

Huis, Tuin en Keuken

Yaron
10-12-2017 om 21:32
Roomkaas te vervangen door kwark
Ik heb een recept voor een taart en daar moet roomkaas of monchou in. Het recept geeft aan 250 ml slagroom, 400 gr roomkaas, dit samen mengen en laten opstijven met 1 blaadje gelatine. Ik hou niet van de smaak van roomkaas, zou ik dit 1 op 1 kunnen vervangen door naturel kwark?

tante Sidonia
10-12-2017 om 21:47
Vermoedelijk wel,
Maar waarschijnlijk bevat de kwark meer vocht. Dus meer gelatine gebruiken misschien?

rode krullenbol
10-12-2017 om 21:57
Mijn idee
Roomkaas is compacter en minder vochtig dan kwark. Wat ik zou doen als ik jou was (teneinde ongeveer de taart te verkrijgen van het recept): de kwark aanlengen met een verstevigend ingrediënt. Mijn keus zou al snel op kokosmeel vallen, omdat ik kokos heel lekker vind. Bovendien hoeft het niet te worden verhit. Je zou natuurlijk ook kunnen denken aan een extra blaadje gelatine.

rode krullenbol
10-12-2017 om 22:03
Schiet me nog iets te binnen
Je zou ook kunnen denken aan amandelmeel. Net als kokosmeel super lekker en nog gezond ook!

Angela67
10-12-2017 om 22:07
zie dit recept
http://www.zoetrecepten.nl/recepten/taart/snelle-kwarktaart-met-maar-4-ingredienten/
500 gr kwark en dan drie blaadjes gelatine.
moet je alleen nog even rekenen hoeveel gelatineblaadjes voor de slagroom er dan nog bijmoeten.
gr Angela

Angela67
10-12-2017 om 22:08
of eigenlijk
slagroom heeft natuurlijk geen gelatine nodig, dus dan ben je met drie blaadjes op 500 gr kwark al klaar.
gr Angela

Yaron
10-12-2017 om 22:19
Bedankt
Ik ga het proberen met extra gelatine. Het kokosmeel lijkt me ook wel een goed idee, dat ga ik een volgende keer proberen.

rode krullenbol
10-12-2017 om 22:19
As is verbrande turf, maar ...
Als het een recept is, waarbij verhitting komt kijken, dan kun je ook bindmiddelen gebruiken als custardpoeder, maizena/maiszetmeel, aardappelzetmeel, tarwebloem, rijstebloem, kastanjemeel en kikkererwtenmeel. Custardpoeder lijkt mij dan het lekkerste, maar het geeft natuurlijk wel een zachtgele kleur aan de taart en dat moet je ook maar willen ...

Yaron
10-12-2017 om 22:22
Geen verhitting
De taart wordt opgesteven in de koelkast en er komt geen verhitting aan te pas.

Li
11-12-2017 om 00:21
Kwark
Ik liet kwark enige uren uitlekken in de ijskast. Verder gewn bindmiddel gebruikt.

Vogel
12-12-2017 om 10:37
Amandelmeel?
Wat is daar gezond aan? Is toch gewoon gemalen amandelen? Niet speciaal ongezond maar voorzover ik weet nou ook weer geen enorme bijdrage aan een gezonde levenssstijl.
Ja, een handje noten per dag wordt aanbevolen maar we hebben het hier over taart hè. Dat eet ik niet direct voor mijn gezondheid. Hooguit om mijn emotionele welbevinden een oppepper te geven.

Thera
12-12-2017 om 11:11
dit doet me denken aan
een discussie die ik wel eens heb met mijn jongste.
Mam, mag ik iets lekkers?
Nee, je mag wel iets gezonds..
Ik zeg toch helemaal niet dat ik iets ongezonds wil!!
O ja, nou, ehm (en bedenk iets gezonds wat lekker is..)
Eigenlijk een fout in de opvoeding als je je kind laat merken dat gezond vast niet lekker zal zijn...

Yaron
13-12-2017 om 20:47
Gelukt
Ik heb drie gelatine blaadjes gebruikt en de taart was luchtig maar toch stijf genoeg. Mijn collega's vonden hem heerlijk.

rode krullenbol
13-12-2017 om 22:45
En?
Wat vond jij ervan? Of heb je niet er zelf niet van gegeten?

Anneque
14-12-2017 om 07:00
hahahaha thera
Hier gaat dat zo:
"Mam, mag ik iets lekkers?"
"Zeker, neem maar een worteltje".
Voelen ze zich tóch genomen

Yaron
14-12-2017 om 19:49
Rode krullenbol
Oh ja, ik vond de taart zelf ook erg lekker, was niet het belangrijkste, maar wel de reden om de roomkaas te vervangen.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.