Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Vic

Vic

16-05-2010 om 20:31

Prijsstijging brilleglazen?

Oudste heeft een nieuwe bril nodig. Eigenlijk is ze erg gehecht aan haar oude, maar omdat ze die al 5 jaar heeft (en ze nu 11 is) begint hij wat strak te zitten Gisteren zijn we bij Pearl geweest en hebben een nieuwe uitgekozen. Tot mijn verbazing kwamen de glazen uit op 150 euro per stuk. De kinderen hebben allebei een bril en voor jongste was ik vorig jaar toch zeker geen 300 euro kwijt voor alleen de glazen. Zijn die het afgelopen jaar zoveel in prijs gestegen? Ik neem trouwens altijd kindproof glazen, dun geslepen, gecoat en niet ontspiegeld, dus daar kan het niet aan liggen.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Uit mijn hoofd

Pas een nieuwe bril gekocht bij Hans Anders en ik was voor dunnere ontspiegelde glazen plus montuur ongeveer 250 euro kwijt.

Mijn vorige bril was stukken goedkoper maar dat was een basis-bril zeg maar, zonder extra's.

Risama

Risama

17-05-2010 om 08:59

Ik dacht

170 euro voor een Vogue montuur met eenvoudige glazen. Het kan iets meer geweest zijn, maar zeker onder de 200 euro. Bij het Huis, voorheen heeft ze van Hans Anders, Pearle en Specsavers gehad. Die waren wat goedkoper, maar de service bij het Huis bevalt me wel. (en nu blijkt het dus niet duur geweest te zijn als ik andere prijzen hoor) Overigens heeft ze 1 glas zonder sterkte, dat scheelt natuurlijk wel.

Risama

Vic

Vic

17-05-2010 om 09:03

Speciale glazen

Mijn kinderen hebben behoorlijk sterke brilleglazen (+5), dus het is geen optie om standaard glazen te nemen. Dan krijgen ze van die jampotjes. Toch ben ik altijd onder de 250-300 euro gebleven, met een montuur van rond de 100. Daar zaten dan dus geen glazen in van 150 euro.

reina

reina

17-05-2010 om 09:56

Extra's

Het zijn de extra's die brillenglazen duur maken. Het ontspiegelen en vooral het dunner maken, zowel mijn dochter als ik hebben rond de -7, wij zijn altijd een paar honderd euro kwijt aan de glazen (ik koop meestal bij het Huis, zij ook wel bij Hans Anders en Specsavers). Ik kan me voorstellen dat juist die extra's verschillende prijzen hebben per winkel. Bij Hans Anders zijn glazen wel wat goedkoper, maar daar hebben we slechte ervaringen mee ( coatinglaag die losliet, maar dat zou aan slechte behandeling liggen, wat onzin was, een andere opticien die er naar keek zei gelijk dat de laag slecht was aangebracht en dat we ermee terug moetsen gaan.)

Puck

Puck

17-05-2010 om 11:09

Schrik niet

Ik heb sinds kort voor 1 oog een multifocaal glas nodig, voor het andere een gewoon - glas. Ik was voor 2 glazen (zonder montuur) 580 euro kwijt.

Beter rondkijken naar aanbiedingen

Ik heb 1 maand geleden voor jongste (-5 en +1,5 en een cilinder) ontspiegelde, krasvaste extra dunne glazen in nieuw montuur gekocht en er een zonnebril(op sterkte) bijgekregen voor (hou je vast!) 105 euro en dat is inclusief dus de glazen. En de zonnebril is hetzelfde montuur als de gewone alleen in een andere kleur dus mocht ze er zat van zijn dan ruilen we de monturen even om....Ook heeft de zonnebril ook extra dunne glazen...of die krasvast is weet ik eigenlijk niet.
Het was een aanbieding van Hans Anders.
Ik kreeg per brief ook een áanbieding pas nog...nieuwe bril. Ontspiegeld, krasvast en extra dunne glazen voor 120 euro inclusief montuur...en ik heb -13,5 en -11,5 dus dat heeft er denk ik niet zoveel mee te maken.
Je moet gewoon beter opletten op de aanbiedingen en daar gebruik van maken.
Wel duurde het langer dan gepland voor de brillen van jongste klaar waren...de glazen lagen nog in engeland en het luchtruim zat dicht i.v.m. de aswolk...wel belden ze keurig elke 'verwachte dag' op dat ze er nog niet waren...Uiteindelijk kwam het allemaal goed dus.
groeten albana

mirreke

mirreke

17-05-2010 om 15:54

Albana, waar?

