Home » Forum » Huis tuin en keuken » Koelvries wat is belangrijker voor gezin van 4

Koel/vries: wat is belangrijker voor gezin van 4?

36 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
rodebeuk
Koel/vries: wat is belangrijker voor gezin van 4?

Zoals jullie allemaal wel weten ben ik nogal een consuminderaar. We leven nu met een gezin van 4 (2 basissschoolkinderen) en één tafelmodel koelkast met een viersterrenvriesvakje.

Het wordt toch wat krap.

Regelmatig hurken we ervoor en stapelen we verwoed kaas en vleeswaar, plus een broccoli die niet meer in de groentela past, plus een fles ketchup, plus een bakje met een restje saus.... en dan heel snel de deur dicht.

Nu is de keuze tussen een koelvriescombinatie met drie diepvrieslades en een bescheiden koelvak of een koelvriescombinatie met een bescheiden vriesvak maar een riant koelvak.

Nulgradenzone komt er sowieso omdat ik heel veel groente en fruit op de markt of bij de boer koop, een keer per week.

Maar de keus is vooral tussen veel vriezen of veel koelen. We hebben nu niet zoveel problemen met de vriesruimte omdat we het gewoon niet gewend zijn. Een pak vissticks, wat voorraad vlees van de bioslager, een pak spinazie, wat ijs voor RBmeneer... dat is het wel zo'n beetje.

Ik ben dus dat riante moderne vriesleven met hele broden, halve moestuinen en hele snackbars in de vriezer niet gewend. Ga ik daar naar snakken denken jullie? Of is voor een culi als ik een groot koelvak belangrijker?

Even nog de harde getallen:
30 l vries- 74 l nulgraden- 232 l koel
68 l vries- 92 l nulgraden- 149 l koel

Hmmm.... kan iemand uit het Moderne Leven mij van advies dienen? Denken jullie dat je aan drie grote vrieslades snel gewend raakt of sta ik straks weer vloekend kaas te stapelen in het bescheiden koelvak terwijl de vriezer altijd halfleeg staat?

rodebeuk
Kan inderdaad

...hebben net een mooi vriezertje gekocht voor mijn vader waarvan we vermoeden dat het binnenkort weleens in onze schuur zou kunnen komen te staan. De plek is er, aansluiting electriciteit ook.

Enneh..Sini, een grote koelruimte is toch ook fijn voor een kookfreak? Moet erbij zeggen dat we vaak met de trein naar de buitenlandse familie gaan dus we nemen wel veel eten mee, maar geen diepvriesspullen, meer lang houdbare dingen.

Hmmm.... ik twijfel door...

ChrisH
Veel koelen

Hier hebben we naast de koelkast zonder vriesvak nog een tafelmodel vriezertje met vier laden in de bijkeuken (geërfd uit dubbele samenwooninboedel). Maar eerlijk gezegd: behalve 3 broden, een pak ijsjes en een pakje bladerdeeg ligt er nooit wat in. De belangrijkste reden dat hij er nog staat is dus voor het brood.

Als je nu de behoefte aan een vriezer niet zo voelt, waarom verwacht je dan dat die nog komt? Ik zou het vloekend kaas stapelen voor willen zijn en gaan voor de koelvriescombinatie met een bescheiden vriesvak maar een riant koelvak.

Chris

Massi Nissa
Restjes

Ik heb ongeveer half koel, half vries en ben daar erg blij mee. Wij vriezen vrijwel alle restjes eten in (wij koken allebei meestal teveel, komen uit grote gezinnen). Heerlijk, heb je een keer geen zin in koken, duik in de diepvries en kies maar uit. Daarnaast heb ik redelijk wat standaard dingen in de vriezer: ijsjes, ijsblokjes (met dit weer dan), zelfgemaakte tomatensaus in porties, soep in porties (ik kook altijd liters tegelijk), bladerdeeg, drie soorten brood! (hoe doen mensen dat zonder grote diepvries, hoe houd je je brood goed?), diepvriesgroente... eigenlijk zit de vriezer standaard wel zo'n beetje vol.
De koelkast minder, die staat ongeveer half vol - vooral met zuivel, broodbeleg en veel koude appelsap (mmmm). De groentelade zit wel altijd vol.
Groetjes
Massi

Vic
Tafelmodel

Ik heb ook een tafelmodel koelkast met ieniemienie vriesvakje. Met het koelgedeelte kom ik wel uit. Voorraad sap en wijn staat nu niet in de koelkast, maar moet ik er tijdig in zetten. De groentelade is ruim zat. Van het kleine vriesvakje word ik helemaal iebel. Er is ruimte voor 2 halfjes brood en een zak ovenfrites. Daarbij vriest hij ook niet zo lekker als een normale vriezer, dus ijsjes kan ik er niet in bewaren.

guera
Zou voor koel gaan

Ik heb een redelijk groot koel deel en 3 en half vrieslade.De vriezer zit vol maar ik gebruik er bijna niks uit. Erg he? Ik vind vers gewoon fijner en lekkerder. Ingevroren kliekjes eet ik echt uit pure nood omdat ik vind dat het op moet, eigenlijk erger ik me aan die kliekjes. Ik doe dus niet aan pannen invriezen. Ik vind het toch niet lekker. Anyway lekkere ruime koelkast zou ik dus voor gaan. Zodat je lekker ook daar je kaasjes en dingetjes in kwijt kan. Ik bewaar een diepvries pizza ook in de koel als ik hem binnen 2 dagen op eet. Gaat prima!
Er ligt meestal veel brood in de vriezer bij ons...

Shifra
En ik voor vries:-)

ik heb ruim koelgelegenheid en maar 3 diepvrieslades.Dat laatste betreur ik tot in het diepst van mijn hart omdat ik een restjes en verzamelmens ben en liefst zo veel mogelijk invries om het er in barre tijden weer 'even' uit te halen en dan nóg een keer kan genieten van mijn zelfgemaakte erwtensoeplboerenkool of
bladerdeegtaart.
Ik weet niet hoe oud jouw kinderen zijn, of jullie veel eten en hoe druk jouw leven is?
Ik zou zelf iig gaan voor meer invriezen ,náást een uitgebreide koeling natuurlijk:-).
En dat ga ik binnenkort zelf ook doen, want ik ga scheiden en een van de eerste dingen die ik dan ga doen is...juist ja, een goeie diepvries kopen:-). Het schijnt trouwens dat een diepvries met allemaal lades veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is dan zo'n grote bak.
groet van Shifra

Manda Rijn
Koelkast

ik heb achteraf spijt van onze keuze. We hebben een hoge kast waarin de koel/vries combi staat, achteraf hadden we het grootste model moeten nemen. Nu kan niet altijd alles er makkelijk in. Hij is 180 cm hoog, het onderste deel is 3 vriesladen de rest koelkast.

sus-anne
Inkoopbeleid

het ligt ook aan je inkoopbeleid,ik doe 1x pw boodschappen,en gooi dan de vriezer vol met 7 broden,vlees ,vleeswaren ,ijsjes e.d..
als je elke dag boodschappen doet heb je meer aan veel koelruimte dan aan vriesruimte.Vooral in de zomer.

Chippie
Hier

Hier een middelmaat koelkast. De groentela vind ik dus altijd aan de krappe kant, dus daar heb ik zeker ook nog een hele plank voor nodig. Daarna nog een hele plank voor melk en yoghurt. Dan nog een plank voor kaas, boter, jam etc en een groter gedeelte voor augurken, pot appelmoes en andere ditjes en datjes, pan met restjes.

Ik heb een hele grote vrieskast (met lades). Ideaal! Hier gaat er voor een week brood in, ik heb altijd wat doperwtjes en spinazie op voorraad, tig waterijsjes, veel vis en veel biovlees (dat ik eens in de 3 weken insla) en wat andere dingetjes (bladerdeeg, sorbetijs, stuk overgebleven appeltaart, zak ovenfrietjes etc.

Ik consuminder door maar 1 x per week naar de supermarkt te gaan. Ik zou echt niet zonder vriezer kunnen.

rodebeuk
Geweldig

..al die overwegingen...
Laat ze vooral doorkomen!

Wij zitten hier nu weer aan de ontbijttafel te wikken en te wegen.... kopen we veel dingen die we ingevroren zouden kunnen bewaren?.... hoe groot is ons huidige koelvak eigenlijk... we hebben nu vaak restjes die te lang hebben gewacht in de koelkast en die we dan weggooien, zouden we die wel eten als ze uit de vriezer zouden komen...

Hmmm.....

Het is ook zo'n situatie waarin je soms maar voor iets duurs kiest om te voorkomen dat je drie jaar later spijt hebt van je keuze voor een goedkopere optie. Of andersom, dat je iets precies op maat neemt om te voorkomen dat je straks altijd met ruimte over zit.

Vaak pendelt dat, dan hebben we iets idioot duurs groots gekocht (HD TV, vorig jaar, via internet, thuis geschrokken van het formaat) en dan houd ik het de volgende keer weer klein.

Lekker afleiding dit. Voor de volgers: mijn moeder gaat hard achteruit, maar er zijn nog mooie momenten. Gisteren heb ik heel fijn met haar gepraat via een schrijfblok. En op de scootmobiel komt ze nog in het bos, daar geniet ze van.

Maxime.M
Deze hebben wij

Wij hebben dit model zie plaatje van Wehkamp : http://www.wehkamp.nl/huishoudapparatuur/koelkast-vriezer/koelvriescombi...

Drie vrieslades en een ruim koelvak. Wij (gezin van 4) zijn hier tevreden over. Heb voldoende vriesruimte voor ijsjes, brood en soms een diepvriespak doperwtjes of pakjes bladerdeeg enzo. Ook bewaren we wel eens wat kliekjes. Zodra het niet meer past met die kliekjes ga ik die week maar weer eens wat 'ouds' opmaken. Zo blijft het ook goed rouleren.
De oude koelkast (ook zo'n klein tafelmodel) hebben we trouwens wel bewaard en staat in de schuur. Eigenlijk wordt ie alleen fanatiek gebruikt bij verjaardagen, dan gaat de taart daarin en wat wijn en limonade. In het vriesvakje daar zitten altijd van die vriesblokken die je in een koelbox kan doen bij een dagje uit. Wel handig zo.

Maar goed, wij hoeven dus niet groter of kleiner, het is prima zo.

Maxime

Tirza G.
Koel en efficient

Ik ben in de loop der jaren (toen mijn kinderen groter werden) mijn vriezer meer gaan waarderen. Tirzaman werkt continudienst, kinderen sporten, oudste zit op kamers (en heeft volgens mij dringend behoefte aan hapjes van moeder) - kortom, het uit de vriezer trekken van een warme maaltijd is in frequentie toegenomen. Vroeger, toen ze kleiner waren, was het inderdaad het rijtje bladerdeeg-ijs-brood.
Een echt nadeel van een vriezer vind ik, dat je veel efficienter moet werken. Hij komt níet vanzelf vol, je moet er op gaan koken/lopen ennnnn, mijn makke, als het er ín gaat weet je precies wat het is/was, maar als het er in lígt dan ben je dat heel snel kwijt. Ik vries in in van die zip&lock-zakjes en bij te lui om daar van alles op te schrijven. Dat worden dus allemaal wat onoverzichtelijke hobbelige zakjes met prut (bolognese en curry-achtige preparaten). Diezelfde zakjes bonken zo gezellig rond in de laden en na 2-3 weken weet ik dus écht niet meer wat er in zat. En als ik het er al op schrijf (in een efficiente bui) dan bobbelt het plastic zo op dat ik het niet meer kan lezen :-)
Daarbij komen mijn smaaknuances. Ik heb sauzen met fruit, die zoon niet blieft. Sauzen met ui, die man niet blieft. Sauzen met veel spice die dochter niet blieft. Enzovoort. Die nuances krijg ik er niet bijgekrabbeld op dat zakkie, maar dat zal wellicht per persoon verschillen.
En jaaaaaaaa nog een factor: ik kan vaak slecht inschatten hoeveel het is. Tirzaman eet rijst met groenten-vlees-prutje. Moet je dan 100, 250 of 500 gram prutje uit de vriezer trekken?
Kortom: een vriezer vereist een efficiency van mij die niet eigen is en daarmee moeilijk :-)
De koelkast daarentegen, op ooghoogte, daar word ik nog dagelijks blij van. Als ik lees wat jij in je koelkast heb staan, dan zie ik al legio mogelijkheden voor ruimtebesparing. Sauzen a la mayo-mosterd-ketchup heb ik er niet in. Eieren ook niet. Groenten ook niet (liggen in bijkeuken), Boordbeleg (jam etc) ook niet. Ik heb een Heuse Voorraadkast en een bijkeuken en dat komt volledig tegemoet aan mijn oud-Hollandse inslag. Bij de voorraadkast kan ik eens lekker staan mijmeren en nadenken, bij de koelkast heb ik altijd al iets van: doorwerken, deur openzetten kost geld maar bij de vriezer word ik helemaal nerveus. Niet alleen kost deur open geld maar o jee o jee De Boel Kan Ontdooien.
Nou gebéurt dat niet zomaar, dat weet ik heus wel, maar toch maar toch, als ik op mijn hurken voor de vriezer zit ben ik altijd aan het doorrammen. La open, la dicht, waar is het nou verdorie, schuif, trek, wam-bam, gauwwwwww dicht.
Ik ben er niet koelbloedig genoeg voor.

Tirza

gruffalo
Koelkast

ik zou voorlopig voor de grote koelruimte gaan. Die heb je blijkbaar nodig, en een tekort is echt vervelend.

Maar daarbij een klein vriezertje in de schuur of bijkeuken, tafelmodel met bijvoorbeeld drie laden.

Juist als je wil consuminderen is zo'n vriezer ideaal. Als ik aan het koken ben, kook ik ruim en alles wat over blijft gaat in de vriezer. Bij de AH heb ik hele goede plastic bakjes gehaald, goed stapelbaar en afsluitbaar. met een simpele whiteboardstift schrijf ik er op wat er in zit en hoeveel personen (ongeveer). het is inderdaad iets discipline om dit te doen, maar het is een kleine moeite als je de bakjes en stiften binnen bereik hebt.

Als we te weinig tijd hebben om te koken of als we haast hebben (en hoe ouder de kinderen worden des te vaker komt het voor) dan pak je een bakje uit de vriezer en heb je een goede maaltijd. Bij ons raakt langzamerhand de vriezer vol en dan hebben we een paar dagen dat we de 'vriezer leegeten'.

Zo gooien we bijna niets aan klaargemaakt eten weg, en hebben we altijd een snelle hap.

Gruffalo

rodebeuk
Back to the drawing board

Ik ga nog maar eens goed nadenken hoe ik nu boodschappen doe en hoe ik ze zou doen als opslag geen probleem zou zijn...

Oh ja, we hebben geen magnetron, dat pleit imho ook tegen veel vriesruimte.

Kwam er trouwens achter nav het voorbeeld van Maxime dat we 500 euro meer gaan uitgeven alleen om die BioFresh. Wij rekenen op een bedrag rond de 1000 euro maar ik zie adhv dit voorbeeld dat het anders de helft zou zijn. Nou ja, dat is een beslissing van RBman, daar ga ik niet aan tornen.

Tirza G.
Snelle hap

Ik verbaas me over de hier genoemde snelle hap als gevolg van een beschikbare vriezer. Zonder magnetron is er níets te snelle happen. Ik bega wel eens de fout om erwtensoep opgewekt als blok in een pan te gooien. Nou, dan kun je net zo goed verse maken (bijna dan). Als ik 's ochtends kipfilet in de koelkast leg, is het eind van de middag nog niet helemaal ontdooid.
Het bereiden van diepvriesspul in de magnetron kan ík niet over juichen. Ik zal wellicht iets verkeerd doen, maar het duurt een eeuwigheid, je moet elke keer roeren of prikken, de buitenkant wordt helemaal gaar of raar hard. Ik ontdooi diepvriesspul het liefst geleidelijk in de koelkast (ook goed voor de temperatuur in de koelkast trouwens :-)), maar dat betekent dus dat je er tijdig aan moet denken. Waarmee het stuk "trek even snel een maaltijd uit de vriezer" er heel anders uitziet.

Tirza

gruffalo
Tirza

ik zie 's ochtends dat we 's avonds niets te eten in huis hebben, of weet dat dochter naar training moet. Doosje uit de vriezer, in de koelkast en bij thuiskomst de magnetron in.

nasi, bami etc kun je prima ontdooien/opwarmen in de magnetron met 2 keer doorroeren, zo'n 5 minuten.

ik geef meteen toe dat het een stuk lastiger is als je geen magnetron hebt!

Maxime.M
Magnetron

Ja ik zie ook geen probleem in opwarmen in de magnetron. Ik doe bijvoorbeeld een bakje macaroni 5 minuten in de magnetron, daarna roeren en dan nog een keer 5 minuten. Dan is het perfect.
Gehakt ontdooien vind ik lastiger, meestal doe ik dat een of twee minuten op de hoge stand (ontdooistand duurt echt te lang bij gehakt) en dan haal ik de zachte stukken van het blok gehakt af, en dan doe ik het nog een keer een minuut, dan weer het zachte eraf..enz.enz. Maar goed, dat vind ik het minst handige om te doen, de rest gaat wel prima, op de gewone stand, of als ik ontdooien wil, op de ontdooistand. En dan heb ik nog wel de allersimpelste magnetron volgens mij.

Maxime

Tihama
Snelle hap

Als ik weet dat ik de volgende dag weinig tijd heb, dan zet ik het 's avonds al in de koelkast om te ontdooien. Dan is het de volgende dag wel ongeveer ontdooid. 's Ochtends is gewoon te laat. En ik vind het niet milieuvriendelijk om iets vanuit de diepvries in de magnetron te werpen. Kost zoveel nutteloze energie, die je kunt voorkomen als je het eerder doet.

Tihama

Geerke
Je zou allebei kunnen doen rodebeuk!!!.

Wij hebben zo'n Amerikaanse, met ijsblokjes en zo ;-) Twee deuren dus, twee grote ruimtes voor koel en voor vries. Een energiebesparend luikje in de koeldeur (véél handiger dan ik ooit gedacht had) en een energielabel A.....!!!!

Geerke
Wij hebben dus deze
rodebeuk
Geerke: kiezen is een keuze ;-)

Belangrijker dan het energielabel is het daadwerkelijke verbruik. Jouw apparaat verbruikt 555 kWh per jaar (en heeft een inhoud van 544 liter).

De apparaten waar ik tussen twijfel verbruiken resp. 215 en 314 kWh per jaar. Ze hebben een A++ label en een inhoud van iets meer dan 300 liter.

Dus ik zóu het kunnen doen... maar ik doe het niet ;-).

Zeker als je bedenkt dat zo'n apparaat algauw 10 jaar meegaat. Dan heb ik in het gunstigste geval 3400 kWh bespaard.
Ons jaarverbruik is nog lager is dan wat ik in die 10 jaar kan bezuinigen: 2400 kWh afgelopen jaar. Nou ja, wat ik zei, consuminderaars.. vandaar ook geen magnetron, geen waterkoker, geen droger, geen enz... wel is een aantal apparaten vervangen de afgelopen jaren door luxueuzere versies, maar daarbij hebben we altijd heel erg op verbruik gelet. Dat blijkt dus te renderen. Man heeft er een sport van gemaakt om zelf computers in elkaar te draaien die zo energiezuinig mogelijk zijn.

Wel bedankt voor je tip natuurlijk, ik zou inderdaad ook de keuze kunnen omgaan met een groot model. Wordt wel lastiger in de breedte (wonen niet zo groot). Je zou kunnen zeggen dat kiezen een keuze is.

Tirza G.
Precies tihama

Dat vind ik nou dus ook. En daarmee is dus de lol van vriezer+magnetron voor onverwachte verantwoorde snelle hap van de baan. Als ik een avond tevoren kan bedenken wat ik ga eten en dat keurig planmatig uit de vriezer kan halen, dan kan ik ook wel boodschappen doen :-) Mijn leven is nou juist zo óngepland :-)
En wat de anderen schreven, vol vermogen, doorroeren, losbikken, half vermogen, weer roeren, omscheppen, dát vind ik nou dus juist een getutmuts. Mijn magnetron is niet bepaald mijn beste vriend.

Tirza

Tihama
Lol, tirza

Als het écht ongepland is, dan hebben we chinees, pizza of patat als alternatief.
Bij mij gaat het om de avonden dat ik om 18 uur thuis kom. Ik wil dan ook best rundvlees eten. Ik braad rundvlees in porties, dus dan ontdooi ik die van te voren. De aardappels schil ik dan ook een dag van te voren. In het water in de koelkast gaat dat prima.

Maar ik ontdooi alleen de ochtendboterham in de magnetron. De meeneemboterham gaat bevroren in de lunchbox.

Tihama

Tihama
Precies, rodebeuk

Wij hebben ook gekeken naar amerikanen of anderszins. Het enorme energieverbruik (want labels zeggen weinig) heeft ons weerhouden.
We hebben nu een Liebherr koelkast. 311 liter inhoud en een jaarverbruik van 163 kWh. Daarnaast een Miele tafelmodel diepvries. Die is 135 kWh. Samen nog steeds bijna 300 kWh, maar beduidend minder dan de 550 van een Amerikaan.

We hebben lang getwijfeld over een grotere diepvries, maar mijn ervaring is eigenlijk dat je maar 2 laden echt veel gebruikt. De rest zit vol met dingen die je zelden nodig hebt. De diepvries staat hier in de schuur, die aan de keuken grenst.

