Home » Forum » Maaltijdbox wie gebruikt deze en ervaringen ermee

maaltijdbox, wie gebruikt deze en ervaringen ermee

136 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
zebra
maaltijdbox, wie gebruikt deze en ervaringen ermee

met maaltijdbox bedoel ik zoiets als hellofresh, allerhande box en meer van dit soort boxen.

Soms denk ik er wel eens over om zo'n box te proberen. Wie heeft er positieve of negatieve ervaringen mee?

Phryne Fisher
Positief

Wij waren erg te spreken over Hello Fresh. Het is wel duur, maar je krijgt vaak ook bijzondere ingrediënten die ik niet in de supermarkt kan krijgen. Wel is het net voldoende voor middelgrote eters. De AH box heeft grotere porties, maar de maaltijden zijn nogal standaard Allerhandeniveau. Wel makkelijk dus, maar niet heel bijzonder.

Yvan
Het is hip en trendy

voor een publiek dat niet nadenkt over hoe het gesteld is met de slaven die voor dat soort initiatieven werken.
Dit is van dezelfde orde als Uber, Airbnb en meer van die onzin: de primaire doelstellingen van dat soort initiatieven zijn het omhoog jagen van de marktwaarde in afwachting van een beursgang en het dereguleren van arbeid.
Ik zie liever dat echte diensten geleverd worden door echt personeel, dat echt aanspraak kan maken op een redelijk loon en sociale bescherming, in plaats van als schijnzelfstandige nauwelijks genoeg te verdienen om een brood te kopen.
Helaas zijn hippe trendvolgers doorgaans de laatsten om daar even bij stil te staan.

Merel
gezien maar te duur

Ik heb wel eens mensen van hello fresh aan de deur gehad maar vond de boxen zelf uiteindelijk te duur. Op de site net even gekeken 4 maaltijden voor 3 personen kost bijvoorbeeld € 60,- Daar haal ik ruim de weekboodschappen (en dat is 7 keer ontbijt,lunch, avondeten en fruit en drinken) van, ik geef dan zelfs minder uit dan € 60,- dus ja, ik vind het te duur, ik kan het zelf goedkoper inkopen.

zebra
oei, wordt lastig kiezen dan

we zijn met zijn drieën, waarvan 2 best grote eters. Ikzelf eet vaak vegetarisch, de mannen eten wel graag vlees. Geen van allen viseters overigens.

Ik heb graag maaltijden die na maximaal 3 kwartier op tafel staan. Zelf groenten moeten snijden vind ik geen probleem. Maar als je dan zelf nog los allerlei produkten moet toevoegen vind ik dan weer minder fijn.

Ava
deels positief

Even terug naar het topic: ik heb hier en daar wel eens een losse doos geprobeerd (Hallo Fresh) en ik heb wel eens een abonnement overwogen (je hebt diverse soorten, ook supermarkt keten Odin heeft meen ik zoiets). Die paar keer waren het recepten die ik zelf niet snel maak en ze waren lekker. Wel heel erg afgemeten. Heb je dus 's avonds flinke honger of grote eters, zou ik het niet snel doen. Het is prettig om eens niet na te hoeven denken wat je nu weer gaat eten. Daarbij zijn de recepten lekker en niet moeilijk: ook mijn man (of puberkinderen) kunnen ermee uit de voeten. Aan de andere kant heeft het ook wel een verplichting; je week moet overzichtelijk genoeg zijn dat je uit de doos kookt. Onze weken zijn niet vaak zo. Die doos is toch echt een te duur om in de prullenbak te verdwijnen. Het is niet makkelijk om het abonnement op pauze te zetten.

Voordat ik overstag zou gaan, hoorde ik dat er heel moeilijk vanaf te komen is. Dus, toen heb ik het maar niet gedaan.

Nu heeft AH wel zoiets met gevulde maaltijdsoep, zonder abonnement. Dat doen wij nu af en toe.

zebra
de prijzen

zijn vaak inderdaad best hoog, dat is ook wel een reden dat ik twijfel of het iets voor ons is.
Kun je zo'n box ook slechts af en toe nemen of zit je er dan gelijk elke week aan gebonden?

