Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Rixt

Rixt

07-05-2019 om 13:58

Robotstofzuiger

Na de zoveelste keer stofzuigen deze week, ben ik het een beetje zat. Ik doe liever iets leuks dan twee keer per dag zuigen. Normaal deed ik dat twee keer per week, maar nu met hond die nu ook nog verhaart moet het wel zo vaak. Ik ben op zoek gegaan naar een robotstofzuiger, maar ik ken niemand die er één heeft. Zou het iets zijn en zuigt het ook alle haren op? En is goedkoop duurkoop? Nog meer tips, ook tegen ontharen van de hond zijn welkom.

Paddington

Paddington

07-05-2019 om 14:07

Wij

hebben een Neato. Er lopen 2 honden en 2 katten in huis en ondanks dat doet het ding zijn werk. We hebben speciaal gekeken naar eentje die goed kan omgaan met dierenharen.

Wat goed kan helpen tegen haren op bijvoorbeel een stoffen bank is een vochtige spons of doek eroverheen halen.
Nog niet zo lang geleden heb ik iets gekocht dat de haren zou vangen in de wasmachine. Ik weet nog niet of het werkt.

Verder heb ik verschillende borstels en kammen voor de dieren. Wat bij de ene vacht goed werkt hoeft bij de andere vacht niet te werken.

Roda

Roda

07-05-2019 om 17:23

Eufy

Ik heb een Eufy. De eerste die ik had beviel heel goed, was alleen na een maand of 4 stuk. Het bedrag kreeg ik terug en daar heb ik weer een Eufy van gekocht. Deze is iets geavanceerd, loopt ook wel iets vaker vast tegen iets. Ik moet 's avonds wel een rondje kamer doen om te checken of hij nergens tegen aan kan stoten of aan vast kan blijven zitten (snoeren).
Hij pakt wel echt heel veel haren op. Voorheen liep ik 's morgens in de haren en nu valt dat reuze mee. Ik vind het daarom echt een aanwinst.

Hij is 220 euro of zo, dus dat valt wel mee.

Verder heb ik ook een rubber bezem. Werkt ook super maar dan moet ik toch zelf meer moeite doen:-)

Iris

Iris

07-05-2019 om 18:37

Roomba

Ik heb een Roomba, sinds 1,5 jaar of zo en het is een van mijn beste aankopen in jaren! Ik pak met een bezem wel eens hoekjes mee, maar verder kan ze het zelf (ik noem haar Miep). Mocht Miep ooit het leven laten dan staat er direct een ander.

Voor boven vind ik het ook ideaal, zij kan onder bedden zuigen, ik niet ;)

Vogel

Vogel

08-05-2019 om 09:56

Eufy

Hier ook een Eufy, ruimt de kattenharen en zand op de parketvloer prima op.
Ook wij hadden na een paar maanden een nieuwe nodig, het lukt ons niet deze te programmeren maar dat is geen onoverkomelijk bezwaar.
Wel een dingetje als je ‘m ook op een andere verdieping zou willen gebruiken: hij valt niet van de trap, maar blijft hangen en gaat heel hard piepen.
Maar ik zou niet meer zonder willen. Nul inspanning en altijd een schone vloer.

Rixt

Rixt

08-05-2019 om 10:09

Dank

Bedankt voor jullie reacties. Ik ga de genoemde zuigers eens vergelijken. Lijkt me heerlijk dat de haren zo opgeruimd worden. Hebben jullie de zuiger elke dag, de hele dag aan?

Bo

Bo

08-05-2019 om 10:16

lees mee!

Ik wil er ook eentje, lijkt me supergemakkelijk. Maar zoveel keuze en ze zijn best prijzig, dat je wel een goede keuze wilt maken.

Iris

Iris

08-05-2019 om 10:49

Mijn roomba

Valt niet van de trap, maar gaat dan gewoon de andere kant op. Ik heb gekozen voor een domme robot, ze scant niet, ze gaat gewoon hup rijden, botst ze ergens tegenaan dan draait ze 1/8 om haar as en tuft weer vrolijk verder.

Voor mij was het verschil in prijs tussen een domme en een slimme te groot, dat had ik er niet voor over. Ik heb wel gekeken wat de losse onderdelen qua prijs waren, die moet je toch wel eens vervangen.

Ze gaat zeker iedere dag beneden aan en op de slaapverdieping 2 keer per week. Ik vind haar wel wat luidruchtig, maar ach liefde maakt blind; )

Iris

Iris

08-05-2019 om 10:53

En voor je vergelijk

Wij hebben een verharende hond. En ik heb de iRobot roomba 605. Volgens mij nog geen 200 euro.

Roda

Roda

08-05-2019 om 11:46

Tijd programmeren

Mijn Eufy begint 's morgens om 5 uur te stofzuigen. Tegen de tijd dat ik beneden kom is het schoon en staat ie aan de oplader. Als ie tenminste niet ergens vast is komen te zitten in een snoer, maar de kamer is doorgaans behoorlijk schoon.

Hooi van de cavia's

Het is bij ons in de huiskamer/open keuken heel moeilijk om je niet in een caviahok te wanen, want het hooi blijft niet in hok en ren.
Kan een robotstofzuiger ook lang hooi aan? Of zit je 'm dan elke dag leeg te prutsen?