Ik heb ook altijd extra dun en gecoat, maar niet ontspiegeld want dat vind ik niet mooi. Ik kon nooit een leuk montuur vinden, knap altijd weer af in de winkel, maar nu heb ik op de vrijmarkt twee hele leuke monturen gekocht. Ben dus van plan om daar glazen in te laten zetten en ben nu op zoek naar een aanbieding. Waar kwam die aanbieding van jou vandaan?

Vasye klant

Deze kwam (moest het even nakijken) van hans Anders, die krijg ik thuis (gewoon per brief geadresseerd) en dan is het dus 'goekoper', maar de aktie loopt ook voor niet vaste klanten en dan is het 169 voor een bril+zonnebril en aangezien je die 2 monturen al hebt...maar of ze je er korting voor geven betwijfel ik zeer. Die aktie is zo als ie is en daar is meestal niks aan te morrelen/onderhandelen.
Variofocus (bril+zonnebril)is 249
maar goed het is allemaal stúkken goedkoper dan hierboven gesuggereed wordt. Vergelijk het als shoppen bij een dure merk kledingzaak waar ze alles op maat maken en bij de HEMA. Ja,ja.Zo wordt het vanzelf wel duur..
Ik ben trouwens ook vaste klant bij pearl en bij een plaatselijke brillenzaak. Dus daar krijg ik de acties ook van.
Misschien moet je ook vaste klant worden? je kan de acties ook per mail krijgen dacht ik.Of je dan al meteen de korting krijgt weet ik niet.
Dat ie voor mijn dochter nog goedkoper was komt omdat zij ook nog 'vriend van Hans'is, zie hiervoor de website. Dit is bewust...dochter moet toch elk jaar (en soms elk half jaar) nieuwe glazen, dus kopen we meteen ook een nieuw montuur (=namelijk goedkoper) vandaar dat die vriend is en ik niet (al 4 jaar dezelde bril).
groeten albana

Sorry voorwaarden erbij

Was even vergeten de aanbieding erbij te zetten:

Voordelige voorjaarspakketten bij Hans Anders

Complete bril + zonnebril op sterkte 169,-
Complete varifocusbril + zonnebril op sterkte 249,-
Complete varifocusbril + varifocuszonnebril 299,-
· Keuze uit de hele montuurcollectie
· Complete bril is inclusief kunststof 1.5 glazen met kraswerende laag en superontspiegeling,
· Zonnebril is met enkelvoudige zonneglazen
· Bewerkingen op glazen zonnebril tegen meerprijs mogelijk
· Meerprijs extra dun (1.6) 25,- per glas
· Meerprijs Varifocus Plus 50,- per glas
· Actie geldig van 29 maart t/m 30 mei 2010

Bril met meekleurende glazen

Enkelvoudige bril met meekleurende glazen 169,-
Varifocusbril met meekleurende glazen 249, -
· Keuze uit de hele montuurcollectie
· Bril is inclusief kunststof 1.5 glazen met kraswerende laag en superontspiegeling, )
· Meerprijs extra dun (1.6) 25,- per glas
· Meerprijs Varifocus Plus 50,- per glas

reina

reina

17-05-2010 om 19:25

Albana

Geldt dat voor elke sterkte? want ik ben ook wel een snaar binne gegaan voor een dergelijke zonnenbrilaktie, maar toen goldt het niet voor sterkere glazen (weet niet meer waar de grens lag) Ik heb eigenlijk een nieuwe zonnenbril op sterkte nodig, maar met de zonnenbrillen van Hans Anders hebben we slechte ervaringen...twijfel, twijfel....

