Home » Forum » Oude poes is niet in orde

Oude poes is niet in orde

66 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nasha 1st
Oude poes is niet in orde

zondag al naar de DA geweest, iets over nierfalen....er moet bloed geprikt worden. Ze is loom en loopt wat wankel, eet kleine beetjes en is zo niet zichzelf....iemand hier ervaring. Ze is overigens 16...Kan het nog wat worden (hou rekening met ene druk huishouden waarbij beiden werken en de kinderen nog jong) of moeten we ons beter op het ergste gaan voorbereiden....?

Nasha 1st
Mmmm

kan nog alle kanten op zo te zien, van al heel ernstig, tot nog in het beginstadium. Moeilijk...

Ja, het is triest, tot afgelopen weekend was er eigenlijk niet veel bijzonders aan de hand, maar toen ging ze ineens spugen, midden in de nacht. Zondag dus heel lusteloos...
We hebben haar uit het asiel ze was toen 8....Dus nu al weer 8 jaar. Gewoon een lief beest. Laten we nog maar even hopen op het beginstadium dan....

fladder
Ervaring...

Bij een jongere kat kan zoiets snel mis gaan, bij een oudere kat wat minder snel, heeft mijn toenmalige dierenarts ooit verteld, en dat is ook mijn ervaring (2 oude en 1 jonge kat met nierfalen).
Wat ik altijd opvallend vond was, dat de kat heel naar begon te stinken toen het mis ging. Als ik me goed herinner: uit de bek, maar dat weet ik niet precies meer. Herken je dat?
Laat dat bloedonderzoek doen als je het zeker wil weten, maar hou er ook rekening mee dat 16 bejaard is voor een kat en bereid de kinderen daarop voor (heel akelig, ik weet het...).

En een béétje dierenarts heeft ook 's avonds spreekuur, "handig" (sorry, dat klinkt erg fout, is niet mijn bedoeling) als het acuut mis dreigt te gaan.

Sterkte ermee! Het blijft vervelend, met of zonder kinderen en druk leven, als je huisdier zo aftakelt...

Nasha 1st
Ja

precies....met het drukke leven bedoel ik meer, een heel intensieve behandeling waarbij wij de hele dag alleen met poes bezig zijn is gewoon niet te doen, hoe graag ik ook zou willen....Dan laat ik liever poes rustig inslapen eigenlijk, hoe zwaar dat ook zal zijn voor iedereen, zeker de kinderen die eigenlijk opgegroeid zijn met poes...
Nee, erg uit de bek stinken is niet iets wat me bekend klinkt. Ze eet ook nog wel, kleine beetjes, en wat ik lees is dat wel weer positief, omdat als het echt al heel erg is ze ook niet meer eten. Wel denk ik nu, als ik lees wat symptomen kunnen zijn, ze dronk wel verdacht meer de laatste tijd, meer dan ik me kon herinneren uit voorgaande jaren, maar ze bleef ook veel meer binnen en bij huis, dus dacht ik dat het daarmee samenhing. In december zijn de beesten nog ingeent en is ze ook nog nagekeken en waren er geen opvallende dingen. Maar, zei ook de dierenarts, met zo'n poes op leeftijd weet je nooit wat morgen brengt, het kan zomaar veranderen. Hoe gelijk heeft hij nu gekregen....

Kaaskopje
Ach

sterkte ermee!

Fiorucci
Sterkte!

Met nierfalen kan het alle kanten opgaan, inderdaad, het kan heel mis zijn, maar het kan ook zo zijn dat dieetvoer nog een tijdje helpt. Hoe dan ook, veel sterkte!!

