Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ayla

ayla

09-12-2008 om 09:30

Staat de kerstboom al?

eben wel even nieuwsgierig, wie heeft de kerstboom al staan of bij wie hangt er al een kerstmannetje voor het raam? en dan helemaal fout, wie heeft de kerstkaarten al verstuurd?

Trouwens, ik moet het allemaal nog doen

Nee

Traditioneel wil ik vanaf eerste adventsdag een lichtster voor het raam hebben hangen, maar ik kan hem na de verhuizing niet weer vinden :-(
De rest komt volgende week (dwz kerstboom en kinderknutsels). Vlak voor kerst wil ik nog een mooi kerststuk maken nu ik eindelijk een schoorsteenmantel heb. De eerste kaarten zijn wel binnen trouwens.
Ik heb wel net met buurmeisje kerstkaartjes getekend (ik pas op, de buurvrouw ligt te bevallen...spannend)

Yvonne

Yvonne

09-12-2008 om 09:44

Ja de kerstboom staat hier al. En ook de andere lichtversieringen hangen al sinds zondag.
Kerstkaarten ben ik nog niet aan toe gekomen.

Jetske

Jetske

09-12-2008 om 09:49

Ja!

Hier gaan we altijd de kerstboom halen op de eerste zaterdag na Sinterklaas en tja, dat viel dit jaar direct op 6 december. Heerlijk; hij staat al. Maar verder nog geen kaarten verstuurd (wel al ontvangen; errug vroeg!), nog geen kerststukjes gemaakt, etc.

Jetske

Nog niets

Eind deze week, misschien dit weekend wilde ik de boom weer opzetten, kerstkaarten schrijven etc.

Mamvantwee

Mamvantwee

09-12-2008 om 10:13

Zondagochtend 7/12 heb ik de boom in huis gesleept, versierd en nog wat lichtjes voor de ramen opgehangen. Samen met de kinderen.

Kerstkaarten doe ik niet meer: iedereen emailt toch. We krijgen alleen elk jaar een kaart voor de oude bewoners van hun 'goede' vrienden die dus niet weten dat ze al 4 jaar geleden verhuisd zijn...!

Bastet

Bastet

09-12-2008 om 10:39

De kerstboom staat sinds zaterdagavond,kaarten ben ik momenteel aan het schrijven.
Groetjes,Bastet

Guinevere

Guinevere

09-12-2008 om 10:55

Komend weekend

Nee, ik vind het nog iets te vroeg, maar begin al wel in de stemming te raken! Dus ik denk dat we zaterdag eens aan de slag gaan.
Wat ik vandaag wel wil doen, is onze jaarlijkse duplo-kerststal bouwen. Hoewel mijn zoon het dit jaar met lego wil doen, maar we hebben geen lego-os en lego-ezel. Nou ja, anders die duplobeesten er toch maar bij zetten.

ayla

ayla

09-12-2008 om 10:58

Leuk guinevere, hoe doe je dat

ik heb nog van little people een ezel en een paard. Maak je gewoon een huisje ofzo?

Rembrand

Rembrand

09-12-2008 om 11:22

Nee.

Volgend weekend pas.
De kerstkaarten liggen wel klaar, maar ik ben te lui om postzegels te gaan halen ( pokkeweer ).
M.

Guinevere

Guinevere

09-12-2008 om 11:26

Ayla

Ayla, mail me even guinevere_oo at hot mail punt com, dan stuur ik je een foto van onze stal van vorig jaar!

Lys Lionne

Lys Lionne

09-12-2008 om 11:35

Zoon

Aangezien manlief deze week in het buitenland zit hadden we samen zondag alle spullen alvast van zolder gesleept met de bedoeling dit woensdag uit te pakken. Zoon kreeg het echter meteen op zijn hopen bij het zien van de boom en heeft hem eigenhandig opgetuigd! Iedereen zat hem bewonderend aan te staren, zoveel energie ineens terwijl wij nog Sinterklaasmoe op de bank hingen ;)
Gisteren heb ik dan toch ook de rest van de versierselen uitgestald, wel weer gezellig met al die lichtjes overal!

Roosje Katoen

Roosje Katoen

09-12-2008 om 12:14

Nog niet

Ben ook nog niet in de kerststemming, ik denk dat we er volgende week een gaan halen. Wel gezellig de kaarsjes aan, maar dat doe ik vanaf het moment dat het gaat schemeren rond een uur of acht. En ik moet eigenlijk nog achter nieuw ballen aan, had vorige jaar roze en paarse gekocht, maar het was toch wel een erge zuurstokboom geworden :-(

Komend weekend

dan gaan we een boom scoren. Mag van mij best een flinke boom zijn dit jaar.

Donderdag gaan we dochter vertellen dat ze nog een broertje of zusje krijgt en dit jaar komt er dus ook een klein kadootje voor de baby in wording onder de boom, oh leuk leuk leuk !

Ja!

dochter viert a.s weekend haar verjaardag en zij wil altijd graag de kerstboom op haar verjaardag.
afgelopen weekend de boom gezet,het huis en de tuin versiert.
de kerstkaarten zijn voor de helft verstuurd,de andere helft moet ik nog schrijven ,die gaan morgen weg.
en met dit gure ongezellige weer vind ik het heerlijk om thuis te komen in kerstsfeer!

