Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Nasha 1st

Nasha 1st

31-01-2010 om 13:12

Speklappen lekker?

Ik ben er niet dol op in ieder geval....nu heeft C1000 deze week weer een vleespakket voor 10 euro met daarin speklappen....het is een goede aanbieding, met vlees wat wij ook gewoon eten, behalve die speklappen dan....of vergis ik mij en kan ik er toch wat lekkers van maken? Tips?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Roos Vicee

Roos Vicee

31-01-2010 om 14:57

Door de erwtensoep

Wij eten ook nooit speklappen maar door de erwtensoep doe ik wel spek, dus misschien kun je ze daarvoor gebruiken?

Kaaskopje

Kaaskopje

31-01-2010 om 14:58

Juist wel lang

Speklapjes waarvan het vet heel goed doorbakken is waardoor het een stevige rand is geworden, zo vind ik ze het lekkerst. Als het spek nog zacht is vind ik het echt brrrr.
Je kunt speklapjes ook fijn snijden en met babi pangang saus bereiden.

Guinevere

Guinevere

31-01-2010 om 15:00

Mijn moeder

Mijn moeder kookte ze vroeger eerst, en daarna bakte of roosterde ze ze pas. INderdaad met pittge kruiderij, geen idee welke. Trouwens Nasha, toch geen kiloknaller he!

Nasha 1st

Nasha 1st

31-01-2010 om 15:28

O jee....

dat gaat lastig worden....veel kruiden is iets dat me nog wel gaat lukken, de mosterd, ik lust geen mosterd....En om over erwtensoep nog maar te zwijgen....

Babi Pangang zou kunnen, maar dan heb ik daar een recept voor nodig.

En Guinevere, geen idee of het zo heet, kiloknaller ) Het zijn 6 soorten vlees voor 10 euro:
5 gehaktballen
4 zigeunergehaktschnitzels
4 kipkrokantschnitzels
5 slavinken
4 slagershamburgers
en dus nog 4 speklappen

Voor 10 euro....

Kaaskopje

Kaaskopje

31-01-2010 om 15:41

Ja hoor

Gewoon een kiloknaller! Hier is de aanbieding ook al opgemerkt door dochter met de opdracht dat ik die moet halen.

Nasha 1st

Nasha 1st

31-01-2010 om 15:49

Kiloknaller....

klinkt gezellig moet ik zeggen....LOL

okay, dan is het de kiloknaller dus....

Marineren

de speklapjes marineren en dan zonder boter of olie,in een antiaanbak pan bakken,worden ze heel knapperig en veel minder vet.

Kaaskopje?

hebben wij in Alkmaar een kiloknaller dan?
waar?

Bastet

Bastet

31-01-2010 om 18:22

Bbbrrrrr

Ik heb ooit zo'n pakket gehaald,maar de zigeunerburgers enzo die daarin zitten,zijn werkelijk heel vies,en de kwaliteit van het overige vlees overigens ook.Ik koop het niet meer,ik bak nog liever een ei!
Bastet

Nasha 1st

Nasha 1st

31-01-2010 om 20:27

Hier

vinden ze de zigeunerschnitzels juist het allerlekkerst )))

Oosterse speklapjes

Zo vind ik speklapjes wel lekker:

500 g speklapjes, peper, 2 theelepels gemberpoeder, 1 teen knoflook, 8 eetl. ketjap manis, 1 glas (droge) sherry, 1 eetl. maïzena.

Snij speklapjes doormidden of in 3-en. Bestrooi met peper. Leg speklapjes naast elkaar in grote koekenpan of hapjespan. Strooi er gemberpoeder over. Knijp knoflook met pers over speklapjes en voeg ketjap en sherry toe. Voeg water toe tot lapjes net onder staan. Kook ca. 40 min. met deksel iets schuin. Keer halverwege. Controleer 10 min voor einde op voldoende vocht. Zo nodig water toevoegen. Haal na 40 min deksel van de pan en laat vocht inkoken. Haal lapjes eruit. Evt vet afgieten. Giet 2 dl water in pan. Breng aan de kook en roer aanbaksels los. Bind met een maïzena papje (beetje water bij maïzena roeren en dan bij jus voegen).

26 stukken vlees voor 10 euro?

Dat meen je niet Nasha.

Ik geloof dat ik a la Bastet dan liever een omeletje bak. En de rest vd week vegetarisch eet.

Ik geloof niet dat ik zou willen nadenken over de kwaliteit van zulk vlees. Durf jij dat wel? Dat kan toch niet goed zijn? Of lekker?

Ingrid

Nasha 1st

Nasha 1st

31-01-2010 om 21:48

Nooit problemen

met het C1000 vlees, wij eten dat eigenlijk bijna altijd. De kwaliteit bij onze C1000 is prima. Bij andere supermarkten laat dat inderdaad te wensen over. Dus ja, ik durf dat echt wel aan. Wij halen deze aanbiedingen vrijwel altijd, alleen is dit voor het eerst dat er speklappen bij zitten....

Voordelig?

Is het uiteindelijk wel zo voordelig dan?
Ik lust ze alleen als ze flink kraken tussen mijn tanden.

Damajo

Nasha 1st

Nasha 1st

31-01-2010 om 22:50

Hoezo niet damajo?

hoezo is het niet voordelig dan?

