Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kan iemand mij de prijs van pampers geven ? luierservice vgz

ik zie net dat mijn zorgverzekeraar VGZ zoiets als een luierservice heeft.

Je krijgt dan A merk (geen idee welk merk) luiers thuis gestuurd. Bijvoorbeeld: maat mini 100 stuks € 15,37 dus € 0.15 per luier. Maat midi 100 stuks € 18.11

Is dat nou goedkoper dan pampers of kruitvatluiers ?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Manda Rijn

Manda Rijn

13-11-2008 om 19:19 Topicstarter

En iemand ervaring hier mee?

en beviel het ?

(ik loop wat op de zaken vooruit maar dat kan je mijn nieuwe hobby noemen

Manda Rijn

Manda Rijn

13-11-2008 om 19:26 Topicstarter

Producent is ontex

"Ontex Leverancier van private label luiers. o.a. Moltex, Helen Harper, Baby soft"

Guinevere

Guinevere

13-11-2008 om 20:50

Kweenie

Jee, ik let eigenlijk niet erg op de luierkoersen vrees ik. Mijn gevoel zegt dat het misschien 1-2 cent goedkoper is.
Kunnen ze geen proefpakket sturen tegen de tijd dat het zover is? Dan kun je kijken of het goede kwaliteit is.
Zelf (nouja, Pipootje eigenlijk) zweer ik bij Kruidvatluiers, en dat komt niet door de prijs. Momenteel zijn ze echt beter dan Pampers, die voelen aan alsof je ze "uit kunt knijpen". Wat ze daar toch voor een gekke vulling indoen, ik weet het niet hoor...

Yvon Meijer

Yvon Meijer

13-11-2008 om 21:03

Ook kruitvat

Net als Guinevere; geweldig fijne luiers van het kruitvat, en nu aan de luierbroekjes, echt de beste vind ik. Hier nooit geen pampers meer. Als ik jou was zou ik kiezen voor welke luier je het fijnst vindt. Ik heb wel eens een paar pakken luiers weggegooid omdat het rotdingen waren. Verder lijkt mij een bestelling van 100 luiers per keer wat veel.. stel dat je net je pakket 100 luiers binnen hebt en je babie is sneller gegroeid dan je dacht? Dan zit je met veel over. Trouwens gefeliciteerd en heel erg veel succes met je zwangerschap! Groeten, Yvon.

Yvon Meijer

Yvon Meijer

13-11-2008 om 21:04

Oja

Ik weet dus ook niet wat ze kosten..

Manda Rijn

Manda Rijn

13-11-2008 om 21:13 Topicstarter

Hmm

Dank voor jullie reactie, ik heb net even zitten zoeken en inderdaad maakt het nauwelijks een drol uit qua kosten.

Nou dan heeft het weinig zin en gaan we bij de aanstaande 2e ook kruidvat gebruiken. Het leek mij wel handig als ze thuis geleverd werden in een flinke hoeveelheid. Ik vond het gesleep met die pakken altijd zo'n gedoe (ik deed toen dit soort dingen lopend of op de fiets) en als het geld scheelt...

maar nee, ik laat het lekker gaan.

Let op de reclames

Nouja, je hebt nog even de tijd, dus houd de komende tijd eens de reclamefolders in de gaten, dan kun je goed vergelijken. Ik heb meestal Huggies van de Etos en soms de AH. Die hebben regelmatig gunstige aanbiedingen. Voor de kleine maatjes kom je dan op iets van 12 cent per luier uit.
Overigens heb ik het al een tijd niet meer echt uitgerekend en alles vergeleken, maar vertrouw ik er nu maar op dat die aanbiedingen goedkoop zijn.
En google anders eens op goedkope luiers, er zijn een paar vergelijkingsites (niet allemaal even up to date)

Net pampers gekocht

Ik kocht net vanmiddag pampers bij de ah (was aanbieding). Twee 'jumbopakken' voor 32,50 euro.

Bij maat 3 is dat 208 stuks, dus 16 cent per stuk.
Maat 4: 176 stuks, dus 18 cent per stuk.
Maat 4+: 160 stuks, dus 20 cent per stuk.
Maat 5: 148 stuks, dus 22 per stuk.

Hmm, normaal let ik helemaal niet zo op de prijs. Alleen bij aanbiedingen sla ik gelijk een voorraad in. Als ik zo de prijs per luier bereken schrik ik toch wel even! Jongste is 20 mnd, toch maar alvast met zindelijkheidstraining beginnen...?

Miss M®

Miss M®

13-11-2008 om 22:19

Ik zweer...

... bij C1000 eigen merk-luiers! Goedkoop, prima kwaliteit, en ze lekken nóóóít door. Volgens mij goedkoper dan die van het Kruidvat eigen merk.
Ze lijken qua kwaliteit op Pampers, met elastieken plakkers enzo.
Succes ermee!
Miss M.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-11-2008 om 08:55 Topicstarter

Dank

ik krijg geen reclamefolders thuis vandaar. Misschien kan ik ook wel een keer gebruik maken van mijn makropas (die kan ik aanvragen) dan kan ik met de auto een hele boel in 1 keer kopen, misschien is dat ook nog wel iets.

Ik ben nu wat in onze financien aan het snuffelen, kinderopvang, luiers. Aan het uitrekenen dus wat het maandbedrag ongeveer gaat worden en hoeveel en waar we dan op moeten bezuinigen. Ik vond die luiers bij dochter best duur vandaar.

Vgz luiers

Ik heb bij mijn oudste (denk ik, kan ook de middelste geweest zijn) wel de luierservice gebruikt en ik was er tevreden over hoor. Is al weer een jaar of 4 a 6 geleden maar het waren fijne luiers. Heb het overigens niet voor de prijs gedaan maar voor het gemak. Als je te kleine luiers overhad kon je die toendertijd weer mee laten nemen en eerder overstappen op grotere.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-11-2008 om 09:38 Topicstarter

Andere kosten?

uit juli 2007 toen vroeg ik naar de extra kosten van een 2e en kinderopvang uitgerekend. De hoeveelheid poedermelk is mij even onduidelijk, is dat een blik van 900 gram nutrilon/similac per week als je geen bv geeft ?

'opstart' kosten:
- geboortekaartjes
- wiegmatrasje
- voeding + flessenspul
- kinderwagen, maxicosi, wipstoeltje (2e hands)

* kinderopvang 1 dag per week circa € 87 per maand met de toeslag er al af.
* luiers circa € 30 per maand
* poedermelk € 40 per maand (1 blik per maand)
* kleding en schoenen € 50 per maand (elke 3 a 5 maanden nieuwe maat schoenen weet ik nog)

Zit ik op ongeveer op € 210 per maand wat de 2e gaat kosten het 1e jaar.

Kinderbijslag € 193 per kwartaal per kind, € 129 per maand voor 2 kinderen.

Vergeet ik iets ? Zo niet dan moeten we voor E 130 per maand zuiniger gaan leven.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-11-2008 om 09:43 Topicstarter

Correctie

E 145 per maand zuiniger leven.

De hypotheek is nu net ook weer verhoogd voor de complete verbouwing van de zolder (kinderkamers bouwen) en vervangen van 3 kozijnen. Verder betaal ik mijn studieschuld versneld af dat is nu ook zo'n E 100 per maand extra.

Nou, dan moeten we echt gaan opletten op onze uitgaven vanaf volgend jaar aangezien ik niet kan werken (zelfstandig) en dus dan ook geen inkomen heb. We gaan niet op zomervakantie in 2009, dat scheelt dan weer.

Guinevere

Guinevere

14-11-2008 om 09:58

1e jaar

Manda, het eerste jaar kun je bezuinigen op schoenen, sokken of slofjes zijn dan meer dan genoeg! Dus dat scheelt weer wat euri.
Hoeveelheid poedermelk ligt natuurlijk per kind verschillend.
Een donkerrode kinder/wandelwagen heb ik eventueel nog voor je staan. Ik krijg 'm niet verkocht op MP, is een model van een paar jaar geleden dus kennelijk niet hip genoeg. Wel een éénpersoonswagen natuurlijk!

liora

liora

14-11-2008 om 09:58

Loonsverhoging

Hoi Manda,

Je krijgt neem ik aan ook wel jaarlijks een loonsverhoging, of je vriend in ieder geval, dus dat kan je er weer vanaf trekken.
Ik denk dat je met luiers aan de lage kant zit, want ik reken ook 30 euro per maand, maar met 4 dagen creche, en dat scheelt een hoop luiers. En poedermelk: bedoel je denk ik 1 blik per week? Je kunt ook Kruidvat poedermelk kopen, die is veel goedkoper.

Schoenen voor een baby hoeft niet, en kleertjes zijn nog ontzettend goedkoop, bovendien hebben zoveel mensen nog leuke kleertjes liggen die ze graag geven, dat je daar het eerste jaar wel wat minder voor kunt rekenen.