Yvan
Als u een magnetron hebt

en geen bezwaar hebt tegen zelf snijden van groente, begrijp ik niet hoe u langer dan een half uur nodig kan hebben om een eenvoudige maar degelijke en eetbare maaltijd op tafel te zetten.
Misschien moet u zich eens wat meer gaan verdiepen in de huishoudkunde en de kookkunst?

zebra
Yvan

ik kan heus wel koken hoor en ik weet prima hoe de magnetron werkt. Maar als je zelf de groenten snijdt en die verwerkt in een ovenschotel, dan duurt het vaak toch wel langer dan een half uur voordat de maaltijd gaar is.

En wie zegt dat ik alleen eenvoudige maaltijden op tafel wil zetten?

bieb63
Ik vind het niks

Op zich wel leuk als je geen inspiratie hebt (en dat gebeurt mij heus wel vaak), maar dat is dan ook alles.
Nadelen (voor mij iig):
- te duur
- afgepast (wij eten bijv. als we er rijst of pasta of aardappels bij eten daar relatief weinig van, dus dat zou al te veel zijn. En groente juist weer veel, dus dat zou dan vaak te weinig zijn)
- recepten pas ik meestal enigszins aan, soms veel, soms weinig, maar 9 van de 10x net anders. Creme fraich gebruik ik bijv. altijd ligth, niet zozeer om de mindere caloriën, maar we vinden de volvette te overheersend van smaak. Een bepaald kruid waar je niet van houdt. In ovenschotels, wokschotel e.d. doen we altijd minder vlees dan volgens recept (soms aangevuld met extra groente) enz enz.
Nog los van het feit dat je veel producten veel goedkoper kunt krijgen dan het merk dat in de verpakking zit (of een betere variant met bijv. minder toevoegingen) enz enz.
Dus ik doe het liever zelluf.

Yvan
Tja...

Dus u stelde gewoon een retorische vraag.

40er
Hello fresh

Gehad, een kennismaking via een vriendin. 5 dagen. Daarbij zaten 2 warme maaltijden met een broodje. Ene was soep met 1 broodje. Persoonlijk vind ik dat meer een lunch dan een warme maaltijd.
Het was wel lekker, maar (te) weinig voor ons.

Ik ga nu 1x per week zitten, maak een weekmenu en schrijf op wat ik nodig ben. Op mijn vrije dag maak ik iets uit een kookboek /blog, mag meer tijd kosten dan. Ik doe 2x per week de boodschappen voor de verse dingen, zoals groenten.

Ben voordeliger uit, kan het menu naar onze wensen aanpassen.

zebra
40er

tja, 2 warme maaltijden met een broodje vind ik ook niks, althans niet voor een maaltijdenbox, dat flans ik dan zelf waarschijnlijk een stuk goedkoper in elkaar.

Bij mij gaat het vooral om gebrek aan inspiratie.

Yvan
U kookt graag,

u kent er ook wel wat van zegt u, maar u hebt gebrek aan inspiratie?
Dan begrijp ik het helemaal niet meer... We worden overspoeld met kookprogramma's, kookboeken en websites. Tik om het even welk ingrediënt in in Google en je krijgt een lijst met recepten... Op vrijwel elke websites kan je de recepten ook nog eens ordenen naar moeilijkheidsgraad en bereidingsduur.
Ik begrijp dus het probleem niet goed en, meer terzake: ik zie niet goed in op welke manier zo'n maaltijdbox een bijdrage zou kunnen leveren aan de oplossing van uw gebrek aan inspiratie.

jasmijn
Allerhandebox

Wij hebben de Allerhandebox. We laten toch al wekelijks de boodschappen bezorgen, dus zo we hebben geen bezorgkosten. Over het algemeen zijn we wel tevreden. Het heeft ons wel op andere kookideeën gebracht en als de pubers over het eten zeuren kan ik er ook niks aan doen. Sorry jongens, het zat in de doos :-)
Soms zijn de hoeveelheden wat uit verhouding (regelmatig veel te veel voor ons 4-en) en soms zijn het rare combi's.
Nadeel is dat je niet kunt kiezen of je vega wilt of niet. En een nadeel vind ik de hoeveelheid plastic verpakking die wordt gebruikt.

zebra
Jasmijn

hier bezorgt AH geen boodschappen aan huis (ze hebben wel de allerhande box hoorde ik van iemand die er werkt) dus ik weet ook niet of ze Allerhande box dan wel thuis bezorgen en ik heb niet altijd een auto tot mijn beschikking dus zelf afhalen schiet dan ook weinig op. Dan kan ik beter zelf mijn boodschappen uitkiezen in de winkel.