Hij staat wel ja

En ik had hem ook al opgetuigd.
Helaas heeft kat besloten in een baldadige bui het kabeltje van de lampjes doormidden te bijten (vannacht, dus er stond geen stroom op) met als gevolg dat ik nieuwe lampjes moet gaan kopen, het kreng weer af kan tuigen, oude lampjes eruit, nieuwe erin en vervolgens al die ballen er weer in mag hangen..... Zucht.

Oh ja

de rest van het huis is redelijk in kerstsfeer. De gebreide sokken hangen aan de schouw, de leuk herfstspulletjes in de glazen vazen zijn vervangen door kerstspul, dat soort ongein.
Kerstkaarten zijn geschreven, gaan dit weekend op de bus denk ik. Eerst nog even decemberzegels scoren ;)

liora

liora

09-12-2008 om 14:30

Nee

Kerstboom staat niet en zal niet staan want wij vieren geen Kerst. Ook dat is een optie!

Groeten,

Liora

Minerva

Minerva

09-12-2008 om 15:10

Nee nog niet , ik zit zo in dubio

Ik zit nog te aarzelen. Ik heb namelijk 4 vrij jonge poezen en een katertje. De jongste zijn nog maar een half jaar oud. Vorig jaar ook al geen kerstboom gehad omdat ik toen ook 2 kittens had van nog geen 4 maanden. De oudste die ook nog maar een jaar of 3 is op dit moment is ook nog steeds erg speels.

Het jaar daarvoor is onze boom omgevallen omdat ik hem in een te wrak mandje had gezet. Merendeel van de ballen kapot erg jammer want er zaten lievelingetjes tussen. Dus ik heb toen veel nieuwe gekocht maar 2 weken voor kerst ging mijn laatste kater dood en een week later had ik weer een kitten. De kerst was nog niet geweest maar de boom moesten wij al afbreken met al die mooie nieuwe ballen want ons Jut vond hem uiteraard geweldig. na oud en nieuw kregen wij er nog een kitten bij ons Tess

Jut is helaas het jaar daarop een dag voor Halloween onder een auto gekomen. Vandaar dat ik dat jaar met kerst weer 2 jonge kittens had. Aagje en Keetje (dat laatste moet genoeg zeggen)

Maar goed het meest zit ik in over de kleintjes Napoleon en Josephine. 2 kindjes van ons Tess en haar Minaar die wij dikkie dik noemen. Vooral ons Josephine-tje is een klimmertje. Die zou zo'n boom prachtig vinden. Echt ik vrees dat ik de boom met touwen aan alle kanten zou moeten vastmaken. En aan ballen hoef ik al helemaal niet te denken. lichtjes vind ik te link want kauwen is uiteraard ook leuk. En de slingers,... ik vrees dat ik die elke dag weer ergens uit kamers moet vissen want die blijven er echt niet in.

Geloof mij ik ben stapelgek op katten, echt waar. Maar vertel mij,. wat is een katvriendelijke kerstboom. Plastic??? Maar die ruiken niet lekker??? Gewoon een boom en daar alleen maar kattenspeeltjes in hangen?

Ik weet het nog niet maar ik vind een boom in huis zo vreselijk leuk! Ja het liefst zou die er al staan.

Minerva

Polly Shearman

Polly Shearman

09-12-2008 om 15:12

Geen boom hier dit jaar

Pollygezin gaat nl op vakantie en als wij aankomen in ons vakantie huis staat daar een hele grote boom al klaar! hoeven we alleen de ballen er nog maar in te hangen!

oooooooh wat heerlijk decadent!!!
enne de senseo gaat ook me !! whahahahahah

Maylise

Maylise

09-12-2008 om 15:35

Alles in orde

De kerstboom is al versierd, het kerstdorp staat klaar, ik heb overal kaarsjes, kerstmannen en dennentakken hangen. Het enige wat ik nog neer moet zetten is het stalletjes (nou ja, zo klein is hij niet, ik zal eerder stal zeggen). Dat komt morgen of zo wel.
De kinderen hebben boven hun eigen kerstboom ook versierd en het resultaat is prachtig, heel kitch.

Maylise

Nog geen boom

Die gaan we komend weekend halen en optuigen.Ballen en strikken liggen klaar. Verder is mijn hele huis al wel in gezellige kerstsfeer! Zelfs het toilet is niet vergeten!

Massi Nissa

Massi Nissa

09-12-2008 om 17:20

Liora

Wij vieren ook geen kerst (man moslim, ik overtuigd "niks"). Toch grijp ik deze dagen wel aan om het huis vol kaarsjes te zetten, met hier en daar een echte knipoog naar kerst. Geen boom, wel takken met lichtjes, een kerstman die een liedje zingt als je in zijn hand knijpt en zo nog wat kitscherige Amerikaanse rommel. Ik houd me eerlijk gezegd nog in, zonet bij de Blokker of all places zag ik een onbeschrijflijk lelijk kerstdraaiorgel, bijna gekocht! (zoveel glans, glitter en sentiment in een produkt gepropt, het was een Kerst-Oscar waard). Mijn man vindt vooral de vrije dagen leuk en hobbelt ook wel eens mee naar een hachtmis, al is het maar om het aantal allochtonen in de kerk van mijn moeder van 0 naar 1 te brengen, haha.
Doe jij dan helemaal niets aan versiering, of vier je Chanukkah, of iets anders?
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

09-12-2008 om 17:21

Hachtmis

....is nachtmis, dat lijkt me duidelijk. Ik moet niet in het donker gaan zitten typen.

Maylise

Maylise

09-12-2008 om 17:30

Net nog

Ik heb net uit het winkelcentrum een dansende en zingende kerstman meegesleept, geweldig ding.
Hij staat hier nu voor mij te pronken.

Man is trouwens ook moslim maar hij moet wel mee doen, tegen mij kerst enthousiasme kan niemand op :)
En ik doe ook met hem mee als het moet hoor zoals gisteren met het schaapies slachten. Al hebben wij dan geen schaap geslacht want niemand houdt van schapenvlees maar we hebben wel geld gestort en zijn gisteravond gezellig bij de familie geweest. Maar ik blijf het zeggen tegen man, hun feesten zijn te weinig herkenbaar. Ze hadden het zo aan moeten pakken als de christen, een oud heidens feest pakken en dat opleuken. Dan heb je veel meer houvast om er wat van te maken :)

Maylise

Rafelkap

Rafelkap

09-12-2008 om 18:48

Tot mijn verbazing

zag ik bij de huizen achter het onze al heel veel kerstbomen in vol ornaat staan.
Nee, bij ons nog niet. Eigenlijk wil ik niet, mijn man wel. Ik zie er erg tegenop om de kinderen telkens uit de boom te dirigeren :-) Vorig jaar was onze oudste nog veel meer een losbol en de jongste is een stuk braver, dus eigenlijk moet het wel kunnen. Maar geen idee waar neer te zetten.

Wel al gekocht

voor het eerst in mijn leven n nepboom.. maar goed, je moet wat als je man (ook moslim) niet zo van kerstbomen houdt en dan zeker niet de naalden.

Dus bij blokker n nepper gescoord met lichtjes er al in (zalig, altijd strijd om die dingen er in te krijgen hihi).
Dozen met kerstspul al uit de schuur gehaald en tot nu toe alleen nog de ramen versierd met leuke raamstickers in de vorm van sterren en kerstmannen :-)
Kerstster met licht hangt al voor het raam, rest volgt van het weekend.

gula

Vandaag

Boom gekocht, die in plaats van morgen vanmiddag al op de oprit lag. Ik ben meteen aan de slag gegaan dus vanmiddag druk geweest met lampjes erin hangen (stuk of 500). Straks als de kinderen in bed liggen pak ik de doos met versiering en ga ik weer verder.

Normaal ben ik nooit zo vroeg (eerder laat, en ik breek ook het liefst op 1 januari alles weer af), maar we wonen tijdelijk in een erg sfeerloos huis en ik merk dat ik behoefte heb aan lichtjes en gezelligheid. Tijdens de verhuizing zijn er veel kerstspullen gesneuveld dus morgen maar wat ballen erbij kopen.

reina

reina

09-12-2008 om 19:46

Nee, hoor

Ik ben van plan het komend weekend een boom te gaan kopen, meestal zet ik 'm neer op de eerste kerstvakantiedag, maar wie weet een dag of 2 eerder. Zingende en ook niet-zingende kerstmannen hebben we niet en komen er ook niet :-) Kerstkaarten heb ik wel in huis, ze gaan denk halverwege volgende week de deur uit. Mijn 'kerstgevoel' begint pas als het vakantie is, de weken ervoor zijn zo ontzettend druk en hectisch op m'n werk, dat ik geen puf heb voor dingen als huis en boom versieren.

amk

amk

09-12-2008 om 21:11

Donderdag

net aan dochterlief beloofd, donderdag gaan we een boom kopen en opzetten.
Nu nog een mooie vinden natuurlijk. Niet te groot want het huis is niet zo groot. Gelukkig doen onze buren veel met lampjes en die vindt ze zo mooi.

groetjes,
Angela

Dit jaar niet

Wij gaan maar een jaartje overslaan, denk ik. Ons budget is krap en ik merk dat ik deze maand toch mijn geld sneller uitgeef dan ik 'mag'. En in ons geval is het echt: op is op... Daarnaast zijn mijn (tweeling)dochters halverwege januari jarig, dus we moeten kiezen.

Misschien als de kinderbijslag er is, dat ik probeer om een nepperd te kopen (dus nĂ  de feestdagen) voor weinig?

Wel ga ik van het weekend een grote kerstboom tekenen op papier, die plakken we op een deur, en de kinderen mogen de versieringen intekenen/kleuren.

Ook komt er een kerststukje wat ik ooit heb gemaakt weer op tafel en ach, ik hang wel ergens de lichtjes in. Jammer vind ik het wel. Zo'n echte boom, inclusief de geur, dat heeft toch wel iets.

Jons

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.