Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Nog maar weer eens: spijkerbroek voor magere 13-jarige zoon

Ik weet dat dit onderwerp al vaker is langsgeweest maar ten eerste verandert het aanbod door de jaren, ten tweede ben ik met de tips uit oudere draadjes tot nu toe niet verder gekomen.

Mijn broodmagere zoon van ruim 13 is 1,57 m. lang en zou dus in principe maat 158 van broeken dragen. Die zijn dus veel te wijd. De spijkerbroeken die hij tot voor kort droeg hebben maar 146 en zijn inmiddels echt veel te kort.

C&A had vroeger smalle modellen, maar dat lijkt niet meer zo te zijn. Wel skinny jeans, maar dat gaat over strakke pijpen. Die hoeft hij niet, het gaat om de taille/heupmaat. Er is een grens aan wat knoopsgatenelastiek vermag.

Hij wil geen joggingjeans of hoe die dingen ook mogen heten en ook geen gaten, vlekken of rare stiksels (godlof). Gewone effen blauwe spijkerbroeken in een erg smalle maat, maat 158 (of desnoods 152). Weet iemand waar die verkrijgbaar zijn? Bij voorkeur in een fysieke winkel, ik heb geen zin in bestellen, ophalen, passen, terugsturen. O ja, en enigszins betaalbaar is ook wel prettig uiteraard.

Bij voorbaat dank voor nuttige tips.

Groeten,

Temet

Triva

Triva

10-08-2019 om 13:47

Temet

Vroeger werd je verwezen naar de Cars broeken bij de V&D.... ik zie ze wel bij Zalando: https://www.zalando.nl/jeans/cars-jeans__maat-158/ geen idee of die passen.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

10-08-2019 om 14:01

De tuinbroek 'revisited'

Erg hip is het ding niet, heden ten dage. Maar daar staat dan tegenover dat het in de VS wél een klassieker is. Gecombineerd met een rode boeren zakdoek vind ik het in esthetisch opzicht best verantwoord.

Mocht zoonlief daar anders over denken, neem dan in overweging hem een middagje te tracteren op 'Little House On The Prairy'. Wie ziu zoveel gezelligheid kunnen trotseren? Niemand toch zeker?

Geloof me; op evangelisatie gerichte Christenen weten maar al te goed wat te doen. Nu jij nog!

Rode krullenbol

Rode krullenbol

Rode krullenbol

10-08-2019 om 14:06

Vergeet ik nog het belangrijkste

De spijkertuinbroek verdoezelt zowel ontsierende buiken als een wat al te magere verschijning.

Jola heeft hier altijd Cars

En die zijn erg lang van pijp zodat je een maat kleiner kunt pakken.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

10-08-2019 om 15:17

Hilfiger

Tommy Hilfiger heeft hele smalle broeken, Esprit vroeger ook. En ik vind het aanbod van de We ook goed.
En volgens mijn dochter de Primark ook, maar daar moet je maar zin in hebben:-)

@nnemoon

@nnemoon

10-08-2019 om 16:18

Zoon had meestal super skinny broeken van de WE. Erg fijne broeken, vooral door het verstelbare elastiek in de band.

Hangkous

Hangkous

10-08-2019 om 16:19

Jeans Centre

Heeft 2 merken, Garcia en nog iets dat smal valt.
Meer dan 40 euro per broek maar het past tenninste

S.oliver

Ik heb voor mijn smalle zoon wel eens broeken van S.Oliver gehad. Vallen smal en lang, waardoor je met een kleinere maat (bovenband) toch een broek hebt die lang valt

Rode krullenbol

Rode krullenbol

11-08-2019 om 10:23

Nog enkele voordelen van de tuinbroek

Omdat 'ie ruim valt - en ook ruim dient te vallen - kun je 'm op de groei aanschaffen. Gewoon de pijpen aan de onderzijde wat oprollen en het staat nog extra leuk ook!

Het kledingstuk valt perfect te combineren met de welbekende houthakkersblouse; die toch eigenlijk niet mag ontbreken in welke mannengarderobe dan ook. De blouse geeft jongens een wat ouderlijker uitstraling - al helemaal als zij de mouwen ervan opstropen, zoals dat eigenlijk standaard 'hoort' - en heren op leeftijd nu juist een jeugdiger elan. En- om in het thema te blijven - ze zijn in vrijwel alle kleuren en maten te verkrijgen.

Een en ander laat onverlet dat de spijkertuinbroek eveneens uitstekend - in sommige gevallen zelfs perfect - flatteert indien gedragen zonder blouse of shirt. Ik zou zeggen: breng terloops wat beeldmateriaal daarvan onder de aandacht van je zoon en wacht geduldig de effecten daarvan af! Wie weet inspireert het hem wel tot het (extra) beoefenen van sport. En dat is toch altijd mooi meegenomen?