Nou

Omdat je normaal gesproken die speklapjes helemaal niet gekocht zou hebben.Misschien ben je goedkoper uit als je die aanbieding laat schieten en volgende week naar een andere aanbieding kijkt.

Damajo

Kaaskopje

Kaaskopje

01-02-2010 om 00:31

Waar is je avontuurlijke geest gebleven damajo@?

Door deze aanbieding vraagt Nasha toch maar mooi om recepten om de speklapjes smakelijk mee te maken. Dat vind ik toch getuigen van een frisse nieuwsgierigheid naar het onbekende. Wat is er dan fijner om dat voor een laag bedrag te doen? Als het dan niet zo lekker blijkt te zijn valt ze zich er ook geen grote buil aan.
Nee.... het gaat jullie wat mij betreft niet lukken om de aanbieding tegen te maken.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-02-2010 om 00:35

Nasha

Ik ben nogal makkelijk wat betreft exotische sauzen. Babi Pangang zou ik dus uit een doosje halen. Het recept van Triple lijkt op hoe ik het wel eens gemaakt heb en is heel lekker! Ik denk overigens dat het zonder sherry ook wel lekker is.

Bastet

Bastet

01-02-2010 om 07:08

Omdat,kaaskopje

Het is kiloknallervlees,vlees wat speciaal opgekocht wordt voor deze aanbieding.De laatste keer was het echt niet lekker,zelfs mijn kinderen lieten het staan,en dat is nog nooit gebeurd.Daarbij,ik heb bij C1000 vlees nog steeds de beelden op mijn netvlies staan van een slachterij,waar zwaar verwaarloosde en broodmagere koeien werden geslacht,oa ten behoeve van C1000.Nogmaals:bbrrr.....
Bastet

Vic

Vic

01-02-2010 om 08:54

Speklapjes

Ik vind alleen gemarineerde speklapjes lekker, bij de andijviestamppot. Volgens mij kun je ze ook zelf marineren met wat olie en heel veel kruiden. Dan op matig hoog vuur bakken in een droge pan, tot al het flubberspek verdwenen is. Je hebt dan wel een huis dat drie dagen naar snackbar ruikt daarna.

Juist wel avontuurlijk

Daarom eet ik geen speklapjes. Ik wil hart-en bloedvaten graag in een topconditie houden. De rest van dat vlees zag er trouwens ook erg gepaneerd, vet en weinig biologisch uit.

Damajo

Petr@

Petr@

01-02-2010 om 13:57

Inderdaad damajo

daarom begin ik er niet aan. De helft van het vlees komt hier al niet op tafel (schnitzels). En de andere helft maak ik het liefst zelf (hamburgers en gehaktballen) dan weet ik wat er in zit.
Met een speklapje doe ik vooral oudste zoon een plezier, anders zouden wij die ook niet eten.

Ilva

Ilva

01-02-2010 om 14:59

Oh heerlijk

Gewoon in de koekepan met silvo speklapjeskruiden. Ik eet het niet zo vaak (te vet) maar als je mijn kinderen vraagt wat hun lievelingseten is dan is het speklap!

reina

reina

01-02-2010 om 16:36

Jaren niet gegeten

Speklapjes is voo rmij iets uit mijn jeugd. Ik maak ze zelf nooit klaar, het klinkt me al te vet!

Nasha 1st

Nasha 1st

01-02-2010 om 20:39

Nogmaals kwaliteit

ik heb nog nooit problemen gehad met de kwaliteit van het vlees van C1000 ook niet van de aanbiedingen. Het vlees is altijd prima! En nee, ik eet niet biologisch nee....

Marineren en bakken

Maar hoe??! krijg je een speklapje (of wat dan ook) knapperig gebakken als het eenmaal heeft staan marineren? Ik probeer het wel eens met tofu, maar dat brandt binnen de kortste keren aan. Ook zo'n speklap, lijkt me? Dan bak je toch vooral de kruiderij aan de buitenkant, en de rest wordt niet krokant.

Speklap

Tja, ik neem bij voorkeur ook de biologische variant bij vlees. En een varken is natuurlijk eigenlijk één grote speklap. Als het beest dan toch is geslacht moeten we het ook wel helemaal opeten en niet alleen het varkenshaasje....

Kaaskopje

Kaaskopje

02-02-2010 om 00:56

Snel braden of langzaam in eigen vet

Je kunt een speklapje inderdaad op hoog vuur knapperig bakken, maar je kunt het ook wat langer op lager vuur laten staan. Zolang het vet maar de kans krijgt om te slinken. Je hoeft er geen boter bij te doen, het eigen vet is snel genoeg gesmolten voor een goed baklaagje.

Minerva

Minerva

02-02-2010 om 08:42

Wat ook handig is

Is de speklappen eerst aanbraden in de pan en daarna de oven in. Niet te heet 180 graden 3 kwartier of zoiets. Het duurt best wel lang maar bijna al het vet loopt er dan uit. Dat giet ik af laat ik stollen en gooi het weg. Je hebt dan echt super lekkere knapperige speklappen.

Minerva

Kiplolly?

ik leer hier veel,o.a. wat een kiloknaller is.
maar wat is in hemelsnaam een kiplolly?
een stuk kip op een lolly?stokje???? of is het meer een satestokje met stukjes kipfilet?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.