Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kitkat

Kitkat

23-06-2011 om 09:47

Pup valt kinderen aan. hoe opvoeden?

Mijn schoonouders hebben een pup aangeschaft. Het hondje is een lief maar pittig, moeilijke hond. Hij is nu bijna een jaar oud. De hond is erg pittig naar andere honden toe, gaat dan snel happen.

Als mijn kinderen bv langs de hond lopen kan hij geïrriteerd reageren en dus aanvallen(al 4 keer gebeurd). Ik ben er zelf niet bij geweest dus ik weet niet hoe schoonouders ermee omgaan. Ik ben toch bang dat schoonouders er misschien niet zo goed mee omgaan (hond corrigeren) waardoor hij dit als volwassen hond ook zal doen. Het hondje is ongeveer zo groot als een Jack Russel (schrijf je dit zo?). Wil natuurlijk niet dat ik kind terug krijg met hondenbeet
Schoonouders zeggen, ja de kinderen doen ook zo druk bij de hond en daar kan hij niet tegen.... Ik denk dan, ja dat is zo het zijn drukken kinderen. Waarschijnlijk gaan de kinderen ook te lang de hond aaien en mee spelen waardoor het teveel wordt voor de hond.

Mijn schoonouders weten niet veel van honden, het is hun eerste pup. Zelf heb ik ook nooit een hond gehad.
Graag hoor ik tips hoe dit op te lossen.Want ik heb echt het gevoel dat ik anders een van mijn kinderen met een bijtwond terugkrijg na een logeerpartij.
Het beestje zit op puppy cursus. Wat zouden jullie doen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
margje van dijk

margje van dijk

23-06-2011 om 10:02

Kijken naar de dog whisperer

Dat is zo'n gaaf programma, een paar keer kijken en je bent er verslaafd aan (zelfs voor een hondenhater als ik).

Ik heb dus geen verstand van, maar als je naar dat programma kijkt word je je wel van allerlei dingen bewust die honden doen. Signalen die ze geven, een houding die ze uitstralen, hoe je daar op moet reageren.

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden is het dus géén vaag zweverig programma, maar juist ontzettend to the point en met beide benen / vier poten op de vloer.

Dus zowel voor jezelf als voor je ouders: zoek dat eens op en ga het kijken

Ik heb alleen geen idee op welke zender het is (iets vaags in elk geval), want ik zap er soms toevallig langs en ik ga er nooit speciaal voor zitten.

Margje

amk

amk

23-06-2011 om 10:13

National geographic

en dan meestal om een uur of 9 's avonds, en zondags zo ongeveer de hele dag voor mijn gevoel.
Ik als hondehater kan er uren naar kijken net als Margje.

O ja!

Be calm and assertive...
Be the leader of your pack...
Ik vind het ook zo heerlijk toepasbaar op kinderen

Puppycursus

ik las er bijna overheen, maar gelukkig staat het in de een na laatste regel
Ik zou het daar aankaarten.
Buren hebben hun hond na intensieve training -toch- weggedaan, want er zat kennelijk toch iets in het karakter wat niet helemaal goed ging.
Voor the time being: kinderen de hond niet laten aaien.
Ik zou het anders ook niet weten.
Succes!

Yura

Yura

23-06-2011 om 11:25

Pup?

