

Huis, Tuin en Keuken

Simone G
07-03-2011 om 22:41
Kaasfondue
Mijn dochter droomt al maanden over een kaasfondue.. Nu vroeg ik mij af of dat alleen maar kan op een speciaal fonduestelletje, of kan het ook met een pannetje en dan op een warmhoudplaatje?? Ze is de enige kaaseter in ons gezin en vind het jammer om een speciaal ding aan te schaffen ( misschien vind ze het niks)

Anonix
07-03-2011 om 23:18
Ja hoor...
Hier gaat gewoon de steelpan op tafel (maar die is leeg voor hij koud is). Een simpel warmhouddingetje met zo'n theelichtje eronder werkt ook prima. Fonduevorkjes zijn wel handig, maar kunnen niks wat een gewone vork niet kan.
Hier zijn er 3 kaasfondueëters, en eentje die dan stokbroodjes met chocopasta eet En we nemen ook nog eens -heel culinair- gewoon zo'n kant-en-klare versie uit de supermarkt

rosa
08-03-2011 om 08:51
Magnetron
Zal wel heel fout zijn, maar wij maken 'm in een glazen ovenschaal (ook kant en klaar pakket) en als het teveel afkoelt en dik wordt gaat-ie even in de magnetron..
Lekker!

Puck
08-03-2011 om 08:56
Alternatief
Kan zoals Anonix en Rosa al zeggen prima met normaal kookgerei. Wat je ook zou kunnen doen is voor een euro of 5 bij de Xenos een chocoladefonduesetje kopen. Kan je ook prima in kaasfonduen en is dan een mooi kleine hoeeelheid voor 1 persoon. En af en toe (een bescheiden) chocoladefondue als toetje is natuurlijk ook heel lekker.

Guinevere
08-03-2011 om 09:19
Ovenschaal
Wij hebben ook geen fonduepan. Dus de k&k fondue gaat hier in de hoogste ovenschaal (model pan). En dan op het theelichtje. No problemo.

Coco
08-03-2011 om 13:58
Kan best
Zo'n speciaal fonduestel is trouwens niet eens voor kaasfondue bedoeld, maar voor vleesfondue. Die vorkjes zijn juist helemaal niet handig als je er brood aan wilt prikken. Een theelichtje is meer dan voldoende om de boel warm te houden. Als het te heet wordt brandt het verschrikkelijk aan.
Zo'n echte aardewerken kaasfonduepan is trouwens wel handig (vanwege de dikke boden) en niet duur. Het zijn wel ondingen om op te bergen als je niet veel bergruimte hebt, want er zit zo'n steel aan en je kunt ze niet stapelen.

sus-anne
08-03-2011 om 21:10
Vraag
ik heb nog nooit van mijn leven kaasfondue gegeten,maar ben wel een kaasliefhebber.
je maakt dus een soort saus van verschillende kazen,en daar doop je stokbrood in ,en dat is het?
is dat niet vreselijk machtig? en is het gewoon een maaltijd of een tussendoortje?

Vic
08-03-2011 om 22:53
Restaurant
Als je het een keer wilt proberen, zou ik naar een restaurant gaan waar ze ook kaasfondue serveren. Dan kan je dochter kaasfondue eten en de rest van het gezin iets anders. Ik heb twee keer gekaasfondued en het is niet echt aan mij besteed. Het is wel gezellig, samen dippen in een pannetje, maar zoals Sus-anne zegt: 'een soort saus van verschillende kazen,en daar doop je stokbrood in ,en dat is het'.

Puck
09-03-2011 om 09:49
Sus-anne
Dat vind ik ook wel kloppen, vooral stokbrood. Maar je kunt het uitbreiden met bijv. stukje bleekselderij, komkommer, etc. Maar in vergelijking met gewoon fonduen kun je kaasfondue saai noemen.

sus-anne
09-03-2011 om 13:33
Klinkt als
klinkt inderdaad erg saai,ik maak gewoon een tosti,ipv kaasfondue,minder werke en ook lekker

Roosje Katoen
09-03-2011 om 14:02
Ja maar
je moet er ook een lekkere salade bij maken en er witte wijn bij drinken! En behalve brood kan je er ook rauwe en gekookte groenten in dippen, wortels, broccoli, champignons, witlof, ananas, dat soort werk. De kantenklare kaasfondue bij AH is trouwens prima!

sus-anne
09-03-2011 om 16:58
Roosje
Zoals jij het voorstelt klinkt het al iets aantrekkelijker.
misschien moet ik toch maar eens aan de kaasfondue.
je moet alles tenslotte 1x in je leven uitproberen

jolanda
09-03-2011 om 22:15
Lekker
wij doen er van alles bij
thee iig
en gebakken kipjes
cherry tomaatjes
olijfjes
ananas
brood wit en bruin
soepstengels
crackers of toastjes
komkommer
kleine broccoliroosjes
even door de kaas halen, heeeeeeeeeeeeerlijk
daarnaast zetten we voor de afwisseling vaak ookverse eiersalade en en bakje kruidenboter neer.
eet ze
jolanda

Roosje Katoen
10-03-2011 om 12:12
Sus-anne
Gewoon doen joh Gekookte krieltjes is trouwens ook lekker erbij. En in de salade wat zurige dingen zoals augurkjes of kappertjes. Ik ga het binnenkort ook weer eens eten, te lang niet gedaan!