Home » Forum » Kastjehoekje klusje per dagweek

Kastje,hoekje, klusje per dag/week

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

307 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lilian1
Kastje,hoekje, klusje per dag/week

Ik merk dat ik de stok achter de deur van het kastje per dag best mis ;). Al is t alleen maar om te vertellen dat ik weer wat gedaan heb, haha. Al is een kastje/ extra klusje per dag voor mij vaak niet te doen.
De laatste tijd heb ik wat dingen onderhanden genomen daar die daar niet echt onder vallen daarom de nieuwe titel .
Wie doet er mee?
Mijn start:

De grote kast in de woonkamer weer een deel opgeruimd en heel veel weggegeven aan oude spelletjes etc.

Half a twin
De deurtjes van de keuken gedaan

En de richeltjes en randjes waar zoveel vettigheid vastplakt. Ik was begonnen aan 1 kastje en nadat ik het eerste deurtje had gedaan eerst maar alle deurtjes gedaan het verschil was zo groot.
Gisteren wilde ik gordijnen wassen maar 1 telefoontje naar het ziekenhuis over mijn medicatie gooide de hele dag in de war. Heb de hele dag gebeld, google geraadpleegd en uiteindelijk lijsttrekkers gemaild om te vragen of zij bij de coalitievorming de waanzin van macht bij de zorgverzekeraars kunnen repareren. Heb nog voor vier dagen medicijnen dus zet mijn strijd vandaag voort. Kijkend naar het weer is gordijnen wassen niet zo'n goed plan.

mijk
de tijdschriftstapels uitgezocht

Wordt de kamer meteen opgeruimder van;)

Half a twin
Hobby middag gehouden.

Vanochtend lukte het ineens om voor een paar dagen goede pillen te regelen en misschien wel voor de komende drie maanden dus mijn strijd kon over het weekend heen getild worden. Ik heb een grote krat boodschappen gehaald en ben aan het kokkerellen geslagen. Een zoete pie met appel en pudding gemaakt (en gelijk 2porties deeg voor in de vriezer gemaakt). In mijn allergrootste pan (9l.) staan nu 8 porties vleesloze bolognesesaus te pruttelen. 1 voor vanavond en 7 voor in de vriezer voor van die dagen dat ik bijna geen tijd heb om te koken. Uitje bakken gehakt rullen, bak bolognesesaus erbij pasta koken en binnen een half uur aan tafel.
Regeren is vooruit zien, mijn huis ziet er nu niet schoner/opgeruimder uit maar mijn hoofd wel. De voorraad is weer bijn op peil. Een goed gevulde vriezer met gezonde dingen geeft mij rust. Er ligt ook friet hoor, mocht er iemand zijn die denkt dat ik een gezondheidsfreak ben.

Jammer dat er op dit forum geen foto's gedeeld kunnen worden. Mijn taart is zo mooi geworden.
Ik ga nu de vaatwasser uitruimen en starten met koken.

Lilian1
Half a twin

Die poe klinkt heerlijk ,mag ik t recept? Fijn dat je even een paar dagen vooruit kunt,maar vant zotte dat t zo moet .
Vanochtend eerst gauw een was gedaan en even den stapeltje was weggevouwen. Helaas niet meer want...
Ik ben vandaag naar Eindhoven geweest met dochter. Stoppen met dochter die vrij was van school, even langs man die daar een bouw heeft midden in de stad. Daarna naar de Zweedse winkel om heel veel plastic bakken etc te halen. Muizen vinden m'n zolder nog steedsleuk,ik hen minder...
Ben d'r moe van dus meer als de bakken naar boven sjouwen is er niet van gekomen. Dus voor ik dit hier plaats toch maar gauw een mini klusje gedaan ;)moet tenslotte wel t goede voorbeeld geven met m'n draadje he.
Dus de IPad even weg,deken van me af en naar de keuken. De aanrecht glad gemaakt, doek erover en een la gedaan. Genoeg voor vandaag.

Lilian1
Mijk

En waar laat je die stapels dan. Ik heb net m'n kast uit geruimd, krijg soms ladingen tijdschriften uit een sjieke zaak. maar dan ligt m'n net opgeruimde kast weer vol ;)

Serena
Bolognesesaus

Ik maak juist de bolognesausvoorraad anders zodat ik m nog sneller op tafel heb.
Ik maak een grote pan met uiten, knoflook, gehakt en groenten, kruiden waaromder basilicum, oregano en rozemarijn. Dat laat ik met maar één blikje tomaten pruttelen, want een heel klein beetje vocht is wel nodig. Ik verdeel het in bakjes in de vriezer en als ik t wil eten, zet ik dat 's avonds op en hoeven er alleen nog tomaten uit blik erbij. Scheelt een hoop volume in de vriezer om de tomaten niet te vriezen. Die zitten goed verpakt in hun blikje.

