Huis, Tuin en Keuken
Lys Lionne
11-12-2008 om 17:25
Kook-vragen
Ik zat net in het archief te spitten voor een lekker recept voor boerenkool. Ondertussen heel wat lekkers tegen gekomen en ook gemerkt dat ik eigenlijk veel te weinig met 'kliekjes' doe.... En dat in een tijd waarin bezuinigen meer dan hard nodig is Dus bij deze sta ik helemaal open voor kliekjes-tips! En ook; hoelang bewaar je kliekjes? Zetten jullie met een gerust hart eten van maandag op donderdag op tafel? Nu gaan alle overgebleven aardappels de kliko in (het is altijd maar zo'n beetje). Hoelang kun je die eigenlijk bewaren zodat je er bijv. gebakken aardappels van kunt maken?
Oké, barst maar los met alle tips, dan ga ik me nu storten op de boerenkool-ovenschotel
Rafelkap
11-12-2008 om 19:29
Tip: de vriezer
Wij gooien veel kliekjes de vriezer in. Geen idee hoe lang het daar bewaard kan worden, maar wel een stuk langer dan in de koelkast. Vanavond erwtensoep, chili con carne en nasi gegeten (allemaal wat anders)
(en zo'n grote vriezer hebben we niet)
Guinevere
11-12-2008 om 21:58
Kliekjes hier
Ik houd er niet van om voedsel weg te gooien, en de pan leegeten lukt ook niet altijd. Dus hier ook klieken.
Wat ik meestal doe is precies één portie over te laten. Die eet ik dan op mijn vrije dag als lunch.
Een aardappel die over is kun je gebruiken als vulling (in stukjes) of als bindmiddel (fijngemaakt) voor in een soepje. Sowieso kun je een boeiende soep maken van etensresten.
Lys Lionne
11-12-2008 om 22:31
Aardappel
Maar hoelang bewaar je die gekookte aardappel dan? Moet 'ie de volgende verwerkt worden of kan dat een dag of 3 later ook nog?
Brianna F
12-12-2008 om 06:30
Kan wel hoor
Ik vertrouw best wel op mijn zintuigen, je ruikt of ziet wel als iets niet goed meer is en ik maak vrijdags rustig nog een pan gebakken aardappelen, van restjes vanaf maandag. Ik kook standaard vanaf maandag iets teveel aardappelen om op vrijdag een schaal vol te kunnen bakken. Zo deed mijn moeder het ook.
Guinevere
12-12-2008 om 21:02
Nou, liever niet
Mijn voedselrestjes gebruik ik het liefste de volgende dag. En anders gaat het de vriezer in. Bereid voedsel bederft bij mijn weten nog sneller dan rauw voedsel. En het is ook al een keer in "afkoeltoestand" geweest, dus extra gevoelig voor bacterieën. Brrr, restjes van maandag pas op vrijdag eten, dat dat iedere keer goed gaat!
EsmeePF
13-12-2008 om 19:36
Doe ik wel hoor
De restjes van de gekookte aardappelen bewaar ik de hele week en daar maak ik vrijdags of zaterdags tortillas van... Heerlijk en nog nooit ziek van geweest.