Ik vind 1 jaar al bijna geen pup meer hoor, dus ik vind dit wel verontrustend. Onze hond (labrador) deed dit ook tot een maand of 4/5. Met tanden wisselen was het over gelukkig. Ik denk dat de hond niet goed gesocialiseerd is. Tot een week of 16 is het belangrijk om de pup zoveel mogelijk indrukken te geven, dus kennismaken met kinderen, andere honden etc. Hij moet daar een positieve indruk bij krijgen. Zelf kun je weinig doen, behalve zorgen dat de kinderen nooit alleen zijn met de hond. Zijn je kinderen al ouder (boven de 10 a 12) dan zou je kunnen zorgen dat als ze gaan logeren, hij de kinderen als hoger in de rang accepteert. Dat doe je door te zorgen dat hij altijd fysiek lager is (zij op de bank, hij op de grond), te zorgen dat zij eerst eten en dan hij, het eten door de kinderen laten geven (wie het eten verdeelt is de baas), de kinderen eerst door de deur laten gaan en dan de hond etc. Als je schoonouders gewoon hun hond op de bank laten liggen en als een menselijk gezinslid behandelen en niet kunnen garanderen dat de kinderen nooit alleen zijn met de hond, dan is het hopeloos en kan er helaas geen sprake meer zijn van logeerpartijtjes. Wel moet je je kinderen leren dat ze de hond met rust laten, een hand boven een hond (over de rug aaien) wordt als poging tot overheersen gezien en het kan heel goed zijn dat hij vindt dat hij de baas is over deze indringers en dat hij vindt dat hij ze terecht moet wijzen. Persoonlijk vind ik hondjes van het type jack russel ook altijd erg fel, als ik ze op straat tegen kom met mijn hond gaan ze ook altijd bij voorbaat al blaffen en hun tanden laten ziet, ook als mijn hond ze nog niet eens gezien heeft of ze volledig negeert.

Tirza G.

Tirza G.

23-06-2011 om 13:01

Geen pup!

Dit is geen pup meer, dit is zelfs de puberteit (maand of 8) al voorbij. Hond is fout, hartstikke fout. Die cursus helpt dus geen zak En 'pittig' is niet de juiste benaming, hij is vals omdat hij onvoldoende leiding krijgt van zijn baas. Dat is eigenlijk altijd de reden. En omdat-ie die niet krijgt, neemt-ie zelf de leiding en gaat zijn roedel dus corrigeren. En aangezien hij geen alfa-hond is, komt hij daarmee ernstig psychisch in de knoop.

Tirza

Eens met tirza

De hond krijgt geen leiding van zijn baas. Dus de opvoeding ligt bij je schoonouders.

Zonde hoor, want zo krijg je een valse hond die geen grenzen kent en steeds onhandelbaarder wordt.

Pittig?

Als een hond van 1 jaar zo doet is ie vals. Meteen naar Matrin Gaus, maar ik vraag me af of er nog iets aan te doen is.
Ik zou schoonouders een mooie bench cadeau doen, mag mormel daarin als kinderen op bezoek zijn.

Kari1

Kari1

23-06-2011 om 14:39

Hier ook een hondenhater en fan van de dog whisperer. Je zou honden bijna leuk gaan vinden... (National Geographic, tussen 19.00 en 20.00, vrijdagavond vanaf 21.00.)
Deze hond moet idd gerehabiliteerd worden. Dat kan, maar dat vereist kennis van zaken en vooral de wil om dat te doen. En ik vraag me af of je schoonouders dat willen, als ze het beest nog steeds een "pittige pup" noemen.
Een bench, ja. En als de hond niet in de bench hoeft omdat opa en oma vinden dat de kinderen zich moeten aanpassen en niet de hond, dan zijn ze niet veilig daar. Ook niet als er iemand naast staat.
Kari

Dendy Pearson

Dendy Pearson

23-06-2011 om 14:58

Bench

Als een hond naar kinderen hapt is er iets niet goed. Maar was het echt happen of meer springen naar een hand? Dat wil een klein hondje uit speelsheid nog wel eens doen.
Als onze hond ooit zou happen naar een kind zou ze direct weggaan. Honden horen niet te happen.
Wij hebben ook een bench voor onze hond. Dat is een fantastisch beest, maar niet iedereen houd van honden en sommige kleine kinderen vinden haar toch wat eng. Dus gaat hond in de bench als het moet en dat vind ze helemaal niet erg.
ik zou dus een bench voor je schoonouders kopen.

Dendy

Mormel enz.

"ik zou dus een bench voor je schoonouders kopen": lijkt me cru, de kinderen en/of de hond zijn het probleem!

kinderen moeten ALLEREERST geleerd worden dat ze idd van de hond af moeten blijven en met rust moeten laten. Eigenlijk moeten ze hem negeren.
Belachelijk om een hond, die alleen z'n natuur volgt en geen andere manier heeft om zich te uiten als mormels, vals te betichten en maar weggedaan moeten worden (alsof het een oude keukendoek is).