Volgens mij worden er wel Hellofresh boxen thuis bezorgd.

Ik ga voorlopig nog geen maaltijdbox uitproberen, echt heel positieve ervaringen zijn er niet echt.

En Yvan: ik heb nergens geschreven dat ik graag kook. Ik weet hoe ik een fatsoenlijke maaltijd in elkaar moet draaien, ik weet ook dat er genoeg kookprogramma's op tv zijn, receptenwebsites op internet, kookboeken en tijdschriften. Maar vragen naar ervaringen over een maaltijdbox moet hier toch mogelijk zijn, lijkt me.

40er
Zebra

Ik doe nog wel eens inspiratie op bij bloglovin. Bv oh my foodness, uit paulines keuken, keukenliefde en kitchenista. (En nog veel meer 😊). Veel ervan kun je ook via Facebook volgen. Keer wat anders om te maken, sommige dingen blijven op het menu staan, anderen is eenmalig. Maar het helpt mij voor inspiratie qua koken.

Hier op oo staan trouwens ook best vaak recepten, misschien dat eens doorspitten?

Phryne Fisher
Jawel

Ik was wel positief over HelloFresh. Wij hebben nog geen maaltijd met een broodje gekregen, en alle maaltijden voldoen aan de normen van het voedingscentrum qua groente en vlees. Je kunt tegenwoordig ook kiezen, dus maaltijdsoepen of dingen met ingrediënten die je niet lust hoef je dan niet te nemen. De maaltijden komen met afgepaste ingrediënten en een duidelijke instructie, dus het is altijd makkelijk te maken. Ik heb wel het idee dat ze bij de opgegeven bereidingstijd uitgaan van het moment dat je alles hebt gesneden ;-)
Je hoeft ook niet per se elke week af te nemen. Mijn vriend is er soms twee weken niet, dus dan zet hij hem stop. En hij kiest ook per week of hij een eenpersoons of tweepersoons versie neemt, en voor hoeveel dagen.
De AH Box komt gewoon mee met de boodschappen, maar je kunt ook kiezen voor het ophaalpunt.
En natuurlijk is zelf je maaltijden samenstellen goedkoper, alles bij de Lidl halen is nog goedkoper, maar dat is niet de reden waarvoor je een box kiest. Het zijn heus niet allemaal saaie fantasieloze mensen die een box kopen. Ik kan best zelf iets verzinnen, maar het is ook fijn als iemand anders dat voor je doet. Met mijn kinderen hoef ik er overigens niet aan te beginnen, dat zijn van die boertjes die niets eten wat ze niet kennen.

Drietje
Allerhande box

Die kun je ook gewoon 1 keer nemen. Je kunt hem per keer bestellen en dan ook van tevoren kijken wat er in zit (er valt ook nog wat te kiezen). Hij wordt bezorgd met je boodschappen (gratis). Wij hebben hem niet, omdat we teveel lastige eters hebben (vleesliefhebbers en vegtariers en zo), maar ik pik er wel regelmatig een recept van en die ingredienten bestel ik dan op ah.nl Voor de variatie en om eens wat nieuws te proberen.

Yvan
Wel vreemd, dat er op

mijn opmerkingen inzake de associale aspecten van dat soort "shared economy" geen enkele reactie komt.
Blijkbaar hebben ze het hier nog allemaal erg goed en kijken ze liever niet al teveel om zich heen...

zebra
Yvan

Als je zou aangeven dat je vanuit principiële bezwaren geen gebruik wil maken van zo'n maaltijdbox, of de andere zaken die je noemt, dan zou ik daar zeker respect voor hebben. Maar de toon van je bericht vind ik niet bepaald fijn.

Heel Anno
Yvan, já!

" voor een publiek dat niet nadenkt over hoe het gesteld is met de slaven die voor dat soort initiatieven werken. "

Juist. Precies. En dat is niet best weet ik. Dank je voor het benoemen.

Phryne Fisher
Welke slaven?