M Lavell
Vergelijkbaar dilemma

Onze hond, die ene die haar naam te danken heeft aan dit forum trouwens, kreeg op de dag voor kerst een acute nekhernia. Ze heeft anderhalve dag ondragelijke pijn geleden. Niet om aan te zien werkelijk. Gelukkig sloegen de medicijnen toch nog aan, dus gaat het nu beter.
Echt genezen doet het niet. We mogen hopen dat het een status bereikt die zonder medicijnen dragelijk genoeg is, maar dat duurt minstens zes weken.
Vervelend is wel dat we aan het verhuizen zijn en dat levert stress op. De omstandigheden zijn dus niet best. De vooruitzichten daarmee ook niet. Het besluit ligt er al: nog een keer die pijn en ze krijgt een spuitje.
Had die verhuizing niet gespeeld dan hadden we niet zo op de zaken vooruit gelopen. Maar het kan niet anders. Pech.
"Kan het nog wat worden (hou rekening met ene druk huishouden waarbij beiden werken en de kinderen nog jong) of moeten we ons beter op het ergste gaan voorbereiden....?"
Dat laatste zou ik doen. Vanwege dat huishouden. Vergeet niet dat je door die drukte ook de concentratie mist om haar goed te volgen en werkelijk in te schatten hoe groot haar problemen zijn.
Je moet het daarom wat rationeler bekijken. En de eerlijkheid gebiedt nu eenmaal dat nierfalen ernstig is en een kat van 16 de veerkracht mist om daar op eigen kracht uit te klimmen.
Spreek met je dierenarts een periode af: geen verbetering binnen x dagen en je bent klaar met proberen.
Heb vooral vrede met het werkelijke dilemma: als je alle tijd en alle concentratie van de wereld gehad had, dan had je misschien meer en beter kunnen proberen.
Maar dat is er niet.
Dat is niet iets om je schuldig over te voelen. Je moet vooral voorkomen dat je vanuit dat schuldgevoel over jezelf, je dier meer en langer laat lijden dan strikt genomen noodzakelijk is.
Groet,
Miriam Lavell

Nasha 1st
We weten iets meer, maar of het beter is?

Het zijn niet de nieren, vanmorgen bloedonderzoek en de leverwaarden zijn torenhoog. Verder alles wel goed. Vandaag kijken ze verder, óf het is een ontsteking aan de lever en wel goed te behandelen, óf het is een tumor en dan houdt het op....We moeten dus even de uitslag afwachten vandaag....

Nasha 1st
Het is het slechtste scenario....

helaas, het is een tumor, we zijn net gebeld. Ze hebben een echo gedaan en er zit een tumor van 4x5 ongeveer....gelet op leeftijd en kosten en alles er om heen is het beter als poes naar de eeuwige jachtvelden gaat. Aan mij de twijfelachtige eer de kinderen er zo op voor te bereiden.....

Nasha 1st
Net verteld....

veel verdriet natuurlijk....We mogen er vanavond bij zijn, als de kinderen willen. Ik laat het aan henzelf over....Ik wil het niet al te lang laten duren, poes voelt zich zo duidelijk niet lekker....dat vind ik ook zielig....

Fiorucci
Nasha

Als poes zo beroerd is zou ik ook liever niet langer wachten.
Veel,veel sterkte!!!!

Puck
Nasha

Ik denk dat je een juiste keus gemaakt hebt, maar dat doet aan al het verdriet weinig af. Sterkte vanavond.

mirreke
Nasha, jullie naar dierenarts of...?

komt de dierenarts bij jullie? In ons geval kwam de dierenarts bij ons thuis een spuitje geven, wat ik heel erg fijn vond. Hoefde het beestje ook niet meer naar de praktijk vervoerd te worden, en te wachten in de wachtkamer, geeft toch maar stress. Poes is daarna ook bij ons gebleven en begraven in de tuin. Ik moest trouwens heel erg huilen, en in zo'n praktijk voel je je toch minder vrij.
Sterkte, het is altijd triest...

Nasha 1st
Poes is nog in de kliniek

ze was daar gebleven voor onderzoek. Dus we gaan vanavond daarheen....weet nog niet of ik zelf meega.....

Vera*
Sterkte

Jullie zullen toch een huisgenootje missen.

