Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
13-12-2008 om 20:20
Ik heb een springvorm gekocht waar in de bodem een reliëfvorm zit. Hij was in de aanbieding en bij de kassa zag ik pas de bodem, het was dus geen bewuste keuze. Maar toen vroeg ik me af: bij welke taart (zoet of hartig) zie je nou de onderkant als je hem serveert?
Ik snap echt niet wat ik hiermee moet, behalve gewoon lekkere taarten bakken.
Saskia
13-12-2008 om 20:46
Omkeren
ALs je er een cake in bakt en je keert hem om, dan heb je een mooie bovenkant. Afhankelijk van de vorm zal je het misschien ook nog wel zien als je vervolgens glazuurt of zo.... da's toch wel een echte taart dan?
Margje
13-12-2008 om 22:15
Tarte tatin
Volgens mij gebruik je zo'n vorm daarvoor.
Mariel (bakt graag maar heeft niet zo heel veel vormen)
13-12-2008 om 22:42
Dat heet....
een tulband! Althans, als ik je beschrijving zo lees. In het midden van het blik zit een gat?
Je keert `m om, en dan heb je een mooie bovenkant. Net een kerstkrans...Beetje poedersuiker over de cake/taart en je kersttaart is een plaatje! Of wat chocoladesaus naar beneden laten druipen.
14-12-2008 om 12:34
Het is een springvorm
Ik heb er verschillende, met een kaars, een kerstman, een beertje.
Je bakt een cake of biscuitdeegtaart, keert 'm om en met gekleurd glazuur/slagroom, ga je de lijnen van de afbeelding na, zodat je echt goed ziet wat het voorstelt. Bij mij zat er een folder bij met voorbeelden.
Gekleurd glazuur maak je met voedingsmiddelen kleurstof. Bij de kerstman gebruik ik dus, rood, wit en groen. Heel leuk effect.
14-12-2008 om 19:34
Dank je brianne!
Nee, Wil, een tulband vorm heb ik ook, dit is echt een springvorm. Maar nu snap ik de bedoeling Brianne, dank je voor je uitleg. Wij eten dus 'taart met kerstboom', deze kerst!
Groetjes, Saskia