Verder kan ik me voorstellen dat energie- en waterkosten iets omhoog gaan. En als je je baby potjes geeft, kost dat ook nog wel wat.
Maar ik denk dat je in de praktijk bijna zonder het te merken zult besparen op dingen die je nu makkelijk doet, zoals even met je dochter gaan lunchen en zo. Je zult veel meer thuis zijn, en korte tripjes naar speeltuinen etc. maken. En dat is gratis.

Liora

Manda: zez-uitkering

Manda, er is weer een uitkering voor zwangere zelfstandigen, de ZEZ-uitkering. Zie de site van UWV.

Weliswaar op minimumniveau, maar iets is beter dan niets. Zeker als je voor je bedrijf weinig kosten maakt is het natuurlijk wel degelijk de moeite (ik heb maandelijks hoge kosten dus zou het daar absoluut niet mee redden, maar ik ben gelukkig ook nog verzekerd)

Groeten,

Temet

Manda Rijn

Manda Rijn

14-11-2008 om 10:34 Topicstarter

Hmm

oh ja, eerste schoenen pas rond 1 jaar. Daarvoor droeg mijn dochter van die zootjes. Maar nadat dochter ging lopen heeft ze vrijwel elke 3 a 5 maanden nieuwe dure schoenen gekregen, vandaar die E 50 per maand en ik kan het tzt toch niet laten nieuwe kleertjes te kopen dus ik vind die E 50 niet gek.

Ik zat op 6 luiers per dag a E 0.17 per stuk is E 30 per maand, 2 pakken doekjes per maand is € 4,- was ik vergeten, creme komt er ook nog bij. Zeg E 40 per maand totaal.

Vriend krijgt pas eind volgend jaar weer loonsverhoging en niet zo veel. En ik heb het donkerbruine vermoeden dat ik volgend jaar heel erg weinig ga verdienen aangezien nu net 2 klanten zijn afgehaakt vanwege die financiele crisis. Ik ben net een paar duizend euro misgelopen die ik in de baby had willen investeren ;-(

Maar ach, we komen er wel.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-11-2008 om 10:35 Topicstarter

Temet

aha ! Ik ga eens kijken, dat is dan inderdaad weer iets om die maanden mee door te komen als er 0.0 binnen komt en de rekeningen door lopen.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-11-2008 om 10:47 Topicstarter

Temet 2

oh dit is heel fijn, pfff scheelt mij flink wat kopzorgen.

Mamasan

Mamasan

14-11-2008 om 11:09

Pampers en kinderopvang

Ik heb altijd alleen maar Pampers gebruikt. Wel andere merken geprobeerd, maar dat was altijd een teleurstelling. Ik snap ook nooit de hoera-verhalen over Kruidvat- en Aldi-luiers Bij ons kdv zijn de luiers inbegrepen, dus ik deed best lang met een pak pampers. Die kocht ik altijd in de aanbieding, een stuk of 6 pakken (heb er zelfs een grotere auto voor aangeschaft
En m.b.t. de kinderopvang, zorg wel dat je in 2009 iets van inkomen hebt, anders kun je nog problemen krijgen met de kinderopvangtoeslag. Je krijgt alleen toeslag als je gewerkt hebt (weet niet of er een minimumeis is qua uren/inkomen).

Geen kruitvatluiers

Dat vind ik net bakstenen die tussen de benen van het kind hangen. Op de creche waren ze overgestapt van pampers naar Kruitvat, maar na vele klachten weer gauw over op pampers! Ik heb twee kinderen aan de pampers, bij de oudste pasten de Huggies beter.
Als de baby('s) wat ouder is/zijn zijn 6 luiers per dag echt niet meer nodig, dat scheelt natuurlijk ook. Mijn dochter is nu net twee en ik verschoon haar ' s ochtends, 's middags voor haar slaapje en 's avonds. Bij poepluiers tussendoor uiteraard wel een nieuwe luier.
Ik koop altijd in de aanbieding en dan een pak of 6 tegelijk (of 2 van die jumbodozen, ook handig om spullen in te bewaren of oud papier). Als je de Etos, Ah e.d. in de gaten houdt weet je op een bepaald moment wel wanneer er een aanbieding aankomt, ze wisselen elkaar netjes af.

Poedermelk: ik heb bij alle drie heel lang bv gegeven (ga je dat niet doen?) dus ze hebben amper poedermelk gehad. Ik weet van mijn zus dat ze ca. 1 pak per week gebruikte a ca. 10,-. Hakt er dus wel in per maand!