Eigenaar van 5 GROTE honden

Kiki

Kiki

23-06-2011 om 20:05

Pff, een hap naar mijn kind

en ik zou er niet meer komen. Ik vind je er erg luchtig over doen. Dalijk is het raak en bijt hij iemand midden in zijn gezicht.

De oma van mijn man heeft zo'n akelig naar mormeltje dat koekjes uit je handen hapt (oooo schattig he)
Nou mijn oudste is 3 en dat is tevens zo lang geleden dat ik er geweest ben (ondertussen wel een hond verder, maar ik heb geen enkele reden aan te nemen dat deze zich beter gedraagd) Mijn man gaat maar in zijn eentje.

Mijn schoonmoeder heb ik destijds ook gevraagd niet met de jongens naar oma te gaan en daar was ze het volledig mee eens.

Verder als ik jou was zou ik niets aan die hond doen (verloren zaak als je schoonouders niet meewerken) maar zou ik mijn kinderen leren dat ze met hun handjes van die hond af moeten blijven (en trouwens van iedere hond af moeten blijven) en er structureel ver uit de buurt moeten blijven.
Persoonlijk zou ik ook eisen dat die hond in een bench ging als de kinderen er zijn.

Als ik niet zeker kan zijn van het gedrag van die hond en niet zeker kan zijn van het gedrag van mijn kind en schoonouders niet bereid zijn die hond ver weg te houden dan zou ik niet meer langskomen.

Chiquita:

Goed dat je opkomt voor de hond, maar ik vind dat je daarin wel iets te ver gaat.

Een hond heeft een goede baas nodig, jij als eigenaar van 5 honden zal dat als een ander weten.

Wanneer een hond zich niet gedraagt en de baas lacht erom of bagetaliseert het, dan krijg je een valse hond. een hond van een jaar is aan het puberen en dan heeft ie echt leiding nodig.

Aan de andere kant: als het drukke kinderen zijn en de hond kan daar niet tegen dan is het zaak daar maatregelen tegen te treffen. De kinderen moeten ook leren dat een dier niet gediend is van druk gedrag of teveel aandacht. Dus in dit geval snijdt het mes aan twee kanten: de kinderen zouden de hond met rust moeten laten EN de baas moet met zijn hond aan de slag.

Tenslotte is niet elke hond een kindervriend en is niet elk kind een hondenvriend. Lastig om een gulden middenweg te vinden, maar het moet. Want als de hond een van de kinderen zou bijten dan is het hek van de dam.

Reactie baas

juist Moppeke, maar omdat er al meteen ongenuanceerde reacties van hondenhaters kwam, wilde ik wel ff het tegendeel kwijt.
Natuurlijk moet de hond ook gecorrigeerd worden, maar onomstotelijk staat vast dat vaak de kinderen juist niet luisteren (of naar de (groot)ouders of naar de hond die op zijn manier signalen afgeeft).

Petr@

Petr@

24-06-2011 om 14:55

Hond is niet vals!

Hond krijgt geen sturing en gedraagt zich zoals een hond zich in een roedel zou gedragen. Maar eigenlijk wil hij dat helemaal niet, hond wil nl. gewoon een Alfabaasje.
Martin Gaus heb je niets aan (is mijn ervaring). Ik zou op zoek gaan naar een goede gedragstherapeute, die kan ook thuis komen.
Een site waar je een therapeut kan vinden die op de manier van Cesar Millan werkt: http://www.roedelleider.eu/training_&_begeleiding.htm

Succes ermee!

Petr@

Petr@

24-06-2011 om 15:00

Dominantieregels

Misschien hebben je ouders, terwijl ze op zoek gaan naar hulp, iets aan deze dominantieregels. Print het uit voor ze en hang het op het toilet!
Het komt uit het boek "Honden trainen volgens de regels van de natuur" geschreven door Arjen van Alphen & Francien Koeman (ook een aanrader).

Dominantieregels

Alle Alfa's hanteren even consequent de dominantieregels, ook de regels die door de Alfa's zelf zijn opgesteld over wat de hond wel of niet is toegestaan in huis (het territorium).