Welke slaven bedoel je, Yvan? Volgens mij zijn die chauffeurs en maaltijdsamenstellers bij HelloFresh en AH gewoon in dienst daar. Ik zal eens googelen of ik er iets over kan vinden.

Phryne Fisher
Ja hoor

Voor beide bedrijven vacatures gevonden, salaris boven het minimumloon. Dus waar begrijp ik jou niet? Het is nu eenmaal voor veel mensen niet haalbaar om hun ongewassen boerenkool en eieren rechtstreeks bij de boer te kopen.

Ginny Twijfelvuur
HF

En ik ben fan.

Het is soms wel wat bewerkelijk, best wat snijwerk.
Maar als je dat niet zo erg vindt dan zijn het lekkere maaltijden. Wij eten met z'n 5en uit een 4 persoonsbox, dus ik kan niet zeggen dat het weinig is.
En duur? Tja, ik zie het meer als thuis uiteten en dan valt het allemaal wel weer mee met de kosten.

Wij doen 1x per twee weken een box. Dat is redelijk eenvoudig te regelen, maar het is wel jammer dat je steeds maar voor een paar weken vooruit kunt plannen.

Ook gooi ik alles vlees en vis meteen in de vriezer. Dan kunnen we er iets langer over doen dan de aangegeven 'eet binnen 3 of 5 dagen'

Wat over is gaat in de vriezer. En dat vind ik het allerlekkerste eten: Hello Fresh kliekjes....

Wilgenkatje
Ben ook benieuwd naar wat je bedoelt Yvan

Met die slaven?

Yvan
Nog wel ja, Phryne Fisher

Dat soort truken van de foor is toch niet nieuw hè?
Wat de koeriers van Deliveroo (om maar dat voorbeeld te noemen) "gekregen" hebben mogen die van "Hellofresh" etc. ook verwachten.
Google daar maar eens op.
Maar dat is nog niet eens wat me het meeste ergert, in deze.
Wat me serieus ergert is, om Orwell te parafraseren, dat vette varkens nog steeds niet door lijken te hebben (niet te willen doorhebben...), dat magere varkens honger hebben.
Wat ik daar nu precies mee bedoel zoeken jullie zelf maar uit.
Niet dat ik verwacht dat iemand daar wakker van ligt, zo lang de maaltijdbox maar op tijd geleverd wordt.

Tina T.
Hello Fresh en Allerhande box

Ik heb beide uitgeprobeerd. De recepten van de AH box zijn minder bijzonder, voor een deel ook niet echt lekker. Daarbij zitten er vaak al gesneden groente in de box en die zijn dus al enigszins droog.
Veel enthousiaster ben ik over Hello Fresh. De recepten zijn origineel en echt heel lekker. De porties zijn voor ons aan de grote kant, we krijgen vaak niet alles op. Tegenwoordig kun je zelf de maaltijden kiezen en ook het stopzetten is eenvoudiger geworden. Wat betreft de maaltijden die bestaan uit soep en brood, die zijn juist erg lekker en vullend. Het is ook altijd bijzonder brood met bijvoorbeeld iets erop.

Heel Anno
En

De vacatures die bv phyrne gevonden heeft zijn niet de banen die bv ik bedoel.
Lonen boven het minimumloon? Nee hoor, vakantiegeld wordt over het uurloon verdeeld en de inpakkers zijn als flexwerkers onder bijzonder slechte arbeidsomstandigheden ingehuurd en werken voor een heel ander bedrijf, dus die vind je niet op die sites.
De bedenkers en logistiek medewerkers en zij die werken voor het bedrijf zullen redelijk gemiddeld verdienen.
De uitvoerders zijn de slaven en laat dat nu de grootste groep zijn die zorgt dat het draait en tegelijkertijd alle klappen opvangen.

Heel Anno
Dwarszitten

Wat me dan het meest dwarszit is dat " we" de mond vol hebben over fair trade, slechte arbeidsomstandigheden in andere landen en daar geen kleding van willen hebben enz. en dat als het om iets als dit gaat het niet belangrijk meer is.

Ginny Twijfelvuur
Ik weet het niet Yvan

Doen de Jumbo's, Albert Heijns, Lidls en Aldi's van deze wereld het dan beter? Daar heb ik je ook al eens tegenaan horen schoppen.
Ook vette varkens moeten boodschappen doen. Waar dan?

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.