De spijkertuinbroek laat zich combineren met nagenoeg alle soorten van schoeisel. Van gymp tot houten klomp. Mocht je zoon reeds op zijn dertiende er het lef voor hebben om dit laatste oer-Nederlandse schoeisel te gaan dragen, dan maakt hij daarmee gegarandeerd een enorm 'statement'. Te weten: puberale onzekerheden zijn aan mij niet besteed; ik blaak van zelfvertrouwen.

Voorts is de spijkertuinbroek wereldberoemd door toedoen van Charles Chaplin. In zijn film Modern Times zie je hem en sommige van zijn collega's de gestreepte variant dragen: een waar ikoon in modeland - durf ik gerust te stellen. Ooit heb ik er zoeen weten te bemachtigen voor één van mijn kinderen. Het spijt mij nog steeds dat dit niet is gelukt met een exemplaar voor volwassenen. Ik zou er vermoedelijk alle dagen mee rondlopen.

Dit voert me naar een laatste voordeel dat ik hier graag onder de aandacht breng: de broek kan tot op de draad worden versleten. Hij wordt er alleen maar (nog) mooier van!

Rode krullenbol

Rode krullenbol

Rode krullenbol

11-08-2019 om 10:35

'Last but not least'

De tuinbroek - ook wel eens Salopet genoemd indien hij niet van soijkerstof is vervaardigd - kent net want meer zakken dan de doorsnee pantalon. Het behoeft geen betoog, dat deze eigenschap soms reuze goed van pas kan komen.

Bo

Bo

11-08-2019 om 13:14

Kan me niet voorstellen dat 13 jarige zoon een tuinbroek wil.

Mijn dunne 13 jarige (1.65) draagt skinny's van We en die vallen bij hem als een regular fit. Verder hebben Cars, Vingino, Name it en Retour. In de uitverkoop zijn die leuk geprijsd. Wel al-tijd skinny's of slim fit nemen.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

11-08-2019 om 22:59

Hoezo zal een dertienjarige geen tuinbroek willen?

Tuinbroeken knellen niet. Denk je dat jongeren daar onverschillig tegenover staan?

Ad Hombre

Ad Hombre

12-08-2019 om 07:16

Esprit

Is wat mijn 13 jarige spriet draagt...

Rode krullenbol

Rode krullenbol

12-08-2019 om 11:51

Hmm ...

Ik vermoed zo maar dat het geen tuinbroeken betreft, maar heel wat fantasielozer modellen! Zonder mij nu schuldig te willen maken aan antireclame.

Spijkertuinbroeken worden overigens aangeboden door vele bekende en minder bekende merken; juist omdat het gaat om een regelrechte klassieker. Wat zou het straatbeeld en het milieu op scholen en kantoren erbij gebaat zijn, als wat meer mensen het lef hadden het ding te dragen! Voorlopig praten we elkaar helaas vooral onvrijheden aan. Naar het schijnt.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

Rode krullenbol

12-08-2019 om 11:59

Overigens

Waar ik nu vakantie vier, signaleerde ik een meisje dat een spijkertuinbroek droeg met korte pijpen. Jullie begrijpen wel dat ik zeer aangenaam werd getroffen door dit beeld. Nóg een mogelijkheid erbij: simpelweg de broekspijpen inkorten voor een (extra) zomers effect!

Rodr kruĺlenbol

Rode krullenbol

Rode krullenbol

12-08-2019 om 12:02

Overigens (2)

De broek was dermate ingekort dat de welving van haar billen te zien was. Ik weet nog niet wat ik daarvan moet vinden.

dank

Eerst had ik maar eens zijn kast uitgemest en toen kwamen er zowaar nog enkele broeken in maat 152 tevoorschijn, die weliswaar te kort waren, maar niet zo dramatisch te kort als die van 146. Daarmee was de ergste urgentie er een beetje af, maar omdat we toch al een winkelexpeditie hadden ingepland (inclusief iets lekkers bij de lunch, je moet wat om je kind zonder morren mee te krijgen), zijn we toch maar de stad ingegaan. Ik had een lijstje met winkels die we zouden proberen, beginnend bij de H&M, waar hij een paar broeken paste. De eerste zat echt voor geen meter, de tweede kon er wat zoon betreft mee door. Uiteraard moest e.e.a aan het lijf worden gesjord mbv knoopsgatenelastiek, maar hij vond het goed genoeg. Daarvan dus twee aangeschaft en omdat ik het niet helemaal vertrouwde (het was het allergoedkoopste model) nog een derde erbij gekocht van een iets duurder type dat ook min of meer acceptabel zat.