Vera

Guinevere
Hier

Wijlen onze poes (18 jaar) had ook een tumor. Ze heeft nog 3 maanden best prettig geleefd dankzij pijnstillers. Pas toen de tumor openging hebben we haar een spuit laten geven. Misschien is pijnstilling nog een optie, om haar leven nog wat te verlengen? Maar ja, je zit ook met die leverwaarden natuurlijk...

fladder
Nasha

Sterkte ermee!

Nasha 1st
Dank voor de steun

doet goed....
Ja, het is heel verdrietig, heb al vaak beestjes moeten laten gaan en is nooit leuk....het zijn je maatjes, je kroeltjes, je praat soms tegen ze, moppert op ze als ze in de weg liggen of lopen, maar ze horen er gewoon bij....16 jaar is een mooie leeftijd, maar het blijft moeilijk...

Nasha 1st
Guinevere

weet niet of dat mogelijk is, maar de leverwaarden zijn al torenhoog, paste niet eens in het schema, dus ver boven de streep....Daarbij, het verdriet wordt er niet minder om. Het is goed zo, ze heeft nog een mooi leven bij ons in huis gehad....daar past wat mij betreft ook een mooi einde bij en dat is nu gekomen....

Poezie
Ach wat naar....

Hier een bejaarde kat die in maart 18 wordt. (Hoop ik) Je kunt het niet weten met die beestjes hè. Mijn kat heeft sowieso permanent pijnstillers omdat ze last heeft van haar pootjes. Het zou makkelijk kunnen dat ze ook wat anders mankeert, maar daar geen last van heeft door die pijnstillers. Eigenlijk hoop ik dat ze op een dag "gewoon niet meer wakker wordt uit haar slaap". Maar ja, het scenario van jouw kat is meer voor de hand liggend. Heel veel sterkte in ieder geval!

Gr. Poezie.

Mien*
Onze twikkel

is ook net, een paar weken geleden, overleden, een heel jaar vermageren, zo nu en dan een hang-dag, meestal nog een vrolijk huppeltje en levendig genoeg ineens ging het niet meer goed..kortademig en niet meer eten en drinken.

Sterkte, ik ben twee dagen in tranen geweest om het minste geringste..ze was ook al 16,5 jaar bij ons en we hebben natuurlijk veel meegemaakt..komt bij dat het echt een lieverd was.. ik mis haar nog steeds!

Heel veel sterkte!

Nasha 1st
We zijn terug.....

Het was heel heftig, ook met de kinderen. Heel veel verdriet natuurlijk. Ze leek nog zo fief toen we daar zaten, maar er zat een behoorlijk tumor bij de maag en lever. 4 a 5 cm. Prognose: zeer slecht. Het zou dus alleen maar uitstel van geweest zijn, dus het is beter zo, voor haar. Voor ons zal het even slikken zijn. We hebben nu alleen nog onze doerak van 3 jaar, onze rooie kater....

Moet zeggen dat het wel heel netjes ging, aparte ruimte, waar we nog even afscheid konden nemen voor ze daadwerkelijk de spuiten kreeg. Heel keurig allemaal....We mochten ook alle tijd nemen!

Kaaskopje
Altijd moeilijk

Het is altijd moeilijk om een huisdier te verliezen, maar als een kat (in dit geval) zo ziek is dat het alleen maar ellendig wordt om hem langer te laten leven voelt het ook wel 'goed' om hem dat verder te besparen. Het is wel fijn dat ze er bij de dierenarts zo respectvol mee omgaan. Dat hebben wij ook zo ervaren met onze laatste hond. Heel veel sterkte samen!

Guinevere
Ach

Ach, wat een beroerde avond. Sterkte ermee, allemaal.

Nasha 1st
Xanneke

het gekke is dat ze zich eigenlijk pas sinds afgelopen weekend zo beroerd voelde. Ze is toen 's nachts gaan spugen en zondag zat ze heel de dag stil in een hoekje, koppie heel laag tegen de grond, met haar neusje. Toen dachten ze dus aan nierfalen en daar zou op zich nog mee te leven zijn geweest, afhankelijk van de ernst. Maar vandaag bleek dus wat er echt was. Die tumor zit er natuurlijk al langer, maar heeft kennelijk tot afgelopen weekend niet tot noemenswaardige problemen geleid....
Ja, het voelt op zich wel goed. Al ben ik wel naar buiten gestapt toen de spuiten werden gegeven. Ik heb liever op mijn netvlies hoe ze nog rondliep.....Maar ik heb toch een soort van afscheid kunnen nemen...

Tweets
Nee dat went niet

wel fijn dat jullie dit voor de poes hebben gedaan, met zorg en hoop en toen dat niet meer voldoende was afscheid genomen.

De poes ligt nu vast heerlijk in de poezenhemel te genieten van de zon daar, oogjes tevreden dicht, beetje rollend over het zachte gras. Ach ik beschouw de poes ook als mijn 1e kind, ze was zo klein en kwetsbaar (ziek uit het asiel gehaald, ze was toen een weekje of 7 oud) en nu al 13,5 en een mager broos dametje.

*Rymcke*
Nasha

Treur met jullie mee. Altijd moeilijk. Is toch een kindje. Onze kater is pas 9 maanden. Hier vielen de waardes van lever nog mee. Denken een ontsteking van galblaas. Maar DA voelt ook andere dingen in zijn buik. Wordt nu wel erg mager. Hier symptomen langzaam erger geworden. Viel ons zo'n krappe 2 weken voor het eerst op. Maar tja een dagje minder eten ok, plasje naast kattenbak, gewoon kattenpubertijd (kan namelijk ook). Maar vanaf het weekend begon ik mij toch wel heel bezorgd te maken. Daarom urine onderzoek. Maar dit was negatief. Maar dus wel verhoogte leverwaarden. Hoop nu dat hij weer gaat eten (royal canine voer gekregen voor lever/nier problemen) Zolang hij niet eet krijgt hij elke dag injecties antibiotica en prednison, de komende dagen. Als dit niet helpt dan een echo (biopt moet ik naar een speciale kliniek) om te kijken of er meer zit. DA wilt eerst zo proberen.
Jullie sterkte.
Gr. Rymcke

(¯`·._.·NashA·....
Vandaag bij de post

een kaartje van de dierenkliniek, sterkte....dat vind ik netjes....

Poezie
Vraagje nasha

Wat hebben jullie met het lichaampje van poes laten doen/ gedaan? Als het met mijn poes zover is moet ik daar natuurlijk ook een beslissing over hebben gemaakt. Qua gevoel zeg ik begraven in mijn eigen tuin, maar praktisch gezien kan dat niet. Het is een huurhuis, die naar alle waarschijnlijkheid binnen een jaar of 5 wordt afgebroken. Dus neig ik naar laten cremeren. Wie kan wat meer vertellen over de opties? (Ik kan het uiteraard aan de dierenarts vragen, maar omdat ik het eigenlijk nog niet "wil weten" peil ik hier wat)

Gr. Poezie.

ishtar
Poezie

wij hebben tweemaal een kat laten cremeren. Dat kan zowel 'los' (alleen jouw kat) als met meerdere dieren. De as hebben wij op een strooiveldje bij het dierencrematorium laten strooien.

(¯`·._.·NashA·....
Wij

hebben gekozen voor cremeren. En misschien oneerbiedig, maar met meer dieren tegelijk. Ik heb eigenlijk nog nooit een beest in onze tuin begraven (de parkiet, maar die heeft man later toen zoon weg was weer opgegraven....). Je kan inderdaad ook kiezen voor alleen cremeren en ook begraven op speciale dierenbegraafplaatsen. En hoeveel ik ook van die beestjes hou, dat gaat mij persoonlijk allemaal wat te ver....maar misschien komt dat ook wel omdat ik ook niks met mensenbegraafplaatsen heb....

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.