Sterkte

Volgens mij wel. Ik krijg ook wel eens aanbiedingen van lenzen (b.v. daglenzen uitproberen een half jaar voor de helft van het geld..)en dan staat er wel eens bij dat die aanbieding alleen geld tot die en die sterkte. En bij hans Anders weten ze écht wel welke sterkte ik heb....En bij deze brief zat gewoon een bon (voucher)waarmee je dus die actie kan verzilveren zonder aanvullende voorwaarden erbij.De keren dát ik een bril heb gehaald/gekocht (gemiddeld 1 keer per 4 jaar) zijn het ook altijd acties en nooit gehad dat het voor mijn sterkte niet geldig was (en ik neem aan dat je niet nog sterker hebt dan ik ...) en met lenzen dus wel. Idem met dochter. Je kan het toch gewoon gaan vragen?
Ikzelf heb trouwens geen zonnebril, ik draag ook lenzen (overdag voornamelijk) en daarbij een gewone zonnebril. Mijn bril (op sterkte) heb ik alleen 's avonds op en soms als ik moe/ziek ben. Dus geen ervaring met zonnebrillen op sterkte. Die zonnebril van dochter ziet er verder prima uit...Ze mocht de kleur van de glazen zelf uitkiezen en ze kan er verder goed mee kijken.Maar ik denk niet dat je veel hebt aan de ervaring van een 12jarige en buiten dat heeft ze 'm nog te kort om echt zicht te hebben op krassen etc.
Ik zou als ik jouw was het gewoon gaan vragen...
p.s. als er geen monturen zijn naar jouw smaak vraag dan of ze er nog meer op voorraad hebben of dat ze er meer in jouw maat aanvragen, doen ze voor dochter áltijd (klein hoofd, dus kleine maat).
groeten albana

Nee hoor nooit meegemaakt (sterkte)

Nou die sterkte van -8 daar zou voor tekenen...(en errug blij zijn!) en ik heb altijd van die aanbiedingen gehad en ze gelden altijd ook voor mij...behalve dus bij bepaalde soorten lenzen (maar dan staat het er altijd bij) en ik toch echt deze sterkte al vanaf een jaar of 12 (dus nu 30 jaar).En zowel bij Hans Anders als ook bij Pearl is dat geen probleem...Ik kan me nog wel herinneren dat ooit héél lang geleden (euh 20-25 jaar?) en er nog niet zulke winkels bestonden..en je altijd bij de plaatselijke brillenzaak moest kopen, ik altijd méér kwijt was dan een anders door die sterkte voor dat extra dun maken. Maar dat is me dus bij Hans Anders en ook Pearl nog nooit overkomen........En ik denk met elke 4 jaar een nieuwe bril voor mij en elk jaar (of 2 keer per jaar)1 voor dochter ik wel over ' ervaring' mag spreken.
groeten albana

reina

reina

18-05-2010 om 17:48

Albana

da's raar, want dat is mij bij Hans Anders dus al wel een paar keer gebeurd. Wie weet verschilt zelfs dat per filiaal, ik vind het hier een echt slechte zaak.

Inge M

Inge M

18-05-2010 om 18:42

Specsavers het goedkoopst

Ik heb snel een bril nodig naast mijn lenzen. De oude bril heeft geen correcte glazen meer.
Ik ben bij Hans Anders geweest. Bril met glazen is vanaf 149 euro. Maar met mijn glazen (-6,75) raden ze dringend dunnere glazen aan. De glasdikte zou 0,9 cm worden aan de randen en dat zou echt geen gezicht zijn.
Advies: een bril van 249 euro. Levertijd 2-3 weken.
Daarna ben ik naar Specsavers gegaan. Goedkoopste brillen zijn daar 29 euro inclusief glazen. (variofocus is wel duurder) Voor extra's betaal je meer (zoals ontspiegeld glas en extra dunne glazen). Aangezien ik de bril zeer weinig gebruik, heb ik gewoon een goedkope uitgezocht. Levertijd een week.
Als ik de bril dagelijks of vaak zou dragen, zou ik meer investeren maar nu vind ik dat niet nodig.

Vic

Vic

18-05-2010 om 19:42

Specsavers

Daar ben ik dan wel eens geweest. Afgezien van het feit dat ik het geen prettige winkel vond (3-jarige net zindelijke dochter mocht niet eens even naar het toilet), waren we daar ook een stuk duurder uit dan bij de opticien waar we uiteindelijk hebben gekocht. Oudste had toen +6 en dan kun je bij een kinderbril niet kiezen voor normale glazen want dat worden 'blokjes'. De meerprijs per glas was ruim 100 euro.