Een betere pasvorm was elders mogelijk wel te krijgen geweest, maar kind had duidelijk geen zin om daar verder energie aan te besteden. Boeit niet, zoals dat dan heet. En ik weet inmiddels mijn battles te picken. We waren dus veel sneller klaar dan gepland, hoera, en zijn er voorlopig weer even vanaf.
Zoon haat winkelen voor kleren, en meestal koop ik dingen zonder dat hij er bij is (eventueel app ik wat foto's door - die of die?), maar bij broeken wil ik hem mee hebben om te passen, anders kan ik iedere keer de miskopen gaan terugbrengen.

Overigens: Cars had ik uit een eerder draadje opgepikt en op internet gezocht (contre coeur, maar een mens moet wat als V&D er niet meer is), toen ik eindelijk een model vond dat ermee door kon, stond in een klantenbeoordeling dat-ie wijd viel. Dat viel dus af.
Bij WE (had ik ook al uit een eerder draadje) hingen toen we daar een tijd geleden gingen kijken alleen maar extreem lelijke broeken die zoon pertinent niet wilde, waar ik hem geen ongelijk in kon geven.

Nou ja, zoals gezegd zijn we er voorlopig weer vanaf, volgend jaar zien we wel weer verder.

Dank voor de tips, en groeten,

Temet

Bo

Bo

13-08-2019 om 09:53

Mijn 13 jarige...

Boeit kleding ook totaal niet en dat vind ik wel weer een beetje jammer. Maar ik neem hem niet mee winkelen hoor. Bestel bij Wehkamp (veel keus uit merken) en meestal is het gewoon goed. En anders gaat het retour.

Ik mis V&D ook en zelfs Cool Cat. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, maar die hadden ook goede spijkerbroeken.

Winkelen met zoon is zo zonde van mijn (en zijn tijd). Behalve als we naar een sportwinkel gaan, vindt hij dan.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

13-08-2019 om 11:35

Toch nog een tip

Bij een magere jongen van dertien kunnen bretels met een leuk motiefje ook best wel leuk staan. Bijvoorbeeld met de afbeelding van het klavier van een piano. Gecombineerd met zwart-witte kleding en bijpassend schoeisel wordt het een verwijzing naar het SKA-tijdperk. En dat is wat mij betreft niet alleen historisch verantwoord, maar ook muzikaal. - Ik heb begrepen dat onze huistrol en ik dit gemeen hebben. Wellicht legt dit nog enig gewicht in de schaal?

Niet dat ik er vaak kwam, maar de 'SKA-look' kon indertijd ook de goedkeuring wegdragen van de doorgaans -al of niet terecht - als tuttig bekend staande V&D; zo weet ik me nog wel te herinneren omdat het me verbaasde.

De broekspijpen van de strakke zwarte pantalons rolde men nog wel eens een stukje op, zodat een ieder een goed zicht kon hebben op de zorgvuldig uitgekozen schoenen; die overigens het beste te verkrijgen waren via de tweede hands handel.

In SKA gespecialiseerde zaakjes zullen ongetwijfeld niet meer bestaan. Maar in de zogeheten 'kilo-shops' heb je vermoedelijk wel kans van slagen. Desgewenst.

Rode krullenbol

Ava

Ava

13-08-2019 om 17:31

Gap

Voor mijn ultra magere jongens koop ik Gap, super skinny, in de uitverkoop (online). Dat zijn de enige die goed zitten. Je kan nog kijken in Frankrijk, waar je soms ook een fijne broek vinden kan als dun bent & lange(ere) benen hebt.. maar ik kan heb geen idee welke merken dat zijn.

Adelaide

Adelaide

14-08-2019 om 15:30

dat merk met die Japanse naam

Voor mijn superdunne spriet (1.94 m en 65 kg) koop ik bij dat Nederlandse merk met een Japanse naam waar ik nu echt niet op kan komen. De kleding daar valt erg smal, de broeken ook. Het is niet Uniqlo, dat is echt Japans, dit merk is nep-Japans. Ze zitten in de Kalverstraat, waar je maar net zin in moet hebben.....

Ava

Ava

14-08-2019 om 17:47

Mango?

Bedoelt dat?

Bo

Bo

14-08-2019 om 22:11

Mango is Spaans

Bedoel je Superdry? Die doen alsof je Japans zijn, maar zijn Engels volgens mij.

Adelaide

Adelaide

14-08-2019 om 23:05

Superdry

Dat is het. Niet echt een Japanse naam 😫. dat had ik echt in mijn hoofd. Even opgezocht: inderdaad Engels merk.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden