Home » Forum » Tak uitgekomen nnny

Tak uitgekomen (n@nny)!

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

84 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lidwientje Walg
Tak uitgekomen (n@nny)!

Hoera! Een van de OO-wandelende takken-eitjes heeft vandaag een takje opgeleverd! Wij waren hier hevig ge-emotioneerd na het debacle van de vorige keer! Intussen heeft kleine Jimmy (naar Jimmy Page) het eitje dat hij de hele dag achter zich aansleepte, ook afgeschud. Mooi hoor, dat nieuwe leven, een paar weken na het droeve overlijden van een van de cavia's!

IngridT
Jippieeeeeeeee!

eindelijk een tak!!

Van harte met de gezinsuitbreiding!!

Ingrid (en hopelijk zullen de andere eieren snel volgen. Moet ik nog zien dat je ze uit elkaar gaat houden! LOL!)

n@nny
Gefeliciteerd!

Wat leuk, een nieuwe OO-tak!! Kan je leuk meetcurves gaan aanleggen met Michael van Bastet ;)
Hopelijk volgen er nog vele zusjes voor Jimmy!!
n@nny

Bastet
Ohja nanny

Ik heb eitjes van psg 1,en wat waren de andere twee?Ik ben mijn blaadje kwijt..(bloos)
Michael groeit als kool,maar is nog wel alleen,helaas..;)
Groetjes,Bastet

n@nny
Allenige tak

Welnee, een tak heeft totaal geen problemen met eenzaamheid. Daar zijn zijn hersenen gewoon te klein voor ;)
Ojee Bastet, ik weet het echt niet meer wat voor eitjes ik je nog heb gestuurd. Begint er iets te rinkelen als ik psg101 en psg118 noem? Eh... iets grotere, ronde eitjes (101) en langwerpige grote zwarte (118)??
n@nny

Bastet
Ja!

Ja,het rinkelt,dat waren ze!
Dankje.
Bastet

Manda Rijn
Gefeliciteerd!

afgelopen week caviatjes op oo en nu een tak !

mijk
Hier al vier

Kastanje, Reusje (dochter mocht van zoon ook een naam verzinnen), Eikje en Berkje! Als het zo door gaat moet ik er een bomenencyclopedie bijhalen!

Maar N@nnny heb je nu verschillende soorten? Enne welke soort hebben we dan?

Mijk

IngridT
Eddie?? (lidwientje)

naar Eddie Murphy??

LOL!

Ingrid (me topeens nostalgische herineringen aan Nico en Gola, onze eerste 2 takken. Ze liggen ergens in de tuin begraven. Toen gaven we ze nog namen. LOL! Na de laatste geboorteexplosie hadden we er rond de 469...toen zijn ze tijdens een hittegolf met zijn allen op een lange, mooie zomervakantie gegaan in onze klimophaag. Nu wordt Nanny vast boos op me wegens dierenmishandeling....oeioei, ik geloof dat ik alle eitjes moest invriezen of zo)

n@nny
Faunavervalsing

Lidwientje, dat is inderdaad de reden dat ik tegen het uitzetten van wandelende takken ben: het zijn tropische insecten en als het aan mij ligt blijft dat zo. Het schijnt dat we zelfs al tropische spinnen gewoon in ons Nederlandse wild hebben. Brrrrr.
Mijk, er zijn wereldwijd geloof ik zo'n 2600 verschillende soorten wandelende takken en bladeren (jaja, die heb je ook nog!!), waarvan er tegenwoordig rond de 280 gedetermineerd zijn. Veel daarvan worden bijvoorbeeld door de belangengroep "Phasma" in kweek gehouden zodat de soort blijft voortbestaan.
De tak die jullie hebben is de bekendste en heet dan ook heel toepasselijk carausius morosus (psg1). Zelf vind ik hem zelf eigenlijk nog steeds tot de leukste takkensoorten horen die ik ken. Ik ken verder geen tak die zo overtuigend een echte tak kan nadoen...
Groet, n@nny

IngridT
Oeps, sorry lidwientje & nanny!

Ik zal het nooit meer doen. Ik ging er eerlijk gezegd blind vanuit dat geen enkele tak de eerste nachtvorst zou doorstaan (net als eventuele eieren).

