar blaadjes salie en wat zout in alle uiterste hoeken van het huis leggen, dat zuivert de energie. De volgende dag gewoon opzuigen, klaar. Ik heb het niet zelf verzonnen, dit deed een collega van mij. Het hielp haar, wie weet jou ook. Ik zou zeggen: flink luchten, je eigen luchtverfrisser (als je die gebruikt) en je eigen meubels erin, dan helpt pas echt.

Ad Hombre
Anke

"dat zuivert de energie."

Het aantal alterneuten begint hier wel schrikwekkende vormen aan te nemen.

Kaaskopje
Ad Hombre

Baat het niet, dan schaadt het ook niet. Zo lees ik het advies van Anke.

Ad Hombre
Kaaskopje

"Baat het niet, dan schaadt het ook niet."

Het is goed dat je tot het selecte groepje van mensen behoort die die uitdrukking nog correct kunnen spellen, maar inhoudelijk is het natuurlijk onzin.

Als je je leven laat leiden door bijgeloof gaat dat je op den duur wel degelijk schaden.

Anke
Ad

Mij doet dat zout en salie echt niks (behalve in de soep). Maar als mensen zich daar beter bij voelen, be my guest.

Mijntje
lastig

Lastig, ik zou denk ik toch ook liever niet in een huis willen wonen waar een heel gezin in is vermoord. Toch ben ik niet bijgelovig :-)
Maar 1 persoon, in het criminele circuit ook nog, dat zou ik denk ik nog wel kunnen handelen.
Het is maar gelukkig dat je lang niet alles weet van het huis waarin je woont. Het kan vast nog veel erger :-)

mijk
Dat huis heeft

heel dringend een gezellig gezin nodig dat er goed voor zorgt. Mijn eerste koophuis waar we bijna 16 jaar geleden weggegaan zijn heeft nu ook een naam door invallen politie. Vind ik echt naar.. Het was een heel lief huis waar wij en de mensen voor ons heel gelukkig zijn geweest. Ik gun ons huis zo een fijn gezin en jouw nieuwe huis ook!

Verder ben ik heel nuchter hoor ;)

Mijk

Triva
Ad

De uitdrukking werd dan wel via de goede spelling geschreven maar is alsnog fout: https://onzetaal.nl/taaladvies/baat-baad-baadt-het-niet-dan-schaad-schaa...

Emmawee
Trivia (o.t.)

Heerlijk. Dank je.

Wilgenkatje
verhalen

...ik denk dat een makelaar zulke verhalen meestal niet vertelt. Ze zeggen immers niets over de staat waarin het huis verkeert. En ze stralen niet de opgewektheid uit die een makelaar graag meegeeft.

In ons huis woonden ooit mensen die allebei in hun vakantie zijn omgekomen tijdens een watersportongeluk. Dat hoorde ik toen we er al een tijdje woonden van straatgenoten. Is wel wat anders dan vermoord, maar wel treurig.

Kaaskopje
Triva

Ik lees er vast overheen, maar ik zie niet dat het fout is. Is mijn 'ook' te veel van het goede?

Triva
kaaskopje

Dan.

Het is gewoon niet zo dat als iets niet helpt het dus ook niet slechter is. Als je huis in de fik vliegt door rituele wierrookstokerijen dan schaadt het wel degelijk.

Ginny Twijfelvuur
Nou

Soms is dat wel,zo.

En in die gevallen klopt de uitdrukking dus wel.

Wilgenkatje
'dat zuivert de energie'

jaja, die energie kun je op allerlei manieren oppakken :) Ik voel wel voor de insteek van Mijk, het gezellige gezin dat goed voor het arme geteisterde huis zorgt.
Goed voor iets/iemand zorgen ziet er sowieso fijn uit.

Symbolische handelingen hebben vast effect op degene die ze uitvoert. Dat kan ook met een fleurige verfkwast zijn. Of juist sereen wit. Aan jou de keus.

Pagina's