Vogel

Vogel

08-05-2019 om 20:19

Dagelijks

Onze Eufy draait dagelijks zijn rondjes. Een schoon huis went snel. :-)
Het opvangbakje kan voor meerdere dagen stof aan, maar ik leeg het dagelijks om ook het filter even schoon te kloppen. Daar blijft echt veel stof inzitten, dus het lijkt me dat hij wel beter zuigt met een schoon filter. Maar dat is nog geen minuut werk

40er

40er

08-05-2019 om 20:32

Drempels

Hoe gaat het met drempels? Kan ik hem bv eerst in de kamer zetten en later in de keuken?
En hoe gaat het met vloerkleden?

rode krullenbol

rode krullenbol

08-05-2019 om 20:34

@MoederMop

Is het niet (vooral) ook de vraag of de cavia's de robotstofzuiger aankunnen? Het schijnen nogal gevoelige diertjes te zijn, bij wie het humeur makkelijk tot een absoluut dieptepunt kan zakken! En hoe krijg je ze dan weer vrolijk? En stel dat dat dan niet lukt; zit je met chronisch grommige huisgenootjes opgescheept ...

hier

wij hebben al een jaar of 10 een roomba. wij zijn erg tevreden, hij doet het nog steeds prima. Ik hoor over andere merken wel eens andere verhalen. Mocht dit apparaat het begeven dan komt er weer een roomba.

Wij gebruiken hem vooral overdag: als we gaan werken/naar school gaan dan zetten we hem in een (slaap)kamer aan de slag. Als we thuiskomen is de kamer schoon, ook onder het bed waar we normaal moeilijk komen. Bakje leegmaken en opladen voor de volgende dag. De woonkamer kan ie natuurlijk ook prima hebben maar niet een heel grote ruimte in een keer (open keuken+woonkamer+ studeerkamer).

Wat mindere punten: door de hoogte van de roomba kan hij niet onder onze bank. hij heeft ook moeite als een vloerkleed heel erg dik is, en met losliggende snoeren. Als je zo'n apparaat koopt is het dus belangrijk om alle snoeren goed weg te werken net als losliggende lichte/zachte spullen. Daar kan ie vast komen te zitten.

over ontharen kan ik niets zeggen, we hebben geen hond of kat. maar volgens mij heb je een speciale dieren versie van de roomba?

@rode krullenbol

Dat hangt van de cavia af. Ik stofzuig ook wel in de ren terwijl de cavia's daar rondlopen . De één schiet angstig het hok in, de ander komt nieuwsgierig kijken en beschouwt het als een medecavia die óók hooi naar binnen werkt.
Maar de stofzuiger is dan wel in z'n stille modus, dus nu de vraag namens mijn cavia's : hoeveel herrie maakt een robotstofzuiger?

lawaai

Wij hebben ook een Roomba, weet niet welk type. Stil is-ie niet, ik vind het geluid onaangenaam en heb hem het liefst niet aan in de kamer waar ik zelf in zit. Overigens maakt zo'n ding niet meer lawaai dan een gewone stofzuiger (maar die maken ook een rotherrie). Met name iets om over na te denken omdat Roomba een heel stuk langer over een kamer doet dan je zelf zou doen met een standaardstofzuiger.

Maar ik laat dat ding zijn kunstje doen als ik ergens zelf niet ben, dus dan stoort die herrie me ook niet. Wij hebben geen huisdieren. Er zijn trouwens op YouTube legio filmpjes van de combi kat+ Roomba :-). Of er ook filmpjes zijn met cavia's weet ik niet.

Let inderdaad goed op de hoogte. Wij zijn aan onze tweede Roomba toe en die blijkt net een fractie dikker dan zijn voorganger en loopt nu soms vast onder de bank. Hoogst irritant. Zoek bij voorkeur een robotstofzuiger uit die ook onder de bank en het bed kan.

Groeten,

Temet

Guera

Guera

10-05-2019 om 18:39

Nog vraag

Wow ik word op ideeën gebracht. Heerlijk lijkt me dit.
Kun je hem aanzetten en dan naar je werk gaan of blijft ie dan 8 uur lang zuigen? Hoe werkt dat?

Vogel

Vogel

10-05-2019 om 18:57

Timer

Er zit een timerfunctie op waarmee de stofzuiger aan gaat wanneer jij wilt. En als hij de hele ruimte gedaan heeft, rijdt hij vanzelf weer naar zijn laadstation.
Zo werkt het ook wanneer je ‘m handmatig (dus zonder timer) laat zuigen.
Ik zou er de eerste keer wel even bijblijven om te zien waar hij vastloopt of snoeren oppikt.

Iris

Iris

10-05-2019 om 20:24

Geen timer

Ik heb geen timer, ik zet haar aan en ze gaat zelf terug naar haar basis.

overigens

Als een roomba niet terug naar de basis kan, bijvoorbeeld omdat die basis beneden is en de stofzuiger boven, dan houdt-ie gewoon op als hij klaar is.

Groeten,

Temet

Iris

Iris

11-05-2019 om 08:34

Temet

Bij voorkeur onder het bed ;)

Hoogte robotstofzuiger

Dan hebben wij de verkeerde bank voor een robotstofzuiger. Onze bank is zo laag dat zelfs de cavia's bukken moeten om eronder te kruipen.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden