Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Laminaat leggen

Ik heb al ijverig in het oude forum zitten zoeken maar nog niks gevonden.

Ben al een tijdje op huizenjacht nu de scheiding er bijna door is. Sommige huizen worden 'leeg' opgeleverd, dus de vorige bewoners hebben alles meegenomen.
Nou lijkt me een laminaat vloer wel handig op de slaapkamers maar wat kost het leggen ongeveer? En wat is handiger, click laminaat of lijmen?

Sancy

Sancy

19-09-2008 om 21:25

Wij

hebben door het hele huis clicklaminaat van Ikea, de tundra. Kwam destijds als een van de beste uit de consumententest. Prijzen worden altijd per vierkante meter gerekend, dus het is afhankelijk van de grootte van de woning.

Jaymza

Jaymza

19-09-2008 om 22:04

Zelf doen

Wij hebben zelf click laminaat gelegd. Iemand heeft ons met 1 kamer geholpen en daarna hadden we het in de vingers en hebben de rest zelf gedaan. Scheelt een hoop geld!

Jaymza

Vera*

Vera*

19-09-2008 om 22:09

Ondervloer

Als je laminaat wilt, vergeet dan de ondervloer niet! Als je de groene isolatieplaten gebruikt scheelt dat toch een boel aan contactgeluiden.

Vera*

Vera*

19-09-2008 om 22:17

Gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. Dus huur/leen/koop een goed zaag ervoor.

1300

inclusief ondervloer en laminaat met fineer toplaag. Dit is wat ik heb betaald ongeveer, gedaan via een bedrijf wat in ik meen Almere zit maar vrijwel in heel NL werkt. Ziet er goed uit, ons geld was op anders hadden we echt hout genomen ;-(

Lara

circa 40 m2, alles erbij zoals ik al zei, ondervloer, leggen, laminaat zelf. Eikenfineer laminaat van parky.

http://laminaat.floorstyle.nl/par-ky-fineerparket.html

Deze was de goedkoopste all-in.

Puck2

Puck2

21-09-2008 om 11:19

Lara

Als je last heb van je rug en het helemaal alleen moet doen dan is het inderdaad geen aanrader om zelf laminaat te leggen. Maar echt: als je lichamelijk gezond bent dan is laminaat leggen echt een eitje als je de instructie en tips van de bouwmarkt opvolgt. Wij hadden nog nooit laminaat gelegd en binnen anderhalve dag hadden wij samen de hele bovenverdieping (3 slaapkamers+hal) gelegd en dat was nog ouderwets gelijmd laminaat, kliklaminaat is nog eenvoudiger. Kun je niet met een stel vrienden of vriendinnen een weekendje aan de slag gaan en ze een gezellig etentje oid aanbieden als tegenprestatie?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.