Dorry1
6 weken schilderen

Heb net 6 weken schilderen achter de rug. Als t licht wordt hup aan de slag en voor ik ging werken kon ik dan net een muurtje doen en elke muur moest twee keer. Gordijntjes genaaid en opgehangen. Nu is t band vh rolluik los gesprongen en nu moet het gordijn met opgangsysteem eraf. Mooi geschilderde plank boven het kozijn open gekrabt worden zodat ze bij de schroeven van de rolluikbak kunnen. Weeeeehhhh kan ik daarna weer plamuren en schuren en schilderen.

mijk
de tijdschriften

Daar kan toch altijd best veel van weg. De allerhande oude kranten post die eigenlijk belangrijk is. Boeken die in de kast horen. En de rest past netjes gestapeld onder in de boekenkast ;)

Mijk

Lilian1
Als ik ze gelezen heb gaat t weg

Maar weggooien vind ik zonde dus dan zeul ik t weer mee naar m'n werk ;)
Het regent her, kopje thee is op...dus nu eens bedenken wat ik dan zal doen. tLiefste iets waar je veel resultaat van ziet....

Lilian1
klusje werd klus

Ik ben begonnen aan de bijkeuken, schoonmaken en opruimen: het meeste winterspul naar boven om te wassen, hondenspullen netjes uitgezocht etc . Toen irriteerde ik me zo aan de muur, waar t gelekt had. Het regende pijpenstelen dus naar buiten ging niet. Ik heb de muurverf van zolder gehaald en de muren weer netjes egaal gemaakt. Net nog de vloer daar geschrobd. T was een klus ipv een klusje, maar t was t waard!

Lou
Keuken

De keukenkastjes waren laatst al gedaan, maar nu heb ik het hele aanrecht leeggehaald, alles schoongemaakt (ook de waterkoker, yeah) en opgeruimd, gasfornuis, tegels, koelkast, kattenvoerbakjes, alles. Woeha wat een blinkende keuken. En dan pizza bestellen, dan blinkt ie morgen nog.

mijk
de airfryer

Schoongemaakt en de administratie bijgewerkt.

Ik geef mezelf hierbij een schouderklopje!

Mijk

Lilian1
Man heeft de frietpan

Schoongemaakt, klusje klaar ;)

Lilian1
Open kast met allemaal verschillende vakken

Een soort letterbak maar dan in t groot. Eens flink gesopt, had eer van mn werk wat een stof onderin. Het is een mooi ding maar vangt wel veel stof

zebra
bankstel

en losse fauteuil netjes afgenomen met een vochtige doek, laten drogen en daarna behandeld met een goedje om het leer netjes en soepel te houden. Eigenlijk wilde ik de ramen zemen maar omdat het regende, heb ik daar vanaf gezien. Niet handig als je niet kunt zien of de druppels binnen of toch buiten zitten.

Lilian1
voortuin

in de voortuin de hopen bladeren van de boompjes opgeveegd, die snappen t niet denk ik, want laten ineens spontaan allebei alles vallen.

Half a twin
bedden gedaan

Dekbedden gelucht, moltons gewassen, matrassen afgezogen. Alles lekker buiten gedroogd en het zit er weer om. Ook een donkerbonte was gedraaid met voornamelijk spijkerbroeken. Die staan mij in een mand aan te kijken nu. Ik heb effe geen zin meer.

lennest
keukenkastjes

Ook hier de keukenkastjes gedaan, alles wat ik al lang niet meer heb gebruikt op Facebook gezet om te ruilen/weg te geven/verkopen. De kastjes zijn gelukt, Facebook nog niet zo. Volgende week alles de kliko in, denk ik. En ik heb een ruimte! Joh, er kan nog veel meer bij (maar niet heus, ik heb al zo'n verzamelwoede!).

Pennestreek
Voortuin: vink!