Kleding en schoenen; tja, dat hangt van jezelf af. De kledingkast van mijn dochter ligt veel te vol met dingen die ze soms maar een paar keer draagt voordat ze niet meer passen. Marktplaats is er blij mee, en ik koop er ook veel. Jij bent toch ook zo actief op ebay (geweest)?

Sparen voor 'later', ook nog een kostenpost!

Flesjes

Ik heb hier trouwens nog een arsenaal aan Aventflessen liggen die ik niet meer gebruik, grote en kleintjes (260 en 125 ml uit mijn hoofd). Nieuwe speen erop, klaar. Als je belangstelling hebt?

Manda Rijn

Manda Rijn

14-11-2008 om 18:37 Topicstarter

Woutje

dank maar ik ben qua aventflesjes ruim voorzien, misschien iets om hier op vraag en aanbod te zetten ?

Verder ga ik vast wel bv geven als ik er de energie voor heb maar het is voor mij geen must (meer) zoals bij dochter.

Ja ik heb een flinke voorraad nieuwe baby kleding, maar ook daar komt op een gegeven moment een eind aan, het zijn vooral de kleine maatjes.

Massi Nissa

Massi Nissa

14-11-2008 om 20:54

Manda (ot)

Wat ongelooflijk leuk! Gefeliciteerd, o wat heerlijk. Nu mijn eigen zusje nog.
Groetjes
Massi

Guinevere

Guinevere

14-11-2008 om 22:02

Woutje o.t.

Kruidvatluiers die als bakstenen tussen de benen hangen? Dat heb ik nog nooit gezien. Volgens mij zijn ze dan vergeten te verschonen
Hier sluiten die van het Kruidvat juist prachtig aan.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-11-2008 om 22:22 Topicstarter

Kruidvat

ik vond toendertijd (dus tot een jaar of 3 geleden) de kruidvat wel ok, pampers kochten we meestal want toen was die prijzenoorlog gaande en kocht ik het max aantal pakker per keer. Toen waren de pampers dus opeens goedkoper.

en het duurt nog echt heeeel erg lang, het moet eerst zomer worden zelfs, haha !

(irritant nieuw symptoom van vandaag is dat ik telkens naar de wc moet).

Doekjes

doekjes zijn niet nodig toch? Hier ging het even goed met een stuk wc-papier voor de echte prut en verder gewoon een washand.

Luiers kunnen een stuk goedkoper als je (een deel) tweedehands (lang leve marktplaats) katoen gebruikt.

En ik begrijp dat je de kostenpost kunstvoeding ingezet hebt als 'voor de zekerheid als het zo loopt', nou mooi, dan is elke week dat je wel bv geeft dus mooi meegenomen qua kosten.

Kleding heb ik zelf vrij weinig aan uitgegeven, meestal krijgertjes en tweedehandsmarkten.

(En daarom ben ik momenteel RAZEND op dirkszusje die mooie nieuwe zilverfluwelen Laura Ashleyjurk die WEL uit de winkel komt en die voor de kerst bedoeld was heeft zitten verprusten met knalrode stempelinkt, maar dit terzijde).

Yta Chalne

Yta Chalne

15-11-2008 om 13:02

Dirksmama ot

Dat is pech, jurk verpest. Wat je nu nog rest is de variant 'zwarte/ donkerblauwe/dieppaarse fluwelen kerstjurk'; gewoon het hele ding in een verfbad.
En op topic, katoenen luiers (met klittenband en overbroekjes) zijn erg prettig, helpen bij zindelijk worden en je hebt altijd wat in huis (kan voor wat minder gestructureerde mensen als ik wel handig zijn) Ik heb ze bij de oudste twee gebruikt, en nu heb ik er op de valreep voor de jongste een paar geleend en ik ben weer helemaal blij.

Yta Chalne

Yta Chalne

15-11-2008 om 13:04

Enne, manda..

...gefeliciteerd! Superleuk voor je!

Manda Rijn

Manda Rijn

15-11-2008 om 13:10 Topicstarter

Beetje luxe

vinden we toch wel prettig. Dus wegwerpluiers en billendoekjes. Een bugaboo met accessoires hoeft niet nieuw maar moet wel nog minstens 3 jaar lekker mee kunnen gaan. Idem een maxicosi mag 2e hands maar moet wel met sps en dus optimaal veilig zijn vind ik.

Ik heb afgelopen week een vrijwel nieuwe Avent flessenwarmer via marktplaats gekocht, dat vind ik dan wel leuk geld besparend.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.