De biofresh van de Liebherr was voor mij een voorwaarde. En ik ben daar zo blij mee. Aardbeien zijn ook na dagen nog lekker. Bosui heb ik voortaan op voorraad, en hoef ik niet na 2 dagen het troosteloze restant weg te smijten. Nu met de hitte ligt al het fruit er in en ik heb voor het eerst geen ruzie met kolonies fruitvliegjes. Geweldig gewoon.

Tihama

rodebeuk
Tihama - vraagje over lawaai liebherr

Zo te horen is het maar goed dat jij niet met mijn man getrouwd bent.

De hele dag alles in stereo... pfff... dat zou saai worden.

Hij zweert bij BioFresh. En hij leest ook altijd alle specificaties tot in de laatste details.

Overigens komt er bij ons nog één puntje bij dat hier nog niet is besproken. En dat is de geluidssterkte. In het verleden had ik altijd Bosch apparaten omdat ik erg tevreden was over het lage geluidsniveau. Daar was ik proefondervindelijk achter gekomen na een verblijf in een vakantiewoning met een Bauknecht.

Hoe is dat kwa geluidsterkte bij jouw Liebherr? Want ik denk dat het toch de Liebherr gaat worden (die met de kleinere vriezer is Liebherr, de andere, die man al bijna besteld had, is de Bosch).

Tihama
Grin

Mijn man en ik zijn allebei even erg. En ook allebei van technische origine, dus dan is het helemaal verschrikkelijk.

Hoewel: hij kookt nooit, dus hij vindt sommige van mijn eisen overdreven. Maar ik heb gewoon doorgedramd (ja, daar ben ik vrouw voor).

Wij hebben dus een Liebherr koelkast, zonder vriezer. Ik hoor hem niet. Geen idee of hij dus geluid maakt;-)

Het kan zijn dat de vriezer wel geluid maakt, want die moet gewoon harder werken. Het mooie van de Liebherr is dat hij werkt met een ventilator. Daardoor wordt de lucht veel beter gedistribueerd.

Wij hebben trouwens ook nog getwijfeld over een diepvrieskistje ipv een kast. Die zijn namelijk energetisch nog veel beter. Maar ze zijn onhandiger in het gebruik omdat je overal minder makkelijk bij kunt.

Tihama

rodebeuk
Tihama (beetje o.t.)

Ik wás zo, maar na 20 jaar ga je toch wat vergroeien. Ik probeer nu af en toe wat minder technische argumenten in te brengen omdat het anders klip klap klaar is en als het spul eenmaal geleverd is volgt dan de confrontatie met de HARDE WERKELIJKHEID.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een breedbekTV in een hoekje van de woonkamer ingeklemd tussen de muur en de piano.

"Ja maar D....., anders heb je een te klein scherm gerekend van de bank, bij een scherm van 85 cm mag je er niet meer dan 3 m vanaf zitten, anders heb je geen Optimaal Profijt Van De HD-Kwaliteit.

Misschien wil ik wel geen OPVDHDK. Misschien wil ik wel een woonkamer waar je nog in kan wonen ;-)

Geerke
Rodebeuk

Ik snap het hoor. Wij wilden er gewoon al zólang zo eentje.
En toen deze 30-jaar-oude-keuken-van-de-vorige-bewoners uit zijn schroeven viel, te beginnen met de koelkastdeur, was het zover. Eerst deze koelkast gekocht, onze eerste échte na onze studentenkoelkastjes, en toen de rest van onze kleine keuken eromheen laten bedenken ;-)

Geerke
Maar rodebeuk

Als ik lees hoe jij leeft zou ik voor het grote koelvak gaan en niet voor een groot vriesvak, en zéker niet voor een aparte vriezer. Dat scheelt natuurlijk ook veel in je verbruik, één of twee van die apparaten.

Maxime.M
Echt niet tirza

Hoi,

Wat doe jij toch met je magnetron: wat de anderen schreven, vol vermogen, doorroeren, losbikken, half vermogen, weer roeren, omscheppen, dát vind ik nou dus juist een getutmuts. Mijn magnetron is niet bepaald mijn beste vriend.

Het is echt niet zo ingewikkeld als je hierboven schrijft hoor. Gewoon één keer op vol vermogen opwarmen. Halverwege roeren (niks losbikken) en dan nog een keer op vol vermogen. Zo verwarm ik de meeste gerechten. Is zo simpel.

Wat betreft zo'n kliekje dat beslis ik vaak op het laatste moment om te maken, dus eerst 24 uur in een koelkast zetten is er hier niet bij.

Maxime

Pagina's

Onderwerp gesloten