Onze picknicktafel staat recht naast de klimop, en de kinderen hebben er een hut ergens achter, maarre...geen tak meer gezien hoor de laatste jaren. Dus we zullen wel door het oog vd naald gekropen zijn...

annemir
Vasthouden

Hallo meiden,
zo te lezen hier veel ervaring met takken..
wij hebben er dus ook een van juf gekregen. nu zo'n 3 maanden oud.

vraagje..de kinderen pakken hem dagelijks op, volgens juf goed om te wennen aan ze.
volgens een takkenforum heel slecht.

weten jullie het?

Silone
Huh?

Weet juf zeker dat ze een tak heeft gegeven en niet een konijn? Takken hebben zero knuffelgehalte en geen benul van intimiteit vziw.
Bovendien leeft onze tak pas op als het 's avonds donker wordt, de rest van de dag is ie gewoon wat ie is: een tak.

Polly Shearman
Ik heb 3 takken

En ze groeien behoorlijk, het word bijna tijd voor een grotere bak.
Maar wanneer gaan ze eieren leggen, en hoe zien die er uit... dan weet ik waar ik op moet letten als ik de bak verschoon.

IngridT
Rode oksels polly!

Dan komen de eieren.

Aan seks doen ze trouwens niet, maar dat wist je vast wel. En die eieren zijn een mm of 1-2 groot, en zien wer uit als van die ouderwetsige ovaal-ronde veldflessen of foute matheus-rose kruikjes, donkergrijs, met een beige kurkje erop.

Hmm, ik krijg bijna weer zin in een paar takken . (in een bak bedoel ik, niet voor de luch of zo)

Ingrid

Mamba
Bij mij nog niets

We wachten sinds 20 september met smart, maar het blijven zwarte eitjes in een hele grote bak.... Doe ik iets fout of moet ik gewoon meer geduld hebben?

Bastet
Ingrid

Sommige soorten takken doen wel aan seks,even ter info..:))
Bastet

IngridT
Mamba,

een maand of 3-4 is heel normaal, dus.....gewoon geduld!

Ingrid

n@nny
Toch dierenmishandeling

Oei, iedere dag je tak even aaien zodat hij kan wennen. Doe ik stiekem toch al acht jaar aan dierenmishandeling. Ik vrees dat ik mijn baan mag gaan opgeven om mijn ruim honderd takken voldoende aandacht te gaan geven!!
En Ingrid, takken voor de lunch schijnen erg lekker te zijn. Vraag maar aan de gladde huisgenoten van Bastet ;)
n@nny

n@nny
Polly: takkeneitjes

Polly, eitjes zijn heel makkelijk te herkennen hoor. Ze zijn ronder en gladder dan takkenpoepjes en hebben een klein wit puntje. Google anders even op afbeeldingen bij "psg1" of "carausius morosus".
Als je twijfelt moet je even voorzichtig met het eitje/poepje over vochtig keukenpapier rollen. Smeer je het uit en wordt het papier vies, dan was het een poepje... blijft het intact en het keukenpapier schoon, dan heb je een eitje.
n@nny

Bastet
Nanny en ingrid

Katten lusten ook graag takken!
Bastet

mijk
Onze pupsel

heeft ook al voorgestaan op de takkenbak. Ja, hadden we maar geen jachttraining met haar moeten doen. Ik moet zeggen ik vind ze veel lolliger dan ik dacht en zoonlief doet echt zijn best voor ze te zorgen. Goeie oefening!

annemir
En toch..

vandaag weer naar juf geweest.
ze heeft al 10 jaar takken. als zij de bak opent,komen ze allevier naar boven lopen en gaan zo haar hand op.
wij wisten het niet, lieten ons voorlichten door juf en pakken hem dus elke dag op.
we hebben er ook maar een dus tijd genoeg...

toch snap ik dan niet wat jullie zo geweldig vinden aan die takken die maar een beetje stilzitten?

Marmar
Wat ik wel leuk vind....