Wees consequent: Ja = Ja en Nee = Nee.

U als ranghogere gaat nooit naar uw ranglagere hond toe.

U als ranghogere loopt nooit achter uw ranglagere hond aan.

U als ranghogere blijft in elke situatie letterlijk boven uw ranglagere hond.

U als ranghogere bepaalt wie er als eerste eet, wanneer er gegeten wordt en hoe lang er gegeten wordt.

Als de bel gaat is de baas als eerste bij de deur (de territoriumgrens).

De baas begroet als eerste de visite (de nieuwe roedelgenoten) in zijn territorium.

U verlaat als eerste uw territorium (woning) en betreedt deze weer als eerste. Dit geldt voor elke situatie waarin sprake is van verandering van territorium, dus óók bij het traplopen.

U staat niet toe dat de hond u uitdaagt (bedelt)
om aandacht
om te spelen
om te eten
om drinken
om uit te gaan

Alles in huis is van de baas (territorium) en niets is van de hond.

De hond mag niet trekken aan de lijn.

De hond mag niet tegen u opspringen.

De hond mag géén rijgedrag vertonen.

De hond mag zijn behoefte alleen daar doen, waar u dat toestaat; u blijft staan wanneer u dat wilt en niet wanneer de hond dat wil.

U stelt geen eisen aan de hond waaraan hij niet kan voldoen (ruimte geven voor rangorde-ondermijnend gedrag).

U geeft geen opdrachten waarvan u weet dat daardoor uw gezag ondermijnd kan worden (conflictvermijdend gedrag).

U corrigeert de hond nooit via de zijkant van zijn nek.

Poeh wat een regels

Gaat dit over honden of robots??

Wij hebben zelf ook al mijn hele leven lang honden en nooit problemen gehad de honden kennen hun plek luisteren en zijn sociaal.(Volgens andere mensen zijn ze super gehoorzaam en kunnen bijzondere dingen)Maar heb nooit al die regels gebruikt eigenlijk.Wel gewoon duidelijk zijn en laten merken dat jij de regie hebt en de baas bent (net als bij kinderen eigenlijk)

Petr@

Petr@

24-06-2011 om 16:43

Branca

Ben heel benieuwd hoe jij dan laat merken dat jij de baas bent als je deze regels niet gebruikt.

Nou

ja =ja nee=nee
ja die gaat hier ook wel op.

Maar als ik mijn honden lekker los heb lopen op ons weiland of in het bos gaan ze niet eerst vragen of ze hun behoefte mogen doen dat doen ze gewoon.

Ik zet een bak eten neer en ze pakken hoeveel ze willen en wanneer ze willen.totaal geen voernijd hond en katten eten gewoon uit een bak (katten zijn gek op hondenvoer)

Als ik ze los heb lopen en er komt een auto aan gaan ze zelf eigenlijk al netjes aan de kant zitten gewoon vanaf het begin af aan aanwennen auto=zit.

als er kinderen zijn trekt ons oude kleine hondje zich na ze begroet te hebben netjes terug op zijn plaats en de kindjes die er zijn leg ik uit dat hij dan niet wil aaien en spelen.Mocht het kind te klein zijn om het te begrijpen doe ik de hond liever veilig buiten in de kennel met een lekker botje dan de confontatie aangaan tussen hond en kind.(er is trouwens nooit sprake geweest van naar gedrag naar kinderen toe).

De honden weten wel dat ze lager staan als wij als gezin we hebben nooit problemen met dominant gedoe.
maar mischien hebben we altijd wel makkelijke honden gehad dat kan natuurlijk ook.

Ik ben trouwens ook fan van de dog wishperer smorgens voor 9 uur is het ook trouwens op national geographic.