Je moet ze ook gewoon allemaal aflopen

Als ik een nieuwe bril moet (of dochter) loop ik ze altijd eigenlijk allemaal even af......Wel alleen want als dochter een leuk montuur ziet zit ik dadelijk aan de duurste winkel vast en winkel mevrouw niet anders meer want die interesseert zich niet voor prijzen (natuurlijk)maar alleen welk montuur is het allerleukste. Meestal eerst online....kijk ik ze allemaal na, die goedkopere winkels. Dan begin ik bij de beste aanbieding..en loop daarna de anderen af. Soms ga ik daarvoor ook naar andere stad omdat hier geen specsavers is.Overal zoek ik een montuur uit en laat de hele mikmak mét mijn sterkte uitrekenen. Eigenlijk heeft Hans Anders de beste 'all-in' aanbiedingen, pearl heeft soms van die topaanbiedingen (b.v. omdat er een nieuw filiaal geopend is) en soms heeft specsavers dat ook. En daar waar die het goedkoopste is ga ik uitgbereid shoppen voor een montuur....en laat ik er desnoods mee bij bestellen of ga naar nog een andere stad als het een klein filiaal is en ze amper leuke modellen hebben.
Soms wacht ik een maandje op de volgende aanbieding (bij sommige filialen fluisteren ze je dat stiekum wel in als je ernaar vraagt).
Ik heb nog nooit....werkelijk nog nooit meer betaald dan 200 euro.Soms heb ik koopjes (bril op sterkte, extra dun+ontspiegeld en montuur voor 25 euro b.v.), soms is het wat duurder met wat extra's erbij (b.v. zoals nu die bril+zonnebril voor jongste).Meestal kom ik uit op ongeveer rond de 100 euro. En als ik dan zie wat ik bespaar.....(zie prijzen hierboven) dáár koop ik dan meteen een bijpassende 'out-fit' aan kleding bij...
groeten albana

Eyes and more

in Groningen zit een filiaal van eyes and more http://eyesandmore.nl/, daar kocht ik vorig jaar 2 leuke brillen en een zonnebril varifocaal (3 brillen dus) voor 270 euro...

Altijd de moeite waard om eens te kijken!

Vic

Vic

19-05-2010 om 21:21

Opticien in de buurt

Ik wil graag een opticien in de buurt omdat er nog wel eens iets rechtgezet moet worden. In het dorp zijn er twee, en bij Pearle vind ik het personeel het prettigst. Vandaag werd ik trouwens gebeld door een andere medewerkster, die voorstelde om andere glazen te kiezen, die meer geschikt waren voor +5 en dun slijpen. Deze waren iets goedkoper, en ik krijg nog 20% korting op het geheel. Dat scheelt in ieder geval weer, waardoor ik nu maar iets boven de 300 euro zit in totaal. En volgens mij krijg ik ook nog 100 euro terug van de verzekering.

Jaymza

Jaymza

19-05-2010 om 23:32

Verbaasd

Wat zijn jullie goedkoop uit! Ik betaal altijd zo'n 250 euro per glas en dan vallen de kosten van het montuur daarbij in het niet. Wel dubbelfocus en de beste/dunste soort.

Jaymza

Mag ik tussendoor iets vragen?

mijn dochter van 7 knijpt af en toe wat met d'r ogen en ik wil eens een oogtest laten doen om te kijken of het kind wel goed scherp ziet. De huisarts is momenteel erg druk/onderbezet en adviseerde mij gewoon bij een opticien even met haar langs te gaan voor een gratis oogtestje.

is dit nou wel verstandig ? Of moet ik gewoon alsnog een afspraak maken met de huisarts, ook al moet ik dan een week of 2 wachten ?

Manda

Als je een goede opticien in de buurt weet waar ook een optometrist werkzaam is, zou ik daar gewoon eens langs gaan. Deze is zeer gespecialiseerd (meer dan de huisarts) en kan je dochters ogen prima nameten.

Chris

ishtar

ishtar

20-05-2010 om 11:26

Maar de meeste opticiens

meten geen kinderen onder de pakweg 9.
Hier (zoon 9) is bij een anwb-steetwise testje eruit gekomen dat hij slechter ziet dan gemiddeld. De opticien zegt dat hij toch eerst bij de oogarts langs moet, de ha schrijft pas een verwijzing na hem zelf gezien te hebben. (gelukkig kon ik er 2 dagen later al terecht, maar de afspraak bij de orthoptist duurt nog 2,5 maand)

Dank chris

ik heb net een afspraak gemaakt bij een goed aangeschreven opticien die oogemetingen doet en ook toevallig kinderbrillen verkoopt dus het was ook nog eens gratis Ben benieuwd wat eruit gaat komen, het zou reuze onhandig voor haar zijn als ze echt een brilletje moet.