Oké, ik heb er een paar weken over gedaan, maar dan heb je ook wat! Eerst via Marktplaats een bankje gekocht, het hout was nog prima, maar het was helemaal groen uitgeslagen en de verf hier en daar beschadigd. Dus stap 2 was helemaal schoonmaken (met een tandenborstel zelfs in alle kleine hoekjes!). Stap 3 was bankje verven. En toen stond dat strakwitte bankje daar in een bemoste voortuin de vlag op het modderschip te wezen. Dus (in etappes, gisteren de laatste) de hele voortuin van 30 m2 kleine klinkertjes de voegen gekrabt en van mos ontdaan. En tenslotte het hekwerk gesopt en de stenen gespoten met azijn tegen verse aangroei van mos en algen. Het weekend had ik de ramen al gezeemd en het houtwerk afgenomen. En nu heb ik toch een plaatje van een tuin!

Nu staat op mijn verlanglijstje de kamer van dochter. Daar wordt vandaag geklust, dus alles verschoven, per ongeluk ziet dat er best leuk uit, dus ik ga met dochter even opnieuw inrichten. En dan ook meteen haar open kast leeghalen (staat veel oud spul, speelgoed en boeken, waar ze niets meer mee doet, maar het verzamelt ook zooi en heel veel stof. Dus het idee is daar een wat lager dicht (laden) kastje neer te zetten. Kan er ook nog een plantje of zo op. En dan moeten we ook nog 'even' het raamkozijn daar verven, want dat is vernieuwd.

En als ik dan toch boven aan het schilderen ben, onze slaapkamer is heel erg aan een opfrisbeurt toe...

En dan moet er ook wat gebeuren op de zolder, daar is gisteren geklust ivm lekkage, daarvoor moest alles achter de schotten aan 1 kant vandaan, dus alle zooi die daarachter vandaan kwam kan ik nu meteen mooi uitzoeken/opruimen/weg doen/schoonmaken.

Alleen verschuift zo de geplande verbouwing beneden wel weer even door. En van het kastje of plankje per dag komt zo verder niet zo heel veel terecht, maar goed, dat is dan voor het moment dat we de boel beneden op gaan knappen. Als we daar eenmaal een datum voor hebben werkt dat hopelijk ook als een stok achter de deur om dingen aan te pakken.

mijk
Zo ik ga eens even de ramen zemen

De zon komt er door en ik wil alle zon zien die ik krijgen kan!!!!!
Ik zet de timer er even bij aan want ramen zemen is typisch zo'n klus waarvan ik altijd denk dat het HEEL VEEL werk is omdat ik het gewoon niet zo leuk vind...

Mijk

Half a twin
Nog mooi weer

Dus de bedden van de kinderen gedaan net als de onze gisteren. Alles zit er weer er om. Met die zon zag ik dat de ramen ook een beurtje nodig hebben maar ik voel mijn rug zo goed, wist niet dat ik daar ook spieren heb. Zo net boven de taille trekt het behoorlijk.
Ga een pot thee zetten en een zak paaseitjes open maken.

Lou
Pennestreek

Goed verhaal! Pas wel op met de kreet "Als we toch bezig zijn...." Die ken ik maar al te goed. Muurtje verven? Tja als we toch bezig zijn kunnen we misschien het plafond ook doen. En dan halen we de kamer tóch leeg, dus dan kunnen we meteen een nieuw vloertje leggen. En als we dan toch bezig zijn, zullen we de vloer leuk laten doorlopen in de hal? Stukadoor erbij vragen? Enzovoorts! :-)

Bovenstaande heb ik vrijwel letterlijk zo gedaan in de slaapkamer. Projectje werd een flink project. Was een hoop gedoe en een hoop geld, maar omdat alles al jaren kapot was (plafond op half zeven, muren slecht, vloer stuk) "mocht" ik zo denken van mezelf. En wauw, wat een prachtige slaapkamer heb ik nu. Maar dan nog moet je ergens een streep trekken. De stukadoor heeft dus niet "ook maar meteen" de hele overloop gedaan en de trap is ook nog steeds niet best.