... is zien hoe een tak vervelt. Wat een moeizaam proces! Ik dacht dat de takken hun oude vel altijd lieten voor wat het was. Tot ik een tak, nadat-ie uit z'n oude vel was gekropen, met smaak zijn oude vel heb zien opeten. Is dat wel vaker gezien?
Ook heb ik kleine takjes uit hun eitje zien komen. Nymphjes heten ze dan, geloof ik. Wonderbaar dat er uit zo'n klein rondje zoveel tak kan komen! Je ziet ze dan ook lucht opzuigen en 'groeien'. Ook wel grappig als ze alvast aan de wandel gaan terwijl hun eitje nog aan hun staartje vastzit.
Soms laat ik het voorzichtig 'regenen' in de bak. Daar worden ze helemaal blij van. Ze rollen zichzelf over het natte oppervlak van een blad, drinken hier en daar een druppeltje...
Ze kunnen overigens niet zwemmen. Met het schoonmaken was een tak eens in een glaasje water gevallen. Ik had 'm er snel weer uitgevist maar het was al te laat.
Hoe herken je overigens een mannetje? We hebben hier de indische tak in de groene en de bruine variant. Stuk of ???? 1 bak gaat binnenkort naar de buren.
Als iemand geen geduld heeft om te wachten op het uitkomen van eitjes kan die bij mij ook wel jonge takjes komen ophalen (het liefst per setje van 10).

Bastet
Annemir

Wij hebben wat terraria met verschillende dieren,(slangen,takken,ooit een spin)en een aquarium.Als je echt eens de tijd neemt om er voor te gaan zitten,om de dieren te observeren,is het echt heel fascinerend om naar te kijken.Hoe takjes knabbelen aan blaadjes,wiegen,vervellen,noem maar op.Hoe een spin een krekel netjes inwikkeld en opbergt...
Groetjes,Bastet

Bastet
Lidwientje

Oh,dat wist ik niet,dank voor je aanvulling.
Bastet

annemir
Oke

Hoi meiden,
oke ik snap het. ik heb onze tak al eens zien eten, een mooi gezicht idd.
maar voor mij is een huisdier toch iets anders. Een individu die gezelligheid geeft, liefde geeft en die je liefde kan geven,die je iets kan leren en die je herkent.

helaas moesten we de hond en kat wegdoen wegens zware allergie van middelste kind en dachten we dat een tak wel leuk zou zijn...

Hij vindt het wel leuk hoor, alleen vind ik het iets minder;-)

n@nny
Tamme tak

Grappig Annemir, ik heb het echt nog nooit meegemaakt dat een tak iets te leren valt. Ik pak ze hooguit eens per week op om de bak te verschonen, dan verstijven ze en doen ze of ze een echte tak zijn en dan leg ik ze weer als een berg stokjes op de bodem van de bak. Maar ik moet ook zeggen dat ik het niet zo zoek. Als ik contact wil met dieren, pak ik wel één van mijn poezen of cavia's.
De lol van takken (en ook van reptielen, amfibieën en vissen) zit 'm voor mij inderdaad in het bestuderen van het gedrag. Bij mijn takken merk ik niet zozeer verschil per individu, maar wel per soort. De ene soort tak is veel levendiger dan de ander, dat vind ik grappig om te merken. Sommigen zitten graag boven, anderen graag beneden in de bak. Er zijn takken die echt de hele dag wandelen en er zijn takken die een week op dezelfde plek zitten. Dat soort dingen.
Sex bij parthenogenetische takken heb ik overigens nog nooit gezien, Lidwientje. Lijkt me heel bijzonder!! Ik heb ook nog nooit een mannetje in mijn kweek gehad (heb ze nu al zo'n 8 jaar). Had het ook niet iets te maken met de temperatuur waarop de eitjes bewaard worden? Of heeft dat er helemaal niks mee te maken??
n@nny

Mien*
N@nny (o.t)

Nu ik je naam voorbij zie komen moet ik denken aan je schoonzus, hoe is het met haar?
Groetjes, Mien (sorry voor het inbreken)

Polly Shearman
Jaa rode oksels

Nadat ik vandaag hun huis had verschoont waarin grootste tak zich voornamelijk heel erg TAK hield, zag ik, toen ik ze weer in hun schone verblijf neer zette dat hij rode oksels had.
Ik heb goed gekeken maar nog geen eitjes gezien. Heeft hij ze nu al gelegt en heb ik ze niet gezien? of gaat hij ze nog leggen? en ze zijn alle 3 even oud, zal de rest nu ook snel eitjes gaan leggen?
en? als wij hun bak verschonen en er liggen eitjes in, hoe doe ik dat dan? laten liggen? verplaatsen naar schone bak? duurt het lang voordat ze uitkomen?

vertel vertel!! ik word bijna oma ik vind het hysterisch!

n@nny
Mien

Eh... mijn schoonzus?? Kan het zijn dat je me met iemand anders verwart? Of heb ik hier dingen verteld die ik me niet meer kan herinneren??
n@nny (met lichte paranoia voor dementie)

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.