Puck

Puck

20-05-2010 om 13:13

Ishtar

Een opticien mag idd kinderen geen bril voorschrijven, maar als je bij een opticien aangeeft dat je gewoon even wil laten checken of de ogen goed zijn dan zijn ze in bijna alle gevallen bereid om dat te doen. Blijkt daaruit dat het niet goed is dan kan alsnog bij de huisarts om een verwijsbrief. En als de huisarts aangeeft om eerst even bij de opticien binnen te lopen zal die daarna vast zonder het kind gezien te hebben een verwijsbrief voor de oogarts willen voorschrijven.

ishtar

ishtar

20-05-2010 om 13:55

Puck

dat scheelt dan waarschijnlijk per opticien. Of het was bij mijn zoons al zo duidelijk dat er iets was waardoor het geen zin had(om eerst naar de opticien te gaan dus)

Specsavers

kreeg net een mail van specsavers, 2 glazen extra dun, ontspiegeld en onbreekbaar voor 95 euro, er waren nog maten bij hoe dun en hoe dunner hoe duurder (natuurlijk). Dun 1,6 95 euro, dun 1,67 145 euro en dun 1,74 195 per paar.
Inclusief ontspeigeling en kraswerdende laag en bij aankoop van een montuur.
(mm, vindt ik best nog wel duur...persoonlijk)
groeten albana

Jesse_1

Jesse_1

20-05-2010 om 22:18

Oogmeting kinderen

Het maakt niet zoveel uit bij welke opticien je een kind laat meten. Ze meten alleen kort met een apparaat. Als er een afwijking uit komt, zal de huisarts een verwijsbrief naar de oogarts schrijven en die zal de daadwerkelijke meting doen voor een bril.
Jesse

Spaarplan hans anders

Mijn dochter en ik hebben allebei een bril. Omdat dat inderdaad een vrij dure liefhebberij kan zijn, doen we mee aan het spaarplan van Hans Anders.
Iedere maand wordt 10 euro (5 euro per persoon) afgeschreven, en na een jaar kunnen we dan beide een nieuw montuur inclusief glazen uitzoeken. Dus voor 60 euro per persoon hebben we ieder jaar een compleet nieuwe bril. Je kunt kiezen uit alle modellen die ze in de winkel hebben. Wil je een bril met een leesgedeelte erin, dan betaal je geloof ik 7,50 per maand. Volgens mij kun je ook 2,50 sparen en dan om de 2 jaar een nieuwe bril. Ik zoek meestal 1 jaar een gewone bril uit, en het jaar daarna een zonnebril op sterkte. Je kunt ook kiezen voor contactlenzen, dacht ik.
Ik vind het erg handig; 5 euro per maand mis je niet zo snel, en opeens valt er een tegoedbon op de mat, en kun je weer gaan uitkiezen.

Kiki

Kiki

20-05-2010 om 23:36

Wow wat goedkoop!

Ik was met mijn laatste bril 400 euro kwijt en toen moest ik ook nog een zonnebril. Die was bijna net zo duur

Toen ik naar de goedkope opticien ging voor een actie zeiden ze heel eerlijk dat ik daar te slechte ogen voor had. Daar gold de actie niet voor.

Dochter ook vriend (spaarplan)

Hier doet dochter mee aan dat spaarplan, maar die had al een ander montuur gehad dat jaar dus waren we nu iets duurder uit dan andere jaren voor de bril+zonnebril (totaal 45 euro bijbetaald+ 60 euro van spaarplan, per maand 5 euro). Maar in totaal hebben we dus 3 monturen+2 paar glazen ervoor gehad. (best veel voor 105 euro toch?)
Ik ben ooit 1 jaar 'vriend' geweest en heb toen weer opgezegd. Ik heb gewoon niet elk jaar een andere bril nodig omdat ik 'm niet hele dagen gebruik.
En ja dat geld dus óók voor héle sterkte glazen en voor héle slechte ogen. Ik kon gewoon meedoen en ik denk niet dat er bij het hoofkantoor verschil wat dit betreft per filiaal gemaakt wordt, dus als het filiaal je weigert kan je gewoon het tel. nummer op de site bellen.
Ik heb trouwens -13,5 en -11,5 en voorzover ik weet is er écht maar een enkeling die nóg slechtere ogen heeft want zo'n sterkte is écht zeer sporadisch.
Ik snap ook niet dat jullie zo'n reden pikken. Ik zou er grote stampij van maken en naar de commisie gelijke behandeling stappen of weet ik veel wat.......
Als er écht zo'n groot prijsverschil zou zijn in sterktes zou ik net zolang stampij maken tot ik net zoveel betaal als ieder ander met een bril...of de zorgverzekering zou de meerkosten moeten betalen.
Dus niks wow wat goedkoop, gewoon beter opletten op aanbeidingen en acties en spaarplannen en weet ik het wat. (Of je nieuwe bril goed opzetten..dan zie je het beter. grapje!)
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.