Lilian1
na het geijkte stofzuigen en ook dweilen

wat hier met mn vloer helaas bijna elke dag moet, de ramen van de erker gezeemd binnen en buiten en de vitrage gewassen. alleen om de lekkere lucht zou ik dat elke week willen doen :)

Lilian1
gevecht met de brandnetels

maar weer eens aangegaan, grond een stuk omgespit, alle wortels v d brandnetels er zoveel mogelijk uitgetrokken. Deze komen uit de struiken achter ons en daar is een volkstuinencomplex, dus wordt dit niet zo bijgehouden. Toen meteen de klimop weer zoveel mogelijk verwijderd.vol met krassen ben ik een meter of 3 verder gekomen ;)

Half a twin
Parket nieuwe coating aan het geven

Vanochtend alle meubels naar buiten gesjouwd, op de grote wandkast na. Kast leeggehaald en een stuk omgeschoven. Parket schoongemaakt met hele krachtige reiniger waarmee ook de oude coating eraf ging. Paar uur laten drogen en een eerste laag nieuwe coating aangebracht. Morgenochtend de zooi terug sjouwen.
Volgende week komen de meubels die we een tijd terug besteld hebben. Die oude zooi een nachtje buiten moet kunnen over een week gaat die doorgezakte bank naar de stort.

Pennestreek
Jeetje Half a twin

Je zou bijna denken dat jij en je andere helft samen posten hier. Wat een energie, wat doe jij veel! Heb veel bewondering voor je energie en uithoudingsvermogen!

Ik ben gisteren weer een stapje verder geomen met de voortuin, schutting met een harde borstel en azijn ontdaan van een dikke laag groene algen en mos. Nu issie weer als nieuw! Ook bijna klaar met de onderste randen van huis en schuur, daar groeide ook van alles. Als dat klaar is hoeft alleen nog maar de buitenkerstboom in een nieuwe pot en kan ik gaan genieten.

Gisteravond begin gemaakt met het opruimen van alle zooi op zolder. Kwam wat dozen tgen met spullen van schoonmoeder. Intussen is het verdriet wat gesleten en is het wat makkelijker om dingen weg te doen. Ook vond ik haar collectie zilveren fotolijstjes met foto's van onze kinderen. Schattig! Ik ga ze denk ik in de huiskamer een mooi plekje geven, en dan vullen met recentere foto's van de kinderen. Vandaag dus laatste stukje voortuin en dan verder op zolder. Mawr eerst even een flinke wandeling met de hond, heerlijk!

Half a twin
Catering en logistieke ondersteuning

Was gisteren vooral mijn taak.
Helpen sjouwen, op tijd koffie maken met wat lekkers. Had ik vrijdag gebakken. Even een naar de super, omdat man toch wel zere handen kreeg van die rubberhhandschoenen gehaald. Even door de tuin en de brandgang via de voordeur boven een paar oude handdoeken pakken.
Alles staat nu op z'n plek (totdat de nieuwe spullen komen).
Nu een rustig klusje, ieder uur een stuk gordijn in de wasmachine en dan drijfnat aan dat de lijn hangen. Resultaat van het eerste stuk is groots.
Dan zitten we er volgende week weer netjes bij.

Lilian1
Weer een stuk tuin met dit heerlijke weer

Onderhanden genomen, daar groeit ook allerlei wild spul, wilde aardbei etc wat erg uitzaait. Onze eigen vaste planten die uitzaaien hebben ook goed hun best gedaan. Die heb ik weer wat teruggebracht. Het gras zit vol wilde viooltjes,daar heb ik er een hoop van uitgestoken om op mn werk in t gras te planten. Zullen de kinderen vast waarderen.
Vanochtend eerst gedweild nadat man had gestofzuigd, nu zie je er niks meer van, das t nadeel als de tuindeur heel de dag open staat.alles waait weer naar binnen vanuit de tuin. Maar t was te lekker om de deur dicht te houden.

Half a twin
Blij dat ik vorige week zoveel gedaan heb

De spirit is er in een klap uit. Overschakeling naar zomertijd wat een vreselijk iets is dat toch. Man moest om 6.00 opstaan dus de wekker ging om 5.50, zomertijd dus. Voor mijn gevoel was dat dus 4.50. Ik hebmij met de kinderen door het ochtendritueel gesleept, die zitten nu op de fiets. Gisteren was het plan om nu vroeg de ramen te lappen achter voordat de zon erop staat. Dan moet ik nu wel beginnen, maar ik heb zo'n jetlag.
Ik snap niet dat er mensen zijn die durven te roepen dat ik mij niet moet aanstellen. Van dat ene uurtje heb je toch geen last zeggen ze dan, nou ik wel ik heb het gevoel dat ik midden in de nacht ben opgestaan.

Lilian1
gisteren

avond nog gauw de douche gedaan en de strijk, 2 bedden verschoond. Maar goed ook want moest vanmorgen even onverwacht naar t werk om te helpen.
Van de zomer tijd wel wat last maar.... t valt nu nog mee, morgen als ik vroeg moet beginnen zal t wel anders zijn hahah.

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.