Petr@

Petr@

24-06-2011 om 17:09

Branca

Nog even ter verduidelijking: het was niet aanvallend bedoeld, mijn vraag, maar oprechte nieuwsgierigheid!
Wat voor hond heb je (gehad)? Er zijn nou eenmaal makkelijke honden en honden die wat meer sturing nodig hebben. Zoals die van mij ))

Fiorucci

Fiorucci

24-06-2011 om 17:10

Chiquita

Hoe je het ook wendt of keert, geef nooit een kind de schuld. Je kunt van een kind niet verwachten dat het precies weet hoe zich te gedragen naar een hond toe. Het zijn kinderen. Ik vind het ten alle tijden de verantwoordelijkheid van het baasje van de hond. Als je ook maar even vermoed dat een kind dat niet of matig weet, is het aan jou om te zorgen dat er niks kan gebeuren, niet aan het kind. Ik ben beslist geen hondenhater, maar heel voorzichtig met de combi kind-hond. BEIDEN kunnen op zeker moment onvoorspelbaar gedrag vertonen, hoe goed opgevoed ook!

Hond en kind

ik liep met aangelijnde hond over straat; kind komt eraan gehold, recht op mij (en hond af). Roep naar kind: NEE = kind behoort te luisteren!
ook in huis (trouwens ook met volwassenen): hond ligt in zijn bench, jij blijft er dus vanaf en je gaat er niet naar toe! kind en volwassene behoort te luisteren naar mij
(als ik dus kind/volwassene niet vertrouw = niet luisteren zal ik dus mijn hond in de bench leggen en deze afsluiten
slechts iemand die iets meer van hondengedrag kent (Petr@ ?) zal snappen dat zo'n hond de relaties legt tussen kind en opgesloten worden
ik ben nu heel rechtlijnig hoor, maar dit is nu meer om eea duidelijk te maken hoe een hond 'denkt'
Er zijn hier heel vaak mensen, zeker voor langere tijd over vloer, nog nooit problemen mee gehad omdat ik duidelijk ben naar m'n honden maar zeker óók naar kinderen

Tirza G.

Tirza G.

24-06-2011 om 20:32

Nee hoor chiquita

Een kind hoeft niet te luisteren naar een wildvreemde mevrouw die nee blert. In dit voorbeeld ga je er al vanuit dat het kind snapt dat jouw 'nee' iets te maken heeft met de hond. En dat is misschien wel helemaal niet zo. Misschien roep je wel 'nee' over heel iets anders.

Je zegt dat hond de link 'kind=bench=niet leuk' gaat leggen. Dat lijkt me stug als de bench een plaats is waar de hond zich prettig voelt. En bovendien: dan leért de hond: visite=bench=niet leuk. So what? Denk je dan echt dat een hond de volgende keer 'denkt': ha, daar heb je die rotvisite weer, die zal ik eens even snel in hun poten bijten voordat ik de bench weer in moet? Ik dacht het niet. Visite=bench. Klaar, duidelijk, overzichtelijk, veilig. Dáár houden honden van.

Tirza (die ze altijd in de bijkeuken deed als er bezoek kwam. Gut).

Vic

Vic

24-06-2011 om 20:47

Chiquita

Ben jij niet degene die geen oppas voor de (5) honden (van een 'verboden' ras) kon krijgen omdat ze vechten en onbetrouwbaar zijn?

Bench dus

Bench dus.
Dan is hond beschermd tegen kinderen en zijn kinderen beschermd tegen hond.

Chiquita:

Honden moeten ALLEREERST geleerd worden dat ze idd van kinderen af moeten blijven en met rust moeten laten. Eigenlijk moeten ze hen negeren.

Belachelijk om een kind, die alleen z'n natuur volgt de schuld te geven van een bijtpartij van een hond.

Fiorucci

Fiorucci

25-06-2011 om 07:37

Chiquita

Al decennia lang worden honden soms apart gezet ivm visite, of dat nou is vanwege allergieen, Tante Jo die bang is of wat dan ook. Een goed opgevoede hond ondergaat dat gewoon, en schikt zich in zijn lot. Zeker als hij een aai over zijn bol krijgt en een koekje. Als een hond daarop acties onderneemt die niet wenselijk zijn, schort er iets aan zijn opvoeding.

Pert@

ik voelde me ook niet aangevallen hoor en mij reactie was ook niet als een aanval bedoeld maar ik verwonderde me gewoon over die regels.

we hebben nu een kruizing jackrusselxvlinderhondje en een hollandseherderxlabrador.

Ik vind ook dat de honden bij de kinderen uit de buurt moeten blijven negeren en je kan best de kinderen uit leggen dat als de hond op zijn plek ligt of in een bench ze hem met rust moeten laten.

Die kleine van ons vind het heel leuk om af en toe met een bal te spelen met kinderen of als ze de riem vast houden als we hem uit laten.Maar als meneer even geen zin heeft en gaat op zijn plek achter de stoel liggen dan moeten ze hem met rust laten.

Ik zou om op de topic terug te komen toch met opa en oma een regel afspreken hond weg houden ofzo en mijn kids uit proberen te leggen wat wel en niet kan met een hond.en langzaam aan proberen een band op te bouwen met hond en kinderen.Desnoods mischien een muilkorf??

@vic en @kitkat

nee, dat is nou het nare van een/dit forum. men schrijft iets, iemand reageert erop, iemand reageert daar weer op en dát gaat de wereld in.
Mijn 5 grote honden zijn goed opgevoed, luisteren, maar ik zal ze voor geen goud alleen laten met een vreemde, zomaar meteen. Logees die hier over de vloer komen, laat ik rustig met ze alleen; mijn honden (die ik overigeens nooit allemaal tegelijk los laat) zullen ook deze mensen beschermen, zoals ze ons beschermen en ons huis en goed.

En kitkat? je laat niets meer van je horen? heb je al een oplossing gevonden met ouders, kinderen en hond?

100%mama

100%mama

25-06-2011 om 19:11

Probleem blijft

dat het gedrag bij de opvoeders (of in dit geval wordt het beestje dus niet opgevoed...) en niet bij de hond.

Ik ben het wel eens met de stelling dat de hond in de bench als de kinderen komen een negatieve reaktie kan geven. Hoe prima de hond de bench ook vind, de training van de bench moet je niet richten enkel op de kinderen maar algemeen. Dus de bench in 's nachts, de bench in als ze weg gaan etc. Alleen in de bench als de kinderen komen zou ik nimmer doen.

Hier hebben we vanaf begin af aan geleerd dat als de honden op hun plaats liggen, de kinderen daar niet mogen komen. Ik als leider mag dat wel. Als de kinderen groter zijn mogen zij dat ook, maar na mijn introductie. Een hond ziet een kind pas als meerdere rond de leeftijd van 13-14.

Punt hier is dat de eigenaren zich op moeten gaan stellen als hogere in de rang. Zolang dat niet gebeurt komt er geen oplossing voor dit probleem. In mijn ogen ligt het dus niet aan de hond en niet aan de kinderen. Hier rennen, vliegen en rollen ook dagelijks kinderen over mijn vloer terwijl beide honden er niet naar omkijken. Zolang ik relaxt ben, zijn zij dat ook.

Hier een 70 kilo wegende hond en een 14 kilo wegende hond.Voornamelijk de zwaarste is de meest stabiele en realaxte hond die een zeer hoge tolerantie grens heeft, toch, hoe goed ze onder apel staan, laat ik mijn kinderen of andermans kinderen geen minuut alleen als ze aan het spelen zijn hoor. Een hond zal altijd blijven proberen de grens op te zoeken en als de kat van huis is....zeker omdat de hogere rang pas later gezien wordt kan de hond gaan ingrijpen als ze het gevoel heben dat de orde wordt verstoord. Ze mogen enkel huis en haard beschermen.....als IK dat commando daarvoor geef en nooit uit zichzelf!

In dit geval zou ik mijn kinderen niet meer bij de hond laten tenzij ik zo kan bewerkstelligen dat ik op dat moment het gezag over de hond kan krijgen. Dat kan absoluut, maar dan moet je echt kalm en assertief zijn. Het hondje van mijn vriendin is een werkelijk pokke beest (zo gemaakt door vriendin), maar zodra ik kom is het beest onderdanig aan mij en mijn gezin. het kan dus wel.

100%mama

100%mama

25-06-2011 om 19:14

Aanvulling

in DIT geval zal ik dus de bench niet gaan gebruiken. Een stabiele goed opgevoede hond kan absoluut zo nu en dan apart gezet worden....zo bedoel ik het eigenlijk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.